AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.802
|
čitano: 6.840.948
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Nisam skuzio viator na sto si mislio..direkt ga baca na napon od 1.536 ili je to max napon? Mislim ako je sve na auto...meni se isto nekak puno cini moj od 1.380 max na boostu koji je 3692mhz

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)

To je max napon (1.536v) što je smanjeno u odnosu na ostale verzije BIOS-a gdje je išao do 1.550v.Za jedno kratko vrijeme doseže 1.536v.

13 godina
Ice45 kaže...
chaselol kaže...

Koju grafu imas?

Ako je nesto slabije nista neces dobiti clockanjem

r9 280x 4gb

280X sa 4gb sigurno nemas pogledaj ponovo 

Uglavnom digni clock do tipa 3.7ghz dokle ide uz stock napon, mozda cak i 3.5/3.6 i miran si.

Ne trebas ganjati 4ghz

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina

A kad sve postelas rucno onda isto ide na 1.536 ili ostane na voltazi onoj tvojoj od 1.250 koju si postavio?

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
mariolla79 kaže...

A kad sve postelas rucno onda isto ide na 1.536 ili ostane na voltazi onoj tvojoj od 1.250 koju si postavio?

Kad se rucno definira napon on ostaje na toj zadanoj vrijednosti,eventualno ce ici gore za 0.012v kod punog opterecenja ako je llc postavljen na Standard ili neki vecu opciju.Vratio sam na 1.236v kako za 1.25v nije bilo potrebe,i dakle ostaje unutar te zadane vrijednosti (1.236v) kod rucno definiranih napona.

Kada je sve na Auto onda sa  turbo boost opcijom doseze max napon od 1.536v kod punog opterecenja za jedno kratko vrijeme a idle vraca se na stock napon.

12 godina

Jel mogu narihtat da mi nema boosta..nego da radi na 3.2 s max naponim od 1.224

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ručno podesi množitelj i napon.

11 godina
ibme74 kaže...

Ice45 napiši ovdje kompletnu konfu sve što imaš, (pod obavezno koja je ploča u pitanju, koji je točno ram i deklarirana brzina istoga te točan model napajanja) pa ćemo vidjeti.

znaci rayzen 1200 Memorija Kingston DDR4 8GB 2133MHz (2x4) HyperX Fury 2133 mhz r9 270x graficka maticna msi tomahawk b350 talamarke litpower 650w napajanje 

13 godina

Sacekaj ryzen refresh, ici ce to +200mhz gore sigurno  (prosjek sa 3,9 na 4,1) a jaci primjeri ce doci sigurno do 4,3 - 4,4 

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Pa ocito se ne moze klokati s razlogom...

@chaselol

Ovo pitam vec po stoti put, nigdje nisam procitao nikakav leak o refreshu, jedino o ryzen 2 koji ce biti 7nm proces i ne govori se nista o kompatibilnosti sa am4, jel ima neka konkretna informacija o tom "refreshu" il su to samo neka teska nagadanja i zelje?
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Gaming PC to Go.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Sir! We are surrounded! - Great! Now we can attack in every direction!
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.9.2017 16:42 (Marsel007).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

ne radii ti link....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Popravljno

Sir! We are surrounded! - Great! Now we can attack in every direction!
15 godina
odjavljen
Viator kaže...

Gaming PC to Go.

http://www.bug.hr/forum/topic/modding-galerija/moj-fractal-node-202-itx-komp/251020.aspx

S tim da je moje kućište još manje, a uskoro mi stiže od 7 litara, dakle još dosta manje.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
17 godina
odjavljen

Da postoji socijalna sluzba za komponente - ja bi ih prvi nazvao da ti uzmu sve sto imas 

Freak Show Inc.

4 1 hvala 0
9 godina
neaktivan
ford eleanor kaže...

korištene grafe VEGA  64LC i  GTX 1080FE

Sva sreća pa se Ryzen ne može klokati više od 4GHz.

Rasturio bi i7 ko od šale.

here we go again 

sad ti sljedi nekoliko postova vitezova intela, gdje se pokazuje kako 7700K ubija i da tih nekoliko fps vise zivot znaci 

i onda krecu odgovori vitezova amda da je jeftiniji, ima vise jezgri i radi na 1Ghz manjoj frekvenciji

pa cemo onda preci na majoneze, koliko koji moze zagrijat koju velicinu sobe i sta je bolje kupit za ove nadolazece zimske dane itd itd 

Moj PC  
20 0 hvala 4
9 godina
vjerovatno najbolji post na forumu haha
8 godina
neaktivan
ford eleanor kaže...

Zar svi zaboravljate da poredite 6 i 4 jezgra te da i pored toga r5 1600 nije ~50% jači od i7ice?

0 4 hvala 0
13 godina
war3_tft kaže...
@chaselol

Ovo pitam vec po stoti put, nigdje nisam procitao nikakav leak o refreshu, jedino o ryzen 2 koji ce biti 7nm proces i ne govori se nista o kompatibilnosti sa am4, jel ima neka konkretna informacija o tom "refreshu" il su to samo neka teska nagadanja i zelje?

Evo legendo po stoti put "nagadjanja i zelje" koje je amd ubacio u slajdove na prezentaciji, koje nadjes kad guglas ryzen 2018 bez problema

13 godina
neaktivan

Igre ne koriste sve jezgre u potpunosti pa ni ne možeš očekivati takve razlike. Čak i da koriste, treba u obzir uzeti i ostale čimbenike, ne samo jezgre.

8 godina
neaktivan
ford eleanor kaže...
DaShip kaže...
ford eleanor kaže...

Zar svi zaboravljate da poredite 6 i 4 jezgra te da i pored toga r5 1600 nije ~50% jači od i7ice?

Ovdje se govori o tome da je razlika u cijeni 1000 KN a dobiješ skoro isto.  

Da, "skoro isto" u programima koji efikasno koriste sva jezgra.

_mark0_69 kaže...

Igre ne koriste sve jezgre u potpunosti pa ni ne možeš očekivati takve razlike. Čak i da koriste, treba u obzir uzeti i ostale čimbenike, ne samo jezgre.

Pogledaj recenziju na techpowerup-u, ima iste performanse u skoro svemu iako bi trebao biti oko 50% bolji.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Ti to mene zaje il? To je obicni roadmap slide koji je vec viden i koji nista ne govori, za pocetak nema onog zen + o kojem se tu pricalo, a drugo nema nikakvog pojasnjenja da li ce to sve ici na am4.
13 godina
protjeran
Moje isprike sad sam vidio taj 14nm+ posto gledam na mobu, a slika je malena. E taj refresh ce biti zanimljiv, hvala na info.
16 godina
neaktivan

Koji je best bay ryzen?

Po svemu što sam gledao, r5 1600 mi se čini najbolje od svega, dali ima za manje bolji, ili trebam iči na skuplji?

PC mi služi za najviše video obradu, i povremeno igranje. Sadašnji Athlon 2 640 pokazuje znakove starosti, pa se nadam da če nakon SSD-a i novog procesora, matične i rama sve iči brže  

S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Da, 1600 (non x) je best buy.

13 godina
neaktivan
DaShip kaže...

_mark0_69 kaže...

Igre ne koriste sve jezgre u potpunosti pa ni ne možeš očekivati takve razlike. Čak i da koriste, treba u obzir uzeti i ostale čimbenike, ne samo jezgre.

Pogledaj recenziju na techpowerup-u, ima iste performanse u skoro svemu iako bi trebao biti oko 50% bolji.

Čitaj boldano dok ne shvatiš.

11 godina

Ryzen 1600, znači neće biti BN za GTX 1080 na 1440p. 

Dal će biti BN za 1080ti? 

Hoću što više fpsa makar se neću igrat na 144Hz monitoru al će mi komp bit spojen na 4K telku dok ne uzmem monitor. 

Neću forsirat 4K već 1440p pa nek TV odradi upscale.

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
gocc01 kaže...

Ryzen 1600, znači neće biti BN za GTX 1080 na 1440p. 

Dal će biti BN za 1080ti? 

Hoću što više fpsa makar se neću igrat na 144Hz monitoru al će mi komp bit spojen na 4K telku dok ne uzmem monitor. 

Neću forsirat 4K već 1440p pa nek TV odradi upscale.

Šta će ti više od 60 FPS na 60 Hz monitoru?GTX 1080 ti nema smisla koristiti na 60 Hz 2k monitoru.

13 godina
protjeran
Jel se smije znati iz kojeg razloga zelis vise fps ako ne ides na 144hz monitor?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice