Zasto ti stalno provociras?
Ne provociram. Poznajem dosta ljudi koji kad je vani vruce skoro ni ne izlaze iz kuce i kod njih je klima najcesce na 24-25. Meni je uzasno kad iz takve prostorije izadjem vani.
Mislim da nema smisla dalje provlaciti pricu o klima uredjaju u ovoj temi. Ja sam to spomenuo iskljucivo u kontekstu temperatura procesora.
Sto se tvog procesora tice, previse se grije. Nece njemu nista biti niti ce degradirati dok ga drzis ispod 80 24/7 ali ipak je debelo previse. Moj i7 2600K na Asus Z68 radi 24/ na 4.8@1.375 i ispod Zalmana Quiet, koji je losiji hladnjak od tvog Mugena, ne ide preko 690 i to samo 1 jezgra nakon visesatnog prime95, OCCT i Fumark mucenja (sobna oko 220). Do 800 sam uspio stici tek sa 1.425V i to usred ljeta.
Iako je IB dosta topliji od SB cini mi se da ti ploca znatno overvolta. Ne znam kako si podesio BIOS i jesu li ti sve funkcije vezane uz napon procesora na manual ili ti je ostalo sta na auto (ne poznajem Gigabyte UEFI).
I takodjer mi nije jasno kako to da ti ni jedan software alat ne diagnosticira napon procesora pri opterecenju. Na onom ranijem screenshotu CPU-Z pokazuje 4.5GHz na 1.045V, a to definitivno nije istina.
Cini mi se da je Giga opet izbacio shrot od BIOS-a.