Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.797
|
čitano: 14.902.925
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
tomy01 kaže...

molim preporuku laptopa za školarca elektrotehnike, da bude solidan za sljedećih 4-5godina.

neki best bay u rangu 600-700eur,

a da ima ekran 15-16",min.16GB RAM, 1TB SSD, win11, da ima solidnu grafičku, garanciju

nešto tipa ovog, dal bi to bilo dobro

https://www.instar-informatika.hr/notebook-asus-vivobook-16-x1607qa-mb004w-16-fhd-ips-qualcomm-snap/273972/product/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click#tehspecsection

Ja bi za to što ciljaš i za taj budget tražio da ima barem 16GB rama, ali još bolje 32GB i da je OLED zaslon. Za procesore, svi su sad u tome rangu sasvim dobri i prebrzi za takve namjene. E sad, ovdje spominješ grafičku. Ako je za gaming komp, onda je to nategnuto, ako nije za gaming onda je ok budget. Jel misliš da se na tome laptopu igraju i igre?

itomic009
9 godina

Erm, prije nego kupiš ovaj linkani Snapdragon procesor, provjeri je li ono što ćeš instalirati kompatibilno sa ARM. Ako trebaš išta više od officea i internet browsera, trenutno je pametnije uzeti Intela ili AMD-a.

9 godina
Iggivaggi kaže...
Kak vam se ovo čini; treba mi touch screen

HP OmniBook 5 Flip 2-in-1 14-fp0006nm, CF8J8EA, 14" 2K OLED Touch screen, Intel Core 5 120U, 16GB RAM, 1TB SSD, Intel Graphics, Windows 11 Home

(ne znam/ne prolazi link)
Na e-kupi za 999eur

Ako ti treba touchscreen, izbor je sužen,

Nije taj Intel loš, no meni se ovaj procesor ne sviđa baš, jer to nije novi nego je rebrand starijega Core I5-13xxxU.

U tome rangu bolji je ovaj Ryzen https://www.nabava.net/prijenosna-racunala/hp-probook-g10-8v6m5at-cijena-133-1920x1080-amd-ryzen-5-7530u-512gb-ssd-799069071

12 godina
EricCartman kaže...

Ovo ti je dost bolje zbog procesora Zen 4, naspram tvog Zen 2 ili nešto naprednijeg Zen 3:

https://www.nabava.net/search.php?q=ryzen+5+8640

Napomenuo bih da je unatoč 512GB SSD-a u tom najjeftinijem modelu, bolje ići na njega,

jer SSD možeš zamijeniti, ako želiš staviš i 4 TB npr. Ali procesor koji si stavio, ne ide na zamjenu.

Zato Zen 4. Dobiš dužu bateriju, bolje performanse, manje grijanja, noviji support za SW poput Windowsa.

naručio ovaj acer sa ekupi za firmu, danas je stigao u firmu, u subotu ću ga upogonit

najprije sam mislio uzet nešto poput 7735u jer ima nazivno jaču igpu 680m, na kraju me ona pizdarija s (ne)podrškom za rdna2 navela da tražim noviji, tak da sam uzeo ovaj sa 760m igpu

poanta je ionako tu i tamo nešto lagano odgejmat kad mi bude dosadno na poslu, mislim da je to čak i bolja opcija od 7735u

bumo vidjeli kako se ponaša u nekim novijim igricama, 1080p sve mid/low ofkors...

pitanje je i kako se ponašaju ti jeftini laptopi kad im upregneš igpu i proc, vjerojatno trokiraju više-manje svi

uglavnom, javim iskustva

9 godina

I mene zanima. Odnedavno sam u dilemi, bolji CPU ili bolje komponente po istoj cijeni.

A ne mora trokirati, Zen 4 se manje grije od Zena 3 ili toga Zena 3+ za "iste pare".

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.11.2025 16:43 (EricCartman).
14 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Zbog nekorištenja (neigranja) prodajem ACER Nitro 5

Kupljen u 8 mj. 

Na njemu je Windows 11 Pro. 

I imam pripadajuću torbu koja još ima etiketu na sebi. 

Ako je netko zainteresiran (neka predloži neku dobru cijenu) kontakt poruka. 

0 0 hvala 0
12 godina
EricCartman kaže...

I mene zanima. Odnedavno sam u dilemi, bolji CPU ili bolje komponente po istoj cijeni.

A ne mora trokirati, Zen 4 se manje grije od Zena 3 ili toga Zena 3+ za "iste pare".

ha, jednoj ćerci sam kupio lenovo ideapad sa 5300u i bio sam skroz zadovoljan, jedino sam nadogradio ram da bude 16gb, dalo se ponešto i igrat na njemu bez trokiranja (ako se dobro sjećam)

nedavno sam drugoj uzeo isto ideapad sa 12450h, tu već nisam zadovoljan, taj puše i kad ne radim skoro ništa, na njemu nisam niti gejmao ništa, ćer kaže da će jedino simse i spore gejmat, valjda će za to biti ok

sad ćemo vidjet kakav je ovaj acer sa zen4, taj bi čak i novije igrice trebao pokretati

vrlo vjerojatno ću prvo odigrat novi dlc za terminator dark fate defiance, to bi trebao biti dobar test jer je igrica poprilično loše optimizirana

12 godina
itomic009 kaže...
tomy01 kaže...

molim preporuku laptopa za školarca elektrotehnike, da bude solidan za sljedećih 4-5godina.

neki best bay u rangu 600-700eur,

a da ima ekran 15-16",min.16GB RAM, 1TB SSD, win11, da ima solidnu grafičku, garanciju

nešto tipa ovog, dal bi to bilo dobro

https://www.instar-informatika.hr/notebook-asus-vivobook-16-x1607qa-mb004w-16-fhd-ips-qualcomm-snap/273972/product/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click#tehspecsection

Ja bi za to što ciljaš i za taj budget tražio da ima barem 16GB rama, ali još bolje 32GB i da je OLED zaslon. Za procesore, svi su sad u tome rangu sasvim dobri i prebrzi za takve namjene. E sad, ovdje spominješ grafičku. Ako je za gaming komp, onda je to nategnuto, ako nije za gaming onda je ok budget. Jel misliš da se na tome laptopu igraju i igre?

nije za gaming

nabava net mi izbacuje ove:

1. https://www.instar-informatika.hr/notebook-lenovo-ideapad-3-82rq0086sc-173-fhd-ips-amd-ryzen-7-5825/277302/product/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click
  2. https://ekonomat.hr/shop/cijena/asus-tuf-gaming-fa506ncg-hn207-r7-7445hs?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click
  3. https://www.bigbang.hr/prijenosno-racunalo-hp-17-cp3014nm-43-9-cm-17-3-fhd-cb7t0ea-bed-ryzen-7-7730u-16-gb-ddr4-1-tb-ssd-radeon-graphics-freedos-srebrno.html?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click
  4. https://www.svijet-medija.hr/art/laptop-acer-aspire-15-nxkxaex003-156-fhd-ips-amd-ryzen-7-8840hs-do-51ghz-16gb-ssd1tb-noos-sivi/128443?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click
  5. https://iqcentar.hr/56599-asus-x1607qa-snapdragon-x-x1-16gb-1tb-16-inch-wuxga-w11?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click
  6. https://www.instar-informatika.hr/notebook-lenovo-ideapad-slim-5-83hs004tsc-16-fhd-ips-intel-core-i/269180/product/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.11.2025 23:27 (tomy01).
14 godina

Prodajem Acer Nitro 5 17,3" (moguća korekcija cijene) i plaćanje pouzećem - Slanje HP Paket 24. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.11.2025 10:59 (Gale92).

0 0 hvala 0
17 godina

imaš račun? 1500e za to prije 3 mjeseca, netko te dobro zajebao

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
14 godina
Hacker002 kaže...

imaš račun? 1500e za to prije 3 mjeseca, netko te dobro zajebao

Pozdrav,
Imam. 

Nije ne. 

Ajde, PM 

12 godina

stigao acer sa rajzenom 8640hs, zasad zadovoljan

moram ga malo uštimat, updejtao drajvere, prvi put se updejt srušio, nakon drugog puta izbacuje error - loadlibrary failed with error 87: the parameter is incorrect... i tako svako malo izbaci, pa mi je nestao zvuk traži restart usred instalacije igrice, malkoc zajebancije dok se ne uštima

ćemo da vidimo kako ganja igrice ova 760m, sa ranijim starijim rajzenom 5300u sam bio super zadovoljan obzirom na cijenu i tadašnje mogućnosti igpu

ovo bi trebao biti daleko bolje iskustvo, vidjet ćemo kad ga isprobam malkoc

Moj PC  
1 0 hvala 1
7 godina
picajzla0707 kaže...

stigao acer sa rajzenom 8640hs, zasad zadovoljan

moram ga malo uštimat, updejtao drajvere, prvi put se updejt srušio, nakon drugog puta izbacuje error - loadlibrary failed with error 87: the parameter is incorrect... i tako svako malo izbaci, pa mi je nestao zvuk traži restart usred instalacije igrice, malkoc zajebancije dok se ne uštima

ćemo da vidimo kako ganja igrice ova 760m, sa ranijim starijim rajzenom 5300u sam bio super zadovoljan obzirom na cijenu i tadašnje mogućnosti igpu

ovo bi trebao biti daleko bolje iskustvo, vidjet ćemo kad ga isprobam malkoc

Ti si kao i Boris. Srusio se, javlja greske, nema zvuka i sve ostalo, ali ti si zadovoljan. Mora da si ga platio 100 € max kada si zadovoljan  .Bogte, ako imas toliko problema, taj prijenosnik je njasre, nemoj me krivo razumjeti.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.11.2025 23:30 (SamoPitam3).
10 godina

Pozdrav svima,

Ako netko traži workstation laptop, imam dva Lenovo Thinkad P15 Gen 1 laptopa koji su pod tvorničkom garancijom ( 8 i 14 mjeseci ) ( vidite oglase na tržnici )

Thinkpad P15 Gen 1 ( i7-10750H, Nvidia T1000, 32Gb RAM, 4K OLED Touch ) - garancija do 1.2027.

Thinkpad P15 Gen 1 ( i7-10850H,  Nvidia T2000, 16Gb RAM, 1Tb SSD) - garancija do 6.2026.

Laptopi su prije par godina koštali 2.500€ - 3.500 € i nadživjet će sve ove nove jeftine laptope za 500-900€.

Link na review

Samo da uzmete u ruku bilo koji Thinkpad P bilo bi vam jasno o čemu pričam 

Ovdje je čovjek sve objasnio, pogledajte 

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.11.2025 23:44 (Daten007).

0 0 hvala 0
12 godina
SamoPitam3 kaže...

Ti si kao i Boris. Srusio se, javlja greske, nema zvuka i sve ostalo, ali ti si zadovoljan. Mora da si ga platio 100 € max kada si zadovoljan  .Bogte, ako imas toliko problema, taj prijenosnik je njasre, nemoj me krivo razumjeti.

hehe, ma najvjerojatnije da sam sam kriv, klonirao sam ssd sa prijašnjeg laptopa sa intelovim 12450hx procom, a nisam izbrisao intelove drajvere prije instalacije amd-ovih

uglavnom nakon restarta sve fercera ok, ako bude zahebavalo izbrisat ću intelove drajvere

uglavnom, isprobao gejmanje u dvije igrice, dying light beast i terminator dark fate defiance

beast sam igrao na 1080p, sve low, fsr performance i frame generation ×2, drži se oko 50fps

da je iskustvo odlično svakako nije, pogotovo jer to na kućnom računalu gejmam bez problema na visokim postavkama i visokom fps-u

ali ajde, da se igrat ako se baš hoće, malo podsjeća na vremena kad smo gejmali samo da se gejma i nismo niti znali što je fps

ružno je, malo klunky, ali se da donekle, a ionako namjeravam tu i tamo gejmat i onda malo starije i nezahtjevnije igrice gdje će ova igpu radit bez problema

terminator je ionako teški mess, sam po sebi neoptimiziran, ali se isto da igrat, fps je posvuda, ali ne pada baš toliko drastično

uglavnom, to ću neko vrijeme gejmat kad uhvatim vremena na poslu

za osnovne namjene za koji je uzet, uredski posao, sasvim ok laptop 

9 godina
picajzla0707 kaže...
SamoPitam3 kaže...

hehe, ma najvjerojatnije da sam sam kriv, klonirao sam ssd sa prijašnjeg laptopa sa intelovim 12450hx procom, a nisam izbrisao intelove drajvere prije instalacije amd-ovih

uglavnom nakon restarta sve fercera ok, ako bude zahebavalo izbrisat ću intelove drajvere

Lol, nezz koji je đavo ljudima da kloniraju SSD-e na taj način?

Ja i kada radim reinstalaciju na komp nakon npr ugradnje SSD-a umjesto HDD-a, napravim clean instalaciju.

Zaj..i taj kupus koji je zaostao na njemu, pogotovo uz bloatane Windowse.

Aj da čujemo clean dojmove Acera.... jer taj CPU je stvarno dobar deal.

12 godina
EricCartman kaže...

Lol, nezz koji je đavo ljudima da kloniraju SSD-e na taj način?

Ja i kada radim reinstalaciju na komp nakon npr ugradnje SSD-a umjesto HDD-a, napravim clean instalaciju.

Zaj..i taj kupus koji je zaostao na njemu, pogotovo uz bloatane Windowse.

Aj da čujemo clean dojmove Acera.... jer taj CPU je stvarno dobar deal.

ma to nije za doma, nego za firmu... ima hrpa sranja na tome, lozinki itd. i lakše mi je klonirat ili prebacit cijeli ssd, nego to sve vraćat i namještat ponovo

da ne govorim da ga naizmjenično koristimo kolegica i ja, a ona ak joj se poremete ikone na desktopu pogubi se, kamo li što drugo

acer je odličan, na prvi dojam izgleda bolje od lenovo ideapada slim koji sam uzeo prije godinu dana sa i5 12450hx i onog ideapada što sam uzeo ćerci sa 5300u prije dvije godine

metalni je poklopac, za razliku kod lenova gdje je sve plastika, ekran se otvara jednom rukom za razliku od lenova gdje je to nemoguće, tipkanje tak tak, ne kužim razliku, ok je

ekran prosjek, ništa posebno, za ured sasvim ok, ali nisu ni ideapadi bili ništa bolji

najbitnija stvar meni osobno je sam proc, što se tiče čiste snage procesora tu mi je za posao dovoljan valjda i neki triput slabiji

ono što je bitno je igpu koja tjera i nove igre na igrivom fps-u, igrivom uvjetno rečeno jel, da me sad ne razapinju 

i sam sam navikao igrat na high end grafici i visokom frejmrejtu tak da je ovo i meni osobno loše, al za malo gejmanja na poslu sasvim ok

probat ću instalirat witchera baš da vidim kako to hendla, za ove prošle igpu na 1080p je to bila (ako se dobro sjećam) granica igrivosti, odnosno neigrivo

EDIT

doma na kompu imam windoze koji su nekad davno bili win7, pa upgrejdani na win10, pa klonirani na novi ssd, pa još jednom, a pomijenili su i dvije matične i dva procesora 

sve fercera bez iti jedne greška, brzo i jednako kao prvi dan... nekad sam i ja reinstalirao redovno, danas više nemam volje za tom zajebancijom

slično kak se nemam volje više zajebavat niti sa promjenom ulja na autu, a nekad sam ležao pod autom za bilo što, čak i generalke radio, mijenjao motore i tak

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.11.2025 13:02 (picajzla0707).
9 godina

Ma da, al čist sutav je meni vrijedan oko 2h namještavanja novog SW-a.

WIndowsi imaju piz...rije zaostatke od svega što je ikada bilo instalirano na njima, i u APPDATA i u registryju a nekad i u samim Program files.

Samo kažem... kao i na poslu čisti kod, tako nije loše imat i čisti komp.

Nije to tak puno zaj..ncije kak se čini. Znao sam u prvoj firmi prebacit komp sa 20 toolova, svaki na svoj drugi način instalira.

EDIT: nisam znao da i taj Acer dođe sa metalnim poklopcem, to je odlično!

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.11.2025 13:19 (EricCartman).
12 godina
EricCartman kaže...

Ma da, al čist sutav je meni vrijedan oko 2h namještavanja novog SW-a.

WIndowsi imaju piz...rije zaostatke od svega što je ikada bilo instalirano na njima, i u APPDATA i u registryju a nekad i u samim Program files.

Samo kažem... kao i na poslu čisti kod, tako nije loše imat i čisti komp.

Nije to tak puno zaj..ncije kak se čini. Znao sam u prvoj firmi prebacit komp sa 20 toolova, svaki na svoj drugi način instalira.

EDIT: nisam znao da i taj Acer dođe sa metalnim poklopcem, to je odlično!

a jbga, svak ima svoje

kad vidim da mi windoze doma ferceraju bez reinstalacija nakon 10 godina i nekoliko promjena hardvera isto kao da sam ih jučer instalirao, reinstalacija i poštelavanje mi gube svaki smisao

da ne kažem da bi morao fotkat 60 stvari na desktopu i vratit ih kako su bile da se kolegica ne pogubi, laptop radi kao i prošli + je daleko moćniji za gejmanje + ima usb 4.0

meni je to dovoljno

i to jel 'čist' ili pun 'svačega' mi ne znači ništa kad kompletno sve na njemu što se tiče posla ima par giga, 90% prostora na ssd-u će biti prazno cijeli njegov životni vijek, osim tu i tamo koja igrica koju stavim

kažem opet, svatko ima svoje, a danas su windoze toliko dobro složene da možeš mijenjat štogod hoćeš od hw, selit ih na ssd-u u drugi komp, klonirat i one se prilagode i ferceraju kao i one friške

5 dana

Pozdrav, želim kupiti laptop sa slijedećim zahtjevima:

RAM:      min. 16gb

Procesor:   min. srednji rang 

Ekran:      min. 15,6

SSD:       512 GB (osnovni) s mogućnošću ugradnje dodatnog SSD-a od 2TB radi storage*

OS:        bez (osim ako nije dobra akcija pa je sve uključeno)

Namjena:    70% Office paketi 30% (Starcraft 2 i sl igre)

Cijena:     do 800 EUR

Molim preporuku. Hvala!

1 0 hvala 0
5 dana

Treba mi tablet... razmišljam o kupnji:

Microsoft Surface PRO 11, 13 inča, 32GB RAM (64GB ako ima), 1TB HDD, 12 Core, OLED 20 na R1 naravno.

Nekako se nadam da bi mogli za Black Friday spustiti cijenu, no što vrijeme više ide nade su sve manje. Znate li gdje bi možda moglo biti toga na BF akciji?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
hrvPUP265 kaže...

Pozdrav, želim kupiti laptop sa slijedećim zahtjevima:

RAM:      min. 16gb

Procesor:   min. srednji rang 

Ekran:      min. 15,6

SSD:       512 GB (osnovni) s mogućnošću ugradnje dodatnog SSD-a od 2TB radi storage*

OS:        bez (osim ako nije dobra akcija pa je sve uključeno)

Namjena:    70% Office paketi 30% (Starcraft 2 i sl igre)

Cijena:     do 800 EUR

Molim preporuku. Hvala!

Joj, e guglao 20 minuta, i na kraju - ne bi se štel mešat, time želim reći da ne znam ako uzmeš s integriranim GPU-om hoće li ti raditi dovoljno brzo.

Ja sam probao Starcraft 2 sa Ryzenom 3 5425U sa Vegom 3, nije bio neka sreća, morao sam smanjiti detalje i ventilator je urlao tijekom MP-a, ali ovi novi procesori imaju dosta bolje grafe, prema nekim benchmarcima i 3-5x brže od ove s kojom sam ja bio probao.

No nažalost AMD iGPU-i se razlilkuju i po performansama drastično ali ne i jasno vidljivo, više detalja na: https://www.reddit.com/r/AMDLaptops/comments/1iyhtzo/better_for_gaming_radeon_680m_r7_7735hs_or_the/

Tako da bih zaključio da se odlučiš ili za top CPU tipa Ryzen 7, koji ima najjači iGPU, i riskiraš da Starcraft 2 ne bude dovoljno brz.

Ili da ideš na zihericu i upikneš neki laptop sa diskretnim GPU-om RTX 4050, npr Asus TUF.

11 godina

kako vam se cini ova cijena za ovaj laptop, koristio bi se za posao (office) ali da budem miran neko vrijeme...preferirao bi lenovo, jer ne znam kako drugi imaju kompatibilnost sa usb-c i spajanjem na monitor kao preko thunderbolta...

https://www.hardsoft.hr/lenovo-prijenosno-racunalo-thinkpad-e16-gen-3-amd-21st0051sc/219650/product/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click 

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.11.2025 10:12 (Dan1234567890).

1 0 hvala 0
9 godina

Čist pristojna za jeftinijeg Thinkpada.

Ja sebi pikiram Thinkpade te E-serije sa Intelom 255H ali njih nema u Hrvatskoj tj nema modela sa hrvatskom tipkovnicom.

EDIT: Tj čekam narednu generaciju CPU-a.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.11.2025 10:40 (EricCartman).
5 dana

Ako netko slučajno nađe neki dobar laptop (manji da mi ga je lakše nositi). Ne mora imati nikakve posebne specifikacije, više za neki brzi development (14 inča ili manje) a da je na akciji, neka podijeli.

Ovo sam identično danas našao u plodinama za kupiti.

Moj PC  
1 0 hvala 0
5 dana

na kraju mi se svodi odabir na 

https://www.instar-informatika.hr/notebook-lenovo-gaming-loq-83lk0084sc-156-fhd-ips-144hz-intel-cor/269173/product/

ovo može podržati 2x 1TB ssd (to mi je dosta bitno)

750 EUR

https:/https://www.instar-informatika.hr/notebook-lenovo-gaming-loq-83gs00ngsc-156-fhd-ips-144hz-intel-cor/267543/product/

a ovo je isti model ali jača grafička i dosta više RAM-a

900 EUR

Najviše me muči storage jer dosta laptopa je ograničeno na max 2 TB (možda nešto krivo gledam)

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 9:25 (hrvPUP265).
9 godina

Ma mislim da nije, da ti staviš SSD od 4TB u njega, šljakalo bi to.

Ne mogu oni ograničiti NVMe M.2 slot na taj način, samo nisu testirali sa SSD-om većeg kapaciteta. PItaj AI o tome. PCI-E stazice sa M.2 slota vode izravno u CPU i koliko TB on podržava ovisi o tome, tj zapravo nije ograničeno na 1TB.

Jedina realna prednost laptopa s 2 SSD-a je kao i kompa sa 2 SSD-a, da može lakše podržati 2 OS-a, te da ga možeš nadograditi a da pritom sistem na originalnom SSD-u ne diraš.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 11:04 (EricCartman).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice