AMD Phenom II X4 960T + grafička

poruka: 27
|
čitano: 6.501
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Konfiguracija pod moj PC.

Koji je odnos procesora i grafičke što se tiče isporuke FPS-a?

Da li moj AMD Phenom II X4 960T može gurati npr gtx680 koju bi si nabavio? Da li bi mogao dve takve?

Planiram kupiti napajanje 850W i kvalitetno kućište(Corsair Graphite 600T) tako da ću moći i clockati sve.

Igram Rift i FPS pada na 5 kada je world event u pitanju(puno igrača na jednom mjestu) čak i na niskim postavkama.

Hvala :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.1.2013 13:05 (Ba'alzamon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Moj ti je savjet da otključaš taj procesor u Phenom x6 (tvoja ploča to može) i da ga clockaš dokle ide. Bilo bi dobro da kupiš bolji hladnjak za procesor, jer ovaj što imaš (Zalman) je sasvim prosječan cooler, nepodoban za clockanje Phenoma x6 (da postigneš veliki clock sa dobrim temperaturama).

Sa clockanim x6 procesorom moći ćeš pogoniti GTX 680, ali ne dvije. Što se tiče napajanja i kućišta, bilo bi dobro da za napajanje pitaš u temi za napajanja i nedaj se nagovoriti (jer će te sigurno nagovarati - neznam zašto to rade) na nijedno napajanje ispod 750W, jer smatram da je kvalitetno i jako napajanje komponenta koja će nadživiti sve druge komponente u računalu (1-2 možda čak 3 nadogradnje) i zadnje se mjenja - pogotovo ako se danas-sutra odlučiš za 2 ili čak tri grafičke kartice, naravno sa jačim procesorom. Za kućište pitaj u temi za kućišta, jer iako je Corsair Graphite 600T kvalitetan i prostran - preskup je i možeš proći bolje i jeftinije.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.1.2013 14:25 (Mile 74).
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Za takvu konfiguraciju bi idealno bilo nabaviti i5 3570k jer on ima "najjače jezgre".

FX8350 i ti sa svojih 8 jezgri su samo malo bolji od njegove 4 jezgre. Stvar arhitekture i čega već valjda.

Uglavnom igrice ti većinom ne trebaju preko 4 jezgre, pogotovo jezgre kvalitete onih iz 3570k.

GTX 680 ti je trenutno najjača jednojezgrena grafička kartica na svijetu (Ako se ne računaju tesla kartice, i ostale "workstation kartice", koje ne služe za igranje),

a najjača je GTX 690, što je doslovce dvije GTX 680 na jednoj matičnoj, PCB-u, u jednoj kartici.

Uglavno, GTX 680 samo jedna će biti bottleneckana tim procesorom ako nije veoma overclockiran, za jednu karticu ti čak možda sa overclockom neće biti bottlenecka, ali ako ideš na dvije, na drugu ćeš baciti novac jer će botleneck biti sveprisutan.

Što se tiče otključavanja jezgri, to će biti 6 jezgri onda i to će ukloniti bottleneck ako aplikacija (igrica) može koristiti svih 6 jezgri, ali ne i sa dvije GTX 680, nego samo s jednom.

Pročitao sam da je lik sa 960t i GTX 670 nakon prelaska na i5 2500k u kombinaciji s GTX 670 vidio razliku u brzini, FPS-u i to, tako da ako je bottleneckao 670, kako nebi bottleneckao 680.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: AMD Phenom II X4 960T + grafička
Tipkalo kaže...

Za takvu konfiguraciju bi idealno bilo nabaviti i5 3570k jer on ima "najjače jezgre".

FX8350 i ti sa svojih 8 jezgri su samo malo bolji od njegove 4 jezgre. Stvar arhitekture i čega već valjda.

Uglavnom igrice ti većinom ne trebaju preko 4 jezgre, pogotovo jezgre kvalitete onih iz 3570k.

GTX 680 ti je trenutno najjača jednojezgrena grafička kartica na svijetu (Ako se ne računaju tesla kartice, i ostale "workstation kartice", koje ne služe za igranje),

a najjača je GTX 690, što je doslovce dvije GTX 680 na jednoj matičnoj, PCB-u, u jednoj kartici.

Uglavno, GTX 680 samo jedna će biti bottleneckana tim procesorom ako nije veoma overclockiran, za jednu karticu ti čak možda sa overclockom neće biti bottlenecka, ali ako ideš na dvije, na drugu ćeš baciti novac jer će botleneck biti sveprisutan.

Što se tiče otključavanja jezgri, to će biti 6 jezgri onda i to će ukloniti bottleneck ako aplikacija (igrica) može koristiti svih 6 jezgri, ali ne i sa dvije GTX 680, nego samo s jednom.

Pročitao sam da je lik sa 960t i GTX 670 nakon prelaska na i5 2500k u kombinaciji s GTX 670 vidio razliku u brzini, FPS-u i to, tako da ako je bottleneckao 670, kako nebi bottleneckao 680.

slazem se, za gtx 670 gtx 680 su jedino intel i5 3570k i jaci od njega dovoljno dobri da bi izvuki 100% iz grafe i eventualno fx 8350

PR0MATRAC
13 godina
neaktivan

Planiram proc clockati preko 4ghz i ipak uzeti gtx 670, jer u reviewima piše da su neznatno slabiji od gtx680 (5%), a hrpa para razlika.

Druga stvar - može li intel na moju matičnu? ipak mi se ne mijenja baš sve ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

moras mjenjat plocu ( intel i amd procesori nisu medjusobno kompatibilni ) .

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Tipkalo kaže...

Tko je ljubitelj svih novijih serijala a posebno BF3 MP-a nece pogrijesiti kupi li BD ili PD, oba su super i zvacu doslovno u bilo kojoj kombinaciji.

960T bi u nekim igrama bio usko grlo za takvu karticu, u nekima ne.

Sve ovisi o CPU optimizaciji i ovisnosti same igre o procesoru.

Moja preporuka PII X6/FX8/i5 2500K ili 3570K, sa nijednim od njih nema greske.

iclock2much
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.1.2013 0:48 (zoharbizo).
13 godina
neaktivan

Matičnu neću mijenjati godinu-dvije, tako da molim da ne spominjete stalno intelove procesore.

Kolko sam shvatio, uz dovoljan overclock postojećeg procesora(i otključavanjem u X6 1090T - isprobno i radi) može pratiti jednu gtx 670. kada jedna ne bude dosta onda promijenim maticnu, stavim novi proc i dodam jos jednu 670.. ako tada neće biti boljih rješenja.

Je li to ok plan? :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

ma mogo bi AMD Phenom II 960T unlockan u 1600T izdržati gtx 680....sam opet nije to to....možda bi dobio bootleneck...radije uzmi jednu gtx 670...i to je to

http://steamsignature.com/img/profile/76561198029829922.png
14 godina
Ba'alzamon kaže...

Matičnu neću mijenjati godinu-dvije, tako da molim da ne spominjete stalno intelove procesore.

Kolko sam shvatio, uz dovoljan overclock postojećeg procesora(i otključavanjem u X6 1090T - isprobno i radi) može pratiti jednu gtx 670. kada jedna ne bude dosta onda promijenim maticnu, stavim novi proc i dodam jos jednu 670.. ako tada neće biti boljih rješenja.

Je li to ok plan? :)

Otkljucas ga u X6, clocknes na 4GHZ i ubacis jednu GTX 670/680 ili HD 7950/7970.

Kad ti ijedna od tih bude preslaba vjerojatno ces mijenjati i CPU, tako da ne trebas mijenjati platformu nego uraditi sto sam rekao.

X6 u hexa core optmiziranim igrama(sve nove igre) nije usko grlo za single 7970 i 680.

iclock2much
13 godina
neaktivan

Dobio sam nove informacije - navodno moja matična ne može izdržati proc na 4GHz - nekakva regulacija na ploči nije dovoljno dobra - nemrem naći post da provjerim točno.

Onda mi je bolje da ne uzimam 680 - bilo bi bacanje novaca, kad ne mogu iskoristiti potencijal.

Mislim da ću uzeti 670.

Jel tak?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ba'alzamon kaže...

Dobio sam nove informacije - navodno moja matična ne može izdržati proc na 4GHz - nekakva regulacija na ploči nije dovoljno dobra - nemrem naći post da provjerim točno.

Onda mi je bolje da ne uzimam 680 - bilo bi bacanje novaca, kad ne mogu iskoristiti potencijal.

Mislim da ću uzeti 670.

Jel tak?

frende onaj ko ti je to reko baljezga gluposti... ploca podrzava tdp do 140w, 4 + 1 regulacija je sasvim solidna i bez problema moze izdrzati takove koje ti zelis.

Uzmimo recimo da nekim neobjasnjivim slucajem tvoja ploca to i ne moze onda nemas kaj trazit niti sa jednom jacom grafom... 7870 bi bila maks za tvoj proc, to je samo moje misljenje..

btw. pogledaj si po forumu ja sam phenoma II 965 be ocao na 4.2 ghz ako ne i više sa gigabyte ma770 ud3 a tvoja ploca je gdje od te ploce??

edit: ustvari otkljucaj procesor i ocaj ga na 4.0ghz i vidjet ces da ce sve biti u redu i tek nakon toga odi u nabavku graficke koja se tebi najvise svida- ja bih tako postupio na tvojem mjestu

i da razmisli si o hd 7970 lighting tu na forumu imas za 3100kn ako se ne varam podjednako jaka kao i gtx 680...

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.1.2013 11:16 (toxic).
14 godina
Ba'alzamon kaže...

Mislim da ću uzeti 670.

Jel tak?

Regulacija je dovoljna za OC X4 na 4GHZ, sa Thubanom ili kakvim FX8 procesorom bi ti trebalo aktivno hladenje VRM-a za vise taktove.

Pokusaj otkljucati CPU pa kupi 7970 Lightning na forumu, 3100 kuna sa garancijom.

iclock2much
17 godina
zoharbizo kaže...
Ba'alzamon kaže...

Mislim da ću uzeti 670.

Jel tak?

Regulacija je dovoljna za OC X4 na 4GHZ, sa Thubanom ili kakvim FX8 procesorom bi ti trebalo aktivno hladenje VRM-a za vise taktove.

Pokusaj otkljucati CPU pa kupi 7970 Lightning na forumu, 3100 kuna sa garancijom.

mislim da bi ploca drzala i x6 na 4.0ghz bez nekih vecih poteskoca mozda bi bila nesto toplija ali ako ima dobro prozraceno kuciste ide to :) bar bi kod mene islo :)

14 godina

Throtlala bi, ljudi inace imaju tih problema sa takvim plocama.

Sa ventom preko regulacije nebi bilo problema.

iclock2much

0 0 hvala 0
17 godina
zoharbizo kaže...

Throtlala bi, ljudi inace imaju tih problema sa takvim plocama.

Sa ventom preko regulacije nebi bilo problema.

Autoru teme evo ti odgovor kako riješiti tvoj problem. Ali ja nebih otkljucavao na x6.. x4 na 4.0ghz je više nego dovoljan i hd 7970 lighting i vozi :)

13 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Sa ventom preko regulacije

Što bi to značilo? Ima kakav tutorial? Link plz

Pogledaću tu 7970

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.1.2013 14:04 (Ba'alzamon).
13 godina
protjeran
toxic kaže...

mislim da bi ploca drzala i x6 na 4.0ghz bez nekih vecih poteskoca mozda bi bila nesto toplija ali ako ima dobro prozraceno kuciste ide to :) bar bi kod mene islo :)

Nece ici otkljucan na 4 ghz na toj ploci sigurno...Imam isti procesor na 890 gx extreme 3 otkljucan i na 4hz trazi puno previse napona i jakoo tesko ide,nemoguca misija ajmo reci dok kao x4 vec ide,i na 3.5 ghz otkljucan ide i to ti mogu reci iz prve ruke sto se tice moga,a mozda je tvoj bolji primjerak pa ce ici,ali ne vjerujem jer imas slabiju plocu...{#}

Nebi ni kod tebe islo vjeruj...{#}{#}

Ja bi na autorovom mjestu otkljucao u x6 i clocknuo koliko ide,bar na 3.5 ghz i onda si uzeo grafu koju hocu,a na tebi je da odlucis koju...{#}

TL
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.1.2013 14:30 (Tomo53nja).
17 godina
Tomo53nja kaže...
toxic kaže...

Nece ici otkljucan na 4 ghz na toj ploci sigurno...Imam isti procesor na 890 gx extreme 3 otkljucan i na 4hz trazi puno previse napona i jakoo tesko ide,nemoguca misija ajmo reci dok kao x4 vec ide...Nebi ni kod tebe islo vjeruj...{#}{#}

kod mene sve ide :)

13 godina
protjeran
toxic kaže...

Blago tebi...{#}{#}

TL
17 godina
Tomo53nja kaže...
toxic kaže...

Blago tebi...{#}{#}

http://www.overclockers.com/forums/showthread.php?t=693782

radi i drugima :)

13 godina
protjeran

Ovdje pricamo od 960 T otkljucanom ne o obicnom phenomu x6 1090 T tako da je to drugi par cipela,iance otkljucan na njegovo ploci nece ici na 4 ghz,mozda hoce ako ej dobar primjerak ali jako tesko...{#}

TL
14 godina
neaktivan

Ako je CPU dobar primjerak nebitno je radi li se od X6 unlocked ili 1XXXT PII X6.

Ako moze unlockati CPU bolje mu ga je unlockati i drzati na 3.6GHz nego imati quad core na 4GHz, u svim novim igrama ce profitirati sa te dvije dodatne jezgre.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.1.2013 15:11 (eXit).

1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
eXit kaže...

Ako je CPU dobar primjerak nebitno je radi li se od X6 unlocked ili 1XXXT PII X6.

Ako moze unlockati CPU bolje mu ga je unlockati i drzati na 3.6GHz nego imati quad core na 4GHz, u svim novim igrama ce profitirati sa te dvije dodatne jezgre.

Bitno je i to vise nego sto mislis,sad mozda je to od primjerka do primjerka drugacije ali ne vjerujem da je bas skroz drugacije jer moj x4 ghz kao neotkljucan ide na 4ghz bez problema i to na ploci sa 4+1 faznom regulacijom,dok otkljucan kao x6 na ploci sa 8+2 faznom regulacijom ga nisam uspio natjerat na 4 ghz tako da znam o cem pricam...{#}

Za drugo se slazem...{#}

TL
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.1.2013 15:17 (Tomo53nja).
13 godina
neaktivan

Evo da javim.. kupio sam prije sat vremena Gainward gtx670 - 2800kn u Linksu, otključao proc u X6 1090T na 3.6GHZ i sve radi bez problema za sad. Me happy :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

hmmm kako je taj procesor otključan u 1090T....inače 960T se otključava u 1600T ili 1605T

http://steamsignature.com/img/profile/76561198029829922.png
13 godina
neaktivan

Je :) sry for noobness :) 1605 je. thx

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice