3ista problema na 3 matične ploče

poruka: 10
|
čitano: 1.309
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Pozdrav svima.

Dakle na sve tri matične ploče(Asrock 754,ASUS 462,ASUS 462 Deluxe)

Mi se javlja problem da nema slike,isprobao sam sa drugim procesorima,ramom,grafičkom.

Nema bipova niti erora,jednostavno crna slika.

Može li iko pomoči?,Obična asus 462 se upali,radi par sekundi i ugasi se sama od sebe.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Probaj provjeriti monitor i kablove, mozda u tome lezi problem.

1 Day U May
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Napajanje

0 0 hvala 1
15 godina
Re: 3ista problema na 3 matične ploče
RaZ0R9111 kaže...

Pozdrav svima.

Dakle na sve tri matične ploče(Asrock 754,ASUS 462,ASUS 462 Deluxe)

Mi se javlja problem da nema slike,isprobao sam sa drugim procesorima,ramom,grafičkom.

Nema bipova niti erora,jednostavno crna slika.

Može li iko pomoči?,Obična asus 462 se upali,radi par sekundi i ugasi se sama od sebe.

Osim ovoga što Brega kaže, možeš pokušati još i sa drugim napajanjem, a i spajanjem svega toga izvan kućišta.

A inače možeš i napisati što se točno, i da li se išta, uopće dogodi kada mlatneš po Power tipki na kućištu?

14 godina

Sastavio sam na stolu.

Hladnjak procesora je na dodir mlak,grafičke uopče.

Kod zamjene drugog napajanja na obadvije 462 ploče jednostavno se upali na par sekundi i ugasi samo od sebe,također sam i ramove zamjenio.

Kad ga upalim rade ventilatori,hard disk se čuje,ali nema nikakvih postova,beepa,i crna je slika na ekranu! 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RaZ0R9111 kaže...

Sastavio sam na stolu.

Hladnjak procesora je na dodir mlak,grafičke uopče.

Kod zamjene drugog napajanja na obadvije 462 ploče jednostavno se upali na par sekundi i ugasi samo od sebe,također sam i ramove zamjenio.

Kad ga upalim rade ventilatori,hard disk se čuje,ali nema nikakvih postova,beepa,i crna je slika na ekranu! 

Zanimljivo. Ok, znači imaš kompletno minimalno 2 računala? Tj barem osnovne stvari, bez diskova i pržilica. U tom slučaju fino složi jedno, ne koristeći niti jednu jedinu komponentu iz onog "originalnog" kompa sa kojim su počeli problemi.

Pa da vidimo onda.

A inače, 462 ploča...nije isključeno da su obje neispravne, ili procesori...ramovi..itd, nebi to bilo niš neobično-

Ja imam doma 7 ili 8 478 ploča, i samo je jedna je "ispravna", tj boota, ali ne rade USB-ovi, sve ostale uopće ne bootaju, nit daju sliku.

EDIT: btw...kad već nema nikakvog beepa...imaš li zvučnik uključen u matičnu? Ne jednom mi se dogodilo da si mislim da je npr proc crknuo, nema nikakvog zvuka od matične, i onda skužim da tukac nisam ni ubo pc speaker.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.2.2013 20:19 (miki1981).
14 godina

Ma sastavio sam i več sve žive i nežive kombinacije isprobao,nebi otvorio inače temu na forum.

Asusice su ove

Asus A7N8X-E Deluxe

i A7N8X

Nema beepova,obična a7n8x ima ugrađen zvučnik no ja sam piknuo unutra drugi ni s njim nema nikakih postova.

Deluxe isto nema nikakvih bipova :S 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Onda je prbolem možda isti a možda i nije.

Možda ti ne valja jedna matična, i oba proca, ili obrnuto...a možd ai koja grafa.

Sve su to očito prilično stare komponente, i ako imaš dva složena kompa, od dva para komponenti, i ne radi ni jedan, problem je očito u više komponenti.

Ako ikako možeš pretpostavit da su ti napajanja ispravna, onda će ti problem u 90% slučajeva biti u matičnim i/ili procesorima.

A ako nemaš osnove mislit da su ti napajanja ok, ili barem jedno, onda pridodaj i njih među u to.

I btw, ono kad kažeš da se monitor upalio samo na par sekundi, šta se na monitoru prikazalo? Ništa, samo je izgledalo kao da ima signala, ili se je baš prikazala slika neka?

14 godina

Uspio sam pokrenuti Asus A7N8X,i na nju Athlon xp 11000,promjenio sam pomoču jumpera fsb s 333/266 na 200mhz.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
RaZ0R9111 kaže...

Uspio sam pokrenuti Asus A7N8X,i na nju Athlon xp 11000,promjenio sam pomoču jumpera fsb s 333/266 na 200mhz.

Ufff, da, nebi se ovako napamet bez da gledam u ploču sjetio jmupera za FSB ni da sam 3 dana čitao temu i razmišljao o tome.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice