AMD Athlon II X64 635 radi na 800 mHz!!

poruka: 78
|
čitano: 7.361
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: AMD Athlon II X64 635 radi na 800 mHz!!

Kupi novo napajanje pa vidi. Ako kasnije zaključiš da treba sve mjenjati napajnje samo prebaciš u novi komp, dakle ništa tu ne gubiš da sada promjeniš napajanje. Možeš samo profitirati  {#}.

12 godina
protjeran

Šturost,odnosno lokanje BIOS-a u HP-a ima svoj dobar razlog,a to je upravo to da ne treba da previše prčkamo po sustavu..Dakle,on je izbalansiran,radi,i ako nešto modamo(dodajemo hardware) i dođe do problema,BIOS za to nije kriv..Softwareski "čeprkati" po chisetu,može samo stvoriti dodatne probleme i nedoumice..

Zašto danas toliko problema sa kompovima?Jer je cool i IN,modanje u svim pravcima,clockanje,e ne bi li mi nešto bolje napravili od onih koji zgrću milijarde dolara godišnje upravo balansiranjem sustava.."podešavanjem" po disejblanim mogućnostima,samo ćeš si stvoriti još dodatne nedoumice.Problem treba ograničiti,ne proširiti..

Treba uzeti u obzir da software ne može proširiti hardwareska ograničenja..niti bilo kakva magija petljanja po tome..

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.5.2013 22:22 (redneck).

1 0 hvala 0
16 godina

Ok onda preporuke za novo napajanje?

Dimenzije koje mi pašu (staro napajanje) -85x140x150

13 godina

nego, nije li to standardno napajanje?

npr

http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=26142

Dimensions (W×H×D): 150×86×140mm

Tomo53nja - Dobio si sve opomene, sada cemo drugacije... Vjeruj necu te zaboraviti ;=)
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.5.2013 22:52 (FakeDeath).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Pa popiši točnu konfiguraciju kompa,oznake sve koje možeš I NE ZABORAVI NAPRAVITI DIJAGRAM SPAJANJA NAPAJANJA NA PLOČU..TO OBAVEZNO..snimi kamerom ako treba..

onda ponesi sa sobom napajanje i po njemu biraj 400-450watta,kvalitetnije..e sad,nekog drugog za brand pitaj,ali ima tema pa malo pročitaj što se savjetuje..gledaj da ima što bolju stabilizaciju napona..{#}

0 0 hvala 0
16 godina

Pa da, standardno napajanje, sad se mislim (zbog budućnosti) da li se isplati uzeti napajanje ispod 500W ili tražiti nešto jače. naravno da nemam pojma koji su kvalitetni koji ne, ali valjda zato postoji internet i google :)

Naravno da ću sve posnimiti prije, ali hvala na savjetu ;) Također, prvo ću probati posudit od nekoga jače napajanje pa probati sve spojiti i onda provjeriti kakva je situacija sa svime, tko zna  hoće li to vratiti sve performanse kako bi trebale biti...

Uglavnom, hvala svima na savjetima, iz ovog a se moglo dosta toga naučiti, iako nismo našli konkretni uzrok problema :)

13 godina

prvo posudi, jer inače ti hp brandovi imaju kvalitetna napajanja, i taj sto ti imas mora drzati tvoj komp bez ikakvih problema jer ti komp ne trosi vise od 150w

prije bi rekao da je nesto do windowsa jer kako vidim bios uredno prepoznaje taj procesor

Sačuvaj sve vazno sa kompa, i ljepo ubaci gore novi windows 7 64bit sa čistim formatom cijelog diska...pa tek onda ici dalje...

Tomo53nja - Dobio si sve opomene, sada cemo drugacije... Vjeruj necu te zaboraviti ;=)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

To je napravljeno prije 3 dana. Čak sam kupio i novi SSD disk od 120 GB, kad ono najveća ocjena u windows experience indexu 3.7 (procesor).

Nakon toga sam ovdje potražio pomoć :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.5.2013 7:53 (Electroroll).
13 godina

a kako se igre ponasaju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Evo ovako, to sam i primjetio tek prije par dana kada sam na FM 2013 krenuo igrati ispočetka novu ligu.

U njemu imaju ocjene i rateovi grafičke i računala, ovisno koliki database koristiš. Prije mi je sve vrtilo skoro na maksimumu (4-5/5 zvjezdica), a sad mi je sve odjednom palo na minimum (0,5/5 - computer speed; 1,5/5-grafička), što je nemoguće sa obzirom na konfiguraciju koju imam. Mislio sam da je to zbog toga što nisam formatirao disk 5 godina (iako sam ga održavao) i zato što je općenito star. zatim sam kupio ssd, sve formatirao i sve je ostalo isto. 

Općenito, kompš je usporio, ali je toliko ne igram osim Counter strikea i FM-a za koije ne treba bogzna kakva mašina, pšrimjetio sam da se sve usporilo općenito, ali za sve sam krivio format diska i 32bit Windowse, dok nisam i to promijenio.

Zatim sam ovdje objavio post, itd...

13 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

samo skinem i pokrenem?

koliko je sigurno da će ova verzija odgovarati, da ne bi poslije flashanja bacio matičnu u smeće?  {#}

16 godina
neaktivan
Electroroll kaže...

samo skinem i pokrenem?

koliko je sigurno da će ova verzija odgovarati, da ne bi poslije flashanja bacio matičnu u smeće?  {#}

Ovako, kad ga ocjeniš računalo na koji način je snižen? Npr moj vrijednost je 3,1 a nedavno imao 3,7 i očito i meni svako malo pada vrijednost. Snimi ga i postaj tu. 

Nenad
16 godina

To je normalno za windowse, windows wxperience index nije baš mjerodavan i zna dati odstupanja u rezultatima kao tebi npr.

U mom slučaju je razlika za skoro 50% (sa 7,2 na 3,7 što se tiče procesora), a uz to se i osjeti veliki pad u performansama računala općenito, ne znam jesi li pratio priču od početka...

13 godina
Electroroll kaže...

samo skinem i pokrenem?

to je M2N68-LA (Narra3) BIOS 5.13 verzija tako da mora odgovarati

na tvojoj ploči sada je koja verzija?

16 godina

5.63 - 06.01.2010.

Tako mi kaže CPU-Z, nije mi to baš logično.

Očito onda imam neku skroz drugu verziju, samo mi nije jasno kako je od 06.01.2010., update sam radio bar 2-3 godine prije :/

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.5.2013 17:12 (Electroroll).
13 godina

nije da...jer je nemoguce...

gle ili probaj s ovim flashati i riskirati sto ce biti ili pati sa 800mhz...drugo ne znam kako da ti pomognem

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

još se uvik mislim da li da odem kupit neko bolje napajanje prvo ili da riskiram sa biosom pa šta bude. kliknuo sam na instalaciju i nabrojane su samo vista verzije windowsa u uputama, to me malo obeshrabruje..

13 godina

pa zato jer taj hp je namjenjen visti 32bit

ako mislis da je do napajanja i da je preslabo, imas integriranu grafu na ploči? izlaze? trebao bi...

izvadi 7750 van i spoji monitor na ploču, ako bude promjene, slabo je napajanje da gura i 7750 uz to ako ne bude biti ce isti vrag i sa novim napajanjem...

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.5.2013 17:34 (FakeDeath).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Znam da je namijenjen toj Visti, zato i jesam skeptičan. 

Probao sam, izvadio zvučnu i grafičku, sve je ostalo isto...znači napajanje nije problem. ovo je za pop***** {#}

13 godina
Electroroll kaže...

Znam da je namijenjen toj Visti, zato i jesam skeptičan. 

Probao sam, izvadio zvučnu i grafičku, sve je ostalo isto...znači napajanje nije problem. ovo je za pop***** {#}

a kakve windows ima veze sa biosom?

ako ti nudi vistu,klikni na vistu

windows nema veze sa flashom, ili ce pokrenuti ili nece nema treceg

16 godina

"Your system does not meet requirements for this update"

"Update has been canceled"

Ne ide me i gotovo.

13 godina

ček samo malo, sada vidim, najnoviji bios za dx2450 je 5,63

evo ga ovdje za 7cu 32BIT, Ako ti nece pokrenuti idi desnom tipkom na to properties - compatibility - run as vista

KLIK

SADA

1. PROBAJ TAJ NANOVO METNUTI

ako ne bu bilo promjene spusti za jedan ispod, znaci flashaj s ovime

KLIK

Ako ni jedno ne upali probaj sa ovime

Click here to start download from sendspace

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.5.2013 18:39 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Sve probao, ništa ne pomaže.

Sutra ako stignem probat ću stavit stari original procesor nazad i vidit da li on normalno radi...

13 godina

da,metni, pa vidi kako ce s njim raditi...ako bu promjene vrati opet ovaj i vidi hoce se mozda ispraviti :S

Inače, ja bi na tvojem mijestu prodao proceve,ploču,memoriju, kučište i napajajanje

Te kupio neki G2020+b75+4gb ddr3+kutiju i neko napajanje, cc 1500kn sve novo...

ili kupio u trgovini neku RMA ploču, sa 3mj garancije po 200-250kn ;=) + 4gb ddr3 a ovu sa starim procesorom (ako radi normalno) i memorijom prodao

Ili ovako nesto pa ne moras ni memoriju mijenjati (ako ti je 2x2gb)

RMA Asrock N68C-GS FX

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.5.2013 8:11 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Stari procesor radi normalno na 2.7 Ghz.

Sad, ja mislim ipak da ovaj quad procesor valja, te da se jednostavno nešto poremetilo u kompatibilnosti na matičnoj, zato jer kad startam OCCT, 2,7 GHz procesor ima na grafu y-vrijednosti 0 - 2,7 GHz, te ovisno o opterećenju radi između 1 i 2,7Ghz. (testirano)

Sa druge strane, quad procesor koji je donedavno radio kako treba i koji sad radi na 800 MHz, kad startam OCCT, na grafu ima y-vrijednosti 0 - 800 MHz, dakle OCCT ga prepoznaje kao procesor od 800 MHz, iako windows u control panelu očitava procesor kako treba??

Nažalost nemam drugi PC na kojem bi mogao testirati dodatno ovaj moj ludi procesor i sad nemam pojma šta dalje.

Razmišljao sam ako ne bude valjati ipak uzeti matičnu koja će mi vrijediti nešto i u budućnosti, a koja bi podržavala i trenutne komponente, to vjerojatno isključuje ove matične od 250 kn :)

ali onda treba uzeti i novo napajanje, a pretpostavljam i novo kućište, ne vjerujem da bi mi takva matična stala u sadašnje?

Pa onda kad to sve uzmem, ubacit procesor unutra, ako ne bude ni tu valjat, onda je ipak do njega i onda negdje moram naći još 1000 kn za novi procesor {#}

Naravno da bi bilo najbolje ovo sve prodati i uzeti kompletno novo, ali te novce ne mogu sačekati, računalo mi treba odmah, a kao što rekoh, već me čeka čestitka od MUP-a {#}

Ovo je stvarno za pop*****.

15 godina
protjeran
FakeDeath kaže...

da,metni, pa vidi kako ce s njim raditi...ako bu promjene vrati opet ovaj i vidi hoce se mozda ispraviti :S

Inače, ja bi na tvojem mijestu prodao proceve,ploču,memoriju, kučište i napajajanje

Te kupio neki G2020+b75+4gb ddr3+kutiju i neko napajanje, cc 1500kn sve novo...

ili kupio u trgovini neku RMA ploču, sa 3mj garancije po 200-250kn ;=) + 4gb ddr3 a ovu sa starim procesorom (ako radi normalno) i memorijom prodao

Ili ovako nesto pa ne moras ni memoriju mijenjati (ako ti je 2x2gb)

RMA Asrock N68C-GS FX

Ne isplati se, za par kn više se dobije nova ploča sa 2 godine jamstva.

1. RTFM | 2. Use the search button | 3. Respect elders
13 godina
Don Kihoty kaže...
FakeDeath kaže...

Ne isplati se, za par kn više se dobije nova ploča sa 2 godine jamstva.

a di ima nova ploča sa ddr2?

mozda ima koja gdje al sigurno nije ispod 450kn

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.5.2013 14:21 (FakeDeath).
13 godina
Electroroll kaže...

Stari procesor radi normalno na 2.7 Ghz.

Sad, ja mislim ipak da ovaj quad procesor valja, te da se jednostavno nešto poremetilo u kompatibilnosti na matičnoj, zato jer kad startam OCCT, 2,7 GHz procesor ima na grafu y-vrijednosti 0 - 2,7 GHz, te ovisno o opterećenju radi između 1 i 2,7Ghz. (testirano)

Sa druge strane, quad procesor koji je donedavno radio kako treba i koji sad radi na 800 MHz, kad startam OCCT, na grafu ima y-vrijednosti 0 - 800 MHz, dakle OCCT ga prepoznaje kao procesor od 800 MHz, iako windows u control panelu očitava procesor kako treba??

Nažalost nemam drugi PC na kojem bi mogao testirati dodatno ovaj moj ludi procesor i sad nemam pojma šta dalje.

Razmišljao sam ako ne bude valjati ipak uzeti matičnu koja će mi vrijediti nešto i u budućnosti, a koja bi podržavala i trenutne komponente, to vjerojatno isključuje ove matične od 250 kn :)

ali onda treba uzeti i novo napajanje, a pretpostavljam i novo kućište, ne vjerujem da bi mi takva matična stala u sadašnje?

Pa onda kad to sve uzmem, ubacit procesor unutra, ako ne bude ni tu valjat, onda je ipak do njega i onda negdje moram naći još 1000 kn za novi procesor {#}

Naravno da bi bilo najbolje ovo sve prodati i uzeti kompletno novo, ali te novce ne mogu sačekati, računalo mi treba odmah, a kao što rekoh, već me čeka čestitka od MUP-a {#}

Ovo je stvarno za pop*****.

trebas posuditi negdje ploču koja podrzava tvoj procesor, ili naci nekog tko ima da ti moze testirati...

btw koji ti je uopce stari procesor?

12 godina
protjeran

Još se patite?? Ma to je nešto do softwarea za prepoznavanje,iako je radilo,neka nadogradnja je to sheba*a,što točno,bog bi znao..

to su te AMD ploče "za iduće generacije procesora"..malo radi,pa ne radi,pa glavobolja bez kraja..

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.5.2013 14:32 (redneck).

2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice