AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.804
|
čitano: 6.868.018
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Uglavnom

g4560 top grafa koju mozes staviti je gtx 1060/480

r3 top grafa koju mozes staviti je gtx 1070/vega56/980ti/Fury

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
zoharbizo kaže...

G4560 - 529HRK

1151 MBO - 359HRK

R3 1200 - 898HRK

B350 AM4 - 554HRK

Razlika u cijeni je 550HRK, AM4 platforma će biti podržana 4 godine, dakle Zen2 plus ostalo te sama paleta Zena 1 do 1700(65w TDP) plus APU modeli.

Intel će nastaviti sa gomilanjem socketa pa će biti kao i sa 2500K, pronađi mu MBO sada negdje :)

Ova AM4 opcija u slučaju APU-a ima VGA/DVI/HDMI dok 1151 opcija ima samo DVI, ova najjeftinija.

Da se razumijemo, nema greške s nijednim, G4560 je bang for bucks i dalje.

Realno ne fučkaj ga, to je ipak uloženo-dobiveno A8-9600 eto sad po novoj(stara 530kn) gle čuda još nižoj cijeni 480kn.Crnac ima fini IGPU gejming, lako se kloka na 4.1ghz pa eto idealan jeftin ulaz u AM4 Socket.

https://www.nabava.net/procesori__40/amd-procesor-a-series-a8-9600-socket-am4-31ghz-34ghz__45740191

http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/amd-bristol-ridge-apu/242995.aspx?page=0&jumpto=5463153&sort=asc&view=flat

R3 1200 je to šta je, ali pazi u Americi on košta 110dolara ili preračunato samo 700kn.

Intel=pokvareni podmukli smradovi!
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.9.2017 13:56 (rambox).
13 godina

Dap, taj APU je prejebeno dobra stvar za gaming ako nemas love za grafu a jos imas stariji monitor tipa 720p 

Ili ako igras MOBA igre, imas 60fps bez puno mozganja

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
chaselol kaže...

Dap, taj APU je prejebeno dobra stvar za gaming ako nemas love za grafu a jos imas stariji monitor tipa 720p 

Da, ekipa koja ima starije 720p monitore sigurno kupuje nove strojeve da se igra na tim istim monitorima.

Znaci netko ce prodat svoj pentium 2 stroj za 6 kuna, otici kupiti AM4 plocu, brzi ram, novi proc, napajanje, kuciste i disk i ostavit ce si svoj stari pouzdani 720p monitor. 

Totalno realan scenarij i vjerojatno ce se stotine ljudi odluciti na to. Ma sta stotine, tisuce!

Freak Show Inc.
17 godina

Ne moras imati 720p monitor, lagano spustis rezoluciju svog monitora za igre i igras starije igre bez ikakvih problema. Ja neznam jer itko jos ima hd monitor

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Friday kaže...

Da, ekipa koja ima starije 720p monitore sigurno kupuje nove strojeve da se igra na tim istim monitorima.

Znaci netko ce prodat svoj pentium 2 stroj za 6 kuna, otici kupiti AM4 plocu, brzi ram, novi proc, napajanje, kuciste i disk i ostavit ce si svoj stari pouzdani 720p monitor. 

Totalno realan scenarij i vjerojatno ce se stotine ljudi odluciti na to. Ma sta stotine, tisuce!

boli tebe patka realno, zivis i radis u Irskoj i ne znas kakva je ovdje situacija 

tipa polovan 17/19" nadjes za bagatelu a oni sigurno nisu 1080p i ako hoces da igras neke gire tipa Dota/lol/cs/hots/hearthstone/wow/rocket league u prevodu najpopularnije igre danas i za sto manje novaca da imas 60fps-a sigurno ces gledati da ustedis svaku kintu

tl;dr 98% foruma vrti benchmarke i ne gejma, ne poznaje gaming scenu, esports, samo dodju i izvaljuju ovakve gluposti, bez uvrede komentar ti je bezveze i ovi sto su ti dali TU se svrstavaju u ovih 98%.

Nije to lose, nego jednostavno ste(smo) prematori da bi znali.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.9.2017 14:55 (chaselol).
12 godina
Patrick_cro kaže...

Ne moras imati 720p monitor, lagano spustis rezoluciju svog monitora za igre i igras starije igre bez ikakvih problema. Ja neznam jer itko jos ima hd monitor

moji klinci imaju 1280x1024 monitor i sasvim se solidno igraju na 4560 privjesku i njegovoj igpu

čak igraju i gta5 na low bez padanja ispod 30 fps-a, doduše morao sam uzeti drugu pločicu rama za to i ocnuti ram na 2400, no sad im sve fercera savršeno

kad im porastu apetiti, ide unutra neka 1050ti za šaku kuna i svi sretni

14 godina

Nisam primjetio baš da se spominju ryzen laptopi. Zanima me da li ima kakvih novosti oko zen procesora za laptope? Kad izlaze (ako već nisu)?

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
chaselol kaže...
Friday kaže...

boli tebe patka realno, zivis i radis u Irskoj i ne znas kakva je ovdje situacija 

tipa polovan 17/19" nadjes za bagatelu a oni sigurno nisu 1080p i ako hoces da igras neke gire tipa Dota/lol/cs/hots/hearthstone/wow/rocket league u prevodu najpopularnije igre danas i za sto manje novaca da imas 60fps-a sigurno ces gledati da ustedis svaku kintu

tl;dr 98% foruma vrti benchmarke i ne gejma, ne poznaje gaming scenu, esports, samo dodju i izvaljuju ovakve gluposti, bez uvrede komentar ti je bezveze i ovi sto su ti dali TU se svrstavaju u ovih 98%.

Nije to lose, nego jednostavno ste(smo) prematori da bi znali.

Nevezano za gaming, za bencmarke, za forum, za mame mamine - to sto si napisao o 720p monitorima je totalna budalastina. A o situaciji znam gotovo sve sto bi se trebalo znati. Svaki dan sam na PCE trznici, isto tako pratim i oglase na bugu. I naravno da znam za koliko novaca se tamo radi. Sva familija mi je tamo a i sam sam bio u HR 2 puta ove godine. I nisam se odselio '76 nego 2015 pa ono...

Dakle, nekakav 20+ inca monitor se moze kupiti za 200-300 kn tako da ova tvoja prica ne stoji.

Freak Show Inc.
11 godina
neaktivan

Ne znam tko jos igra na 720 res. to ako gledate po statistici Steama to je sigurno vec dosta staro. Baš neki dan mi je stiglo na steamu survey da mi uzmu info o komponentama, tako da ce sada drugacije izgledati.

Vidim ljude da kupuju 1920x1080 monitore, a nemaju pojma ni koji CPU imaju. Više se ni ne može naci 720 monitora, možda ovi sa laptopima.

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.9.2017 16:15 (D3lBoy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...

Ne znam tko jos igra na 720 res. to ako gledate po statistici Steama to je sigurno vec dosta staro. Baš neki dan mi je stiglo na steamu survey da mi uzmu info o komponentama, tako da ce sada drugacije izgledati.

Vidim ljude da kupuju 1920x1080 monitore, a nemaju pojma ni koji CPU imaju. Više se ni ne može naci 720 monitora, možda ovi sa laptopima.

Al ne ide steam survey mjesečno? Evo ti npr za 8 mjesec http://store.steampowered.com/hwsurvey/

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll tr
11 godina
neaktivan

Mene su sad prvi puta pitali, moguce da rade nesto detaljnije ovaj put. Kako god, vidis da gotovo nitko ne koristi 720 res, tako da to ni ne treba više biti mjerilo za išta.

Battlelog: D3lBoy-00
17 godina
axos kaže...

Nisam primjetio baš da se spominju ryzen laptopi. Zanima me da li ima kakvih novosti oko zen procesora za laptope? Kad izlaze (ako već nisu)?

O ima Ryzen laptopa, i to su Free Sync/1080p IPS LCD gejmerski 17.3 modeli početna cijena 1400eura.

https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/5612615_-gl702zc-asus.html

Dakle biraj Desktop R5 1600 ili R7 1700+RX 580 u mobilnoj varijanti.Osim klasičnog gejminga, moš ih iskoristit za bilo koji procesorski vrlo ozbiljan posao pogotovo model sa R7 1700.

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/doslo-vrijeme-laptope-ryzen-procesorima/250659.aspx?page=0&jumpto=5394979&sort=asc&view=flat

Zen za Laptope ne znači ništa, Zen je bio samo prvo početno kodno ime za današnji Ryzen CPU.Valjda misliš na Raven Ridge APU, ili Mobilna Ryzen varijanta+Vega grafa, to je druga priča i dolazi pod kraj ove godine.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/raven-ridge-apu/249954.aspx

Intel=pokvareni podmukli smradovi!
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.9.2017 17:09 (rambox).
17 godina
odjavljen

Na 720X576 bi taj APU davao još bolje rezultate, a na CRT telki i tak imaš najkvaliteniju sliku...trebali bi ga prodavati u nekom AMIGA kućitu kao gamerski stroj za Aliju Sirotanovića 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Friday kaže...
chaselol kaže...

Dap, taj APU je prejebeno dobra stvar za sve ako nemas love za grafu a jos imas stariji monitor tipa 720p 

Da, ekipa koja ima starije 720p monitore....

http://valid.x86.fr/jda0eu
jeftini pcevi su top za univerzalne stvari, nedavno kupia od kolege s foruma apu i ploću za drugi pc. monitor imam ,nije 720p ali je 1440x900 i marka je chuntex(Chuntex El W1961A) , ima mislim 15 godina i nakon šta je korišten za sve živo prije par tjedana se napokon pokvaria . zamjenjeno par kondenzatora od pola kune i monitor ko novi, elektronika u ovom monitoru je bez obzira na marku odlićno rješena a i panel je zaćuđujuće dobar, uz bok s novim svjetlina je slabija ali skoro neprimjetno. cemu da kupujem novi monitor?

da nebude baš off ,ryzen za sve ,a ovo cudo od kompa za radionu,iako mi zasad stoji za drugi monitor uz ovaj i puno je bolje iskoristiv nego samo drugi monitor na isti pc bez obzira na snagu. a i ko kaže da moram prodat ryzen komp radi ovoga?sta nesmim imat 2 pca?

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.9.2017 18:15 (dabar_solta_V2).
17 godina
odjavljen
dabar_solta_V2 kaže...
sta nesmim imat 2 pca?

Imat ces vise AMD strojeva kod kuce nego Lisa Su

Freak Show Inc.
9 godina

.450kn san da za fm2 plocu ,athlona 860k i gratis ovaj 7400 apu.
sve da me i boli pišo koji je proizvođać, za 450kn sam moga kupit šta? dodat još sto kn i kupit pentiuma?

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.9.2017 19:07 (dabar_solta_V2).
14 godina
neaktivan

Za vlasnike Gigabyte Aorus X370 Gaming 5.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

OC na 3.8GHz sve ostavio na auto na kraju maticna napravila bolji OC od mene...

Vcore: 1.290

VSoc: 1.100

Temp. Max: 61C

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
ivanzu kaže...

OC na 3.8GHz sve ostavio na auto na kraju maticna napravila bolji OC od mene...

Vcore: 1.290

VSoc: 1.100

Temp. Max: 61C

to je idle ili full load voltaža ?

nekako mi se čini mala za full load, ali možda se varam 

battlelog: dev0lver - war thunder: dev0lver
14 godina

Full load na prime95.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Ja svoga držim na 3.7 i 1.26V pod loadom, čisto ok primjerak, ima i daleko boljih čini mi se.

Podijelite malo s nama tu vaše radne napone i taktove ekipa :)

3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

RyZen 1600X@3.7 (1.225v),LLC Standard,full load 1.234V

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
zoharbizo kaže...

Ja svoga držim na 3.7 i 1.26V pod loadom, čisto ok primjerak, ima i daleko boljih čini mi se.

Podijelite malo s nama tu vaše radne napone i taktove ekipa :)

Meni je 1500x na 3.7 1.232 V 24/7. Išao bi napon vj i niže ali ne da bios niže.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
12 godina
neaktivan

Pozdrav svima. Moj novi RYZEN PC.

Moj PC  
27 0 hvala 0
10 godina

Koji od ova 2 programa dobro prikazuju brzinu? Vjerujem više cpu-z ali napon 0.4V@3.4??

Sve je stock/auto sa Ryzen power planom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

Kad Gothyk procesori izlaze?

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/cpu-z-lista/252793.aspx
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
win10pro kaže...

Koji od ova 2 programa dobro prikazuju brzinu? Vjerujem više cpu-z ali napon 0.4V@3.4??

CPU-Z samo napon ga zajebava kod tebe valjda.

13 godina
protjeran
ivanzu kaže...
win10pro kaže...

CPU-Z samo napon ga zajebava kod tebe valjda.

nezajebava ga nista, cpu nije u loadu, pa mu je takav i napon!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice