kaj ti je to conffeti lake
https://www.theguardian.com/us-news/2017/may/31/what-is-covfefe-donald-trump-baffles-twitter-post
kaj ti je to conffeti lake
https://www.theguardian.com/us-news/2017/may/31/what-is-covfefe-donald-trump-baffles-twitter-post
Prije 6 mjeseci sweetspot je bio 4c4t, 4c8t je bio čak nepotreban, šta se promijenilo u ovih par mjeseci da je 4c8t nedovoljno?Svejedno neće biti koristi od toga prije novih konzola (osim ako dx 12 zbilja pomogne 144 Hz gejmerima, a siguran sam da većina ovdje ima 60 Hz monitor).
BEWARE: Latest Gigabyte X370 Motherboard BIOS Can Permanently Damage AMD Ryzen CPUs, Sets Voltage Up To 1.7V oprezno sa BIOS updejtima na Gigabyte plocama
Maknuli f7 bios i danas stavili f8 bios...valjda kaj valja...ja nemam.na f7 problema...you tube upaljen i superposition max po hw monitoru mi je bilo 1.389
Prije 6 mjeseci sweetspot je bio 4c4t, 4c8t je bio čak nepotreban, šta se promijenilo u ovih par mjeseci da je 4c8t nedovoljno?Svejedno neće biti koristi od toga prije novih konzola (osim ako dx 12 zbilja pomogne 144 Hz gejmerima, a siguran sam da većina ovdje ima 60 Hz monitor).
Baš ništa se nije promjenilo, igre i dalje izlaze na tim istim engineima. Eventualno Star Citizen preokrene situaciju, ako ikada izađe.
Cjenovno se dostupnost 6-jezgrenih spustila za domaćice i učenike. Dosad su bili skupi. Imaš i dalje veliki broj igara koji treba 4+.
Imaš i dalje veliki broj igara koji treba 4+.
A koje su to?Prvi put čujem da postoji igra koja treba više od 4 jezgra da bi normalno radila.
A čuj slažem se s tobom u potpunosti ispada da je i5 danas teški bottleneck a prije pola godine je bio najbolji gaming cpu(uloženo dobiveno). Dajte stanite na loptu i ne lupetajte sa jezgrama kad nas 90% ne iskoristi ni 4 kako treba i sad naravno ide ali gta5 može i zna sa više od 4. Još uvijek je intel i5 i i7 vrh što se tiče gaminga i tako će ostati barem još dvije godine. A kada igre stvarno iskoriste te sve silne jezgre ryzen će biti jedan slabašan cpu isto kao i i7 . Bio jednom jedan fx 8300 future proof, a danas ga ni kumica na placu neće za fiskalnu blagajnu.
A čuj slažem se s tobom u potpunosti ispada da je i5 danas teški bottleneck a prije pola godine je bio najbolji gaming cpu(uloženo dobiveno). Dajte stanite na loptu i ne lupetajte sa jezgrama kad nas 90% ne iskoristi ni 4 kako treba i sad naravno ide ali gta5 može i zna sa više od 4. Još uvijek je intel i5 i i7 vrh što se tiče gaminga i tako će ostati barem još dvije godine. A kada igre stvarno iskoriste te sve silne jezgre ryzen će biti jedan slabašan cpu isto kao i i7 . Bio jednom jedan fx 8300 future proof, a danas ga ni kumica na placu neće za fiskalnu blagajnu.
Istina, treba uzeti u obzir da dok se to počne zahtijevati kao minimum, 6 jezgri bi mogli imati na low end-u, a i ryzen je bottleneck ako se cilja 144 fps.Također treba uzeti u obzir da bi konzole mogle imati 8 Zen 2 ili Zen 3 jezgri tako da bi taj r5 1600 bio slabiji od procesora u konzolama.Dakle ako konzole izađu 2020. (sumnjam da bi sony z4jebao ps4 pro korisnike, a i MS bi svoju konzolu imao tek godinu dana kasnije) tek bi 2022. mogli očekivati kraj quad core procesora, pročitajte malo o Intelovom EMIB-u, ko zna šta ćemo tada imati.
Svejedno, kako to da niko više ne obraća pažnju na 4c8t procesore?
Dakle, postoje različite razine "rada" igre. "Radi normalno" je jedna, a "radi brzo" je druga, dok je "radi brže" treća. Netko se igra na 144Hz, netko na 200Hz, netko na 5K, netko voli Civ 6, drugi netko voli Counter Strike. Najveći problem ekipe po ovom forumu je što nisu voljni ili sposobni shvatiti da postoje različite potrebe, želje i mogućnosti.
Tako je zapravo Pentium G od 69,99€ dovoljan za sve igrače koji igraju igre na običnim 60Hz monitorima. Jasno je da mnogi misle da im treba bolje pa žicaju roditelje preskupi hardver koji im ne treba; ima tu razloga da budu face ili jednostavno ne znaju, ali to je ok. "Treba mi za školu" je stara fora. Taj procesor "normalno" gura sve igre.
Sve drugo je pitanje želja i mogućnosti. Mnoge igre rade bolje s više jezgara, a druge rade s većim taktom. To je skroz ok. Kako tko hoće.
Za većinu kućnih korisnika Ryzeni su trenutno bolji izbor, pogotovo ako na računalu rade bilo što osim igranja Counter Strikea iz 1999.
Pa zato kaj nisi u điru ako nemaš ryzena. Ajde ti danas dođi na kavu pa reci da nemaš barem 8 jezgri i 16 thredova. Jel kakav je to gaming ako nisu tri igre odjednom upaljene i 7 youtoube kanala na 24inchnom monitoru? Mislim fakat daj se uozbilji i kupi si ryzen .
Dakle, postoje različite razine "rada" igre. "Radi normalno" je jedna, a "radi brzo" je druga, dok je "radi brže" treća. Netko se igra na 144Hz, netko na 200Hz, netko na 5K, netko voli Civ 6, drugi netko voli Counter Strike. Najveći problem ekipe po ovom forumu je što nisu voljni ili sposobni shvatiti da postoje različite potrebe, želje i mogućnosti.
Tako je zapravo Pentium G od 69,99€ dovoljan za sve igrače koji igraju igre na običnim 60Hz monitorima. Jasno je da mnogi misle da im treba bolje pa žicaju roditelje preskupi hardver koji im ne treba; ima tu razloga da budu face ili jednostavno ne znaju, ali to je ok. "Treba mi za školu" je stara fora. Taj procesor "normalno" gura sve igre.
Sve drugo je pitanje želja i mogućnosti. Mnoge igre rade bolje s više jezgara, a druge rade s većim taktom. To je skroz ok. Kako tko hoće.
Razumijem to, samo ne znam ko će kupiti išta sporije od i7 7700k za 144hz (ili više), a znamo da ryzen nije za takve.Siguran sam da i većina ovdje ima 60 Hz monitor pa opet vidim da im "treba 6 jezgri za gejming".
Pa zato kaj nisi u điru ako nemaš ryzena. Ajde ti danas dođi na kavu pa reci da nemaš barem 8 jezgri i 16 thredova. Jel kakav je to gaming ako nisu tri igre odjednom upaljene i 7 youtoube kanala na 24inchnom monitoru? Mislim fakat daj se uozbilji i kupi si ryzen .
Kakva kava, mountain dew i doritosi su za cool ljude (ili ne, ne pratim cool ljude ).
Zato sto nema logike kupiti 4c8t CPU koji kosta isto kao 6c12t.
Koji 4c8t procesor košta kao 6c12t procesor?Ryzen 1400 je oko 65 eura jeftijiji od r5 1600, a i7 je daleko skuplji od r5 1600.
Mislio sam na 4c4t i5 7600, i7 7700 je isplativ onima koji hoce 144hz u vecini igri. Ne isplati se uzimati nista ispod R5 1600 izuzev R3 1200 i G4560.
Mislio sam na 4c4t i5 7600, i7 7700 je isplativ onima koji hoce 144hz u vecini igri. Ne isplati se uzimati nista ispod R5 1600 izuzev R3 1200.
To je 4c4t, a ne 4c8t kao što si rekao.Naravno, niko normalan neće kupiti i5, a i sam si rekao, 144 Hz gejmeri ni neće gledati r5 1600,Što se tiče r5 1400 i 1500x imam osjećaj da je njihova jedina svrha da r5 1600 čine skupim, nisu ni oni ludi da daju 6 jezgri za 170$ kad intel ništa takvo nema.Poslije kave bih očekivao da će r5 2600 imati 8 jezgri, nemaju drugog izbora.
Razumijem to, samo ne znam ko će kupiti išta sporije od i7 7700k za 144hz (ili više), a znamo da ryzen nije za takve.Siguran sam da i većina ovdje ima 60 Hz monitor pa opet vidim da im "treba 6 jezgri za gejming".
Jasno ti je da jezgre i brzina po jezgri nisu međusobno isključive stvari? Nemaju istu svrhu? Gejmeri koji se ne igraju na 1920x1080@144Hz+, nego na većoj rezoluciji ili na 60Hz, ne trebaju 7700K. Već na 2560x1440 za mnoge igre usko grlo je GPU u većini slučajeva. Onaj tko se igra na 1440 ili 4K, njemu 7700K ne znači ništa, a jezgre itekako mogu.
I činjenica je da igre koje se fakat igraju na karticama i procesorima od 150 do 200 dolara lete. Pustimo ove igre koje služe kao benchmark po realno od nas tu na forumu koliko nas igra crysis civilization ashes i sl. Igre koje su fakat dobre na gtx 1060 ili rx 470 lete do neba sa fps-om. Ali ovo je ionako benchmark forum i imam osjećaj da se stvarno malo ljudi igra na svojim kompovima. Glavna shema ovdje je kupi cooler za cpu od soma kuna i odvrti test pohvali se na forumu i čekaj novu seriju procesora. Obavezno jednom tjedno skokni na you toube pogledaj dali i7 7700k na 5,5ghz daje 3 fps-a više u crysisu(bench naravno ne igra) i opravdaj kupnju collera od 1000kn sa shemom ja sam zahtjevni korisnik.
Jasno ti je da jezgre i brzina po jezgri nisu međusobno isključive stvari? Nemaju istu svrhu? Gejmeri koji se ne igraju na 1920x1080@144Hz+, nego na većoj rezoluciji ili na 60Hz, ne trebaju 7700K. Već na 2560x1440 za mnoge igre usko grlo je GPU u većini slučajeva. Onaj tko se igra na 1440 ili 4K, njemu 7700K ne znači ništa, a jezgre itekako mogu.
Da, sumnjam da kupci r5 1600 imaju hardver sposoban za 144 fps, moja poenta je da pošto smo utvrdili da je čak i pentium dovoljan za 60 Hz gejmere (ili kao što neki kažu 2k i 4k) onda je pogrešno govoriti da su quad core procesori gotovi i nedovoljni, pričam i o onima koji sa K procesora lete na r5 1600 ("samo za gejming") iako im ne treba, a kad im bude trebalo biće loši u odnosu na buduću ponudu.
I činjenica je da igre koje se fakat igraju na karticama i procesorima od 150 do 200 dolara lete. Pustimo ove igre koje služe kao benchmark po realno od nas tu na forumu koliko nas igra crysis civilization ashes i sl. Igre koje su fakat dobre na gtx 1060 ili rx 470 lete do neba sa fps-om. Ali ovo je ionako benchmark forum i imam osjećaj da se stvarno malo ljudi igra na svojim kompovima. Glavna shema ovdje je kupi cooler za cpu od soma kuna i odvrti test pohvali se na forumu i čekaj novu seriju procesora.
Kad igre postanu sr4nje, moraš nešto raditi sa svojim računarom
r5 1600 ili r7 1700?Refresh rate monitora?
Ako misliš ryzen onda r5 1600 a ovaj r71700 pored i7 7700k nije isplativ za gaming.
Ako misliš ryzen onda r5 1600 a ovaj r71700 pored i7 7700k nije isplativ za gaming.
Osim ako ima 60 Hz monitor, a ni onda se ne isplati (r7 1700)samo za gejming jer dok se to počne koristiti biće neupotrebljiv.
ja bi išao na tvom mjestu na r5 1600, trenutno je sweetspot po performansama i cijeni
a što se tiče konfiguracije, ovisno o budžetu, traži savjet u adekvatnoj temi za slaganje konfiguracije, tamo ćeš dobit najviše / najbolji savjet
ja bi išao na tvom mjestu na r5 1600, trenutno je sweetspot po performansama i cijeni
a što se tiče konfiguracije, ovisno o budžetu, traži savjet u adekvatnoj temi za slaganje konfiguracije, tamo ćeš dobit najviše / najbolji savjet
Ne moš nekome slagat komp, kad ne znaš s kojim budžetom raspolaže to je pucanje u bunar.
Idealan CPU za gejming je široki pojam, tu se može svašta iskombinirat ovisno o budžetu.
R5 1600 je poznata priča, ali to kod nas košta 1600kn dakle samo proc, a di ti je grafa propade u zemlju.Takav proc je puno previše love za očerupani i osiromašeni Hrvatski standard.
Za 1700kn dobiš R3 1200+još ima na lageru RX 460, pa eto ti vrlo ugodnog 1080p gejminga to sigurno.
RX 550, najniža cijena 700kn/512 GCN grafičkih procesora
RX 460, najniža cijena 850kn/896 GCN Grafičkih procesora
https://www.nabava.net/search.php?q=rx+460
Pošto je pitao da li može 1600 onda ga očito može priuštiti.Uzmi u obzir da kada bi sad kupio r3 pa u budućnosti npr. r5 3400 da bi dugoročno izgubio 50€, kada bi odmah sad kupio r5 1600 dugoročno bi potrošio manje novca.
Na kolikom Vcore vam radi stock R5 1600 ili drugi slican CPU? Meni bios stavlja 1.350-1.380 to mi se cini previše i da je to napon dovoljan da gura 3.8-3.9GHz.
Pošto uskoro stiže plača namjeravam se riješiti svoga Pentiuma G3220 i kupiti snažniji procesor jer sam nabavio GTX 770 grafičku karticu i Pentium stvara gadan bt pa tražim vaša mišljenja i slobodno komentirajte.
G3220 je jednostavno za pogledati film ili net,za gaming trebam nešto osjetno snažnije.
Postoje dvije solucije:
1. Za "malo" para preči na neki i7 4790/K,imam dosta solidnu B85 ploču i OC me ne zanima toliko pa bi realno kupio i7 4790 non K koji radi na dosta visokih 4.0 GHz i razlika je skoro zanemariva pored K modela. Perfomansama i7 4790 je skoro 4X brži od G3220 pa bih sigurno bio jako zadovoljan njime i nadogradnjom.
2: Solucija prodati Ram,matičnu i procesor i kupiti Ryzen R5 1600,B350 ploču i DDR4 ram sa time dabi me to sve novo koštalo skoro 3500kn (-1000kn od prodaje starih komponenti) ,naspram polovnog npr i7 4790 po 1500kn?
Prva solucija mi se više sviđa jer je u startu dosta jeftinija nadogradnja i nešto stariji i7 Haswell je i dalje u kategoriji best gaming procesora,drugo sa Ryzenom dobivam ekstra 2/4 jezgre sličnih perfomansi sa tim da to treba malo i OC i budučnost je garantirana što zbog Rama i moguče daljnje nadogradnje...
Pošto uskoro stiže plača namjeravam se riješiti svoga Pentiuma G3220 i kupiti snažniji procesor jer sam nabavio GTX 770 grafičku karticu i Pentium stvara gadan bt pa tražim vaša mišljenja i slobodno komentirajte.
G3220 je jednostavno za pogledati film ili net,za gaming trebam nešto osjetno snažnije.
Postoje dvije solucije:
1. Za "malo" para preči na neki i7 4790/K,imam dosta solidnu B85 ploču i OC me ne zanima toliko pa bi realno kupio i7 4790 non K koji radi na dosta visokih 4.0 GHz i razlika je skoro zanemariva pored K modela. Perfomansama i7 4790 je skoro 4X brži od G3220 pa bih sigurno bio jako zadovoljan njime i nadogradnjom.
2: Solucija prodati Ram,matičnu i procesor i kupiti Ryzen R5 1600,B350 ploču i DDR4 ram sa time dabi me to sve novo koštalo skoro 3500kn (-1000kn od prodaje starih komponenti) ,naspram polovnog npr i7 4790 po 1500kn?
Prva solucija mi se više sviđa jer je u startu dosta jeftinija nadogradnja i nešto stariji i7 Haswell je i dalje u kategoriji best gaming procesora,drugo sa Ryzenom dobivam ekstra 2/4 jezgre sličnih perfomansi sa tim da to treba malo i OC i budučnost je garantirana što zbog Rama i moguče daljnje nadogradnje...
4790 jedino logično ako su igre u pitanju.
Koji 4c8t procesor košta kao 6c12t procesor?Ryzen 1400 je oko 65 eura jeftijiji od r5 1600, a i7 je daleko skuplji od r5 1600.
Pa vec je 4790K kostao isto kao i 5820K, sad ti isto kostaju 7800X i 7700K..
Na kolikom Vcore vam radi stock R5 1600 ili drugi slican CPU? Meni bios stavlja 1.350-1.380 to mi se cini previše i da je to napon dovoljan da gura 3.8-3.9GHz.
1800x 1.25-1.3v default tako da je svakako previse za stock to sta imas, podesi manualno na 1.3 pa spustaj polako