AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.802
|
čitano: 6.838.034
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)

Aj baci neki SS, ne znam zašto bi se događalo. Možda se monitoring programi smrznu kad pokreneš stress test. Koju verziju cpu-za koristiš? Jesi probao sa hwinfo64?

8 godina
neaktivan
_mark0_69 kaže...

Aj baci neki SS, ne znam zašto bi se događalo. Možda se monitoring programi smrznu kad pokreneš stress test. Koju verziju cpu-za koristiš? Jesi probao sa hwinfo64?

U hwmonitoru sam zapravo gledao vcore ispod matične ploče.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.9.2017 20:44 (DaShip).
9 godina
DaShip kaže...
DaShip kaže...

Zašto je moj core voltage 0.6 V (za vrijeme aida64 testa)? @_@

Iko?

zato šta voltaža za ryzen nije konstantna pa programi uzimaju average. pogledaj sliku ispod(vcore). 

15 godina
DaShip kaže...
_mark0_69 kaže...

A koliko si ga kenjao protiv ryzena da si ga i sam kupio 

8 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...
DaShip kaže...
_mark0_69 kaže...

A koliko si ga kenjao protiv ryzena da si ga i sam kupio 

Iznošenje činjenica nije "kenjanje"  I dalje se držim svog mišljenja da quad core ryzeni nisu ništa novo niti neki dobri izbori.

9 godina
protjeran
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Ti quadovi od ryzena su smece

Moj PC  
0 6 hvala 0
13 godina
Lucidius kaže...

Ti quadovi od ryzena su smece

Koliko si butthurt sto 4 jezgre kostaju 100$ auhhhhh 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
9 godina
protjeran

Tolko i vrede, jbg ne kupujem te karitas komponente 

Moj PC  
0 4 hvala 0
8 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

I meni pare padaju s neba. Ali ryzen kupim za normalno igranje, a ostatak potrošim na kurve i kokain 

13 godina
protjeran

Sta je je ryzen 3 je razocaranje.

Da bi imao koliko toliko brz cpu moras ga klokati, znaci moras uloziti u bolju maticnu i brze rame i nakon svega toga jedva sustignes non k i5, a posto ekipa koja kupuje takve konfiguracije se vecinom ne zeli upustati u klokanje i zele plug n play uvijek ce odabrati jednostavniju rutu.

Naravno ryzen u korist ide upgrade path, ali u tom slucaju se mora uzeti jos skuplja maticna sto nekad puno znaci ekipi koja je poslozila manji budzet za konfiguraciju. Osim toga ljudi sa manjim budzetom ce uvijek gledati da u cijenu uguraju sto bolju grafiku, a ne da ulazu u plocu i rame koji ce im zatrebati tamo negdje za par godina...

Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
war3_tft kaže...

Sta je je ryzen 3 je razocaranje.

Da bi imao koliko toliko brz cpu moras ga klokati, znaci moras uloziti u bolju maticnu i brze rame i nakon svega toga jedva sustignes non k i5, a posto ekipa koja kupuje takve konfiguracije se vecinom ne zeli upustati u klokanje i zele plug n play uvijek ce odabrati jednostavniju rutu.

Naravno ryzen u korist ide upgrade path, ali u tom slucaju se mora uzeti jos skuplja maticna sto nekad puno znaci ekipi koja je poslozila manji budzet za konfiguraciju. Osim toga ljudi sa manjim budzetom ce uvijek gledati da u cijenu uguraju sto bolju grafiku, a ne da ulazu u plocu i rame koji ce im zatrebati tamo negdje za par godina...

4 jezgre koje trose 60W i mozes ih clockati na stock kuleru koji dodje uz CPU na najjeftinijoj b350 ploci je fail?

jebem li ga sta sam propustio 

17 godina
odjavljen

Ma trebali su poput intela posebno naplatiti klokanje, onda bi bio ok Ryzen.

Moj PC  
3 0 hvala 0
9 godina
protjeran

I kaj ti znaci kaj to sve mozes kad su mu performanse goli kuki 

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Da, uzmes neku entry b350 plocu, skuplje rame, naklokas ga i sta onda? Cijena te ispadne ista kao non k i5 konfiguracija, cak ga niti ne prestignes po performansama nego jedva sustignes, imas samo dodatnu zajebanciju i na kraju ako ti je ploca bezveze nemas niti otvoren upgrade path kako spada.

Ocito si taj dio fulao...
14 godina
protjeran

složio sam već dosta konfi sa ryzen 1200 + giga a320m-ds2, uglavnom je to dečkima između 18-24 god koji se hoće igrat pa se niko ne žali.. sa 1060 i uživaju za 4500kn

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
war3_tft kaže...
Da, uzmes neku entry b350 plocu, skuplje rame, naklokas ga i sta onda? Cijena te ispadne ista kao non k i5 konfiguracija, cak ga niti ne prestignes po performansama nego jedva sustignes, imas samo dodatnu zajebanciju i na kraju ako ti je ploca bezveze nemas niti otvoren upgrade path kako spada.

Ocito si taj dio fulao...

Sve i jedan Ryzen 3/5/7 ce raditi bez problema na sve i jednoj ploci ukljucujuci i A320 ploce.

Cijena RAM memorije je otisla u bananu, isto ti ga dodje i za i5 i za ryzen, 85eur pa navise, svi ce doci do 2666Mhz sigurno

Stigne i5 bez problema pogotovo kad ih uparis sa grafom tipa 1060/580 razlike su zanemarive, a mozes staviti i 1070 grafu na njega kao i na i5 iste ces performanse dobiti 

TL;DR R3 je veoma konkurentan proizvod, overclocking ako ne znas preko bios-a mozes jednostavno pokrenuti preko AMD Ryzen Master i izaberes profil koji nafrlja CPU na 3.7ghz i rame digne 

Lucidius kaže...

Tvoje rijeci pricaju jedno, parket drugo 

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.9.2017 0:45 (chaselol).
13 godina
protjeran
I opet dodemo do toga da sa ryzen 3 dobivas samo dodatnu zajebanciju i nerijetko probleme sa memorijom, a intel ti za te iste novce nudi plug n play, to je citava poanta.
17 godina

Izgleda da je novi bios update donio dosta poboljsanje za memoriju sad taman testirao i iz prve uhvatio 2800mhz na 16gb double sided kitovima sa hynixom. Idem se jos malo poigrati 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
4 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...

složio sam već dosta konfi sa ryzen 1200 + giga a320m-ds2, uglavnom je to dečkima između 18-24 god koji se hoće igrat pa se niko ne žali.. sa 1060 i uživaju za 4500kn

Z4jebao si ih, bolje bi bilo da si im kupio Pentium i h110 ploču.Zbilja je glupo očekivati od ljudi u tom cjenovnom rangu da se z4jebavaju sa klokanjem, prvo treba fleshovati bios i nadati se da ne brickuješ ploču, onda treba resetovati cmos ako zatreba itd...I dalje ima smisla kupiti i5 7400.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.9.2017 8:09 (DaShip).
17 godina
Jesi ti uopće pogledao testove ili opet napamet pričaš kao i obično. Nema šta taj g4560 raditi pored ryzena 1200 pogotovo u multiplayeru i u igrama koje koriste više od 2 jezgre
8 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
Jesi ti uopće pogledao testove ili opet napamet pričaš kao i obično. Nema šta taj g4560 raditi pored ryzena 1200 pogotovo u multiplayeru i u igrama koje koriste više od 2 jezgre

Samo ti meni daj testove i dokaži da si u pravu ;)

17 godina
Evo ti jedan test vs i5 7400 s tim da konca sa ryzenom dodje cca 400kn jeftinije šta uložis u bolju grafu.
8 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
Evo ti jedan test vs i5 7400 s tim da konca sa ryzenom dodje cca 400kn jeftinije šta uložis u bolju grafu.

Zanimljivo je kako svi branitelji ryzena (pogotovo 3) pokazuju ove nepouzdane i najvjerovatnije lažne benchmarke.Hoces da ti pokažem gamers nexusov benchmark? :)

17 godina
Ajde daj link da vidimo te tvoje čudesne rezultate
13 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...
Evo ti jedan test vs i5 7400 s tim da konca sa ryzenom dodje cca 400kn jeftiniješta uložis u bolju grafu.

Ja ne vjerujem kakvim se ti "argumentima" koristis... U testu su koristili Gigabyte z270x-ultra gaming plocu koju nitko normalan ne bi uzeo za i5 7400. 

Aj sad fino u tu racunicu stavi neku h110 plocu koja je dovoljna za 7400 i uracunaj da ti je dovoljan najjeftiniji 2133 MHz RAM pa se vrati.

8 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
Ajde daj link da vidimo te tvoje čudesne rezultate

http://www.gamersnexus.net/hwreviews/3002-amd-r3-1200-review-line-between-fine-and-exciting/page-2

17 godina

Ekipa s cim se Vi zamarate :)

Nogo ja sam skuzio uzrok svog fpsa dropa u dva naslova COD Black OPS 3 i ROTR.

Nije bio procesor bios, grafa vec dedostatak rama...

moram ubost jos jednu plocicu..

Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Pozdrav, 

ovih dana sam složio PC i odradio OC na Ryzenu 5 1600. Prvo sam probao sa 3.8GHz i voltažom 1.35 ali je error bio nakon 15min. Digao sam voltažu na 1.375 i nakon 30:07min testiranja se računalo restartalo sa hardware failure-om. 

Spustio sam ga na 3.75GHz i voltaža oko 3.25-3-3 (Još ću provjerit) i za sada je stabilno i radi bez problema.

Cinbebench CPU rezultat je oko 1260 (također budem provjerio)

GPU je GTX 1080, gdje bi bilo najbolje testirati, isto cinabench test ili neki drugi prijedlog?

Jedina igra koju sam uspio testirati do sad je PUBG, drži 144Hz u većini slučajeva s padovima kad su zgrade u blizini itd, tako da cca od 70 - 144

Ima li kakvih prijedloga za novog Ryzen korisnika? :D

Unaprijed hvala! 

Senior IT Consultant
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
GreenDevil kaže...

Pozdrav, 

ovih dana sam složio PC i odradio OC na Ryzenu 5 1600. Prvo sam probao sa 3.8GHz i voltažom 1.35 ali je error bio nakon 15min. Digao sam voltažu na 1.375 i nakon 30:07min testiranja se računalo restartalo sa hardware failure-om. 

Spustio sam ga na 3.75GHz i voltaža oko 3.25-3-3 (Još ću provjerit) i za sada je stabilno i radi bez problema.

Cinbebench CPU rezultat je oko 1260 (također budem provjerio)

GPU je GTX 1080, gdje bi bilo najbolje testirati, isto cinabench test ili neki drugi prijedlog?

Jedina igra koju sam uspio testirati do sad je PUBG, drži 144Hz u većini slučajeva s padovima kad su zgrade u blizini itd, tako da cca od 70 - 144

Ima li kakvih prijedloga za novog Ryzen korisnika? :D

Unaprijed hvala! 

imas zapravo vrlo slican setup mojem.

ja sam postoa korisnik navedenog takoder prije par dana.

Cinebench neka ti bude omjer dal i procesor daje ispravan rezultat.. ja sam na kraju svojeg spustio s stock coolerom na 3.6ghz pri stock naponu i dobivam score do 1200, ako se ne varam normalan rezultat dakle kada je proc na stock je 1130-1150, po scoru kojeg si ti naveo proc ti radi dobro 1260 score.

Bino je da su ti temp okey i nemoj davati vise od 1.35v ne isplati se za 100mhz vise..

Koji ram imas i na koliko mhz ti radi?

8 godina
neaktivan
toxic kaže...

imas zapravo vrlo slican setup mojem.

ja sam postoa korisnik navedenog takoder prije par dana.

Cinebench neka ti bude omjer dal i procesor daje ispravan rezultat.. ja sam na kraju svojeg spustio s stock coolerom na 3.6ghz pri stock naponu i dobivam score do 1200, ako se ne varam normalan rezultat dakle kada je proc na stock je 1130-1150, po scoru kojeg si ti naveo proc ti radi dobro 1260 score.

Bino je da su ti temp okey i nemoj davati vise od 1.35v ne isplati se za 100mhz vise..

Koji ram imas i na koliko mhz ti radi?

Hvala na brzom odgovoru. 

Ploča je Asus Prime X370 PRO, RAM je g.Skill Flare X 3200MHz (na toliko i radi preko onog profila u biosu). Ako treba slati kakve rezultate testiranja samo recite pa možemo usporedit.

Volio bi još samo GPU testirat da vidim da je sve ispravno i stabilno pa da sam miran. 

Na stock-u sam btw, sa pastom Arctic MX-4, temperature moram pogledat ali ne idu preko 75 na full load-u

Senior IT Consultant
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice