AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.804
|
čitano: 6.869.725
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Pa sta sad da napravim 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Posalji to u karitas i napravi modernizaciju sistema 

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ali onda bi ispalo da mi je augi nesto u rodu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

...i velis samo najbolje je dovoljno dobro,where excellence meet perfection.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
Viator kaže...

Ali onda bi ispalo da mi je augi nesto u rodu.

Bolje i to nego AMD peasant bit 

9 godina
protjeran

Ako vec imas najbolju grafu, zasto ne i najbolji proc? 1080ti trokira sa tim ryzenom, fali joj soka 

EDIT:

Sad sam ti tek vidio monitor, pa tek sad vidim kolko je veselo 

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.10.2017 17:32 (Lucidius).
Moj PC  
0 4 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pa ti insinuiras kao da sam upario seljaka i manekenku...

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Nije bas tak, ali kao da sa biciklom vuces prikolicu 

EDIT:

Nije ni tvoj primjer los

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.10.2017 17:42 (Lucidius).
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
Viator kaže...

Ne obracaj paznju na forumskog trola, ionako ce popusiti crveni ubrzo 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
Lucidius kaže...

Tocno se vidi inferiornost ryzena cak i na 4k gamingu, veliki zaostatci u nekim naslovima, nize rezolucije necu ni spominjat...

Reci koje dvije igre na 4k : gta 5 i ROTR a the Division je na 4k bolji na Ryzenu.

Objasnjenje ?

9 godina
protjeran

The division nije CPU heavy, vjerojatno je grafa radila na vecim taktovima ili nesto kod Ryzena.

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
odjavljen
Viator kaže...

Ima pravo Luci. Ryzen nema šta raditi na konfi koja treba ištancati 100+fpsa, kamoli 144/165. 

Bio sam u sličnoj situaciji pred par godina, sa dvije 770ke i 8320 na 144hz fhd... Dok nisam nabavio i7 hasu grafe su bile jedva upogonjene, na pola snage uglavnom. Ryzen sad ima dobar ipc, ali takt ga hebe,. tada je fx imao dobar takt, ali ga je ips hebao. Ah, taj amd, nikako da potrefe sve kako treba... jelda rambox? 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
9 godina
protjeran

Eywa kad ti uzimas 8700k, vidio sma da si prodavao svoej na njusci....

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

Za kurac intelu cijelu hype oko 8700k launcha ako to Luci ne upogoni na 6Ghz 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Eywa kad ti uzimas 8700k, vidio sma da si prodavao svoej na njusci....

Kupac je pronađen, krajem slj tjedna idem za zg za poslom pa ću usput obavit i primopredaju. Planirao sam uzet istu matičnu ko i ti. Čini mi se definitivno best buy, faza ko u priči i rated na 60A, kao na flagshipovima zapravo... Ne znam gdje su uopće stedili. Ploča ima sve. 

Kava je bomba. Ima sve, jezgre i takt...još da su zalemili ihs...eh. onda fanboyčići ne bi imali što pljucat. Al stvarno pretjeruju sa tom majonezom. Idu na živce pomalo, tbh.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina
Lucidius kaže...

The division nije CPU heavy, vjerojatno je grafa radila na vecim taktovima ili nesto kod Ryzena.

ma da?

cca 10 fpsa razlike u minimumu takt grafe na 4k rly?

Divison nije cpu heavy odakle to? The Division je bas cpu heaby naslov jedan od rijetkih koji mi je zakucao i7 3770k btw.

Kako ne razumijete da sve ovisi koliko je tko dao love za implementaciju igre ili ti kako vecina hoce kako je igra optimizirana za pojedini hw..

13 godina

Mislim da je luci htio reci da Division radi odlicno na svim CPU na trizstu, cak i FX radi odlicno i razlike su minorne (pricam za 1080p grafe ranga 480/1060)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina

molim likove iz vrapča da se vrate na promatranje

uprava ustanove..

hvala

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
6 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
red_bull kaže...

molim likove iz vrapča da se vrate na promatranje

uprava ustanove..

hvala

Ima neke istine u tome,nakon 3 ratne godine slijedila je diagnoza...ali evo nisam se dao,žena,djeca hobi...iako tijek suicidalnih misli ponekada traje danima.

13 godina
neaktivan
keke13 kaže...

Nakon podosta zajeb**cije natjero sam xen na r5 1600 al se dešava jedna zanimljiva stvar,

i na samom serveru i na win konzoli pokazuje 16 jezgri

Gdje si kupio cpu i dali znaš koji batch piše na njemu?

9 godina
protjeran
lav1000 kaže...

Za kurac intelu cijelu hype oko 8700k launcha ako to Luci ne upogoni na 6Ghz 

Kaj cu sa 6GHz kad i na 5GHz skidam Ryzene u Cinebenchu, a mogao bi ga i na 5.2GHz laganini odvrtiti...

11 godina
neaktivan

Ne samo u igrama vec se i u nekim "pro" benchmarcima pokazao bolji kada je na 5ghz. Nisu jezgre sve, koji je isplativiji? To je vec druga tema.

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Nisam igre ni spomenuo, mislim d aje to apsolutno nepotrebno uopce i razmatrat kad se zna kako tu zavrsavaju Ryzeni. Bitno je da sada sa 6 jezgri na kavi sustizes ryzenove "render only" proceve sa 8 jegri u multithreadu, a u svemu ostalome ih lomis ko cackalicu.

Mislim o cemu mi uopce pricamo, pa dok sam prodavao i7 7700k i plocu, bilo je poziva i poziva sa upitima hocu li ryzen i plocu + doplatu, sve ti je jasno sta ljudi misle o tome.

Eto augi80 forumas presao sa ryzena 1700 na 8700k i kaze u nekim djelovima Battlefielda MP ima gotovo duplo veci FPS sa intelom, grafa je 1080ti.

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

Nisam igre ni spomenuo, mislim d aje to apsolutno nepotrebno uopce i razmatrat kad se zna kako tu zavrsavaju Ryzeni. Bitno je da sada sa 6 jezgri na kavi sustizes ryzenove "render only" proceve sa 8 jegri u multithreadu, a u svemu ostalome ih lomis ko cackalicu.

Mislim o cemu mi uopce pricamo, pa dok sam prodavao i7 7700k i plocu, bilo je poziva i poziva sa upitima hocu li ryzen i plocu + doplatu, sve ti je jasno sta ljudi misle o tome.

Eto augi80 forumas presao sa ryzena 1700 na 8700k i kaze u nekim djelovima Battlefielda MP ima gotovo duplo veci FPS sa intelom, grafa je 1080ti.

Budem provjerio kad mi stigne i7 8700k...

9 godina
protjeran

Ajde, napravi change dok jos ljudi na njusci nisu ni svjesni da je kava uopce izasla, kad se i ti neinformirani osvijeste onda pored jednog i5 8600k za 2200kn i 8400 za 1700kn budes sretan ako dobijes 1400kn za taj ryzen, a da nepricam kako i ryzenu 7 cijena ide sve vise prema 2000kn u ducanima...

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

Ajde, napravi change dok jos ljudi na njusci nisu ni svjesni da je kava uopce izasla, kad se i ti neinformirani osvijeste onda pored jednog i5 8600k za 2200kn i 8400 za 1700kn budes sretan ako dobijes 1400kn za taj ryzen, a da nepricam kako i ryzenu 7 cijena ide sve vise prema 2000kn u ducanima...

Ha,1600x je već udomljen,r7 1700 ostaje kako je više "vezan" za posao supruge,dok za i7 8700k ide vrlo slična nova kofiguracija u smislu kućišta a i hlađenje moža Kraken iako tu sam neodlučan jer arctic freezer 240 je impresivan,dodatno idu danas nabavljeni Harman Kardon SoudSticks 2 i napajanje od Corsaira od 1200w,a za ostalo tu je Noctua čiji sam veliki ventilator (fan).

9 godina
protjeran

Ma za relativno malu lovu napravis sistem oko te gtx 1080ti i i7 8700k, ima sada stvarno jeftinih a vrhunskih komponenata za male pare, od maticne, kucista, hlađenja do napajanja, uz to nije ti ni bitan brzi RAM, a kaj je najbolje i to si ostavljas pa nemoras kupovat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

Ma za relativno malu lovu napravis sistem oko te gtx 1080ti i i7 8700k, ima sada stvarno jeftinih a vrhunskih komponenata za male pare, od maticne, kucista, hlađenja do napajanja, uz to nije ti ni bitan brzi RAM, a kaj je najbolje i to si ostavljas pa nemoras kupovat.

Nisam htio štedjeti na matičnoj,ali ima jedan detalj o kojemu nikada nisam pisao...Aorus Xtreme grafička...ona je van svakih gabarita ostalih proizvođača jednake klase...sa svojih preko 1.5Kg žive vage ne paše u većinu matičnih.I prvi dojam je svakome,poradi veličine,da ne paše na ploču,nadvije se kao ogromna sjena i sve popuni,tako je bilo i danas kada sam je nosio na provjeru.Inicijalno htio sam uzeti Asus Strix (bilo koju) ili Hero;ali ne paše,toliko je velika da hladnjak na VRM-u smeta.Ironija je da i uz ovu matičnu koju imam (Aorus x370 gaming 5) morao sam posegnuti sa škarama za lim kako bi odsjekao dio donjeg krilca gdje su priključi kako vi spojio grafičku,međutim nikada se nije čuo "klik" ali ona radi tako cijelo vrijeme.

Sati provedni u traženju bilo kojeg revjuera koji je spojio ove dvije komponente nisu dali rezultate,ima neki video od 33min. gdje sjede i komentiraju kako je Aorus Z370 gaming 5 odlična sa Aorus Xtreme edition ali nitko se ne hvata posla da spoji ove dvije komponentne....uglavnom,da,Aorux Xtreme paše uz Aours Z370 Gaming 5 uz dugo željeni "klik".

RAM imam 2x8 DDR4 3200Mhz i DDR4 2x8 3466Mhz,ići ću sa prvom opcijom radi nižih latencija.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.10.2017 23:51 (Viator).
9 godina
protjeran

Imam i ja ogromnu i tesku grafu, ali nemam problema oko ugradnje, pogledaj da ti nesto ne smeta blizu utora prilikom ugradnje, a klik moras dobit kad grafa sjedne u utor do kraja zato jer se onda onaj "kliker" podigne gore i zakljuca grafu pa dobijes onaj zvuk, isti kuki i kod ugradnje RAM-a.

Za maticnu si uzmi ASRock z370 extreme 4, toliki bang for the buck jos nisam vidio, a featurima i faznom regulacijom je u rangu ploca od 2000kn, oko toga su se bas isprsili. Kupovanje preskupih ploca nema smila jer neces nista vise klokat proc, a gadno ces pusit na cijeni kod prodaje.

EDIT:

Koliko god daje grafa velika i teska, nema se sta klat sa maticnom prilikom ugradnje, u maticnu samo ulazi PCI-e ulaz od grafe, ostalo sve stoji izvan nje, i tu bi eventualno mogao imati nekompaibilnosti zbog kucista koje nije dovoljno veliko da smjesti grafu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.10.2017 0:10 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

Ne razumijem kako nije sjela... Daj uslikaj to da vidim. Rekao bih da ne vjerujem, ali ne vidim razloga zašto bi izmišljao... Ajde baci sliku koju. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice