AMD Phenom II X 4 965 BE ventilator

poruka: 6
|
čitano: 1.753
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav.

Pogledao sam sve teme vezane uz ovaj procesor,ali nigdje ne piše niti je itko pitao:

Da li se može samo ventilator zamjeniti na cooleru?

Znači,da se cooler ne dira,jer dobro hladi i temperatura je ok,ALI čuje se ventilator ohoho.

Svi su pisali o zamjeni cijelog coolera ali ako može samo ventilator,bilo bi super,i koji odgovara.

Moj PC  
1 3 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: AMD Phenom II X 4 965 BE ventilator
19JOSIP84 kaže...

Pozdrav.

Pogledao sam sve teme vezane uz ovaj procesor,ali nigdje ne piše niti je itko pitao:

Znači,da se cooler ne dira,jer dobro hladi i temperatura je ok,ALI čuje se ventilator ohoho.

Svi su pisali o zamjeni cijelog coolera ali ako može samo ventilator,bilo bi super,i koji odgovara.

Nista od toga. Kupis jedan jeftiniji cooler i imati ces tisinu, a i bolje temperature.

13 godina
neaktivan

Kupi drugi hladnjak npr. Katanu 3.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Mile 74 kaže...

Kupi drugi hladnjak npr. Katanu 3.

Katana 3/4 je dobar CPU hladnjak,{#} ali za procesor od 125W TDP-a taj hladnjak nije dobro rješenje u praksi.Procesor koji ima oznaku od 125W TDP-a, ili više zahtjeva bilo koji CPU hladnjak sa 12cm ventilatorom to je onda ok.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/koji-cpu-cooler-kupiti/122115.aspx?page=53&jumpto=3065449&sort=asc&view=flat

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.11.2012 22:10 (rambox).
14 godina

Pa možeš, tko ti brani ako ti paše neki vent.

17 godina
protjeran
19JOSIP84 kaže...

Pozdrav.

Mozes. Samo koliko ja znam AMD stavlja 70mm ventove a takvih nema ili su jednako bucni. Onda ipak moras pripasati neki veci ili koristiti tunel-adapter 70mm->80mm ili 70mm->92mm kakvii su postojali u doba klokanja AthlonaXP/Pentium 4. Ili jednostavnije sam si pripases neki vent da ti puse po tom hladnjaku i pritom skines onaj plasticni retention za vent kao i sam vent. No problem tih hladnjaka sto imaju veliku povrsinu hladenja na malom prostoru, pojednostavljeno jako su zgusnuti, i zato AMD stavlja vent koji ti puse 3500rpm+ da uspije stogod upuhati u sam hladnjak i ohladiti ga. Stoga neki obicniji ventilator do 2000rpm bas i nece napraviti propuh u njemu a isto ce se cuti samo nesto manje. I najveci dio svirke dolazi od samog hladnjaka ne od rotora venta.

Stoga PUUUNO jednostavnije kupis si neki drugi hladnjak koji nema ta "tvornicka ogranicenja"

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice