Ali onaj tko uzima novo isplati se počekat jer će dobiti ispeglaniju platformu za dalje.
Ansha: To itekako ima težinu kad diva potuče mali mrav, pitaj intel koliko to njima znači. Takvima i lipa izbijena iz džepa je više nego tebi milijun.
Usporedjujemo procesore a ne firme, uostalom ako ces tom logikom, usporedi najkace sa najjacim, 1950X i 7980XE.
Ryzen 7 je ukupno gledano losiji cpu od 8700K, a ovaj novi je i dalje losiji a skuplji, ne vidim pobjedu. Ja sad moram slozit 3 kompa razlicitih cijenovnih razreda za jednu firmu i rado bi isao na amd al jednostavno se ne isplati...
To baš i nije neka usporedba. Uspoređuješ isti cjenovni razred, a ne procesor od 800 eura i procesor od 1800 eura. Čak i da je 30% brži, što nije jer se pokazalo da ih overclock na 4.8 ubija, drastično je skuplji od Threadrippera. Evo, ja već nekoliko tjedana imam 8700K na 5.2 i čak u usporedbi s 5960X na 4.5 ne vidim nikakvu razliku. Par fps-ova više u Overwatchu i HotSu i to je to. Sve ostalo ista priča, osim što je 8700K kao platforma iznimno ograničen PCIE uređajima, memorijom i USB portovima na ploči. U današnje vrijeme kad pravi "premium PC" treba imati i premium zvuk, ssd i dvije kartice, Z370 je problem. Da ne govorimo koliko gubi bez stvari poput Asus Hypera recimo...