Ja imam hp-e i dobro mi je.
Uostalom nije da na netu nema svih firmi sa problemima pregrijavanja čitaj malo po forumima okolo nije samo hp.
Uostalom nije da na netu nema svih firmi sa problemima pregrijavanja čitaj malo po forumima okolo nije samo hp.
Pa naravno, ali velika vecina jest.
- Pregrijavaju se sve marke.
- Osobno kad sam prije 2 godine uzeo HP ProBook 4525, temp. na novom laptopu su išle preko 70*C, samo sufanje internetom.
- Sam sam otvorio laptop star par dana, maknuo onaj je.. thermal pad sa chipseta i grafičke, sa procesora maknuo staru pastu, nanio na sve novu AC MX-4, sklopio natrag, od tada laptop nije diran, prošlo je 2 godine, temp. idu do 48*C, 50*C je vrh, većinom su oko 40-42*C, vent. radi stalno, ali je laptop sa donje strane kompletno zatvoren, tako da ne kupi smeće sa podloge.
- Ja prezadovoljan, drugi HP 6715b star 6 godina radi kao sat (nemojte sada reći one fore, ako ga hvališ, riknut će, neće, hvalio sam ga već 4 puta na forumu, još radi), temp. idu do 45*C, kod ovoga vent. većinom miruje i pali se prema potrebi, kad se upali, radi par sekundi i ugasi se opet.
- Oba laptopa čistim osobno, lako se otvaraju, dok kod Paviliona to otvaranje nije za svakoga (treba skinut ekran ii zvadit matičnu, ma lako je), ali ako se pazi i njega se može sredit lako.
- Slika 1, ovaj je odličan kakve sam vidio, ovo je nakon rada 2 godine, čovjek kaže da pazi na laptop.
- Slika 2, nakon čišćenja.
Jel ima neki softver koji bi regulirao paljenje ventilatora, da se ne pali cim se procesor optereti.
Dok otvaram Vecernji uvijek se upali, i tako neke ostale stranice malo zahtjevnije.
Zna i falični adapter dizati temp.... Skužiš da je na bateriji kod istih radnji dosta hladniji nego kada je uštekan.
- Pregrijavaju se sve marke.
- Osobno kad sam prije 2 godine uzeo HP ProBook 4525, temp. na novom laptopu su išle preko 70*C, samo sufanje internetom.
Eto, i kod tebe problem pregrijavanja kod HP-a..Ja svom lenovu nisam nikad mijenjao nista, osim sto sam mozda 2-3 puta (pod tim ne mislim 2,3,5,10 puta, neg doslovno 2-3) u 4 godine propuhao ventilator i nista vise. Ne tvrdim ja sad da se recimo 68.9% svih HP prijenosnika pregrijava lol...nego samo da se od svih proizvodjaca koji imaju s tim problema, najvise istice upravo HP.
meni su na Asusu temperature skoro iste kao kad je kupljen prije 2 godine (CPU (Sandy) 38°-41°C na idle). Dok ovo pišem, samo hard diskovi se čuju.. Vjerojatno zato što nikad nije saugao tepih, krpu, trenirku i sl., te sam uvijek malo obrisao mjesto gdje ga stavljam. Mada bi ga možda i trebalo malo očistit, kompliciran je za otvorit pa nekako baš ne želim dirati lava dok spava...
Jesi li uspia rješit problem, meni se identično to događa samo na pavilionu g6 ?