Amd a8 3850 vs intel i3

poruka: 19
|
čitano: 2.931
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Amd a8 3850 vs intel i3

Što je bolje uzeti za gaming ??

MONKey
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
Re: Amd a8 3850 vs intel i3

intel naravno??? ne kuzim svrhu ove teme kad si mogo malo potrazit na forumu naso bi odgovor...

13 godina
neaktivan
Amd a8 3850 vs intel i3

trazio sam temu ali je nema... i3 je bolji od 4-vero jezgrenog amd-a??

MONKey
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Intel i3

U igrama je produktivniji, manje troši, duplo manje od Phenoma, ploče su uglavnom jeftinije, Sandy Bridge arhitektura se odlično ponaša u igrama, jedina mana je zaključan množitelj (djelomično otključan, ali OC je moguć samo na pločama koje to podržavaju), dok Phenomi X4 idu na 4 GHz, ali na ploči od 500ak Kn i sa nekim Aftermarket CPU Hladnjakom.

evo ovo sam naso na forumu u 10 sec....

e i btw google?

http://www.hardwaresecrets.com/article/A8-3850-vs-Core-i3-2100-CPU-Review/1325

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.7.2012 14:26 (KrpaZG).
17 godina
neaktivan
Munk kaže...

Što je bolje uzeti za gaming ??

To je FM1 proc, sad misliš li ga uzet jer misliš koristiti integrirani graf procesor ili?

Ako da onda je on bolji odabir jer ima mnogo bolji int graf procesor.

- Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with his experience -
13 godina
protjeran
Amd a8 3850 vs intel i3

Taj FM1 AMD Quad Core je bolji od i3 u svim pogledima jer je pravi Quad Core.Ukoliko planiras upgrade sa i3 na neki SB i5/i7 idi na S1155, iako ja nebih.

clock2much

2 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Taj FM1 AMD Quad Core je bolji od i3 u svim pogledima jer je pravi Quad Core.Ukoliko planiras upgrade sa i3 na neki SB i5/i7 idi na S1155, iako ja nebih.

Pa sad da je bolji u svim pogledima, i nije baš. Jedino gdje je osjetno bolji je velim po kvaliteti integriranog grafičkog procesora. 

A kao procesor opće namjene je podjednak s Core i3 serijom.

Sad malo je jeftiniji od Core i3 što je prednost no LGA1155 nudi veću fleksivilnost  za daljnje nadogradnje.

IMHO ionako ne bi razmišljao o A8 3850 nego o A8 3870K koji nudi otključan množitelj.

Mala usporedba

- Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with his experience -
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.7.2012 15:27 (Wolverine_pce).
13 godina
protjeran
Amd a8 3850 vs intel i3

Taj Anadtech je obican lazac, prema njemu C2D 8400 ima jednak score kao X4 procesori, to su gluposti.Generalno je ovaj A8 jaci, clocka se vise nego dobro i jaci je u X264 i svemu sto utilizira sve jezgre.SB i3 je lockan, moguce mu je jedino dignuti frekvu za stotinjak MHZ putem BCLK a to je nista.U svakom slucaju se isplati jedino ako ce kasnije raditi upgrade, ako nece onda je ovaj AMD proc definitivno mnogo bolja opcija.Jedina stvar u kojoj je i3 bolji jest memorijska propusnost i manja potrosnja, pogledaj testove sa diskretnim karticama, i3 je lagano u CPU bound igrama usko grlo za razliku od ovoga Quad Core proca.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.7.2012 15:43 (Vegeta).

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Taj Anadtech je obican lazac, prema njemu C2D 8400 ima bolji score od PII X4 procesora, to su gluposti.Generalno je ovaj A8 jaci, clocka se vise nego dobro i jaci je u X264 i svemu sto utilizira sve jezgre.SB i3 je lockan, moguce mu je jedino dignuti frekvu za stotinjak MHZ putem BCLK a to je nista.U svakom slucaju se isplati jedino ako ce kasnije raditi upgrade, ako nece onda je ovaj AMD proc definitivno mnogo bolja opcija.Jedina stvar u kojoj je i3 bolji jest memorijska propusnost i manja potrosnja, pogledaj testove sa diskretnim karticama, i3 je u CPU bound igrama usko grlo za razliku od ovoga Quad Core proca.

Obzirom da sam ih se natestirao znam kako koji diše :)

Velim ako bi išao na FM1 A8 išao bi na A8 3870K.

A za igre ako koristiš diskretnu karticu Core i3 je sasvim dobar procesor. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.7.2012 15:47 (Wolverine_pce).
13 godina
protjeran
Wolverine_pce kaže...

Drugo, i A8 3850 je lockan. Zato velim ako bi išao na FM1 A8 išao bi na A8 3870K.

Lockan mu je mnozitelj ako na to mislis, ali to ne znaci da se nemoze clockati.Ukoliko si ih testirao onda znas da se HT nemoze mjeriti sa pravim jezgrama, dakle pravi quad core je ipak u prednosti s obzirom da se sve optimizira za cetiri jezgre.

EDIT: Nitko nije rekao da je los, ali je ipak losiji od A8 u igrama tipa Metro2033, Arma, BF3.Dakle u igrama gdje se ne oslanja sve na GPU, nego i CPU odraduje proracune fizike i slicno.Zato je ipak bolja opcija, i jos se moze clockati.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.7.2012 15:49 (Vegeta).
17 godina
neaktivan
Vegeta kaže...
Wolverine_pce kaže...

Drugo, i A8 3850 je lockan. Zato velim ako bi išao na FM1 A8 išao bi na A8 3870K.

Lockan mu je mnozitelj ako na to mislis, ali to ne znaci da se nemoze clockati.Ukoliko si ih testirao onda znas da se HT nemoze mjeriti sa pravim jezgrama, dakle pravi quad core je ipak u prednosti s obzirom da se sve optimizira za cetiri jezgre.

Iruda mu pa nitko nije rekao da se HT može mjerit s pravom jezgrom. Ali opet uzmi u obzir i razlike u arhitekturi.

A vezano za OC, pa i Core i3 možeš clockirat putem BC-a. A problem im je zajednički. Oba ne dozvoljavaju dizanje takta sabirnice jer je sve vezano, mem kontroler, PCIe sabirnica i sl. 

Zato ponavljam ako hoće overclcokirat neka gleda A8 3870K.

13 godina
protjeran
Wolverine_pce kaže...

Iruda mu pa nitko nije rekao da se HT može mjerit s pravom jezgrom. Ali opet uzmi u obzir i razlike u arhitekturi.

A vezano za OC, pa i Core i3 možeš clockirat putem BC-a. A problem im je zajednički. Oba ne dozvoljavaju dizanje takta sabirnice jer je sve vezano, mem kontroler, PCIe sabirnica i sl. 

Zato ponavljam ako hoće overclcokirat neka gleda A8 3870K.

Tocno, SB jest efikasniji i manji potrosac ali je ipak slabiji u ovom slucaju.Slazem se da je K verzija jos bolja opcija, samo kazem da je nonK takoder bolja ako nije u mogucnosti kupiti A8 K model.Core i3 se nemoze clocknuti za vise od stotinjak(max 200MHZ) ovisno o ploci i njenoj mogucnosti podnosenja overclocka putem BCLK(100-110).

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.7.2012 15:55 (Vegeta).
17 godina
neaktivan
Vegeta kaže...
Core i3 se nemoze clocknuti za vise od stotinjak megaherca, ovisno o ploci i njenoj mogucnosti podnosenja overclockma putem BCLK(100-110).

Kao što rekoh taj problem ima i FM1. Dakle po tome su oba u banani.

13 godina
protjeran
Amd a8 3850 vs intel i3

Koliko ja vidim bus speed u FM1 proceva nije lockan na 110 kao u SB, nego ide preko 130.Pa tako dobijemo brojku od 3800MHZ uz naravno veliki napon od 1.55V :) Dakle ipak ima vecu mogucnost.

clock2much

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Koliko ja vidim bus speed u FM1 proceva nije lockan na 110 kao u SB, nego ide preko 130.Pa tako dobijemo brojku od 3800MHZ uz naravno veliki napon od 1.55V :) Dakle ipak ima vecu mogucnost.

Uzmi u obzir da opet svi parametri prate taj takt ;)

U glavnom idemo u OT.

Ako želi fleksibilnost za daljnju nadogradnju neka uzme Core i3.

Ako želi pak mogućnost OC-a i nešto bolje perf u aplikacijama koje žvaču sve jezgre neka ide na A8 3870K

Kad je već tako postavio pitanje.

13 godina
protjeran
Wolverine_pce kaže...

Uzmi u obzir da opet svi parametri prate taj takt ;)

U glavnom idemo u OT.

Ako želi fleksibilnost za daljnju nadogradnju neka uzme Core i3.

Ako želi pak mogućnost OC-a i nešto bolje perf u aplikacijama koje žvaču sve jezgre neka ide na A8 3870K

Kad je već tako postavio pitanje.

E to je vec kvalitetan odgvor ;) BTW lako se korigira mnozitelj memorije i ostatka.

clock2much
17 godina
Wolverine_pce kaže...
Vegeta kaže...
Core i3 se nemoze clocknuti za vise od stotinjak megaherca, ovisno o ploci i njenoj mogucnosti podnosenja overclockma putem BCLK(100-110).

Ma jok kaj se tiče klokanja i dobitaka s tim,{#} tu je samo i3 u debeloj banani a na drugoj strani dobiješ čak 30% na performansama u igricama na tom AMD APU kud češ bolje i to za manje love.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/amd-apu-a8-3850-overclocking/107829.aspx

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
17 godina
neaktivan
rambox kaže...
Wolverine_pce kaže...
Vegeta kaže...

Ma jok kaj se tiče klokanja i dobitaka s tim,{#} tu je samo i3 u debeloj banani a na drugoj strani dobiješ čak 30% na performansama u igricama na tom AMD APU kud češ bolje i to za manje love.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/amd-apu-a8-3850-overclocking/107829.aspx

Koliko sam shvatio on planira koristiti diskretnu karticu, tako da ga ne zanima dizanje takta integruše. :/

17 godina
Wolverine_pce kaže...

Koliko sam shvatio on planira koristiti diskretnu karticu, tako da ga ne zanima dizanje takta integruše. :/

Zapravo se uopče nije izjasnil hm, na koji gaming misli s posebnom grafom ili integriranom ali opet treba istaknut koje performanse moš dobit kod A8-3850 kaj se tiče igrica.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice