AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.963
|
čitano: 7.456.548
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)

Sve x serije ryzen procesora ti pokazu 20C vecu temp nego sto je zapravo tako da ti je oko 60 sto je normalno

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
Stjepanj kaže...
ranko091 kaže...

imao sam pred malo isti problem, totalno lijeva konfiguracija. nije mi bio sat sinkorniziran i stalno mi je bacalo taj error. kad sam skužio da je sat par godina u zaostatku sam popravio i od onda niti jedna greška.

inace taj BSOD clock_watchdog_timeout je popularan i kod overklokanja, tj kad je sistem nestabilan...lp

prelistao sam pola neta, i isto kao i ti, većina je pisala nešto je u prevelikom OC, tj nestabilno. a komp neki uredski c2d, 2 gige ddr2, i matična isto neka lijeva. sve je na njoj bilo uredno, osim što se sat resetirao na zadnji datum biosa. a to je davno. vratio na točno vrijeme, i greška nestala.

17 godina
Najbrži kaže...

Prevelika voltaža?

EDIT: zadnja slika je sa 3.75GHz@1.275V i doseže 80˘C u BF1

Pogledaj malo temp sa HWInfo

Prodajem Fractal Node 304 za 360kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
17 godina
djigibao kaže...

LOL: Crobrother
16 godina
protjeran
Najbrži kaže...
djigibao kaže...

Previsoko je to, kupuj bolje hladjenje ili spustaj napon/takt...

17 godina
ansha kaže...

3.6@1.275?

LOL: Crobrother
9 godina
protjeran
Najbrži kaže...
ansha kaže...

3.6@1.275?

Nesto ti tu ne stima, meni je na r5 1600 3.8 i slicnim naponon, sa mugen maxom nije nikad taklo 60°C

ok kod tebe su 2 jezgre/4threada vise ali nebi smjelo biti 30°C razlike, jedino da si ga u toplu kupku stavio dok radi

15 godina
neaktivan
AMD Ryzen procesori (opća tema)

kod menene je r5 1600 na 3.8 ghz, sa lc cc 120, isto tako nikad nije prošlo preko 60c, a dok igram nešto je laganini ispod te temperature

nikad problema sa hlađenjem

battlelog: dev0lver - war thunder: dev0lver
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Kada je najavljen ryzen refresh,tj. ryzen +? To će biti manji upgrade,parsto mhz gore? Ne nalazim nesto konkretno na netu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
17 godina

A zašto onda ako znaš da je ovo stara, ostaviš samo takav komentar, a nedaš nove vijesti/informacije?

mag.inf
17 godina
bugi.kc kaže...

A zašto onda ako znaš da je ovo stara, ostaviš samo takav komentar, a nedaš nove vijesti/informacije?

Ne može dat novije jer su to jedine koje su greškom procurile.

kradem mine iz minskog polja
17 godina

E pa onda nije stara vijest, nego posljednja aktualna, kakva-takva. Kolega tražio informacije o novim ryzen, tako da sam mu dao taj link.

mag.inf
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.3.2018 21:21 (bugi.kc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ono što ne znaš sada, znat ćeš 19.04. Nije daleko.

https://wccftech.com/amd-ryzen-2000-desktop-cpu-official-specs-performance-prices-leaked/

Nije potreban novi chipset, pa će biti sigurno dobrih ponuda Ryzena 1 na oglasima

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!

3 0 hvala 0
10 godina

Ryzen na 4.5ghz s nešto skupljim ramom će biti ravnopravan kavi na 5ghz u gamingu a da pritom budu slični šta se tiče cijene i uloženo/dobiveno i dalje na strani amda  

0 0 hvala 0
14 godina

Baš sam pratio cijene zadnjih 2 mjeseca ne bi li se koja Ryzen konfa pojavila. Pratio sam i ostale , jer sam mislio da će cijena pasti , kada je dosao spectre i meltdown još više sam se ponadao... No realnost je drugačija, cijene su skoro iste,a  ak se koji ryzen i pojavi rijetko da je 200 kn povoljniji nego u dućanu , a sve me i kopka kupiti prvu generaciju ako je bila clockana do ibera pa da ne crkne i to . Sve si mislim da ću novi 1600 uzeti .

17 godina
Gamer21 kaže...

Sve si mislim da ću novi 1600 uzeti .

Misliš R5 2600, to bi trebalo sa novim ćipsetom biti popeglano ono šta nije u ovoj seriji.Strpiti se još mjesec dana.

16 godina
protjeran
petarjukic kaže...

Ryzen na 4.5ghz s nešto skupljim ramom će biti ravnopravan kavi na 5ghz u gamingu a da pritom budu slični šta se tiče cijene i uloženo/dobiveno i dalje na strani amda  

Mozda ce bit ravnopravan kavi na 4ghz, malo vise realnosti a manje fenbojizma. I nece ic na 4.5ghz nego 4.2-4.3ghz...

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.3.2018 19:11 (ansha).
15 godina

Ma ja sam isto mislio piknuti neki rabljeni R5 1600, jer prema mojoj logici cijena starije serije neće padati, izašli su 2200G i 2400G a cijene 1200 i 1400 su ostale iste. Ali isto tako i mene je malo strah kupnje rabljenog proca, sad ih i slabo ima na njušci...Vidjet ćemo kad izađe nova serija po kolko će se nuditi rabljeni i kolko će koštati novi. Ako se ništa pametnog rabljenog ne nađe tad se kupuje 2600, pod pretpostavkom da će cijena biti skoro pa jednaka, ne vidim zašto bi se kupio 1600 nakon izlaska nove serija koja (vjerojatno za iste pare) nudi više.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

the Physics test in 3DMark's FireStrike Ultra benchmark. The Ryzen 7 2700X once again annihilated the Intel Core i7-8700K.

ahaha kako ovo ima neku težinu

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Nemaju ljudi razloga zasto prodavati 'stare' Ryzene i prelaziti na nove kada su i stari vise nego dobri, a 'novi' nece biti toliko bolji da bi opravdali prijelaz i ulozen novac.

Dolaskom novih ryzena se nece dogoditi nista posebno spektakularno. Biti ce nesto brzi, a sa time ce biti i nesto skuplji dok se ne rasprodaju zalihe starijih i to ce biti to.

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
protjeran
dery kaže...

the Physics test in 3DMark's FireStrike Ultra benchmark. The Ryzen 7 2700X once again annihilated the Intel Core i7-8700K.

ahaha kako ovo ima neku težinu

Brutalno, ~6.3% je brzi, 33% vise jezgri za 6.3% visi rezultat, total annihilation reklo bi se. 

17 godina

Ali onaj tko uzima novo isplati se počekat jer će dobiti ispeglaniju platformu za dalje.

Ansha:  To itekako ima težinu kad diva potuče mali mrav, pitaj intel koliko to njima znači. Takvima i lipa izbijena iz džepa je više nego tebi milijun.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.3.2018 19:53 (dery).
17 godina
odjavljen
dery kaže...

Ali onaj tko uzima novo isplati se počekat jer će dobiti ispeglaniju platformu za dalje.

Ma OK to. Ja samo komentiram ono 'cekanje' na pojeftinjenje postojecih ili kupnji polovnih sa garancijom...

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.3.2018 19:48 (Mrgud Veliki).
17 godina
neaktivan

Znači upgrade path je prednost, ali je nitko neće iskoristit :) I te bojazni oko polovnih procesora. Ja sam dao 60$ prije godinu dana za 7 godina star Ivy. Evo samo što nije krepao jadan 

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
hrvooje kaže...

Znači upgrade path je prednost, ali je nitko neće iskoristit :) I te bojazni oko polovnih procesora. Ja sam dao 60$ prije godinu dana za 7 godina star Ivy. Evo samo što nije krepao jadan 

Pa mnogima odgovara ta priča o polovnima, jer mogu prodati nove.

Sad će bit 30. godišnjica koliko buljim u ekrane, nisam vidio da je ikome crknuo CPU. Doslovno nikad nisam vidio procesor koji je umro, a da nije ubijen namjerno ili ljudskom greškom. Vidio sam par mrtvih ploča, napajanja i dvije grafičke (greška na memoriji i pregrijavanje). A i u servisu sam radio... Procesori, memorije, grafičke - to je ili DOA ili radi "beskonačno" dugo. Eno, još se koristi Q6600 i GeForce 8800GTS... Sad je u 11. godini 24/7 rada.

Nope.
17 godina
neaktivan

Pa zato i kažem. Vidim da tu neki imaju bojazni od kupovine CPU-a godinu dana starog.

0 0 hvala 0
13 godina

pa cijeli život kupujem polovne procesore i nikad ništa nije bilo.zapravo je to najisplativija kupnja od komponenti.bar za mene

16 godina
protjeran
dery kaže...

Ansha:  To itekako ima težinu kad diva potuče mali mrav, pitaj intel koliko to njima znači. Takvima i lipa izbijena iz džepa je više nego tebi milijun.

Usporedjujemo procesore a ne firme, uostalom ako ces tom logikom, usporedi najkace sa najjacim, 1950X i 7980XE.

Ryzen 7 je ukupno gledano losiji cpu od 8700K, a ovaj novi je i dalje losiji a skuplji, ne vidim pobjedu. Ja sad moram slozit 3 kompa razlicitih cijenovnih razreda za jednu firmu i rado bi isao na amd al jednostavno se ne isplati...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice