AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.804
|
čitano: 6.872.568
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
Lucidius kaže...

Imam i ja ogromnu i tesku grafu, ali nemam problema oko ugradnje, pogledaj da ti nesto ne smeta blizu utora prilikom ugradnje, a klik moras dobit kad grafa sjedne u utor do kraja zato jer se onda onaj "kliker" podigne gore i zakljuca grafu pa dobijes onaj zvuk, isti kuki i kod ugradnje RAM-a.

Za maticnu si uzmi ASRock z370 extreme 4, toliki bang for the buck jos nisam vidio, a featurima i faznom regulacijom je u rangu ploca od 2000kn, oko toga su se bas isprsili. Kupovanje preskupih ploca nema smila jer neces nista vise klokat proc, a gadno ces pusit na cijeni kod prodaje.

To znam,ali u Asrock navedenu ne paše,morao bih ukloniti pasivne hladnjake da bi se čuo "klik".To stoji da su sa ASRock (dupekamen) "isprsili" se,međutim kod odabira ograničen sam na Aorus Xtreme Behemoth editionom...mrzim čekanje ali lakše je iscjediti krv iz kamena nego dočekati i7 8700k...

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.10.2017 0:19 (Viator).
14 godina
neaktivan
AMD Ryzen procesori (opća tema)

@eywa33 neda mi se slikati sada,uglavnom pasivni hladnjaci su previsoki i onaj kozmetički dio gdje  smješten proc za zvuk.Danas u trgovini,osim znatiželjnika i zaposlenici ostali su u čuđenju kako ne paše na većini ploča dostupnih.Od kada sam sklopio ovu konf. grafička stoji malo "ukrivo",ali eto radi.Ciljao sam na neku Asus  ploču ali ne ide....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Viator kaže...
Lucidius kaže...

Ma

Nisam htio štedjeti na matičnoj,ali ima jedan detalj o kojemu nikada nisam pisao...Aorus Xtreme grafička...ona je van svakih gabarita ostalih proizvođača jednake klase...sa svojih preko 1.5Kg žive vage ne paše u većinu matičnih.I prvi dojam je svakome,poradi veličine,da ne paše na ploču,nadvije se kao ogromna sjena i sve popuni,tako je bilo i danas kada sam je nosio na provjeru.Inicijalno htio sam uzeti Asus Strix (bilo koju) ili Hero;ali ne paše,toliko je velika da hladnjak na VRM-u smeta.Ironija je da i uz ovu matičnu koju imam (Aorus x370 gaming 5) morao sam posegnuti sa škarama za lim kako bi odsjekao dio donjeg krilca gdje su priključi kako vi spojio grafičku,međutim nikada se nije čuo "klik" ali ona radi tako cijelo vrijeme.

Sati provedni u traženju bilo kojeg revjuera koji je spojio ove dvije komponente nisu dali rezultate,ima neki video od 33min. gdje sjede i komentiraju kako je Aorus Z370 gaming 5 odlična sa Aorus Xtreme edition ali nitko se ne hvata posla da spoji ove dvije komponentne....uglavnom,da,Aorux Xtreme paše uz Aours Z370 Gaming 5 uz dugo željeni "klik".

RAM imam 2x8 DDR4 3200Mhz i DDR4 2x8 3466Mhz,ići ću sa prvom opcijom radi nižih latencija.

Jesi probao staviti Graka na drugi PCIe.? Da li i tamo imas smetnje?

14 godina
neaktivan
Jebodiah kaže...
Viator kaže...
Lucidius kaže...

Ma

Nisam htio štedjeti na matičnoj,ali ima jedan detalj o kojemu nikada nisam pisao...Aorus Xtreme grafička...ona je van svakih gabarita ostalih proizvođača jednake klase...sa svojih preko 1.5Kg žive vage ne paše u većinu matičnih.I prvi dojam je svakome,poradi veličine,da ne paše na ploču,nadvije se kao ogromna sjena i sve popuni,tako je bilo i danas kada sam je nosio na provjeru.Inicijalno htio sam uzeti Asus Strix (bilo koju) ili Hero;ali ne paše,toliko je velika da hladnjak na VRM-u smeta.Ironija je da i uz ovu matičnu koju imam (Aorus x370 gaming 5) morao sam posegnuti sa škarama za lim kako bi odsjekao dio donjeg krilca gdje su priključi kako vi spojio grafičku,međutim nikada se nije čuo "klik" ali ona radi tako cijelo vrijeme.

Sati provedni u traženju bilo kojeg revjuera koji je spojio ove dvije komponente nisu dali rezultate,ima neki video od 33min. gdje sjede i komentiraju kako je Aorus Z370 gaming 5 odlična sa Aorus Xtreme edition ali nitko se ne hvata posla da spoji ove dvije komponentne....uglavnom,da,Aorux Xtreme paše uz Aours Z370 Gaming 5 uz dugo željeni "klik".

RAM imam 2x8 DDR4 3200Mhz i DDR4 2x8 3466Mhz,ići ću sa prvom opcijom radi nižih latencija.

Jesi probao staviti Graka na drugi PCIe.? Da li i tamo imas smetnje?

Pokušano na ovoj ryzen ploči i  danas u trgovini na drugim pločama - ne ide.Kao što napisah,grafička je behemoth i matična se čini kao kikiriki naspram slona,ali evo paše na aorus z370 gaming 5.Predlagali su trgovini da uklonim kozmetičke detalje sa proc za zvuk i pasivni heat sink ali na to nisam pristao.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.10.2017 0:26 (Viator).
9 godina
protjeran
Viator kaže...

@eywa33 neda mi se slikati sada,uglavnom pasivni hladnjaci su previsoki i onaj kozmetički dio gdje  smješten proc za zvuk.Danas u trgovini,osim znatiželjnika i zaposlenici ostali su u čuđenju kako ne paše na većini ploča dostupnih.Od kada sam sklopio ovu konf. grafička stoji malo "ukrivo",ali eto radi.Ciljao sam na neku Asus  ploču ali ne ide....

Meni to nije jasno, da je to tako mislim da bi bio pun net tekstova o tome.

Bas gledam sliku tvoje grafe klik, ti kada gurnes grafu u PCI-e slot nema sta od grafe smetati ploci, a ni ploca ne smeta grafi jer pasivni hladnjaci od ploce ne premasuju visinu PCI-e utora klik (ovo gdje je glava od orla i pise AORUS)

14 godina
neaktivan

Plaćeni revjueri + vjerovati je k.rac znati rekli bi negdje....

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

I jedna ispravka - pasivni hladnjak na south bridge-u (mislim da je to ispravan naziv),nije nešto novo,od kada sam je uzeo problem postoji,i odmah je jasno kada se ide postaviti da savija cijelu matičnu jer isti smeta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Viator kaže...

I jedna ispravka - pasivni hladnjak na south bridge-u (mislim da je to ispravan naziv),nije nešto novo,od kada sam je uzeo problem postoji,i odmah je jasno kada se ide postaviti da savija cijelu matičnu jer isti smeta.

Kako smeta, evo covjek ugrađuje na istu plocu kao tvoju izgledom (jedino je chipset drugaciji) grafu sa istim hladnjakom 

(17:44 minuta) tako da ja vidim da sve fino klikne i nista ne smeta.

EDIT:

Eto jos jedan 

nikakvih problema...

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.10.2017 1:13 (Lucidius).
14 godina
neaktivan

Kako rekoh prije,ali evo opet...na prvom linku nema riječi da li paše ili ne,drugi link ploča je Z270.

Uglavnom,pa da ponovim,niti u trgovini nisu uspjeli sa par različitih ploča,pasala je jedino Z370 aorus gaming 5.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Viator kaže...

Kako rekoh prije, ali evo opet...na prvom linku nema riječi da li paše ili ne, drugi link ploča je Z270.

Uglavnom, pa da ponovim, niti u trgovini nisu uspjeli sa par različitih ploča, pasala je jedino Z370 aorus gaming 5.

Odustani! ON koji nema to, zna bolje od tebe koji imaslp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
9 godina
protjeran

Pa sta ima rec jel pase kada ju je stavio i jos si cuo klik, ista stvar i drugi video... I daj mi reci u kojem si ti to ducanu pa ste isprobavali da nejde na nijednu plocu, cisto da znam kakve budale drze tamo zaposlene za ubuduce 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Viator kaže...

Kako rekoh prije, ali evo opet...na prvom linku nema riječi da li paše ili ne, drugi link ploča je Z270.

Uglavnom, pa da ponovim, niti u trgovini nisu uspjeli sa par različitih ploča, pasala je jedino Z370 aorus gaming 5.

I to šta veliš...

14 godina
neaktivan

Verbalno opširan u sadržaju sumanute ideje...

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Jel ti vidis video? sta ja imam znat ili neznat, jasno je ko dan da se grafa instalira bez problema.

Idi tamo pripremi racun od gtx 1080ti, kud si pobjego...

13 godina
protjeran
Lucidius kaže...
Stjepanj kaže...

Jel ti vidis video? sta ja imam znat ili neznat, jasno je ko dan da se grafa instalira bez problema.

sta imam gledati covjek je provjerio vise puta i na drugim plocama ljepo je napisao da ne paše, sad po tebi netko ispada glup pitanje tko?

9 godina
protjeran

Nesto krivo radi, zato jer evo bas gledam po youtubeu, i na faking 5 razlicitih ploca ljudi su instalirali tu grafu bez problema... Nema sta zapinjat maticna kad heatsink ne prelazi visinu PCI-e utora to je pod prvo, a drugo je sta ni grafa sama po sebi nema nikakvog kontakta (fizickog) sa plocom osim PCI-e ulaza.

Da je to kako on prica onda bi i po youtube-u bilo tih problema prilikom instalacije, a net bi bio pun tema o tom "problemu" da se Giga neda instalirat na maticne ploce.

EDIT:

Al dobro, eto neka je on uvjeren u tu svoju tvrdnju, sta ja imam na kraju od toga...

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.10.2017 2:07 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

Ne mogu zamisliti kako ne može upast. Dio gdje je pcie utor je isti na svim karticama, bez obzira ma hladnjak. jednostavno mora upast. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.10.2017 2:22 (eywa33).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Ne pa to jedino stjepanju i ovom maheru nije jasno, i ovim budaletinama iz tog ducana koje ni grafu neznaju ugurat u PCI-e slot 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

Nema šta tu ne pasat.

http://i64.tinypic.com/b3lqom.jpg

Evo slika moje u kućištu, donji dio grafe MORA biti ovakav na svim karticama, izuzev dužinu same kartice. Nema šta tu smetat.

https://goo.gl/images/WHK7uk

https://goo.gl/images/Aik5kT

Igra pronađi razliku na donjem dijelu pcba, kartice...

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.10.2017 2:29 (eywa33).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Ne pa to jedino stjepanju i ovom maheru nije jasno, i ovim budaletinama iz tog ducana koje ni grafu neznaju ugurat u PCI-e slot 

Bas suprotno, neke stvari neiskusnim ljudima poput tebe se ponekad cine nemogucim, rekao sam ti i zasto. Meni na jednoj Asus ploci gpu nije stao jer je plastika od hdd portova bila nestandardno vislja morao sam grafu u slot ispod staviti. Eto Luce pa sad ti reci ko je tu maher, pametan ili budaletina?

12 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Lucidius kaže...

Bas suprotno, neke stvari neiskusnim ljudima poput tebe se ponekad cine nemogucim, rekao sam ti i zasto. Meni na jednoj Asus ploci gpu nije stao jer je plastika od hdd portova bila nestandardno vislja morao sam grafu u slot ispod staviti. Eto Luce pa sad ti reci ko je tu maher, pametan ili budaletina?

To je zato jer je gpu bila preduga za matičnu. Ovdje ispada da je matična previsoka, odn. hladnjak, plastika.. šta li već. a to ne smije biti tako. to su standardi koji su svugdje isti. vjerujem da je prije problem u tome kako je postavio matičnu pa onda bracket zapinje za rub.

9 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Daj mi objasni kako onda svi ostali umetnu tu grafu bez problema, stavio sam i dva videa i nigdje poteskoca, a jos sam pregledao barem 5 videa sa raznim maticnama i nigdje nije bilo problema oko ugradnje?

To sta je tebi bilo sada je druga tema, ja pricam o konkretno ovome sta sam istrazio i vidio da kod ostalih nema problema na raznim plocama.

11 godina
klapna kaže...
keke13 kaže...

Nakon podosta zajeb**cije natjero sam xen na r5 1600 al se dešava jedna zanimljiva stvar,

i na samom serveru i na win konzoli pokazuje 16 jezgri

Gdje si kupio cpu i dali znaš koji batch piše na njemu?

Trgovina Lost batch 1728PGT

US server keke013#2101
16 godina
odjavljen

Nope.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Lucidius kaže...
Stjepanj kaže...

Daj mi objasni kako onda svi ostali umetnu tu grafu bez problema, stavio sam i dva videa i nigdje poteskoca, a jos sam pregledao barem 5 videa sa raznim maticnama i nigdje nije bilo problema oko ugradnje?

To sta je tebi bilo sada je druga tema, ja pricam o konkretno ovome sta sam istrazio i vidio da kod ostalih nema problema na raznim plocama.

imam i ja aorus extreme isto je usla bez problema ne smeta nista.. ne kuzim takoder, mozda sam i ja neiskusan..

17 godina

Evo naruceno jos 8gb ddr4 rama pa cu baciti u DC.

Čisto jer neke igre tipa Shadow of Mordor (Shadow of War) traže više RAM-a te se radi toga igra ne moze povecati na vece detalje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.11.2017 11:16 (toxic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

drugi od 3 komada

US server keke013#2101
Moj PC  
15 0 hvala 0
12 godina
keke13 kaže...

drugi od 3 komada

MISCREATED
11 godina
nicky.sl kaže...
keke13 kaže...

drugi od 3 komada

sve u svemu mislim da će i treći bit isto javim u ponedeljak...

super tjedan.. proradio xen na ryzenu i umjesto 6 dobio 8 jezgri.

US server keke013#2101
14 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice