Do sada je sve normalno radilo no danas sam skuzio na task manageru da mi rade samo tri jezgre te na pogretanju racunala pise 3 cores activated. Ne znam u cemu je problem. Moze POMOĆ!!!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo rješenja: http://www.tomshardware.co.uk/forum/305352-10-core-core
Mozes mi ti reci sta da napravim jer tamo nema bas nekakvih rjesenja.
Rješenje je u žutom postu.
Znači, ACC se najvjerojatnije uključio. Znači, uđi u BIOS, te isključi ACC (Advanced Clock Calibration). Ukoliko ne pomogne, pokušaj izvaditi baterije i resetirati CMOS, te nakon toga namjestiti BIOS ponovno (i isključiti ACC po potrebi).
Ovo je C/P rješenja s tog foruma:
"Sounds like ACC maybe enabled for some reason. Pretty sure the splash screen should read something like "press 4 to activate all cores" if ACC is disabled, and when enabled it tells you how many cores are active 4,3,2.., even on a native x4.
Make sure Advanced Clock Calibration is disabled in your bios. page 3-18 in your manual
Go to Advanced/CPU Configuration/ and make sure "Advanced Clock Calibration" is "disabled".
If that doesn't help try clearing the cmos,page 2-20 of your manual. "
Daj mi samo reci koja je tipka za ulazak u bios. Imam Asus drivere.
Ili je Del ili Ins. Čim upališ PC, lupaj jedan i drugi (a i piše ti prilikom bootanja amtićne koja je tipka za ulaz u BIOS).
Ee puno ti hvala,usao sam u bios te iskljucio ono. Kada sam upalio racunalo i pogledao task manager sve 4 su aktivirane. Jos jedno puno hvala ;)
NP. Imaš tipku hvala ispod mog posta koji ti je dao odgovor.