AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.743
|
čitano: 6.757.774
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
odjavljen
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
Iwan7SeVeN kaže...
Iwan7SeVeN kaže...

Poz naime namjeravam kupiti Ryzen R5 1600X (non x) te ga upariti sa Gigabyte GA-AX370-Gaming 5 e a sada imam pitanje dali ta maticna dolazi sa preinstaliranim biosom "F5" koji je nuzan za rad rizena 1600x na maticnoj te ako nije kako ga mogu updaitati kada nemam starijeg brata mu r7 1700+?

p.s. dali mi se isplati upgreidati sadasnji proc na 1600x ako namjeravam ici na gtx 1080 ili 1080ti?

Itko.

1. Pošalji upit u trgovinu gdje bi kupio ploču, oni bi trebali moći prvjerit.

2. Daleko naj isplativije ti je kupit I7 4790(K), u igrama nešto i bolji od 1600x.

The Show Must Go On
8 godina
neaktivan
Iwan7SeVeN kaže...
Iwan7SeVeN kaže...

Poz naime namjeravam kupiti Ryzen R5 1600X (non x) te ga upariti sa Gigabyte GA-AX370-Gaming 5 e a sada imam pitanje dali ta maticna dolazi sa preinstaliranim biosom "F5" koji je nuzan za rad rizena 1600x na maticnoj te ako nije kako ga mogu updaitati kada nemam starijeg brata mu r7 1700+?

p.s. dali mi se isplati upgreidati sadasnji proc na 1600x ako namjeravam ici na gtx 1080 ili 1080ti?

Itko.

Možeš zamoliti trgovinu da ti flešuju bios, vjerovatno će i naplatiti.Ako namjeravaš koristiti gtx 1080 sa 60hz monitorom pretpostavljam da ti je trenutni procesor dovoljno dobar, bottlenecka uglavnom ne bi trebalo biti ali bi mogao imati lošije frame time-ove (zbog broja threadova).

12 godina
neaktivan
Glavas_ZG kaže...
Iwan7SeVeN kaže...
Iwan7SeVeN kaže...

Itko.

1. Pošalji upit u trgovinu gdje bi kupio ploču, oni bi trebali moći prvjerit.

2. Daleko naj isplativije ti je kupit I7 4790(K), u igrama nešto i bolji od 1600x.

Je da da bi mi se mozda isplatio i7 ali ima puno problema 1. nema vise puno lga1050 maticnih-2. nema nigdije u trgovini i7-3. intel mjenja sokete ko zena cipele a koliko sam cito am4 maticna ce biti za min 3 generacije procesora.

17 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Taj procesor koji imas je sasvim dovoljan za tu grafu koju imas, a i da nadogradis na 1080, 1080ti nema nikakvog smisla ako ne promijenis monitor, a dok ces mijenjati monitor cpu ce imati manje posla pri vecim rezolucijama tako da ce ti i ta i5 biti sasvim dovoljna. Druga stvar je da kupujes na novo platformu, onda sigurno ici na ryzena ovako je ovo sta imas sasvim dovoljno i nema nekog smisla nadogradivati jer ces baciti pun klinac love a razlike neces vidjeti na fhd

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
3 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
It'sMe932 kaže...
hanteed kaže...

aj objasni

citav dan bez kompa sam, jel cmos switch ?

Pogledaj sliku koju sam priložio. To je iz manuala za tvoju ploču. Kada kratko spajaš pinove slobodno ih drži spojene barem 5 sekundi, za svaki slučaj.

našao sam na ploči taj clrtc ali nema nikakvih utora nesto sitno skroz sitno ali nekontam sta cu uradit

CAUSE BABY I COULD BUILD A CASTLE OUT OF ALL THE BRICKS THEY THREW AT ME
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.7.2017 16:03 (hanteed).
9 godina
hanteed kaže...
It'sMe932 kaže...
hanteed kaže...

aj objasni

Pogledaj sliku koju sam priložio. To je iz manuala za tvoju ploču. Kada kratko spajaš pinove slobodno ih drži spojene barem 5 sekundi, za svaki slučaj.

našao sam na ploči taj clrtc ali nema nikakvih utora nesto sitno skroz sitno ali nekontam sta cu uradit

1. Odspoji kabel od napajanja iz utičnice (220V)

2. Kratko spoji ta dva pina (na donjoj slici su označeni s brojem 14) s nečim metalnim (spajalicom ili odvijačem) na 5-10 sekundi.

3. Ponovno uključi kabel u struju

Ne vidim što ti nije jasno

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.7.2017 17:16 (It'sMe932).
10 godina
neaktivan
It'sMe932 kaže...
hanteed kaže...
It'sMe932 kaže...
hanteed kaže...

aj objasni

2. Spoji kratko ta dva pina (na donjoj slici su označeni s brojem 14) s nečim metalnim (spajalicom ili odvijačem) na 5-10 sekundi.

aha aha aj sad cu probat pa ti javim, hvala ti

17 godina
neaktivan

aha aha aj sad cu probat pa ti javim, hvala ti

mi se nadamo, da si citav

polako :)

10 godina
neaktivan
It'sMe932 kaže...
hanteed kaže...
It'sMe932 kaže...
hanteed kaže...

aj objasni

2. Kratko spoji ta dva pina (na donjoj slici su označeni s brojem 14) s nečim metalnim (spajalicom ili odvijačem) na 5-10 sekundi.

sve sam uradio kao treba stavio odvijač na ta dva pin jel tako dirao ih je oba, upalio i ne radi, cuo sam druga opcija je da cmos bateriju nesto pinove prebacim iz jedan i dva u dva i tri ali ja te pinove nisam nasao na maticnoj, i ov sam jedva našao

10 godina
neaktivan

Dobro haj necu se sekirat hoce nece posralo me je jbg,  u redu. Otic cu sutra u firmu gdje sam uzeo komp i rec da poprave da me interesuje sta kako, samo nije mi jasno sto su stavili naljepnicu na poklopac kucista da ako se skine da se gubi garancija, samo nek naplate sutra išta i mogo bi ja ic drugi put u zatvor.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
tino13 kaže...

evo link pa da i ostali vide: Link

Da li bi ovaj RAM bio OK:

G.Skill Ripjaws V F4-3200C16D-16GVKB (LINK)

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
16 godina
neaktivan
djigibao kaže...
tino13 kaže...

evo link pa da i ostali vide: Link

Da li bi ovaj RAM bio OK:

G.Skill Ripjaws V F4-3200C16D-16GVKB (LINK)

Kolko vidim na listi, to je jedan od modela koji mogu doć s Samsung E-die , D-die i Hynx IC-om , pa kakve si sreće. Ja sam uzeo F4-3600C17D-16GVK i bio je stvarno B-die, radi na ovoj matičnoj na 3333MHz sa 14-14-14-28. Na nize od 14 baca fail u Aidi64, a na 3466MHz se bootaju Windowsi al bilo kakav load rezultira sa blue screenom. Ako gledaš baš 3200, onda je neko pravilo da sve CL15 ili niže je Samsungov B-die.

9 godina
Evo taman narucia 1700 ,sad gledam ploce malo.

Trazim plocu s sta boljim vrmom i da uz to ima 2 utora za m2.
2 su mi zasad upale u oko..
asrock 370 taichi i pro gaming,ne shvacam koja je razlika izmedju te dvi ploce.
5gigabitni lan ima pro sta vidim i nije mi bitno to ,ima li kakve razlike na vrm?isti broj fazi a mozda drugi tip mosfeta?
Ima li koja treca ploca da ima jos bolji vrm?

Hvala.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

evo proradio je komp, uso sam u bios stavio brzinu rama 2666 i palio se komp i pise poslije overclocking failure i 3 puta beepnulo, ima li neki drugi nacin da bude ram brzi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Zanemariva/nepostojeca najvjerovatnije materijali izrade jer je ta 370 pro gaming odlicna i bez problema 4ghz na sve jezgre stavi svaki Ryzen.

Taichi je kako je zovu savrsena Ryzen ploca ali to je vise bragging rights, u ovom slucaju. I jedna i druga ima odlican VRM, dobru faznu regulaciju tako da gledaj sta ti vise odgovara $$$ wise.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
neaktivan

Ako ti 200kn ne igra ulogu, uzmi 3200 c14 kit - osobno imam taj kit (baš ripjaws v c14) i mogu potvrdit da je 3200 plug and play, dok za 3600 treba malo podešavanja.

dabar_solta_V2 

Uzmi taichi ako je 2x m.2 uvjet.

9 godina
neaktivan

Pozdrav

Kupio sam ryzen 1700  i msi x370 pro carbonž

Sve super radi dok mi je spojen wraith cooler, temp u ocekivanju idle 45 u koristenju do 65 stupnjeva, mem g-skill ripjaw V na 2933 mhz

Imam antec h2o 1250 vodeno hladjenje i kad njega upotrijebim temperature se u idlu penju do 60 stupnjeva u koristenju i do 80 i naravno buci kao turbina mlaznog aviona

Proc radi na 3.6 ghz sa voltazom od 1.2v, dakle nista narocito

Napominjem samo da mi je isti taj antec hladio i5-3570k u koristenju do max 50 stupnjeva i bio clockan na 4.2 ghz 

Ne mogu vjerovat da je taj alu cooler bolji od vodenog hladjenja pa ako ima netko slicnu kombinaciju ili slican problem, dal je rjesio to i kako

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Možda blok nije sjeo kako treba.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx

1 0 hvala 0
9 godina
Gledam po konektoru izgleda mi isti ko m2 ali ne pise na ovom sa southbridga m2, vjerovatno je sporiji ali zasto ne pise m2 a i na nekoj stranici pise da je to neki u2
15 godina
protjeran
boomstick77 kaže...

Pozdrav

Kupio sam ryzen 1700  i msi x370 pro carbonž

Sve super radi dok mi je spojen wraith cooler, temp u ocekivanju idle 45 u koristenju do 65 stupnjeva, mem g-skill ripjaw V na 2933 mhz

Imam antec h2o 1250 vodeno hladjenje i kad njega upotrijebim temperature se u idlu penju do 60 stupnjeva u koristenju i do 80 i naravno buci kao turbina mlaznog aviona

Proc radi na 3.6 ghz sa voltazom od 1.2v, dakle nista narocito

Napominjem samo da mi je isti taj antec hladio i5-3570k u koristenju do max 50 stupnjeva i bio clockan na 4.2 ghz 

Ne mogu vjerovat da je taj alu cooler bolji od vodenog hladjenja pa ako ima netko slicnu kombinaciju ili slican problem, dal je rjesio to i kako

Ili nije sjeo ili pumpa ne radi kako treba/uopce...

16 godina
odjavljen
dabar_solta_V2 kaže...
Gledam po konektoru izgleda mi isti ko m2 ali ne pise na ovom sa southbridga m2, vjerovatno je sporiji ali zasto ne pise m2 a i na nekoj stranici pise da je to neki u2

Pa zato što je U2. U2 i M2 nisu ista stvar.

Nope.
9 godina
Google mi je useless izbacuje mi samo grupu u2...
Nemam pojma sta je taj u2 , jeli to m2 s manje laneova jer izgleda isti konektor , ili je neki drugi standard pa ne mogu ustekat m2 disk u taj u2 utor. Hvala
17 godina

Imaju isto linija, malo drugaciji konektor tako da ne mozes spojiti direktno nego ti treba adapter. Uglavnom isti klinac kao i m.2 ssd jedino sta ga ne stavljas na maticnu plocu nego kao normalan ssd. Po meni najbolje uzeti obican sata ssd jer je najbolji omjer cijene po GB, Iovako te brzine koje koje imaju pcie, nvme ssd u stvranom radu neces osjetiti. 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Na taichi imaš 2 m.2 slota, jedan (označen sa "ultra") je pcie gen3, a može raditi i u sata modu (i mislim da je spojen na cpu). Ovaj drugi je pcie gen2 i radi isključivo u nvme modu, dijeli stazice sa trećim pciex16 utorom (koji je zapravo "električno" x4) pa ako koristiš taj m.2 utor, zadnji pcie slot neće radit i obrnuto te je spojen na čipset.

Da, uglavnom, bitna razlika je samo u brzini uz pretpostavku da ti ne trebaju 2 utora za sata uređaje.

9 godina
_mark0_69 kaže...

1-... Ovaj drugi .. dijeli stazice sa trećim pciex16 utorom...pa ako koristiš taj m.2 utor, zadnji pcie slot neće radit i obrnuto te je spojen na čipset.

2-... uz pretpostavku da ti ne trebaju 2 utora za sata uređaje.

hvala puno.

cisto da potvrdim da sam dobro svatia

1- rjeć je o m2 konektoru bez oznake odma do ćipseta

2- rjeć je o u2 konektoru koji se ocito dobiva iz dva sata konektora

13 godina
neaktivan

Nisam spominjao u2, pričao sam o dva m.2 utora - razlika između ovog sa ultra oznakom i ovog bez oznake je samo u brzini ako koristiš nvme ssd. Ako imaš sata m.2 ssd - možeš ga koristit samo u utoru sa ultra oznakom jer njemu u biosu možeš podesit da radi u sata modu. Ovaj drugi utor, bez oznake, radi isključivo u nvme modu.

16 godina

Ima li tko preporuku MBO za ryzen 1700 x370 između 1300-1500kn?

StariGad_HR @battlefield StariGAD#2592 @ Diablo 3 uplay: StariGAD_HR
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Koji Ryzen bi bio dobra zamjena za moj FX6300?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nemogu se žalit iskreno na Asus Prime x370 Pro , kvalitetni VRM-ovi, a čak je izašo i custom bios koji otključa opcije koje ima i C6H ploča , izgleda da su ih na Prime seriji samo zaključali makar ih ploča podržava. Marketing.

10 godina
dejo6 kaže...

Koji Ryzen bi bio dobra zamjena za moj FX6300?

Bilo koji

Ovisi na koju grafulju planiraš ići

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice