AM3+ je blizu, kao i Bulldozer zaključana tema

poruka: 3.556
|
čitano: 502.234
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
AM3+ je blizu, kao i Bulldozer

Spominje se ipak da je ipak krivac mogući bug na L1 cacheu krivac za osipanje performansi i svojevrsni

"kratki spoj" koji diže potrošnju.

Kako ljudi kažu, problem je što su recenzije u biti stare i po više tjedana - samo su jučer puštene,

a bile su bez adekvatnih bios updatea i zakrpe u windozama?

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Obviously there's no excuse for the power draw. We can only hope that the L1 cache bug is what's causing the insane amount of power draw with overclocks.
I'm waiting to see what REAL OVERCLOCKERS can do with this thing, with a proper fresh BIOS, and the MS Hotfix for the L1 cache bug.

It's fully possible that the reviews were all done a little too early, before the BIOS's and the hotfix were out properly.

We'll see what real users do with the new BIOS. ASUS has been scrambling today, so something is definitely up.
...

"However, supposedly information that goes to the L1 cache, sometimes gets corrupt and gets resent again in Bulldozer (that's a bad thing).

It could potentially increase power draw, and lower performance significantly (which we have seen).

Supposedly there was an MS Hotfix released yesterdayto resolve the issue.

Keep in mind that the reviews we've seen were all done a week or more ago easily.
Not to mention BIOS issues that could still have been there.

Moj PC  
0 0 hvala 2
15 godina
neaktivan

Evo nasmo sam noviji video o brzini bulldozera,stvarno ima kvar i zato je sporiji od konkurencije...
BTW,nisam ni Intel ni AMD fanboy :P

muskarci imaju dvije emocije:napaljen i gladan...ako ga vidis bez erekcije, napravi mu sandwitch....
Moj PC  
13 0 hvala 0
15 godina
Re: AM3+ je blizu, kao i Bulldozer
xyan kaže...
BlueMax kaže...
zoharbizo kaže...

Ako FX X8 bude ista jeftiniji od i5 2500k kupujem ga.{#}

U njemackoj FX 8120 kosta (180EUR) otprilike jednako kao i5 2500K (186 EUR - mindfactory.de). ako je procesor identican FX8510 onda je bolja kupovina od i5.

Stvari ipak nisu toliko banalne i dan nakon prvog razocarenja sve dolazi na svoje i vidimo da je situacija ista kao i prije 2 godine, ako ne i bolja na stranu AMD-a. U srednjoj klasi tada je bio i5 750 i nijansu jeftiniji X4 965 koji je bio i nijansu losiji. Sad je FX8 nijansu jeftiniji ali i nijansu jaci procesor od izravnog cjenovnog konkurenta.

Za sada se cini da su jedine greske AMD-a reklamiranje tog FX-a kao osmerojezgrasa i povecan TDP pri overclockingu. 

300w je tebi samo povecan?

xyan kaže...
Ranko Kukumar kaže...

Kojih 300W? Čega? O čemu pričaš?

figurativno sam se izrazio...eto slike (mada nije daleko od istine)

da da,evo timy ga je recenzirao https://www.youtube.com/user/TimeToLiveCustoms#p/u/0/jOVJnszQvnU  i rekao je da kad se malo zgazi po naponima da procesor proizvodi enormnu kolićinu topline, pod noctuom nhd-14 75c jezgre a iza noctue kosu osušit, ali nije to nelogićno, razmislimo, ako imamo 4-jezgreni cpu , recimo da mu se svakim povecanjem napona za 0.1v podigne tdp za 3w, onda ce mu se nakon podizanja od 0.1v dić tdp za 12w , ako imamo osmerojezgraša to će bit za 24w , dakle sta vise jezgri masivnija je razlika u podizanju tdp-a kod oc-anja.

kaže čovjek koji ima 2 uparene grafe koje troše kako električna lokomotiva lol.

kakve sad bulldozeri veze imaju sa njegovim gtx480-kama omg?? 

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
athlon64 kaže...
xyan kaže...
BlueMax kaže...
zoharbizo kaže...

Ako FX X8 bude ista jeftiniji od i5 2500k kupujem ga.{#}

U njemackoj FX 8120 kosta (180EUR) otprilike jednako kao i5 2500K (186 EUR - mindfactory.de). ako je procesor identican FX8510 onda je bolja kupovina od i5.

Stvari ipak nisu toliko banalne i dan nakon prvog razocarenja sve dolazi na svoje i vidimo da je situacija ista kao i prije 2 godine, ako ne i bolja na stranu AMD-a. U srednjoj klasi tada je bio i5 750 i nijansu jeftiniji X4 965 koji je bio i nijansu losiji. Sad je FX8 nijansu jeftiniji ali i nijansu jaci procesor od izravnog cjenovnog konkurenta.

Za sada se cini da su jedine greske AMD-a reklamiranje tog FX-a kao osmerojezgrasa i povecan TDP pri overclockingu. 

300w je tebi samo povecan?

xyan kaže...
Ranko Kukumar kaže...

Kojih 300W? Čega? O čemu pričaš?

figurativno sam se izrazio...eto slike (mada nije daleko od istine)

da da,evo timy ga je recenzirao https://www.youtube.com/user/TimeToLiveCustoms#p/u/0/jOVJnszQvnU  i rekao je da kad se malo zgazi po naponima da procesor proizvodi enormnu kolićinu topline, pod noctuom nhd-14 75c jezgre a iza noctue kosu osušit, ali nije to nelogićno, razmislimo, ako imamo 4-jezgreni cpu , recimo da mu se svakim povecanjem napona za 0.1v podigne tdp za 3w, onda ce mu se nakon podizanja od 0.1v dić tdp za 12w , ako imamo osmerojezgraša to će bit za 24w , dakle sta vise jezgri masivnija je razlika u podizanju tdp-a kod oc-anja.

on zadnji ima pričati o potrošnji.

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
15 godina

on zadnji ima pričati o potrošnji.

dakle to šta ćovik želi visoke preformanse znaći da mu nije bitno koliko mu topline pc proizvodi ? daj molim te,ovaj osmerojezgraš troši ko svinja, zasto xyan nebi imao mišljenje o tome lol.

17 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

dakle to šta ćovik želi visoke preformanse znaći da mu nije bitno koliko mu topline pc proizvodi ? daj molim te,ovaj osmerojezgraš troši ko svinja, zasto xyan nebi imao mišljenje o tome lol.

A kakve sad veze ima toplina!? Ove dvije gtx480 mu troše ko svinja, a ne BD i zato se nema šta žaliti.

Fuck you NATO!
14 godina

KAKO SE TOPLINA PROIZVODI!?!?!?!?!?!!?

AAAA!!!

Neka objasni dobiva nobelovu nagradu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2011 20:25 (Ranko Kukumar).
15 godina
neaktivan

1. A sad bi molio kolegu Pirata ili druge moderatore da se primjeni ista metoda ko i na meni! 

2. Moje je ustavno pravo na slobodu govora i mišljenja!

3. Jel možete potvrditi up-to-date cinjenicama ovo sto tvrdite o "mojim" grafickama? Ne zelim pokrenuti ovdje jedan veliki offtopic, ali svakako niste u pravu, i ne baratate informacijama i argumentacijom iz prve ruke!?!

4. Ontopic: Znam da povecana potrosnja, svakom ozbiljnijem OC-eru nebi trebala predstavljat problem, ali zamisli neki tezak LN2 session sa Bullyjem i sa minimalno dual-gpu solucijom? Za to je potrebno minimalno 1,5KW napajanje, a nitko mi ne moze tvrditi da je to dobro. za to opravdanja nema. nadam se da je to rijeseno ovim updateom.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
xyan kaže...

4. Ontopic: Znam da povecana potrosnja, svakom ozbiljnijem OC-eru nebi trebala predstavljat problem, ali zamisli neki tezak LN2 session sa Bullyjem i sa minimalno dual-gpu solucijom? Za to je potrebno minimalno 1,5KW napajanje, a nitko mi ne moze tvrditi da je to dobro. za to opravdanja nema. nadam se da je to rijeseno ovim updateom.

A ti si kliknuo link i ništa nisi skužio?

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
17 godina
AA-d00d kaže...
athlon64 kaže...

A kakve sad veze ima toplina!? Ove dvije gtx480 mu troše ko svinja, a ne BD i zato se nema šta žaliti.

baš cijelo vrijeme je pričao kako mu nije bitno koliko što troši ako će oc-ati svoje grafe ili što već. ali ako je komponenta iz suprotnog tabora odmah puf gle koliko troši i kako se grije. lol

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
14 godina
neaktivan

Ima li još ko kakvih informacija o l1 cache bugu i da li postoje kakvi noviji testovi?

0 0 hvala 0
17 godina

AMD CEO komentira stanje sa Buldozerom:

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
15 godina
neaktivan
sokre kaže...
AA-d00d kaže...
athlon64 kaže...

baš cijelo vrijeme je pričao kako mu nije bitno koliko što troši ako će oc-ati svoje grafe ili što već. ali ako je komponenta iz suprotnog tabora odmah puf gle koliko troši i kako se grije. lol

ajde nadji podatke za Intel koji ce tolko povuci, molim te...argumentiraj ili suti

17 godina
neaktivan
segregator kaže...

AMD CEO komentira stanje sa Buldozerom:

kaže CEO između ostalog da će to morati u montaži završit...

čini se da je u pravu?

ča ni šesan mladić...
15 godina
sokre kaže...
AA-d00d kaže...
athlon64 kaže...

pa dobro ćak i ako mu nije bitno to ne znaci da ne moze imat misljenje, moze on imat 4 gtx480-ke i moze ga bolit qurac koliko se griju ali ce jos uvjek bit svjestan da ima najtoplije kartice na tržistu u pc-u, dakle ja uopce nisam rekao da bi mi smetao x8 bulldozer i njegova potrošnja kad bi ga imao , samo sam se zaćudio koliko troši.

17 godina
Shockwave kaže...

Ima li još ko kakvih informacija o l1 cache bugu i da li postoje kakvi noviji testovi?

Ha, evo ja se trudim biti konstruktivan, ali ovdje se djeca raspričala o grafičkima u SLi.

Dakle da ponovim, sam Microsoft je izdao patch za L1 bug, nalazi se ovdje.

Zasad čitam analize po xtreme sistems i overclock net gdje kažu:

Actually, we already have such an issue known for Bulldozer, and

NO bench-marked system has the patch installed!
The shared L1 cache is causing cross invalidations across threads so that the prefetch data

is incorrect in too many cases and data must be fetched again.

The fix is a "simple" memory alignment and (possible)tagging system in the kernel of Windows/Linux.

17 godina
overhaul kaže...

Ha, evo ja se trudim biti konstruktivan, ali ovdje se djeca raspričala o grafičkima u SLi.

Evo kako se neznanje i rumori šire netom

15 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Zasad čitam analize po xtreme sistems i overclock net gdje kažu:

Actually, we already have such an issue known for Bulldozer, and

NO bench-marked system has the patch installed!
The shared L1 cache is causing cross invalidations across threads so that the prefetch data

is incorrect in too many cases and data must be fetched again.

The fix is a "simple" memory alignment and (possible)tagging system in the kernel of Windows/Linux.

naravno da te pratim, no nemogu ostati hladnokrvan na ovaj direktni atak na mene, ipak ja nisam Arsen Bauk. Jos kad bi postojao koji pravi moderator koji bi direktno odmah sad polijepio CRVENE kresi i takvima, ova bi rasprava i imala smisla. ja sam svoj zuti odradio, i ne offtopicarim.

14 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Windows CE 6, embedded.

ARM Cortex A8

2009.

Je li to meni nešto promaklo na tom linku ili to jednostavno nema veze s temom?

Honk your horn if you love Jesus
14 godina
neaktivan

rewiev iz 2009 {#}

Xc
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
segregator kaže...
overhaul kaže...

Jel to o microsoft patchu šire dezinformacije, neznam. Naguglao sam krivi patch, *ebga. No mislim da je bolje prenositi išta o stanju i situaciji sa

Bulldozerima, nego trkeljat o toplini nečijih grafičkih i nečijeg pentiuma. Ahem, naguglajte bolji link na pach

sorry, nisam provjeravao moj - no budimo na temi. glede teme, evo neke svježe infoe i još neke.

Izgleda da nešto nevalja sa procom, jel ms patch pomaže il ne, trebao bi netko ozbiljnije testirati.
komentar na zadnji test:

so for anyone wonder either, what would a 4M/4C chip be like, and how much scaling is lost sharing resources, you've answered both,
seriously thank you for having what is so far, the best review.     

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2011 21:22 (overhaul).
17 godina
overhaul kaže...

Jel to microsoft širi neznanje, neznam. No mislim da je bolje prenositi išta o stanju i situaciji sa

Bulldozerima, nego trkeljat o toplini nečijih grafičkih i nečijeg pentiuma.

Ovo je definitivno najnemoderiraniji forum. Galama u razredu.

Windows CE 6, embedded.

ARM Cortex A8

2009.

Kakve veze to ima sa Bulldozerom?

17 godina
overhaul kaže...
segregator kaže...
overhaul kaže...

Jel to microsoft širi neznanje, neznam. No mislim da je bolje prenositi išta o stanju i situaciji sa

Bulldozerima, nego trkeljat o toplini nečijih grafičkih i nečijeg pentiuma.

Ovo je definitivno najnemoderiraniji forum. Galama u razredu.

Ma taj problem u Bagerima ili vezano za njih postoji vjerojatno, to se još prije par mjeseci spominjalo a di ima dima ima i vatre itekak ionak se vidi da je tu nekaj smrdano i bez toga. Ovaj link na Microsoft je valjda samo ko referenca, da se to i prije krpalo na sličnim područjima bez obzira kaj je datum u 2009 kaj ne to je cist logički da ne bi neko rekel da su te zakrpe ili Patch za Cache pale s Kruške. Krpalo se i prije na tom području itekak, fučkaj ga samo sad trebaju nekaj novo slično napravit da bi se tu nekaj pokrpalo u vezi Bagera ak se da normalno.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2011 21:27 (rambox).
17 godina
segregator kaže...

Kakve veze to ima sa Bulldozerom?

Ma nema, krivi link sam naguglao. Sorry.

Rasprava o L1 cache je ovdje, pa provjerite sami.

Ajd barem smo se vratili na bagere. phuh.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2011 21:28 (overhaul).
17 godina
athlon64 kaže...

lol očito boli FAIL što se tiče tvoje kupnje grafa tik pred izlazak nvidijine serije 5 koja je dakako sušta suprotnost seriji 4 što se tiče potrošnje a i što se tiče performansi. pa da nebude loše ti kupio još jednu {#} 480-tku.

uu , sad si tek sočno fejlao, suprotnost seriji 400 što se tiće potrošnje? ajmo uporedit tdp gtx580-ke i 480-ke ? mhm nije li tu razlika od 2-3w ? ,serija gtx500 je jako malo energetski efikasnija, caka je u daleko boljim hladnjacima sa vapor chamberom, ja sad imam navodno "ubervruću" gtx470 samo je na njoj gigabyte windforce x3 hladnjak pa je kartica topla na dodir i ne prelazi 75.

Ejejejej super sve, ali jel ste vi zalutali na ovaj thread ili šta? nevidim ni u citatu ni tekstu APSOLUTNO NIKAKVE

veze sa AM3+ ni Bulldozerima {#}

Moj PC  
6 0 hvala 1
16 godina
odjavljen

Tema je AMD Bulldozer-hvala što ne offtopičarite!

Jaco,moja mater te traži!
Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Evo jedan LN2 session sa Bullyjima. Ima govora i o potrosnji samog proca, dobro poslusajte

da se mene pita, dobil bi sokre AMD-ove zastitne boje na profil edit: (mislim da nisi dobro interpretirao ovo)

pusti ih athlon, nek zive u svom uvjerenju.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2011 21:45 (xyan).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
xyan kaže...

Evo jedan LN2 session sa Bullyjima. Ima govora i o potrosnji samog proca, dobro poslusajte

da se mene pita, dobil bi sokre AMD-ove zastitne boje na profil

lol nije pitanje boja apsoluto, vjerojatno mi je sljedeća konfa intel.

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
17 godina

Jah, evo i u onoj šumi linkova koje sam nasumično postao, rezultat onog eksperimenta

sa disejblanjem shareanja resursa CU-ova (što jasno prepolavlja broj threadova, ali

bitno ubrzava efikasnost, što već nešto govori)

benches improvement when comparing 2M/4C vs 4M/4C:

Fritz Chess: 39,1% improvement
wPrime 32M: 31% improvement
Winrar: 9,5% improvement
3DMark06 CPU: 5.8% improvement
3DMark Vantage CPU: 22.1% improvement
3DMark11 Physics: 14.1% improvement
Cinebench R10: 21.4% improvement
Cinebench R11.5: 19.1% improvement
Blender: 21.7% improvement
TechARP x264 enc: 20% improvement
Daum PotEncoding H264 transcoding: 11,7% improvement

Moj PC  
2 0 hvala 3
17 godina
overhaul kaže...
segregator kaže...
overhaul kaže...

Jel to o microsoft patchu šire dezinformacije, neznam. Naguglao sam krivi patch, *ebga. No mislim da je bolje prenositi išta o stanju i situaciji sa

Bulldozerima, nego trkeljat o toplini nečijih grafičkih i nečijeg pentiuma. Ahem, naguglajte bolji link na pach

sorry, nisam provjeravao moj - no budimo na temi. glede teme, evo neke svježe infoe i još neke.

Izgleda da nešto nevalja sa procom, jel ms patch pomaže il ne, trebao bi netko ozbiljnije testirati.
komentar na zadnji test:

so for anyone wonder either, what would a 4M/4C chip be like, and how much scaling is lost sharing resources, you've answered both,
seriously thank you for having what is so far, the best review.     

To je ono kaj sam ja spomenul, na prijašnjim stranama mislim da je onaj Koreanac to prvi iskopal to s isključivanjem kaj sam več i navel prije a rezultati koje je neko samo pokupil i iskompiliral su ovi dakle Bager 4 modula u akciji ali samo 4 Threads jel.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/am3-blizu-kao-bulldozer/83515.aspx?page=92&jumpto=2347607&sort=asc&view=flat

"OK FOLKS SOME GOOD NEWS (for some people!)

BTW: This is not my work, I just compiled info and ported it here from the thread posted on Xtremesys a couple pages back

Disabling one core per module to avoid resource sharing improves single-threaded IPC ALOT - ACROSS THE BOARD! And surely fixes some of the stranger results we've seen!
Credit to DGLee @ XS who tested this, and to chew who stepped in to confirm having similar results when he was playing around with the chip, so here go the benches improvement when comparing 2M/4C vs 4M/4C:

Fritz Chess: 39,1% improvement
wPrime 32M: 31% improvement
Winrar: 9,5% improvement
3DMark06 CPU: 5.8% improvement
3DMark Vantage CPU: 22.1% improvement
3DMark11 Physics: 14.1% improvement
Cinebench R10: 21.4% improvement
Cinebench R11.5: 19.1% improvement
Blender: 21.7% improvement
TechARP x264 enc: 20% improvement
Daum PotEncoding H264 transcoding: 11,7% improvement"

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2011 21:51 (rambox).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice