AM3+ je blizu, kao i Bulldozer zaključana tema

poruka: 3.556
|
čitano: 502.094
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
AM3+ je blizu, kao i Bulldozer

Sad će se napokon Don pojavit i obrazložit nam kako to da je FX puno bolji čim se testiralo na ASRock ploči! {#}

Moj PC  
7 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ASRock su zajebavali da je guzica, al po meni je najbolja ploča, još uz to po cijeni za ono što nudi definitivno top ploča.

AMD Phenom II x 6 1090T
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Re: AM3+ je blizu, kao i Bulldozer
Rupy kaže...

Sad će se napokon Don pojavit i obrazložit nam kako to da je FX puno bolji čim se testiralo na ASRock ploči! {#}

Ako je ovo stvarno istina, Don će nam se krvi napiti{#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina

Treba vidjet koliko će koštat kod nas. Inače, nije FX 8150 koliko vidim toliko loš. Očito je da software neprati hardware. Ogromna većina programa nemože utilizirat ni više od 2 jezgre a di 8 jezgara. FX 8150 će nadoć malo kad programi krenu efikasnije koristiti više threadova. Jedino što se AMD zeznio dosta ( a to je očito iz tehničke nemoći ) je to, da je trebao napraviti puno jači CPU od prethodnog gledano isti broj jezgara ( kakve god one zapravo bile ) i na istom taktu. Dakle taj napredak je izostao u potpunosti, a CPU sa 8 jezgara je ispred svog vremena danas !

http://www.hardwareheaven.com/reviews/1285/pg11/amd-fx-8150-black-edition-8-core-processor-vs-core-i7-2600k-review-f1-2011.html

Ovaj usporedni test je super sa strane AMD-a, jel je opće poznato koliko tu dere i5 2500K Denebe i Thubane a FX je brži i od I7 2600K, fenomenalno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2011 22:56 (itomic009).
16 godina
neaktivan
rooswelt1991 kaže...
traktorista kaže...

Bla bla bla dosad....fx8 nije fail kao sto vicu mamini sinovi u zadnjih 5 strana(dok za fx 4/6 su mozda i u pravu).

Zanimljivo u svim testovima dosad maticna ploca koja se koristila je ASUS-ica...

Evo jedan zanimljiv review sa ASrock plocom.

http://www.hardwareheaven.com/reviews/1285/pg1/amd-fx-8150-black-edition-8-core-processor-vs-core-i7-2600k-review-introduction.html

Po ovome tu, x8 ubija u igrama{#}

Before ju stroke out the spunk..

Testiraju samo na visokim rezolucijama, gdje je GPU glavna. Da malo spuste?

While we're GPU bound in the full render score, AMD's platform appears to have a bit of an advantage here. We've seen this in the past where one platform will hold an advantage over another in a GPU bound scenario and it's always tough to explain. Within each family however there is no advantage to a faster CPU, everything is just GPU bound 

Da vidimo kako je kad je obračun samo kod CPUa.

Looking at the no render score, the CPU standings are pretty much as we'd expect. The FX-8150 is thankfully a bit faster than its predecessors, but it still falls behind Sandy Bridge.

Early adopter
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2011 23:00 (Teerex).
16 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Treba vidjet koliko će koštat kod nas. Inače, nije FX 8150 koliko vidim toliko loš. Očito je da software neprati hardware. Ogromna većina programa nemože utilizirat ni više od 2 jezgre a di 8 jezgara. FX 8150 će nadoć malo kad programi krenu efikasnije koristiti više threadova. Jedino što se AMD zeznio dosta ( a to je očito iz tehničke nemoći ) je to, da je trebao napraviti puno jači CPU od prethodnog gledano isti broj jezgara ( kakve god one zapravo bile ) i na istom taktu. Dakle taj napredak je izostao u potpunosti, a CPU sa 8 jezgara je ispred svog vremena danas !

http://www.hardwareheaven.com/reviews/1285/pg11/amd-fx-8150-black-edition-8-core-processor-vs-core-i7-2600k-review-f1-2011.html

Ovaj usporedni test je super sa strane AMD-a, jel je opće poznato koliko tu dere i5 2500K Denebe i Thubane a FX je brži i od I7 2600K, fenomenalno.

U krivu si po pitanju software-a. Cinebench je recimo odličan pokazatelj, mogao je to biti i V-Ray ili neki drugi, sasvim nevažno. To i je namjena ovih proceva, igranje i rad sa RAR datotekama je sporedno... Dakle sasvim je nevažno dal WinRAR ili neka igra koristi sve jezgre jer nisi za to išao valjda kupovati ovakav proc...

Moja pretpostavka je da i prvobitno kupuješ ovakav proc zato što radiš sa programom koji koristi sve jezgre koje mu daš...

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2011 23:13 (Minoza).
17 godina
strit kaže...

4100 je više od 25% slabiji od 955be. Phenom II je brži od zambezi-ja. Žasu. Još se plačem.{#}

Ak misliš na onaj gore test Francuske stranice, HardwareInfo koji je okačen preko Google Translate i treba mu vjerovat jel je NDA pao kaj drugo. Pogledaj kaj sam ja iskopal skoro sam se ubil od muke i slomio nogu.{#}

Usput ak ne vjeruješ provjeri sam, znači FX-4100 je ukupno gledano od Phenom X4 955 sporiji više od 25% jel si to mislil možda a di to ti bokca da nemaš neke posebne naočale jel???{#}{#}

Uzel sam u obzir ovak budalast kakav jesam,{#} one programe i aplikacije koje se koriste svaki dan igrice sam zanemaril zna se zakaj. Ok u nekim testovima je FX-4100 je lošiji, no poanta je jasna ima toga još no nisam sve stavil jer nema potrebe.{#}{#}

http://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=en&js=n&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fnl.hardware.info%2Freviews%2F2382%2Famd-fx-8150--8120--6100--4100-bulldozer-review

- Winrar test manje je bolje

FX-4100 41 sek

I3 2100 43 sek

Phenom II 955 44sek

-7Zip test manje je bolje

FX-4100 69 sek

I3 2120 72 sek

Phenom II 955 74 sek

- 720p MPEG2 - X264 Pass 2 više je bolje

FX-4100 20 fps

I3 2120 16.5 fps

Phenom II 955 21 fps

- Adobe Photoshop CS4 manje je bolje

FX-4100 34 sek

I3 2100 32 sek

Phenom II 955 32sek

CyberlinkMediaShow Expresso iPod video manje je bolje

FX-4100 163 sek

I3 2100 175 sek

Phenom II 955 181sek

CiberlinkPower Director 8 1min HD video manje je bolje

FX-4100 327 sek

I3 2120 415 sek

Phenom II 955 377 sek

U ovom testu FX-4100 je dost lošiji od Phenom X4 955, a ne bi trebal bit koji je razlog za to teško je rec no nebitno sad vjerojatno nedorađena arhitektura divlja.{#}

-60 Min Audio Flac manje je bolje

FX-4100 34 sek

I3 2120 34 sek

Phenom II 955 26 sek

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2011 23:14 (rambox).
14 godina
Minoza kaže...
itomic009 kaže...

U krivu si po pitanju software-a. Moderni render engine-i koriste onoliko jezgri koliko im daš. Zato je Cinebench odličan pokazatelj, mogao je to biti i V-Ray ili neki drugi, sasvim nevažno. To i je namjena ovih proceva uz enkodiranje, rendering. Igranje i rad sa RAR datotekama je sporedno...

Pa rekoh ogroman većina a to znači  da neki efikasno koriste ali masa nekoristi. Da staviš CPU sa 16 jezgri u 90% programa nebi bio jači od sadašnjih !

16 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Pa rekoh ogroman većina a to znači  da neki efikasno koriste ali masa nekoristi. Da staviš CPU sa 16 jezgri u 90% programa nebi bio jači od sadašnjih !

Evo dopunio sam post gore. Takav proc ćeš ionako kupovati radi aplikacija u kojima radiš i za koje znaš da trebaju jezgre. Dakle, u mojim očima je loš u tu ruku kaj je trebao biti dobra nadogradnja na Phenom II kojeg trenutno imam ali na žalost, daleko je od toga koliko vidim...

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2011 23:12 (Minoza).
16 godina
Teerex kaže...

Before ju stroke out the spunk..

Testiraju samo na visokim rezolucijama, gdje je GPU glavna. Da malo spuste?

While we're GPU bound in the full render score, AMD's platform appears to have a bit of an advantage here. We've seen this in the past where one platform will hold an advantage over another in a GPU bound scenario and it's always tough to explain. Within each family however there is no advantage to a faster CPU, everything is just GPU bound 

Da vidimo kako je kad je obračun samo kod CPUa.

Looking at the no render score, the CPU standings are pretty much as we'd expect. The FX-8150 is thankfully a bit faster than its predecessors, but it still falls behind Sandy Bridge.

Samo jedno pitanje, tko do dns još uvijek igra na 1024*768? 1680*1050 može proći, a i to se sve manje i manje koristi.

Mislim da većina ljudi igra na Full hd rezi.

I da, vjerovatno onaj tko misli uzeti 8150 će imati full hd monitor (ili tv) te neku bolju grafičku, a ako ne onda će vjerovatno koristit cpu za rendanje itd.

Za ručak jedes RIBLJU ČORBU,a za užinu DIVLJE JAGODE,dok ti u dvorištu cvjeta CRVENA JABUKA.Ujutro se rano dižeš pa guraš PARNI VALJAK,posle podne čistiš PRLJAVO KAZALIŠTE.U današnjim kafićima je ZAB
17 godina
protjeran

Znači šta bager je epic fail aj hvala qurcu da konačno odoh kupit novi proc i po ovome uzimam opet intel platformu.{#}

Moj PC  
3 5 hvala 0
14 godina
neaktivan

Sve u svemu možda padnu cijene starih modela...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da ja vas lijepo pitam, koji vam je vrag??

Ako imate dobar stariji AMD procesor, budite sretni što je tako..

Ako vas dobro služi, čemu ga mijenjati?

Jer nije "ispod čekića"?

Jer nije trendi?

Grow up..

Ili ako nećete, be my guest, skucajte plaču (svoju ili tatinu) na i5, i7 ili koji već vas draži..

Ista stvar sa Intelom.. Big deal što je najjači intel jači od najjačeg amd-a..

Stop the presses..

Budite sretni što imate zakon procesor i što ste u poziciji da nemate što žaliti..

Ostali, a tu spadam i ja, sa starijim kompovima mislim da su prošli prilično ok.

Koliko vidim 4100 je tu negdje sa i3 i performansama i cijenom što je super (i za tržište) jer imamo izbor ako moramo paziti na svaku kunu..

Nadalje 6100 nije toliko lošiji od i5 2400, a nešto je jeftiniji.. Dobro, u RH je pitanje pa će trebati dobro odvagnuti..

8100 nisam ni očekivao da bude na vrhu, ali cjenovna razlika u odnosu na "šesticu" nije ogromna pa se isplati pogledati..

Mislim da je AMD nije napravio takav katastrofalan posao kao što svi cmizdrite..

16 godina
odjavljen
Hyperion kaže...

Još čekam Don Kihotov komentar.

Već smo ja i on danas to raspravljali i njegov zaključak je da je AMD ipak napravio dobar posaj jer su Buldiji ipak X2,X3 i X4 procevi.

A ja sam sretan jer ne moram kupovati novi proc. {#}

Jaco,moja mater te traži!
17 godina
vexx5555 kaže...

Već smo ja i on danas to raspravljali i njegov zaključak je da je AMD ipak napravio dobar posaj jer su Buldiji ipak X2,X3 i X4 procevi.

Zaključak vam je loš, AMD sam ističe 8 jezgri koje su pak malo slabije od ovih u phenomima II, ali opet dovoljno jake da se nazovu x8, x6, x4.

x2, x3, x4 LOL samo se vi tješite.

Da ako ništa bar nemoramo mjenjati procesore.

x264 - High Profile 10 | FLAC | MKV
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2011 0:06 (Hyperion).
14 godina

Hhehe, zanimljivo gledište za utjehu {#}. Pa u biti i je tako, to su ADM-ovi procesori sa hyper threadingom {#}.

16 godina
odjavljen
Hyperion kaže...

Zaključak vam je loš, AMD sam ističe 8 jezgri koje su pak malo slabije od ovih u phenomima II, ali opet dovoljno jake da se nazovu x8, x6, x4.

To sam mu i ja rekao, no znaš njega.

17 godina
vexx5555 kaže...

To sam mu i ja rekao, no znaš njega.

Sada mogu komotno potrošit nešto para što sam bio štedio za bulldozera na ili 32GB microSD karticu ili Accelero Xtreme za GTX570.

16 godina
odjavljen
Hyperion kaže...

Sada mogu komotno potrošit nešto para što sam bio štedio za bulldozera na ili 32GB microSD karticu ili Accelero Xtreme za GTX570.

Heh, ja ću trošit na periferiju i to mirne duše jer koliko čujem, ljudi se žale da su Sli performanse na AM3+ pločama 20 % lošije od Intelovih ploča.

17 godina
NightShadow kaže...

Da ja vas lijepo pitam, koji vam je vrag??

Ako imate dobar stariji AMD procesor, budite sretni što je tako..

Ako vas dobro služi, čemu ga mijenjati?

Jer nije "ispod čekića"?

Jer nije trendi?

Grow up..

Ili ako nećete, be my guest, skucajte plaču (svoju ili tatinu) na i5, i7 ili koji već vas draži..

Ista stvar sa Intelom.. Big deal što je najjači intel jači od najjačeg amd-a..

Stop the presses..

Budite sretni što imate zakon procesor i što ste u poziciji da nemate što žaliti..

Ostali, a tu spadam i ja, sa starijim kompovima mislim da su prošli prilično ok.

Koliko vidim 4100 je tu negdje sa i3 i performansama i cijenom što je super (i za tržište) jer imamo izbor ako moramo paziti na svaku kunu..

Nadalje 6100 nije toliko lošiji od i5 2400, a nešto je jeftiniji.. Dobro, u RH je pitanje pa će trebati dobro odvagnuti..

8100 nisam ni očekivao da bude na vrhu, ali cjenovna razlika u odnosu na "šesticu" nije ogromna pa se isplati pogledati..

Mislim da je AMD nije napravio takav katastrofalan posao kao što svi cmizdrite..

Ak je vjerovat Francuzima tak je da, FX-4100 X2 Modularni proc je taman na razini i3 SB seriji procova to sam fino prije izdvojil jer neki forumaši očito imaju posebne zamazane naočale. Uglavnom taj FX-4100 kak se vidi, u dost situacija bolji ne puno kaj drugo a negdje isto tak malo lošiji zanemarivo normalno. S obzirom da je to potpuno otključan procesor, bit če ok za ovu prvu seriju FX procesora B2 revizija kak god bila nedorađena i nedovoljno dobra za sad. Jer Intel i3 SB serija procesora, ima jednu zgodnu opciju nema klokanja na njima Intel je sve bezobrazno zašvasal i gotovo.{#}{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/am3-blizu-kao-bulldozer/83515.aspx?page=90&jumpto=2346042&sort=asc&view=flat

vexx5555 kaže...
Hyperion kaže...

Još čekam Don Kihotov komentar.

Znači i Don je jedan od onih sumanutih skup s menom, koji misli da je FX-4100 kojeg sam na prošloj stranici malo oplahnul ipak X2 Modularni napredni procesor.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2011 0:19 (rambox).
17 godina

Do sutra/prekosutra, kad se slegne malo prašina i ohlade glave možda ipak ispadne da FX i nije baš takav fail.

U principu je FX ispao fail samo u očima onih koji su očekivali nestvarno puno od istog, te da će biti bolji, brži, jači od Intelovih perjanica.

Fail je zapravo bilio takvo očekivanje!

Previše se očekivalo i naravno sad je došlo do ogromnog razočaranja... pa dalo se odmah naslutit da nešto nije u redu čim su odgađali izlazak.

Za one (AMD-ovce) kojima se sve bazira oko gaminga, po meni totalno neisplativ prelazak na FX-a... razlika između X4FX-a je nikakva ili zanemariva. (po današnjim testovima)

Zlatna koka (za gaming) će i dalje (do daljnjeg) biti X4 955, 965! Ne bi me začudilo da malo skoči cijena istim.

Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina

Čekali smo puno previše evoluciju bagera, i dočekali lagano kitu u čelo. Sad treba čekat evoluciju ( Piledriver ), i onda možda bude ublažen dojam kite u čelo {#}.

15 godina
protjeran

Kako nedavno rekoh,Intel rula,Amd tapka za njim,kome se sviđalo,kome ne..{#}..

1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Čekali smo puno previše evoluciju bagera, i dočekali lagano kitu u čelo. Sad treba čekat evoluciju ( Piledriver ), i onda možda bude ublažen dojam kite u čelo {#}.

čeka se na tu evoluciju već 17,18 godina,pa nikako..{#},a nij kita u čelo,nego činjenica da je AMD alternativa ,solidna po manje para..

17 godina
linuxjuzer kaže...
itomic009 kaže...

Kako nedavno rekoh,Intel rula,Amd tapka za njim,kome se sviđalo,kome ne..{#}..

čeka se na tu evoluciju već 17,18 godina,pa nikako..{#}

Joj daj čemu likovanje, koji ti je, samo trolaš. Samo na ovom threadu je barem 10 puta podsjećano

kako je amd bio svojedobno jak sa prvim fx-om ili x64 serijom. Pa dovraga, intel je preuzeo od

AMD-a 64 bitni set. Okej, nije sad ispo najjači u selu, pa šta, prilagodit će se cijenom i kojekakvim

unlockanjem, kao i uvijek.

15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
vexx5555 kaže...

Da ako ništa bar nemoramo mjenjati procesore.

hmm dobar posao bio bio da su reklamirali x2 x3 i x4 jezgre s x2 modula po jezgri.. ovako su s.ebali sami sebe...

14 godina
Rupy kaže...

Do sutra/prekosutra, kad se slegne malo prašina i ohlade glave možda ipak ispadne da FX i nije baš takav fail.

U principu je FX ispao fail samo u očima onih koji su očekivali nestvarno puno od istog, te da će biti bolji, brži, jači od Intelovih perjanica.

Fail je zapravo bilio takvo očekivanje!

Previše se očekivalo i naravno sad je došlo do ogromnog razočaranja... pa dalo se odmah naslutit da nešto nije u redu čim su odgađali izlazak.

Za one (AMD-ovce) kojima se sve bazira oko gaminga, po meni totalno neisplativ prelazak na FX-a... razlika između X4FX-a je nikakva ili zanemariva. (po današnjim testovima)

Zlatna koka (za gaming) će i dalje (do daljnjeg) biti X4 955, 965! Ne bi me začudilo da malo skoči cijena istim.

X4 955 sa cooler za oko 1000 kn i CPU ide sa C3 revizijom ladno na 4.0Ghz. To je i više nego puna šaka brade za 95% korisnika i za 90% gamera !! To je ono što AMD predstavlja, a nek Intel kupi lovorike za NAJBOLJI i NAJJAČI CPU jel očito ima resurse financijske i tehničke za takvu dominaciju.

15 godina
protjeran

OK, SB je bolji u sintetici, dakle 2600K >> FX8150.

Ali kakvo je stanje u igrama? Koliko vidim, BD je u igrama ipak brži par sličica,

dakle nije za baciti:

http://www.hardwareheaven.com/reviews/1285/pg1/amd-fx-8150-black-edition-8-core-processor-vs-core-i7-2600k-review-introduction.html

5.2GHz stabilno na vodi @ 1.5V je zaista predivno.

Potrošnja je 60W veća nego SB, ali ko ga yebe, tu je ipak dvije jezgre više nego 2600K.

Sve u svemu, cjena dotičnog je između 2500K i 2600K,

a perfomanse u igrama su jednake ili bolje od 2600K, dakle razloga za paniku

BD dobar si. Sjedni 5.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
17 godina
Don Kihoty kaže...

OK, SB je bolji u sintetici, dakle 2600K >> FX8150

5.2GHz stabilno na vodi @ 1.5V je zaista predivno.

Potrošnja je 60W veća nego SB, ali ko ga yebe, tu je ipak dvije jezgre više nego 2600K.

Misliš 4 jezgre više.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice