AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.804
|
čitano: 6.867.959
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)

Pa nije ni 1273 CB baš loš rezultat ... i7-5820k @4.4 ima 1280-1290 CB, a što je najbolje, ne treba ni skupa X99 ploča, tako da je u konačnici komplet CPU + ploča, za istu snagu, duplo jeftiniji nego prije manje od godinu dana ... definitivno nije loš rezultat :)

13 godina

_mark0_69

Znači šljaka ti bez problema 3.6Ghz na 1.081v ? Milina

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.8.2017 21:42 (big smoke).
9 godina
big smoke kaže...

_mark0_69

Znači šljaka ti bez problema 3.6Ghz na 1.081v ? Milina

baš kasnije cu provat i ja undervolt,iako mislim da ti load line kalibracija dodaje voltazu pa ide i preko 1.2+v samo program kojim gledaš ne vidi to?

13 godina
neaktivan

Po viđenom, većina ih ide na 3.6ghz na vrlo niskom naponu, neki čak ni ne trebaju dodatni napon od stocka, zato sam i odabrao 3.6ghz za 24/7 "free time" profil, kad gledam ili pišem nešto, čak je i za gaming dovoljno dobar, odnosno nisam pratio fps, no nisam ni primjetio neke probleme.

Što se tiče llc-a, postavljen je na auto i po riječima asusa za ovu ploču je to level 1, znači najniža postavka. Eventualno koristim level 2 kad bencham, no izbjegavam ga jer llc uzrokuje visoke spikove kad se prekine load.

Problem sa software očitanjima (bar na c6h, nisam siguran jel do senzora na matičnoj il na procu) je što su ograničeni na "korake" od 22mV pa možeš imat samo očitanja od 1.068, 1.090, 1.112 itd. No provjerio sam sa multimetrom i load vrijednosti su vrlo blizu vrijednostima postavljenima u biosu, dok su idle vrijednosti nešto više što i jest očekivano ponašanje kad se ne koristi llc. Doduše mjerio sam kad je proc bio na 4ghz, ali vjerujem da se ponaša jednako.

13 godina
_mark0_69 kaže...

Po viđenom, većina ih ide na 3.6ghz na vrlo niskom naponu, neki čak ni ne trebaju dodatni napon od stocka, zato sam i odabrao 3.6ghz za 24/7 "free time" profil, kad gledam ili pišem nešto, čak je i za gaming dovoljno dobar, odnosno nisam pratio fps, no nisam ni primjetio neke probleme.

Što se tiče llc-a, postavljen je na auto i po riječima asusa za ovu ploču je to level 1, znači najniža postavka. Eventualno koristim level 2 kad bencham, no izbjegavam ga jer llc uzrokuje visoke spikove kad se prekine load.

Problem sa software očitanjima (bar na c6h, nisam siguran jel do senzora na matičnoj il na procu) je što su ograničeni na "korake" od 22mV pa možeš imat samo očitanja od 1.068, 1.090, 1.112 itd. No provjerio sam sa multimetrom i load vrijednosti su vrlo blizu vrijednostima postavljenima u biosu, dok su idle vrijednosti nešto više što i jest očekivano ponašanje kad se ne koristi llc. Doduše mjerio sam kad je proc bio na 4ghz, ali vjerujem da se ponaša jednako.

A jesi probao ići još ispod 1.081v ?

A što se tiče llc-a, koja je najbolje praksa zapravo ?

Znači samo si stavio množitelj na 36 i napon na 1.081v ? Nisi ništa drugo podešavao ?

Isprike na glupim pitanjima, tek sam se relativno nedavno počeo zanimat za oc

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.8.2017 23:38 (big smoke).
14 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

3.6GHZ 1.160V stable kod mene, 1700 model. 

2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Probao sam, ovo je najniža vrijednost koja se pokazala stabilna za moj proc.

Što se tiče LLCa, ima svoje primjene i može biti koristan, ali treba biti umjeren.

Za proc su mi to jedine postavke, još sam malo zategnuo memoriju i to je to.

14 godina

Imaš dobar/bolji primjerak CPU-a i bolju MBO od mene.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
zoharbizo kaže...

Imaš dobar/bolji primjerak CPU-a i bolju MBO od mene.

Para vrti gdje burgija nece...

Freak Show Inc.
16 godina
odjavljen

Bio je ansha nešto kritizirao, ali izgleda da je 4GHz Threadripper 1950X češći nego bi se dalo očekivati: 

Nope.
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina

Buduci da preko 90% ih ide na 4ghz (obicni ryzeni) a ovi su iz top 5%...........mislim realno svi ce ici 4ghz bez problema  ipak je to premium proizvod

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Bio je ansha nešto kritizirao, ali izgleda da je 4GHz Threadripper 1950X češći nego bi se dalo očekivati: 

Dobro, onda objasni cijene na sil. lottery-u... 3.9ghz je iznad prosjeka...

16 godina

Stigao brži RAM i nova ploča za Rizu

It is always darkest just before the dawn.
Moj PC  
16 0 hvala 0
12 godina

Koja je optimalna voltaza za r5 1600 na stoku ako je u biosu sve na auto...i nemogu nigdje naci onaj video gdje se rucno rihtaju rami kao zmp profil a neruse se kao na xmp...

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
mariolla79 kaže...

Koja je optimalna voltaza za r5 1600 na stoku ako je u biosu sve na auto...i nemogu nigdje naci onaj video gdje se rucno rihtaju rami kao zmp profil a neruse se kao na xmp...

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-procesori-opca-tema/249569.aspx?page=73&jumpto=5460178&sort=asc&view=flat

Sto se tice napona za stock pise ti u biosu, ali tipa 1.25 bi trebala biti, 1.35V ti je oc za 3.7+

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina
odjavljen
ansha kaže...

A gle, cijene zaista ništa ne znače. Ne bih se toga držao. Ti si već jedan razlog zašto te cijene prolaze. Uvjeren si da ne ide, širiš to i ljudi puše više cijene. Nije da je to neka posebna znanost. Moguće je, naravno, da mi vidimo najbolje primjerke (jer su javni, biraju itd.) ali ne možemo znati dok Stjepko ne kupi 1950X i overclocka ga na 4,38  na 8V.

Nope.
9 godina
protjeran

AMD Launches Ryzen ‘Threadripper 1900X’ 8-Core Processor With 64 PCIe Lanes for $549 MSRP samo mi nije jasno cemu opet 8 jezgri, sta nisu napravili neki prag tako da najslabiji TR ima 10 jezgri...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Tonči kaže...
ansha kaže...

A gle, cijene zaista ništa ne znače. Ne bih se toga držao. Ti si već jedan razlog zašto te cijene prolaze. Uvjeren si da ne ide, širiš to i ljudi puše više cijene. Nije da je to neka posebna znanost. Moguće je, naravno, da mi vidimo najbolje primjerke (jer su javni, biraju itd.) ali ne možemo znati dok Stjepko ne kupi 1950X i overclocka ga na 4,38  na 8V.

Mos mislit, pored review-a koji pokazuju da se clocka bolje i pored novog procesora za cijenu manju od njihovog na 3.9ghz, ne znam ko bi bio lud tamo kupovat. 

16 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

AMD Launches Ryzen ‘Threadripper 1900X’ 8-Core Processor With 64 PCIe Lanes for $549 MSRP samo mi nije jasno cemu opet 8 jezgri, sta nisu napravili neki prag tako da najslabiji TR ima 10 jezgri...

Pa nisu Intel-šupci. Ovako imaš 8 jezgara, a sve benefite jače platforme. A oni prodaju i slabije uspješne primjerke od 12-jezgrenih.

ansha kaže...

Mos mislit, pored review-a koji pokazuju da se clocka bolje i pored novog procesora za cijenu manju od njihovog na 3.9ghz, ne znam ko bi bio lud tamo kupovat. 

Bojim se da ljudi svašta kupuju ne razmišljajući, pogotovo ako imaju novca i nije ih briga. Threadripper nije baš sirotinjski CPU.

Nope.
9 godina
protjeran
Tonči kaže...

Pa nisu Intel-šupci. Ovako imaš 8 jezgara, a sve benefite jače platforme. A oni prodaju i slabije uspješne primjerke od 12-jezgrenih.

Pricas gluposti!

Ako ti vec treba profi platforma onda umjesto da dajes 2500kn vise od r7 1700 za 1900x koji je ista prica, rađe dodas jos 2000kn pa imas 1920x i 30% vise jezgri, nema mi smisla taj proc nikako.

Teško da ce neko samo zbog stazica i RAM utora ici na 1900x.

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.8.2017 18:47 (Lucidius).
14 godina
Lucidius kaže...

Pa 1900X ima prednost u 64 PCIe stazica i ostalog manje bitnog naspram 1800X sa 16 PCIe. Samo je taj 1900X skup za skoro duplo od R7 1700 što je apsurdno ali navikli smo na takve AMD poteze još od Phenom i FX modela,dovoljno je usporediti cijenom i karakteristikama FX8300 i  FX9590.

16 godina
odjavljen
Lucidius kaže...
Tonči kaže...

Pricas gluposti!

Ako ti vec treba profi platforma onda umjesto da dajes 2500kn vise od r7 1700 za 1900x koji je ista prica, rađe dodas jos 2000kn pa imas 1920x i 30% vise jezgri, nema mi smisla taj proc nikako.

Teško da ce neko samo zbog stazica i RAM utora ici na 1900x.

Nisi baš shvatio iz prve pa pročitaj opet - dakle, dobiješ 8-jezgreni procesor (jer većini ne treba 16-jezgreni) za upola manju cijenu, a ne gubiš PCIE i memorijsku propusnost. Jezgre nisu sveti gral profesionalne upotrebe računala. Mnogima trebaju te konkretne stvari daleko više nego 16 jezgara na procesoru.

Nope.
15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Nisi baš shvatio iz prve pa pročitaj opet - dakle, dobiješ 8-jezgreni procesor (jer većini ne treba 16-jezgreni) za upola manju cijenu, a ne gubiš PCIE i memorijsku propusnost. Jezgre nisu sveti gral profesionalne upotrebe računala. Mnogima trebaju te konkretne stvari daleko više nego 16 jezgara na procesoru.

Koji su to sta pate na pcie i memorijsku propusnost?

14 godina

Render farme i ljudi koji puno renderaju preko GPU-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Tonci

Shvatio sam ja sve od pocetka, i dalje kazem, nitko pametan nece bacati 8000kn na 1900x i prikladnu plocu kad za 3500kn imas 1700 model u neku mainstream x370 plocu.

Te stazice i ram utori nikome ne vrijede tih novaca, niti je za rendanje sa grafama od velike vaznosti puno stazica. 

Edit

I naravno da su jezgre sveti gral u pro vodama.

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.8.2017 20:17 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Za CPU-rendere su baš bezobrazno namjestili cijenu 1950X ... taman malo jeftiniji nego 2 1700 render-slavea ... a u tom slučaju je ipak Fata bolja od dvaput :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Pa slozena konfa sa 1950x ce biti skuplja nego dvije konfe sa 1700 modelima... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Lucidius kaže...

Pa slozena konfa sa 1950x ce biti skuplja nego dvije konfe sa 1700 modelima... 

Moja exceluša kaže drukčije, ali ok, možeš i sam izračunati.

15 godina
protjeran
ivanzu kaže...

Render farme i ljudi koji puno renderaju preko GPU-a.

Nope, ne utjece na brzinu rendera, samo zanemarivo malo smanji vrijeme ucitavanja scene u memoriju..

9 godina
protjeran
Mladen kaže...

Moja exceluša kaže drukčije, ali ok, možeš i sam izračunati.

Evo brzinski sam slozio pa da usporedimo 

AMD Ryzen 7 1700 BOX

GIGABYTE GA-AX370 Gaming K3

2 x G.SKILL Ripjaws V Series 16GB (1x16GB) DDR4 3200MHz

LC-Power Cosmo Cool 120

Corsair CX450M Watt (2015 Edition)

ADATA Ultimate SU800 256GB Serial ATA III

Toshiba 2TB 3.5" 7.2k SATA 6Gb/s

Zalman Z1

Ukupno: 8 148,63 x 2 = 16297kn

AMD Ryzen Threadripper 1950X

MSI X399 Gaming Pro Carbon AC

2 x G.SKILL Ripjaws V Series 16GB (1x16GB) DDR4 3200MHz

Arctic Liquid Freezer 240

Corsair CX550M 550 Watt Modular (2015 Edition)

ADATA Ultimate SU800 256GB Serial ATA III

Toshiba 2TB 3.5" 7.2k SATA 6Gb/s

Fractal Define S, crno, bez napajanja

Ukupno: 17739,71kn

Grafe nisam racunao, njih ionako samo radi slike kupis za 300kn na njušci.

1500kn imas u đepu sa gornje dvije konfe sta nije malo 

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.8.2017 21:27 (Lucidius).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice