AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.740
|
čitano: 6.709.750
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
XXX kaže...

I5 je upravo umro, i3 umro odavno a g4560 ubili sami povečanjem cijena. Intel na aparatima.

Ja ocito gledam review nekih dugih procesora jer po ovome sta gledam su spori ko drek....

17 godina
odjavljen

Ovo kaj sam ja gledao kad su na 3.9 i 4.0 rade isto ko i puno skuplji i5.

17 godina
itomic009 kaže...

"Problem oba procesora je što je svijet napredovao i što su četverojezgreni procesori (4C/4T) prespori za današnje softverske potrebe čak i prosječnog kućnog korisnika, pa su 4C/8T procesori ipak bolji izbor." Kakva žešća glupost od izjave naPC Expert ofrumu oko recenzije Ryzena R3 !! Quad core da je prespor ili slab običnom korisniku ??? Ne znam jel njih netko plaća da pišu gluposti (sponzor) ili baš čisto lupaju bez veze.

A čuj nije im prvi puta da pišu gluposti, koje realno ne bi niti pes sa maslom pojel.

Ma jok Ryzen R3 1200 nije dovoljan, zato treba kupit onaj 2/4 Pentium on je nešto jeftiniji pa če ipak bit isplativo još više nedovoljan.

E sad zakaj pišu gluposti, pa zato jer drukčije ne znaju+da tu je sponzor Intel ko drugi.

Ako gledamo realno i kaj dobiš za 110dolara, onda testiranje logično može završit samo sa ovakvim zaključcima.

https://www.eteknix.com/amd-ryzen-3-1200-quad-core-cpu-review/7/

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.7.2017 18:27 (rambox).
11 godina
neaktivan
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Čovjek piše i za BUG.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
ansha kaže...
XXX kaže...

I5 je upravo umro, i3 umro odavno a g4560 ubili sami povečanjem cijena. Intel na aparatima.

Ja ocito gledam review nekih dugih procesora jer po ovome sta gledam su spori ko drek....

ne gledas krivi review, nego imas razlicite kriterije

ne znam sta ocekujes od ovih procesora, s obzirom na cijenu i ciljano trziste procevi su fenomenalni

performance izmedu i3 i i5 za visestruko nizu cijenu, jos ako uracunas i plocu koja je skuplja ako hoces OC na intelu, totalni win

11 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...
_mark0_69 kaže...

Ryzen 5 + ploča košta koliko i 7700k. A ovu ploču proda i onda je još u plusu.

I dobit ce slabiji proc za gaming. A i pricam o 7700 non k

Cemu dislajkovi? Hocete rec da je Ryzen 5 bolji u gamingu? Evo 1600 koji je oko 1700kn kod nas, jos k tome overclockan protiv stock 7700 i losiji je, podosta.

Znam da je Ryzen tema, al nemojte biti biased. Govorite mu da ne kupuje cpu za kojeg vec ima plocu, vec da kupuje novu plocu, novi cpu i dobije lošije performanse u igrama za istu cijenu? Ajd dobro...

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.7.2017 18:47 (D3lBoy).
12 godina
rambox kaže...

Ma jok Ryzen R3 1200 nije dovoljan, zato treba kupit onaj 2/4 Pentium on je nešto jeftiniji pa če ipak bit isplativo još više nedovoljan.

pa bogme na hrpetini igara privjesak koji sam platio 500 kuna itekako dobro stoji

da ne govorim da za cijenu r3 dobije gratis matičnu i grafičku, igpu doduše - no i to je za puno ljudi više nego dovoljno

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.7.2017 18:53 (picajzla0707).
16 godina
odjavljen

"Spori k'o drek"

Nope.
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.7.2017 19:01 (Tonči).
Moj PC  
8 0 hvala 3
17 godina
D3lBoy kaže...
D3lBoy kaže...
_mark0_69 kaže...

Cemu dislajkovi? Hocete rec da je Ryzen 5 bolji u gamingu? Evo 1600 koji je oko 1700kn kod nas, jos k tome overclockan protiv stock 7700 i losiji je, podosta.

Znam da je Ryzen tema, al nemojte biti biased. Govorite mu da ne kupuje cpu za kojeg vec ima plocu, vec da kupuje novu plocu, novi cpu i dobije lošije performanse u igrama za istu cijenu? Ajd dobro...

Ovdje ti je u testu 7700k pa makar je stock radi na 4.2 turbo 4.5ghz dok obicni 7700 radi na 3.6ghz turbo max 4.2ghz tako da je to 600mhz razlike. U svakom slucaju ryzen je bolji izbor jer imas 6/12 proc za istu lovu, a u gamingu neces vidjeti razlike jer je ryzen sasvim dovoljan za drzati min 60fps

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.7.2017 19:08 (Patrick_cro).
12 godina
Patrick_cro kaže...

Ovdje ti je u testu 7700k pa makar je stock radi na 4.2 turbo 4.5ghz dok obicni 7700 radi na 3.6ghz turbo max 4.2ghz tako da je to 600mhz razlike 

valjda 300mhz, gledaj turbo pod kojim rade oba kad su opterećeni

13 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...
D3lBoy kaže...
_mark0_69 kaže...

Kako ne razumiješ?

I7 7700 dođe 2400kn, a za te novce kupiš R5 1600 + B350 ploču i dobiješ proc 6/12 jezgara koji možeš clockati.

Istina je da je mrvicu lošiji u igrama, ali čovjek je lijepo napisao da nije striktno za igre.

Opcija i7 6770k + Z170 ploča je najneisplativija jer ga košta gotovo 3800kn za 15% bolje performanse u igrama.

EDIT: U tvom videu je i7 7700K, a pričamo o non K procu.

Evo prave usporedbe.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.7.2017 21:31 (Mile 74).
15 godina
protjeran
Tonči kaže...

"Spori k'o drek"

Sad bi ti isao odgovarat da ne znam da se sprdas ;)

17 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...

"Spori k'o drek"

Ja ne vidim nikakav problem, kloknut je praktički isti kao i 600 kn skuplji i5 7500

https://www.techspot.com/review/1455-ryzen-3/page3.html

17 godina
picajzla0707 kaže...
Patrick_cro kaže...

Ovdje ti je u testu 7700k pa makar je stock radi na 4.2 turbo 4.5ghz dok obicni 7700 radi na 3.6ghz turbo max 4.2ghz tako da je to 600mhz razlike 

valjda 300mhz, gledaj turbo pod kojim rade oba kad su opterećeni

Je samo turbo radi na samo jednoj jezgri, a ne na sve 4 tako da gledas bazni takt

12 godina
Kako na kojoj ploci, ali svejedno - turbo na stock radi isto na oba pa je razlika opet ista
11 godina
neaktivan

Pa i nije baš mrvicu lošiji, dosta je lošiji u nekim igrama. Ovaj u videu ga ima na 4ghz, a cuo sam da Ryzen baš i ne ide lako na 4ghz.
Što se tiće K i non K verzije tih 300mhz nece napraviti neku razliku. Ovo 6 jezgri 12 threadova se kladim da nikada nece u potpunosti iskoristit, tj. dok to postane standard vec ce vjerojatno zamjenit i taj Ryzen/i7...

Zato sam ga i pitao za šta mu osim igara treba, jer ljudi su zaluđeni bechevima, a ni ne primjecuju koja je razlika zapravo u pitanju. U teoriji na papiru to izgleda kao znacajna razlika, ali ako renderas video sa Ryzenom za recimo 200 sec. sa i7 ces za par desetaka sec. duze (doduse ako renderas CPUom pored dobre grafe onda svaka cast...). Ili ako npr. ekstraktas zip. Eto to su te razlike koje oni stavljaju u benchanje pod "profesionalna uporaba".

Ali dobro, neka kupuje sve novo.

EDIT: Patrick_cro Ne gledaš bazni takt, jer na baznom taktu radi samo ako iskljucis turbo, a nitko pametan to ne radi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.7.2017 19:38 (D3lBoy).
13 godina
Tonči kaže...

Umrli Threadripper

Pozlaćeni IHS za kvalitetnije lemljenje, dobar lem i fino lijepljen. Tehnički, AMD je obavio dobar posao. Inače, Threadripper je 32-jezgreni CPU, s isključene dvije grupe od 8 jezgara.

So basically, Threadripper is EPYC 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina
odjavljen
ansha kaže...

Ne vidim zašto su spori za $130. Sasvim ok i tamo gdje je bitno, bolji od i3-7100 koji ima istu cijenu.

Nope.
15 godina
protjeran
Tonči kaže...
ansha kaže...

Ne vidim zašto su spori za $130. Sasvim ok i tamo gdje je bitno, bolji od i3-7100 koji ima istu cijenu.

Smijem se jer kacis testove koji nemaju apsolutno nikakve veze s procesorom, a kad vec pitas, duplo jeftiniji pentium je u toj tabeli iznad ryzena - jel onda fail?

16 godina
odjavljen

Istina - i najgori procesor s one liste je dovoljno dobar za tu klasu. Međutim R3 ti daje 4 jezgre koje ti u nekim igrama itekako znače (što se vidi na testovima). 

Kolika je razlika u većini 1080px testova između 7740X i R3 1300? A kolika u cijeni?:)

Za gejming, uzmeš prvi s 4 jezgre ili najjeftiniji uopće. Nema baš sreće u biranju ostalih opcija.

Nope.
17 godina
D3lBoy kaže...

Pa i nije baš mrvicu lošiji, dosta je lošiji u nekim igrama. Ovaj u videu ga ima na 4ghz, a cuo sam da Ryzen baš i ne ide lako na 4ghz.
Što se tiće K i non K verzije tih 300mhz nece napraviti neku razliku. Ovo 6 jezgri 12 threadova se kladim da nikada nece u potpunosti iskoristit, tj. dok to postane standard vec ce vjerojatno zamjenit i taj Ryzen/i7...

Zato sam ga i pitao za šta mu osim igara treba, jer ljudi su zaluđeni bechevima, a ni ne primjecuju koja je razlika zapravo u pitanju. U teoriji na papiru to izgleda kao znacajna razlika, ali ako renderas video sa Ryzenom za recimo 200 sec. sa i7 ces za par desetaka sec. duze (doduse ako renderas CPUom pored dobre grafe onda svaka cast...). Ili ako npr. ekstraktas zip. Eto to su te razlike koje oni stavljaju u benchanje pod "profesionalna uporaba".

Ali dobro, neka kupuje sve novo.

EDIT: Patrick_cro Ne gledaš bazni takt, jer na baznom taktu radi samo ako iskljucis turbo, a nitko pametan to ne radi.

A koliko jezgra radi na turbo boostu? jedna, ako se ne varam ide jedna na 4.2ghz, 2 i 3 max na 4100 i 4 na 4ghz, dok ce 7700k na ploci koja je namjenena za oc bez problema biti sve jezgre na 4.5ghz. Tako da je to dosta velika razlika izmedu ta 2 procesora

16 godina

nema više smisla bacat lovu na skupe procesore za igranje, dobro podnose ovi slabići od procova i najaču grafu izgleda

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
1 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
D3lBoy kaže...

A koliko jezgra radi na turbo boostu? jedna, ako se ne varam ide jedna na 4.2ghz, 2 i 3 max na 4100 i 4 na 4ghz, dok ce 7700k na ploci koja je namjenena za oc bez problema biti sve jezgre na 4.5ghz. Tako da je to dosta velika razlika izmedu ta 2 procesora

Pa isto vrijedi i za non K, stavis li Non K na bolju plocu i on ce ic na sve 4 jezgre 4.2ghz.... hence 300mhz razlike. Na base taktu nikad nisam vidio ni jedan novji Intel CPU, a da je imao upaljen turbo boost. Tako da non k, u naj gorem slucaju ce raditi na minimalno 4ghz pod opterecenjem, a non k na 4.3 ili 4.4ghz.

12 godina
neaktivan

Poz trebo bi mi ryzen strucnjak naime moj i5 je preslab za stremanje i video obradu tako da bi se prebacio na ryzena ali dvoumim se izmedu 1600(x) i 1700(x)?

Znaci koristio bi ga za 60% cistog gaminga ostalo stream i video obrada. Koju maticnu uz ryzena uzeti gledo Gigabyte x370 Gaming 5 (znam da ce te reci da se x370 ne isplati pored b350 ali ne mislim tako skoro opet u upgreid a razlika je 500kn) i memorija Corsair 2x8GB DDR4 3000?

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.7.2017 20:54 (Iwan7SeVeN).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
D3lBoy kaže...
Patrick_cro kaže...
D3lBoy kaže...

Pa isto vrijedi i za non K, stavis li Non K na bolju plocu i on ce ic na sve 4 jezgre 4.2ghz.... hence 300mhz razlike. Na base taktu nikad nisam vidio ni jedan novji Intel CPU, a da je imao upaljen turbo boost. Tako da non k, u naj gorem slucaju ce raditi na minimalno 4ghz pod opterecenjem, a non k na 4.3 ili 4.4ghz.

Nece non k raditi na 4.3 ili 4.4ghz nikako, a stavljati k procesor na plocu koja se ne moze oc nema smisla. Vec je bilo rasprave o tome kako radi turbo boost kod intela, a mozes slobodno i kod sebe provjeriti posto imas non k procesor. 

11 godina
neaktivan

Slucajno sam napisao 2 put non k, 4.4, 4.3ghz ce biti na K, a non k na 4. ghz min. ili 4.2 na boljoj ploci (ne nužno Z ploci)

Znam dobro kako funkcionira Turbo boost, i razlika je 300mhz do max. 400. Ako ces uspoređivat 7700 i drlog plocu sa 7700k sa Z170 plocom, onda rasprava nema smisla.

13 godina
Iwan7SeVeN kaže...

Poz trebo bi mi ryzen strucnjak naime moj i5 je preslab za stremanje i video obradu tako da bi se prebacio na ryzena ali dvoumim se izmedu 1600(x) i 1700(x)?

Znaci koristio bi ga za 60% cistog gaminga ostalo stream i video obrada. Koju maticnu uz ryzena uzeti gledo Gigabyte x370 Gaming 5 (znam da ce te reci da se x370 ne isplati pored b350 ali ne mislim tako skoro opet u upgreid a razlika je 500kn) i memorija Corsair 2x8GB DDR4 3000?

Ako mozes 1700 uzeti go for it, to je zvjerka od 8 jezgri i odlicno ce ti doci za stream pogotovo 

Ako gledas maticne da 370 se i isplati i ne isplati, ali kad vec uzimas ozbiljnu masinu i 8 jezgri ja DEFINITIVNO ne bi stedio na ploci tako da 370 all the way.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
9 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Slucajno sam napisao 2 put non k, 4.4, 4.3ghz ce biti na K, a non k na 4. ghz min. ili 4.2 na boljoj ploci (ne nužno Z ploci)

Znam dobro kako funkcionira Turbo boost, i razlika je 300mhz do max. 400. Ako ces uspoređivat 7700 i drlog plocu sa 7700k sa Z170 plocom, onda rasprava nema smisla.

Stavi 7700k na plocu od 350kn i radit ce sve jezgre na max turbo boost od 4.5GHz, kod intela danas uglavnom i na najjeftinijim plocama imas maximalan turbo boost, netreba ti Z ploca 

11 godina
neaktivan

Znam da ti ne treba Z ploca, ali nece ni na svakoj radit, tj. na vecini nece. Tako je i namjenjeno da radi samo jedna jezgra sa top boostom. Ni moj ne boosta sve 4 na max, a ista je arhitektura

13 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Stavi 7700k na plocu od 350kn i radit ce sve jezgre na max turbo boost od 4.5GHz, kod intela danas uglavnom i na najjeftinijim plocama imas maximalan turbo boost, netreba ti Z ploca 

Nebi smjelo raditi jer to nije po intel specifikacijama( cpu radi iznad deklariranog tdp-a), "covjek iz intela" je na tamo nekom forumu jednom napisao da to iskljucivo ovisi o proizvodacu ploca i da zaista ima ploca koje forsiraju sve jezgre iznad deklariranog no oni nemogu utjecati na to, i boli ih kita naravno!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice