Znam da je pitanje prožvakano, ali stvarno sam u nedoumici.
AMD ili Intel procesor?
Odlučio sam malo nadograditi sistem sa novim procesorom i grafičkom.
Ovako sam to zamislio.
Procesor cca 700-800kn
matična cca 450kn
memorija 8GB cca 300kn
grafička 500-600kn
Znači poanta je da ne probija ovu cifru od cca 2100kn +/- 100kn.
Najveća nedoumica mi je procesor. AMD ili Intel? Čitam te razno razne testove i mišljenja i taman kad sam mislio možda uzeti AMD-a Phenom II X4 955 naletim na stranici Tom's hardware da je Pentium G850 best gaming CPU for ~$70. Onda opet čitam, čitam i čitam i više stvarno neznam ko mi glavu nosi od svih tih savjeta. Ajde molim vas da mi stvarno date neke realne argumentirane savjete.
Što se tiče rada na kompu radim od svega pomalo....volio bi probati neke nove naslove u igrama (nekad sam sa guštom isprobavao nove igre) a da je kvaliteta koliko toliko zadovoljavajuća s obzirom na navedeni budžet (znači molim i dobar svjet za grafičku...možda više novca za grafičku a manje za procesor). Tu i tamo obrađujem fotke u photoshopu, dekodiram zvuk iz dts-a u ac3 u mkv filmovima jer imam WD media player prve generacije koji ne podržava dts ( za razliku od igara ovdje je procesor ispred grafičke), povremeno obrađujem video u adobe premieru...
I na kraju molim savjet i za matičnu za cca 450 kn...trenutno imam matičnu od asusa već 7 godina i jako sam zadovoljan kvalitetom.