Znaci po vama koja je bolja AMD Athlon X4 750 ili AMD Phenom II X4 955 treba mi za novu "low budget" gaming konfiguraciju...Kupit cu HD 7850 pa sada ovisno o procesoru dali je bolje uzeti prvi ili drugi jer znam da stari athloni su smece bili ali za ovaj govore da su odlicni i jos imaju ovu novu trinity tehnologiju i govori se da se brutalno overclock-a pa sada mi je dilema dali da ipak uzmem phenom ili da slusam druge koji su za athlon
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ovoj poljskoj stranici ništa nevjerujem jel sam imao sam skoro sve AMD procesore u zadnjih 3 godine, i neslažem se baš s njima. Uglavnom, ako ideš na štedljivu soluciju u smislu električne energije onda Athlon, a ako ideš na svaki postotak višeg frame- a onda Phenom. Otprilike, ako clockaš nekih 500mhz više Athlona nego Phenoma, onda je to tu negdje. Athlon je s druge strane osjetno štedljiviji i nova arhiktektura, tako da ja ipak mislim da je bolji u konačnici. U praksi da staviš dva identična kompa, jedan sa Athlonom na 4.5Ghz, drugi sa Pheomom na 4.0ghz nebi znao razliku u igrama.
Nema tu usporedbe phenom je bolji.