AM3+ je blizu, kao i Bulldozer zaključana tema

poruka: 3.556
|
čitano: 495.770
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AM3+ je blizu, kao i Bulldozer
Ranko Kukumar kaže...

Neće spustiti cijene, i trenutne cijene jedva da pokrivaju troškove proizvodnje, a uostalom radi se o starom 45nm procesu proizvodnje, čim malo AMD stigne isporučiti Bulldozera na tržište ovi će se prestati proizvoditi, jer nema ekonomske opravdanosti spuštati cijene više.

Kolko baksa kosta AMD proizvodnja proca, navedi jedan model i linkaj ?

Mislim glupo mi je povjerovat nekaj bez nekog povjerljivog dokaza.

Truth in engineering.
14 godina
Batista kaže..

Kolko baksa kosta AMD proizvodnja proca, navedi jedan model i linkaj ?

Mislim glupo mi je povjerovat nekaj bez nekog povjerljivog dokaza.

To nitko ne zna, to je proizvodna tajna. Ja ti mogu samo reći na osnovu površine cjeloukupne procesora (preko 300mm^^2) sigurno ne košta toliko da bi jedan Phenom II X4 955 išao ispod toga.

Ako se ne varam, ti studiraš neku elektrotehniku, znaš onda o čemu mislim.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2011 17:13 (Ranko Kukumar).
15 godina

Tata danas nakon gotovo 20godina amd-a lagano prešao na intel, i5 2500k kupljen, još ploča i bok, dosta sam čekao i vidim da više nemam šta čekat....

14 godina
neaktivan
AM3+ je blizu, kao i Bulldozer

Možda je marketinški trik.

Naslutio sam na vrijeme i prošlog tjedna (srijeda) kupio zimnicu u obliku Intel procesora,kad zagudi minus.

Pješčani Most nikada nije bio čvršći i Shalom Aleheim sabirnica,sve su to židovi organizirali.

Intel je za prave jebače i znalce!
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2011 17:26 (Viator).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
hrvatskafarkasevec kaže...

mislim da bi mi trebali ic na xeone :)

nema nam druge 

A zašto ne na Interlagose?

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
17 godina
neaktivan
rambox kaže...
AA-d00d kaže...

Dalje nisam ni čitao. Rambox, priznaj da je ova bitka izgubljena, nema smisla više gajiti nade.{#}

Pročitaj opet pa razmisli ponovo, o čem se tu radi zapravo kaj se tiće Bagera nemoj površinski samo tak razmišljat kak ljudi obično i imaju pristup stvarim.{#}

Ne gledam ja ništa površinski, rezultati su tu crno na bijelom. AMD nije ispunio očekivanja i to je činjenica. Šta je moglo biti ili šta će u budućnosti biti su bile i biti će samo priče.

Fuck you NATO!
15 godina
neaktivan
segregator kaže...
xyan kaže...

zalosno da je ovo istinito klik - moj clockani podere ovog clockanog, a kao HT ne valja {#}{#}

Ovo je još žalosnije, moj stari 550BE pretvoren u 980BE se dobro nosi sa tvojim, iako je I7 koštao 600% više kad smo kupovali {#}

glupost (boldano). Mozes ga otkljucat u 4 - jezgreni i clockat. da je kostao 600% vise i to isto nije moguce. najvise 2 x vise nego tvoj. da se moze nositi - to je isto bezocna laz - udri 3d čmar pa da vidimo - pometem te samo tako. ti mozes reci da imas performanse slicne mojima, ali nista drugo, naglasak na slicne. jel mozes imat na 1,27v 4,0? jel imas HT? ajde, opameti se...da ne nabrajam dalje...

AMD bi parirao Intelu da je izbacio Interlagos umjesto Zambezija, samo ne na serversko trziste, nego na ovo....

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2011 18:27 (xyan).
14 godina
neaktivan

Šteta, stvarno šteta. Ja sam imo neka očekivanja, al odgađanje me je razuvjerilo, jer ne odgađa se gotov proizvod ako je na razini očekivanja kupaca. Tu sam već predosjetio, da neć bit hit, al uvjeren sam da će AMD napravit sve u svojoj moći da iduća generacija bude jača i ravnopravnija s Intelovim IB, samo kažem ja prelazim na IB čim izađe. Osobno više volim AMD, i volit ću ga i dalje, al Intel će zasigurno izbacit odličnu novu seriju procesora, i to jednostavno ne mogu ignorirat ma koliko volio AMD.

AMD Phenom II x 6 1090T
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
miki1981 kaže...
microman kaže...

Ma bitno meni da se Rambox javio.{#}

I meni, jedva sam dočekao pročitati što će smisliti... i nisam ostao razočaran.

Iznesi ti onda svoje razmišljanje protiv onog mojeg,{#} a ne samo šutit to može i moja Baba aj da vidim kak ti objašnjavaš da jedan zvanično X6 FX proc tolko kiksa ko da su ga radile budale. Ako nema bugova i pogrešaka u dizajnu na njemu, i ak mu nova revizija neče ništa pomoč ko i na ostaloj FX seriji o čem se radi pa AMD zna njegove performanse več dugo ko i cijele serije FX.{#}

Za cijelo ovo vrjeme nisu ništa napravili, dogurali su do B2 revizije i to je to di si bio nigdje kaj si radil ništa u čem je problem onda zapravo jer ponavljam AMD zna performanse odavno. Usput ona teza da X8 Bager pa onda ostali, nije uopče X8 več X4 napredni proc nisam ja isčupal iz blata sigurno. Pročital sam bezbroj rasprava na internetu, na puno strana gdje su sudjelovali i razni ljudi s iskustvom oko procesora i njihovog dizajna. Vecini ovi Bageri izgledaju ko nit simo niti tamo, više vuku na pravi X4 proc ali naprednog dizajna bez greške a ne napuhani X8 ne bez razloga.{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
16 godina
neaktivan

Ma sad će to momci iz AMD-a srediti novim driverima.

Nego, kako me je rambox uvjeravao da se jačina procesora ne gleda po jačini/efikasnosti pojedinačnih jezgara nego, eto, on je imao neku drugu formulu po kojoj je Bulldozer x4 parirao/bio jači od i5 2500k, sad kad se pokazuje da najjači Bulldozer jedva parira navedenom intelovom procesoru valjda je i ramboxu došlo iz guzice u glavu da u Bulldozerima nisu prave jezgre, pa nam tu vijest s radošću objavljuje.

I ne rambox, to što se Bulldozer (jedva) nosi u dvije (od 200) aplikacija sa i7 2600k (čak i u igrama je lošiji) ne znači da procesor nije fail. Bager je fail. Em je rađen na novoj (očekivano boljoj) arhitekturi, em je rađen u nižem proizvodnom procesu. Da su stare Phenome radili u 32nm proizvodnom procesu i još ih malo natrpali tranzistorima dobili bi bolje procesore od trenutno najjačeg Bulldozera.

Nema tu nikakvih bugova. Makar priželjkujem da sam u krivu te da će AMD-ovi vitezovi nekakvom božanskom intervencijom u nove procesore udahnuti 20% bolje performanse pa da se nastavi koliko-toliko zanimljiva tržišna utakmica između AMD-a i intela.

3 0 hvala 0
17 godina
xyan kaže...

glupost (boldano). Mozes ga otkljucat u 4 - jezgreni i clockat. da je kostao 600% vise i to isto nije moguce. najvise 2 x vise nego tvoj. da se moze nositi - to je isto bezocna laz - udri 3d čmar pa da vidimo - pometem te samo tako. ti mozes reci da imas performanse slicne mojima, ali nista drugo, naglasak na slicne. jel mozes imat na 1,27v 4,0? jel imas HT? ajde, opameti se...da ne nabrajam dalje...

AMD bi parirao Intelu da je izbacio Interlagos umjesto Zambezija, samo ne na serversko trziste, nego na ovo....

Ajd to možeš bedacima prodavati, ja sam svoj platio 690kn, a ovaj tvoj DANAS košta preko 2000kn, a prije 2 godine je bio $1000 u USA (kod nas nemam pojma jer me nije zanimalo)

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
15 godina
neaktivan

Ja se samo nadam da prije negoli dodu bageri kod nas na police da ce netko iz AMD-a izac i rec svima: "hahah jesmo vas.."  ..i onda izbacit prave bulldozere koji gaze Intel.. jer ovo jednostavno nemoze bit istina da su tako losi bulldozeri..

Skidy is MetalHeaD and he likes his weapon like his music.. Heavy and Metal
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2011 18:45 (Skidy).
15 godina
neaktivan
segregator kaže...
xyan kaže...

Ajd to možeš bedacima prodavati, ja sam svoj platio 690kn, a ovaj tvoj DANAS košta preko 2000kn, a prije 2 godine je bio $1000 u USA (kod nas nemam pojma jer me nije zanimalo)

AJDE LUPI 3D ČMAR PA DA TE POMETEM!!!!AJDE!! AJDE!! ili bilo kaj drugo. ti si svog 700kn platio (kolko su btw. i bili najjeftinije 955-ice ovo ljeto), ja sam svog 2000kn. Ti bi volio imat i7 i s*res po forumu, ko i svi ostali koji s*ru po njemu, ja ga imam pa ne s*erem po amd-u. Da se AMD iskazao, mozda bi pokupio i moju lovu, sada moze kupiti samo prasinu iza Intela.

eto prigodnih slika

Bulldy Bulldy
core i7 (1st Gen) core i7 (1st Gen)
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2011 18:49 (xyan).
14 godina
segregator kaže...

Ne kužim kakve to blage veze ima sa Bulldozer temom. Nitko ne pljuje po solidnim Phenomima II, ljudi su nezadovoljni Bulldozerom i ti to nikako shvatiti.

15 godina
Skidy kaže...

Ja se samo nadam da prije negoli dodu bageri kod nas na police da ce netko iz AMD-a izac i rec svima: "hahah jesmo vas.."  ..i onda izbacit prave bulldozere koji gaze Intel.. jer ovo jednostavno nemoze bit istina da su tako losi bulldozeri..

Bilo bi lijepo, kad bi bilo istinito.

www.e-sport.hr - Gaming portal sa dnevno sviježim vijestima. Organizator LAN turnira po Hrvatskoj, potiče hrvatsku gaming scenu na razvijanje. CS 1.6, COD4, COD2 serveri
14 godina

Bager je razocarao,jasno je to.Ali vi djecice koji ste gameri nemate sta spamati ovdje ko ima veci kur**,svi znamo da se i sa starim 45nm procevima(X4) od AMD-A na postenom taktu moze sve zaigrati na max.Prema tome nema od bahatosti nista,kupite sta vam odgovara i tocka.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

3 0 hvala 0
17 godina
xyan kaže...

AJDE LUPI 3D ČMAR PA DA TE POMETEM!!!!AJDE!! AJDE!! ili bilo kaj drugo. ti si svog 700kn platio (kolko su btw. i bili najjeftinije 955-ice ovo ljeto), ja sam svog 2000kn. Ti bi volio imat i7 i s*res po forumu, ko i svi ostali koji s*ru po njemu, ja ga imam pa ne s*erem po amd-u. Da se AMD iskazao, mozda bi pokupio i moju lovu, sada moze kupiti samo prasinu iza Intela.

Nemam nikakvih benchmarka na računalu nit mi trebaju {#}

Cijena i7 950 na nabava.net

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=i7+950

Ako si ga kupio jučer onda OK, vjerujem da si ga platio 2000kn

Edit: evo i testova sa onog tvog ananda, iako ih je pola bez veze, npr sysmark:

http://www.anandtech.com/bench/Product/362?vs=100

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2011 19:00 (segregator).
17 godina
new kaže...

Nema tu nikakvih bugova. Makar priželjkujem da sam u krivu te da će AMD-ovi vitezovi nekakvom božanskom intervencijom u nove procesore udahnuti 20% bolje performanse pa da se nastavi koliko-toliko zanimljiva tržišna utakmica između AMD-a i intela.

Ti to sigurno znaš da ih nema jel,{#} a informacija ti dolazi od kuda zapravo iz Magle ak bumo tak površinski opet gledali kud bi došli sa zaključcima nikud u blato, Tek su Bageri izašli i takvi su kakvi kaj sad, nije se ništa nit ohladilo a ti več znaš da nema Bugova u procesoru mora da se šališ. Kad izađe B3 ili koja već nova revizija, Bagera druge godine tek onda bude bilo jasno i čisto jel ima bugova i pogrešaka ili ne tj jel ih uopče bilo ili ih nije nit bilo ili performanse ostaju iste tek onda moš reč nekaj konkretno prije ne sigurno.{#}

Ljudi zaboravljaju da GF problem sa 32nm procesom, koji itekako utječe na AMD procesore LIano je tu za sad najviše pati itekak a kaj je s Bagerima ko zna da je dobro nije sigurno.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
16 godina

Po meni razocaranje 

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2011 19:01 (zaki).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Zdrava konkurencija je ono sto nas najvise treba zanimat.Tu mi kupci profitiramo.Ali kako su stvari krenule tesko je povjerovat u to. Po nekoj logici intel bi sad mogao poskupit i lagano odgodit izbacivanje novih procesora.AMD bi mogao krenuti u 2 smjera. 1 da snizi cijene da privuce vise kupaca(nama bolje).Cime bi jos gore zaglibio. 2 da digne cijene da ublazi minuse(nama nikakva korist) sto bi ih jos vise zakopalo(ne vjerujem ali moguce). AMD je totalno u nezavidnom polozaju i jedino rijesenje po meni je da nastupi sa niskim cijenama. Tako bi kupcima ostao jos uvijek zanimljiv,i necim bi mogao konkurirat pred sad puno jacim intelom.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2011 19:36 (tadic).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
tadic kaže...

Zdrava konkurencija je ono sto najvise treba zanimat.Tu mi kupci profitiramo.Ali kako su stvari krenule tesko je povjerovat u to. Po nekoj logici intel bi sad mogao poskupit i lagano odgodit izbacivanje novih procesora.AMD bi mogao krenuti u 2 smjera. 1 da snizi cijene da privuce vise kupaca(nama bolje).Cime bi jos gore zaglibio. 2 da digne cijene da ublazi minuse(nama nikakva korist) sto bi ih jos vise zakopalo(ne vjerujem ali moguce). AMD je totalno u nezavidnom polozaju i jedino rijesenje po meni je da nastupi sa niskim cijenama. Tako bi kupcima ostao jos uvijek zanimljiv,i necim bi mogao konkurirat pred sad puno jacim intelom.

a tek kada Phenom II X6 krenu nestajati s tržišta.... pa se ovi novi nađu umjesto njih po istoj cijeni

16 godina
neaktivan

@rambox-"Nema bugova" u smislu "nema bugova koji će procesoru toliko drastično skresati performanse".

Osobno mislim da AMD faila sa svojom filozofijom "natrpavanja" jezgrama kad ih software ne može iskoristiti. Tj. jedva da se pišu programi za 6 jezgara, a sad se programerima gura pod nos 8 jezgara. Ajde, jest da su to 4 modula, ali software ih vidi kao 8 jezgara -> neefikasno. Ovo što sam sad rekao su moja "nagađanja", činjenice mogu biti drugačije.

Nego, bilo kako bilo, ugled AMD-u je sada narušen, pa i ako procesor ima bugova i ako ih isprave, ugled i povjerenje će puno sporije povratiti.

14 godina

AMD-U ide lose,bit ce bolje.Inace ko je samo gamer jos se moze drzat AMD-A,idu igre na athlonima i phenomima II x4 super,a oni kojima je bitna brzina rendanja neka idu na INTEL.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

0 0 hvala 0
16 godina

Čini se da ovaj novi bully x8 jedino valja u heavy multithread aplikacijama.

Za ručak jedes RIBLJU ČORBU,a za užinu DIVLJE JAGODE,dok ti u dvorištu cvjeta CRVENA JABUKA.Ujutro se rano dižeš pa guraš PARNI VALJAK,posle podne čistiš PRLJAVO KAZALIŠTE.U današnjim kafićima je ZAB
14 godina
Zvonimir Zubić kaže...

Čini se da ovaj novi bully x8 jedino valja u heavy multithread aplikacijama.

Izgleda da ces na I5 2500K.

16 godina

Ispada da će se dogodit nešto sasvim nelogično tako što će amd ugasit proizvodnju starih procesore koji su bolji od novih.

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
segregator kaže...
xyan kaže...

Nemam nikakvih benchmarka na računalu nit mi trebaju {#}

Cijena i7 950 na nabava.net

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=i7+950

Ako si ga kupio jučer onda OK, vjerujem da si ga platio 2000kn

Edit: evo i testova sa onog tvog ananda, iako ih je pola bez veze, npr sysmark:

http://www.anandtech.com/bench/Product/362?vs=100

ti ocito nevidis da taj amd radi na 3.7 ghza? i7 na 3.0? nastavljaj takve linkove jel se sramotis.. moj stari q9400 pojede tog tvog na istom taktu.. sa nehalemom se nemoj ni usporedjivat..

xfact
17 godina
=xfact= kaže...

ti ocito nevidis da taj amd radi na 3.7 ghza? i7 na 3.0? nastavljaj takve linkove jel se sramotis.. moj stari q9400 pojede tog tvog na istom taktu.. sa nehalemom se nemoj ni usporedjivat..

Poanta je da sam ja bio pametniji od vas dvojice pa mi je ostalo par tisuća kuna za potrošit na druge stvari u životu

14 godina
neaktivan

Faildozer...Izgleda da je ono overclockiranje bila samo varka da pridobije kupce na lošu robu...Stvarno mi je žao što AMD bude povukao Phenome II..Tolko dugo su mučili oko tih faildozera a ništa nisu napravili...

Steve Jobs..Hvala ti!!...Bez tebe nebi imali ono što sad imamo...
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
segregator kaže...
=xfact= kaže...

Poanta je da sam ja bio pametniji od vas dvojice pa mi je ostalo par tisuća kuna za potrošit na druge stvari u životu

ocito nisi dovoljno pametan kad pises onakve postove a na sto ti trosis svoje novce uopce me nije briga..

xfact
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice