AM3+ je blizu, kao i Bulldozer zaključana tema

poruka: 3.556
|
čitano: 495.790
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AM3+ je blizu, kao i Bulldozer
dery kaže...

Ispada da će se dogodit nešto sasvim nelogično tako što će amd ugasit proizvodnju starih procesore koji su bolji od novih.

Za 6mj prodajem 1055t za 1500kn  :)

AMD FANOBY
14 godina
neaktivan
tadic kaže...

Zdrava konkurencija je ono sto nas najvise treba zanimat.Tu mi kupci profitiramo.Ali kako su stvari krenule tesko je povjerovat u to. Po nekoj logici intel bi sad mogao poskupit i lagano odgodit izbacivanje novih procesora.AMD bi mogao krenuti u 2 smjera. 1 da snizi cijene da privuce vise kupaca(nama bolje).Cime bi jos gore zaglibio. 2 da digne cijene da ublazi minuse(nama nikakva korist) sto bi ih jos vise zakopalo(ne vjerujem ali moguce). AMD je totalno u nezavidnom polozaju i jedino rijesenje po meni je da nastupi sa niskim cijenama. Tako bi kupcima ostao jos uvijek zanimljiv,i necim bi mogao konkurirat pred sad puno jacim intelom.

Phenom II x4 955 BE je danas na nabavi vec poskupio za prosjecno 30kn

TD za glupost
14 godina
neaktivan
AM3+ je blizu, kao i Bulldozer

Iskreno ne vidim cemu toliko velika razocaranja, ovo je super stvar realno gledajuci jer sadasnji

hardware ce drzat jos neko dulje vrijeme. Meni je glupo davat pare svako malo, pogotovo jer

imam kredite za platiti, djecji vrtic i slicne stvari, samo da bi igrao igrice.

Mozemo rec da napredak hardwarea i ovako stagnira kad pogledamo

koliko su se cpu razvili u posljednje dvije god i recimo na primjer od p4 i athlon xp do core 2 duo i phenom.

Ja cu bit sretan dok postoje igre koje se razvijaju paralelno za konzole i pc-e jer za mene to znaci

dugotrajnije igranje bez poteskoca a sama cinjenica da hardware ne napreduje previse

daje nemogucnosti da novije igre bude zahtjevnije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
rambox kaže...
miki1981 kaže...
microman kaže...

Ma bitno meni da se Rambox javio.{#}

I meni, jedva sam dočekao pročitati što će smisliti... i nisam ostao razočaran.

Iznesi ti onda svoje razmišljanje protiv onog mojeg,{#} a ne samo šutit to može i moja Baba aj da vidim kak ti objašnjavaš da jedan zvanično X6 FX proc tolko kiksa ko da su ga radile budale. Ako nema bugova i pogrešaka u dizajnu na njemu, i ak mu nova revizija neče ništa pomoč ko i na ostaloj FX seriji o čem se radi pa AMD zna njegove performanse več dugo ko i cijele serije FX.{#}

Za cijelo ovo vrjeme nisu ništa napravili, dogurali su do B2 revizije i to je to di si bio nigdje kaj si radil ništa u čem je problem onda zapravo jer ponavljam AMD zna performanse odavno. Usput ona teza da X8 Bager pa onda ostali, nije uopče X8 več X4 napredni proc nisam ja isčupal iz blata sigurno. Pročital sam bezbroj rasprava na internetu, na puno strana gdje su sudjelovali i razni ljudi s iskustvom oko procesora i njihovog dizajna. Vecini ovi Bageri izgledaju ko nit simo niti tamo, više vuku na pravi X4 proc ali naprednog dizajna bez greške a ne napuhani X8 ne bez razloga.{#}

{#} Imaš pravo rambox, pobijedio SI, kaj drugo, nije bitna ni price/performance, Bitnoje samo Ime, ja nemam nikakvih komentara a ni argumenata...sad kad je izašao Napokon vidim da si u Pravu, kaj drugo.

EOD od mene u ovoj temi

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2011 19:53 (miki1981).
16 godina
neaktivan

Ista stvar je bila i sa Phenom procesorima prve generacije , totalni promašaj.

1 0 hvala 0
15 godina
Laxarus kaže...

Mislim da je to nepromisljen potez nasih prodavaca. Krenuli su na ovaj 2. (pogubniji)scenarij.Neka razmisle jos jednom,jer i oni zive od prodaje AMD procesora.

A nije niti posteno prema kupcima da se sada dizu cijene starih procesora.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2011 20:13 (tadic).
15 godina
neaktivan
=xfact= kaže...
segregator kaže...
=xfact= kaže...

ti ocito nevidis da taj amd radi na 3.7 ghza? i7 na 3.0? nastavljaj takve linkove jel se sramotis.. moj stari q9400 pojede tog tvog na istom taktu.. sa nehalemom se nemoj ni usporedjivat..

Poanta je da sam ja bio pametniji od vas dvojice pa mi je ostalo par tisuća kuna za potrošit na druge stvari u životu

ocito nisi dovoljno pametan kad pises onakve postove a na sto ti trosis svoje novce uopce me nije briga..

zavist...uopce se ne osvrci na to. ja sam ga morao malo podkuriti, pusti ga neka gori XD

15 godina
tadic kaže...
Laxarus kaže...

Mislim da je to nepromisljen potez nasih prodavaca. Krenuli su na ovaj 2. (pogubniji)scenarij.Neka razmisle jos jednom,jer i oni zive od prodaje AMD procesora.

platio prije 3 mjeseca 785kn u admu

sad kosta 840kn

15 godina

AMD, šokiraš me majke mi!

Jako sam razočaran i još brišem suze.{#} Potajno sam se nadao da će 8150 bit (primjtetite da sam izostavio fx jer amd taj predznak nije zaslužio)

jednakih performansi kao i 2600k sa zericu boljom overklokabilnosti ali štanga. 

Smatram da je moj najveći fail bio prije tri godine kad sam imao priliku ići na sad već legendarni i7 1st gen i uzo sam AMD-a zbog manje cijene.

Danas bi samo pikno golfiča™(trademark by microman) i vozi miško hi end all the way.

Za mene do daljnjeg AMD r.i.p.

Graf na slici me dotukao.{#}

Iz protesta idem tražit novi avatar.

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2011 20:14 (strit).
Moj PC  
11 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

all aboard!!!

Nemam potpis jer sam nepismen...
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

@ strit

Mozes li promijenit sliku profile-a?Nekako mi to ne izgleda dobro.{#}

Evo izaberi jednu iz moje kolekcije.

ovo je sala .{#}

I only buy INTEL sry AMD fanboys.

5 0 hvala 1
16 godina

Ide čika Butcher ipak opet na intel druge godine!{#}

ButcherCRO ingame! Go and plough yourself!!
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
xyan kaže...

zavist...uopce se ne osvrci na to. ja sam ga morao malo podkuriti, pusti ga neka gori XD

Zavist? Zbog procesora? {#}

Mogu zavidit nekome što je zdraviji, ljepši ili pametniji od mene, ali što ima skuplji procesor?

Još jednom, {#}

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
14 godina
neaktivan

Pogotovo ako daje preko 2k kn za procesor na kojem ce se igrati. 

2 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
segregator kaže...
xyan kaže...

Mogu zavidit nekome što je zdraviji, ljepši ili pametniji od mene, i ima skuplji procesor?

Još jednom, {#}

nisam CR, al ono XD

BlueMax kaže...

Pogotovo ako daje preko 2k kn za procesor na kojem ce se igrati. 

pa ja recimo orem njive sa njime, jer mogu, ipak ima sirove snage za to, dok bulldožer koji je trebao imati nema...

14 godina

ovo su mi najbolje teme kao ja sam intel fan ja amd i tako do sljedeceg izdavanja procesora LOL

0 1 hvala 0
17 godina
segregator kaže...
xyan kaže...

Mogu zavidit nekome što je zdraviji, ljepši ili pametniji od mene, ali što ima skuplji procesor?

Još jednom, {#}

Da, imaju blago previsoko mišljenje o svojoj veličini zbog odabranog komada hardvera. Ako tebi radi za ono što ga trebaš, i ako još uvijek dobro radi - sve pet.
Ja tako uz najbolju volju nemogu naći razlog da upgradeam stari dvojezgreni Toshiba qosmio laptop. Za ono za što treba radi savršeno, dobro izrađen, dobar zvuk,

i nikakav benchmark za prijenosnike mi ništa ne predstavlja, kad mi je na njemu krajnji domet neko ručno modeliranje, editiranje i photoshop.

...

Glede bagera, da složio bih se sa procjenama da su ovo porođajne muke kakve je imala nvidija sa fermijem GTX4xx serije, Ati sa HD6900XT, ili AMD sa prvim Phenomom.

*ebga, to samo znači da ćemo morati čekati minimum godinu, godinu i pol da izađe FX2 :( Olakotno je to što ljudi pretežito kupuju te procove za igre, a one stagniraju

po hardverskim zahtjevima zbog konzola. Tako da i tako nema straha za tu namjenu: svi mogući quadovi svih firmi su vam na dobrom OCu dovoljni još dovoljno vremena.
No sad da je baš super što su podbacili "jer se nemora pored vrtića, benzina i računa" još i u trošak za updateanje kompe - to je malo glupavo. Nije novi bager račun

za vodu pa da vam dođu pečatit i plijenit ako ne kupite.

15 godina
segregator kaže...
xyan kaže...

Još jednom, {#}

Hm ako zavidiš nekom zato što je ljepši i pametniji onda si plitak ali s druge strane ako zavidiš nekom na procesoru onda si geek.{#}

Imam novi avatar{#}

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2011 20:45 (strit).
14 godina
neaktivan

Nikada škrtarenje nije dalo nečeg dobrog,zato intel daje i snage i logike a to košta jbg.

Intel je za prave jebače i znalce!
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

vjerojatno su svi sve apsolvirali, ali evo ovdje se lijepo sve vidi

preuzeto s http://www.hardwarecanucks.com

1 1
3 3
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2011 20:52 (igy).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
strit kaže...
segregator kaže...
xyan kaže...

Još jednom, {#}

Hm ako zavidiš nekom zato što je ljepši i pametniji onda si plitak ali s druge strane ako zavidiš nekom na procesoru onda si geek.{#}

Imam novi avatar{#}

barem posten odgovor! samo da se dotaknem Overhaula - ne nisi u pravu, nisam se umislio i ne glumim veličinu, ali ni ne podilazim nikome. a kamoli da tu ukalkuliram bilo kakav komad hardwera. ali opet stojim iza onog sta sam rekao. Da me nije prozvao - nebi mu odgovorio.

16 godina
neaktivan

Overclockeri neka se zamisle nad ovim podatkićem od Ananda.

RE: OC + power numbers by Anand Lal Shimpi on Wednesday, October 12, 2011
 I'm going to be doing some more overclocking tomorrow, but I broke 300W at 4.7GHz :-/

HEP će vas zavoljeti (naravno, ako se opremite Bagerćićem).

Early adopter
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2011 20:56 (Teerex).
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Najjača tema.Mnogima su živci popustili nakon straha&vjeverice sa bagerom i usljed slabe prehrane.Od ponosa bitno je kvalitetno se ponosit sa pravilnim izborom hardware-a.

Intel je za prave jebače i znalce!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
miki1981 kaže...

{#} Imaš pravo rambox, pobijedio SI, kaj drugo, nije bitna ni price/performance, Bitnoje samo Ime, ja nemam nikakvih komentara a ni argumenata...sad kad je izašao Napokon vidim da si u Pravu, kaj drugo.

EOD od mene u ovoj temi

Ništa upotrebljivog nisi rekel, baš šteta ja sam očekival nekaj ali kaj moš tak je kak je očekivano bez greške. Kad treba raspravit zakaj ovakve, performanse Bagera i koji je uzrok tome di je problem i kaj su zapravo Bageri tj ovaj najači Mikro X8 procesor ili zapravo Napredni X4 procesor onda ništa ni glasa.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
14 godina
neaktivan

nema mi sladje kad 3 god star nehalem opere ove 4-6 i 8 mice amd-ove.. tko je sad kupio sandy def je miran 5 god i vise.. a ivy- perverzija...

xfact
Moj PC  
5 1 hvala 2
17 godina

Još čekam Don Kihotov komentar.

x264 - High Profile 10 | FLAC | MKV
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Još čekam Don Kihotov komentar.

ma napio se od tuge žganja danas

16 godina
neaktivan

procitao tek sad par review-a..... W T F {#}

mislim da je AMD-u bilo bolje ostavit "buldija" u naftalinu, ili ga odgodit dok ga ne usavrse, nego izlazit sa ovim u javnost, pa makar ga usavrsavali jos godinu dana...

Mislim da nakon ovog necemo vidjeti SB-E ove godine, a kolika ce mu tek bit cijena nakon ovog AMD-ovog "poluproizvoda"... f.uck AMD

Google is your friend
Moj PC  
10 0 hvala 4
14 godina
neaktivan

AMD...i am dissapoint.

Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
=xfact= kaže...

nema mi sladje kad 3 god star nehalem opere ove 4-6 i 8 mice amd-ove.. tko je sad kupio sandy def je miran 5 god i vise.. a ivy- perverzija...

pa zato ćeš sad još 3 god (karikiram) čekat na sljedeću generaciju intela... (toplo se nadam se da sam u krivu)

a da bully nije podbacio bilo bi ranije po boljoj cijeni.. ovako samo je nebo granica.. nažalost sad još više mogu radit što ih volja..

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice