AMD Athlon II X64 635 radi na 800 mHz!!

poruka: 78
|
čitano: 7.354
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: AMD Athlon II X64 635 radi na 800 mHz!!
FakeDeath kaže...
Don Kihoty kaže...
FakeDeath kaže...

Ne isplati se, za par kn više se dobije nova ploča sa 2 godine jamstva.

a di ima nova ploča sa ddr2?

mozda ima koja gdje al sigurno nije ispod 450kn

N68C-S UCC

http://www.adria-computers.hr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&option=com_virtuemart&product_id=94490

N68C-GS FX

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050303646

Sve ispod 400kn.

1. RTFM | 2. Use the search button | 3. Respect elders
13 godina

N68C-GS FX te jos ima jer links ima na lageru par komada...ali one gore sigurno nema...

al opet, bolje je tu kupiti neku čistu ddr3 i ljepo odma i memoriju zamjeniti...

Tomo53nja - Dobio si sve opomene, sada cemo drugacije... Vjeruj necu te zaboraviti ;=)
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.5.2013 14:43 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
FakeDeath kaže...
Electroroll kaže...

Stari procesor radi normalno na 2.7 Ghz.

Sad, ja mislim ipak da ovaj quad procesor valja, te da se jednostavno nešto poremetilo u kompatibilnosti na matičnoj, zato jer kad startam OCCT, 2,7 GHz procesor ima na grafu y-vrijednosti 0 - 2,7 GHz, te ovisno o opterećenju radi između 1 i 2,7Ghz. (testirano)

Sa druge strane, quad procesor koji je donedavno radio kako treba i koji sad radi na 800 MHz, kad startam OCCT, na grafu ima y-vrijednosti 0 - 800 MHz, dakle OCCT ga prepoznaje kao procesor od 800 MHz, iako windows u control panelu očitava procesor kako treba??

Nažalost nemam drugi PC na kojem bi mogao testirati dodatno ovaj moj ludi procesor i sad nemam pojma šta dalje.

Razmišljao sam ako ne bude valjati ipak uzeti matičnu koja će mi vrijediti nešto i u budućnosti, a koja bi podržavala i trenutne komponente, to vjerojatno isključuje ove matične od 250 kn :)

ali onda treba uzeti i novo napajanje, a pretpostavljam i novo kućište, ne vjerujem da bi mi takva matična stala u sadašnje?

Pa onda kad to sve uzmem, ubacit procesor unutra, ako ne bude ni tu valjat, onda je ipak do njega i onda negdje moram naći još 1000 kn za novi procesor {#}

Naravno da bi bilo najbolje ovo sve prodati i uzeti kompletno novo, ali te novce ne mogu sačekati, računalo mi treba odmah, a kao što rekoh, već me čeka čestitka od MUP-a {#}

Ovo je stvarno za pop*****.

trebas posuditi negdje ploču koja podrzava tvoj procesor, ili naci nekog tko ima da ti moze testirati...

btw koji ti je uopce stari procesor?

AMD-ov 2,7 GHz, ne da mi ga se ponovno ubacivat da vidim koji je točno...

redneck kaže...

Još se patite?? Ma to je nešto do softwarea za prepoznavanje,iako je radilo,neka nadogradnja je to sheba*a,što točno,bog bi znao..

to su te AMD ploče "za iduće generacije procesora"..malo radi,pa ne radi,pa glavobolja bez kraja..

Teška patnja i glavobolja {#} 

Al valjda će nešto dobro izaći iz ovoga {#}

13 godina

pa zasto bi ga morao ubacivati? pročitaj s njega ...

Tomo53nja - Dobio si sve opomene, sada cemo drugacije... Vjeruj necu te zaboraviti ;=)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Athlon 64, 2.7 GHz.

Imaš neku preporuku za matičnu koja bi stala u ovo sadašnje kućište, sa ddr3 i usb 3.0?

Trenutno pokušavam naći neki komp da ubacim procesor u njega, previše sam se mučio oko ovoga, želim točno znati je li do procesora ili matične...

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.5.2013 16:31 (Electroroll).
13 godina

hm...malo ti je riskantno ici u kupovinu ploče a nisi 100% siguran da procesor valja!

Ja bi ti to mogao testirati, ali smo predaleko :(

Pa odi u neku trgoinu računalima,servis, i odnesi procesor i pitaj jel ti to mogu testirati jel sve funkcionira

inače imas ovu RMA - popravljenu od strane uvoznika

M-B AM3 880G SB710

i ovu novu

Matična ploča Asus M5A78L-M/USB3

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.5.2013 16:40 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Znam, iako ću onda svejedno kupiti novi, ali bilo bi dobro da odmah znam tako da znam tražiti ploču koja bi odgovarala više novom procesoru...

Ma to mi je zadnja opcija ići u trgovinu, pa da mi još i to naplati, naći ću u nekog prijatelja, triba mi 5 minuta za testirat ga, samo što za vraga do sada sve koja sam pitao imaju laptop ili intelov procesor (:

Neka matična koja podržava trenutni procesor ali i neki moderniji amd-ov, ima li za ovo kućište?

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.5.2013 16:40 (Electroroll).
13 godina
Electroroll kaže...

Znam, iako ću onda svejedno kupiti novi, ali bilo bi dobro da odmah znam tako da znam tražiti ploču koja bi odgovarala više novom procesoru...

Ma to mi je zadnja opcija ići u trgovinu, pa da mi još i to naplati, naći ću u nekog prijatelja, triba mi 5 minuta za testirat ga, samo što za vraga do sada sve koja sam pitao imaju laptop ili intelov procesor (:

Neka matična koja podržava trenutni procesor ali i neki moderniji amd-ov, ima li za ovo kućište?

za neki jači procesor, tipa fx nazalost nema matične koja je mATX

zato je malo škakljivo...al ono ti moras cijeli komp skoro mijenjati i to sve sto planiras se ništa ne isplati

radje kupi intel novi

g2010+b75 ploča cc 600kn + 4gb ddr3 i miran si

intelov g2010 je urangu athlon x3,nesto i jači čak

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.5.2013 16:43 (FakeDeath).
12 godina
protjeran

vas dvojica ste neumorni.{#}.za trud ste zaslužili...

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.5.2013 16:47 (redneck).

2 0 hvala 0
16 godina

malo mi je bezze sa quad prijeći na dual...

13 godina
Electroroll kaže...

pa ni bezveze ako je dual jak :D a intel G je...i ono najvaznije gura tvoju grafičku bez imalo problema i sve ce raditi kao i sa tip x4 amdom ;=)

a imas onda kasnije laku mogucnost nadogradnje, na i5 npr ;=)

12 godina
protjeran
FakeDeath kaže...
Electroroll kaže...

pa ni bezveze ako je dual jak :D a intel G je...i ono najvaznije gura tvoju grafičku bez imalo problema i sve ce raditi kao i sa tip x4 amdom ;=)

a imas onda kasnije laku mogucnost nadogradnje, na i5 npr ;=)

slažem se..najbolje je tako da napravi,e sad kako hoće..

13 godina

ma prvo testirati ovaj proc...pa tek onda se moze znati sta je najbolje...ako radi uzeti drugu ploču ako ne radi ici na intela i nema trece :D

Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina

Tako nekako valjda. Znači sa ovom pločom i dualom, isto bi trebao osjetiti bar neko poboljšanje?

Nije nego baš sam planirao kad budem uzimati matičnu novu da to bude nešto bolje ipak, isto kao i procesor, jer mi nije žao nikada bilo uložiti u tehnologiju. Samo što sada silom prilika, moram raditi kombinacije, jer sam prisiljen na to...javim se kad testiram procesor ;)

15 godina

Staviti high performance u power options, pa restart si probao?

Skinuo neku live linux distru, pa bootao s dvda?

Izvadi novu plociu RAMa pa vidi odna.

Inace, 400MHz za mem u cpuz je ok (400x2=800 buduci da je ddr)

0 0 hvala 0
16 godina

1. Jesam

2. Nisam i ne želim sa linuxom još petljat

3. Probat ću pa ćemo vidit.

4. Da, to sam skužio naknadno ;)

16 godina

Probao sve, rezultata nema.

našao sam i jedno staro računalo, ali ne podržava ovaj procesor, tako da jedino još nisam testirao njega na drugom računalu.

danas baš gledam da li da uzmem tu asrock matičnu, to mi se čini kao matična koju ću opet za godinu-dvije gledati zamijeniti, volio bih uzeti nešto bolje, ali blabla, nema se novaca itd.

ali ako radi procesor, to mi je najjednostavnije i najjeftinije rješenje, matična je čak i kraća od ove, valjda to neće biti problem (kad je budem stavljao u kućište)? {#}

Ima li neka koja isto podržava moje komponente trenutne, možda bi se dalo i dd3 kupiti odmah sa njom, a da ne košta puno više?

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.5.2013 16:38 (Electroroll).
16 godina

Što mislite o ovoj matičnoj? Chipset i moje komponente, u mojem kućištu? {#}

http://www.kupikupi.eu/gigabyte-mb-ga-880gma-usb3-sam3-amd880gsb850-ddr31333-vga-pcie-s-ata3-raid-g-lan-usb30-8-ch-matx/20950

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice