Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.638
|
čitano: 14.588.511
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Koja je preporuka za laptop sa svijeta-medija za do 600€ (sa uključenih 15% s premium Visom)?

https://www.svijet-medija.hr/art/laptop-hp-15-fc0000nm-7s4s6ea-156-fhd-ryzen-7-7730u-do-45ghz-16gb-512gb-ssd-dos/117677

Jel ovako nešto ok?

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.9.2023 8:17 (Zamboss).

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Zamboss kaže...

Koja je preporuka za laptop sa svijeta-medija za do 600€ (sa uključenih 15% s premium Visom)?

https://www.svijet-medija.hr/art/laptop-hp-15-fc0000nm-7s4s6ea-156-fhd-ryzen-7-7730u-do-45ghz-16gb-512gb-ssd-dos/117677

Jel ovako nešto ok?

https://www.svijet-medija.hr/art/laptop-lenovo-ideapad-slim-3-15abr8-82xm007psc-156-fhd-ryzen-7-7730u-do-45ghz-16gb-1tb-ssd-no-os/117016

mislim da bi ovaj lenovo trebao biti malo bolji ... svjetljii ekran i veći ssd

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.9.2023 10:00 (BoTiA).
14 godina
zvone07 kaže...

Ekipa, kakva je kupnja Macbook Air 13" M1 za 950 EUR?

Koristio bi se pretežno za nezahtjevne radnje, uglavnom surfanje i multimedija, bez igranja.

Imamo 2 iPhone-a u kući i uzeo bih ovo jer mi se čini kao dobar deal, jedino sam skeptičan jer sam cijeli život na Windowsima pa me malo strah promjene.

Hvala na savjetima!

Bump, ima netko mišljenje?

4 godine
neaktivan

https://www.links.hr/hr/laptop-lenovo-ideapad-slim-3-82xq001bsc-ryzen-5-7520u-16gb-512gb-ssd-amd-radeon-graphics-15-6-fhd-ips-bez-os-sivi-010101850

Ekipa je li ovo okej laptop, namjena je za faks, uglavnom word, pdf, netflix, nikakvi tezi i jaci programi. Gledam ovo napamet, ne kuzim se bas ili ako mozete preporuciti neki bolji do 600 e max. Hvala puno!

0 0 hvala 0
17 godina
Ruža21 kaže...

https://www.links.hr/hr/laptop-lenovo-ideapad-slim-3-82xq001bsc-ryzen-5-7520u-16gb-512gb-ssd-amd-radeon-graphics-15-6-fhd-ips-bez-os-sivi-010101850

Ekipa je li ovo okej laptop, namjena je za faks, uglavnom word, pdf, netflix, nikakvi tezi i jaci programi. Gledam ovo napamet, ne kuzim se bas ili ako mozete preporuciti neki bolji do 600 e max. Hvala puno!

kao i post iznad: 

https://www.svijet-medija.hr/art/laptop-lenovo-ideapad-slim-3-15abr8-82xm007psc-156-fhd-ryzen-7-7730u-do-45ghz-16gb-1tb-ssd-no-os/117016?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.9.2023 15:35 (BoTiA).
10 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa,

preporuke za nekakav pomanji laptop, 13-14", cisto za potrebe browsanja, dakle cijene neke "simbolicne" kako bi se reklo... Za starog mi je, bitno mu je doslovno samk da je što manji, prijenosniji i da mu posluzi za pregledavanje sadržaja. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Ruža21 kaže...

Postoji i ova alternativa trenutno na velikoj akciji, lenovo-thinkbook-15-g4-ryzen-3

ovo je laptop više klase, a snagom dovoljan za tvoje namjene, samo bi bilo dobro jednom mu dodati još 8GB RAM-a u servisu, to rade u Zelcosu, i instalirati Win i Office koji se nabave povoljno npr na Bugovim promo-ponudama.

Ja sam si ga kupio i jako sam zadovoljan, ima metalni poklopac, kvalitetno je izrađen, te mi čak radi i USB-C priključak sa docking stationa na njemu... praktički poslovna klasa laptopa, za te male novce, jako dobar deal.

13 godina
zvone07 kaže...
zvone07 kaže...

Koristio bi se pretežno za nezahtjevne radnje, uglavnom surfanje i multimedija, bez igranja.

Imamo 2 iPhone-a u kući i uzeo bih ovo jer mi se čini kao dobar deal, jedino sam skeptičan jer sam cijeli život na Windowsima pa me malo strah promjene.

Hvala na savjetima!

Najbolji ultrabook na tržištu, za tu namjenu nema bolje. Oduševit ćeš se s baterijom.

16 godina
assassin.st kaže...
zvone07 kaže...
zvone07 kaže...

Hvala na savjetima!

Najbolji ultrabook na tržištu, za tu namjenu nema bolje. Oduševit ćeš se s baterijom.

+1 i od mene. Supruga ga ima od prvog mjeseca i stvarno je odličan. Kvaliteta izrade puno bolja nego moj službeni HP Z book koji je cijenom kao MB pro i kao što kolega kaže baterija je odlična. Pogotovo još ako koristiš iOS uz MacOS vjerujem da ćeš biti zadovoljan. Jedino što sam još uzeo office ključ za nekih 20-30€, reedemao ga i radi sve super.

8 godina
neaktivan

Poz. Može preporuka za laptop za 3D crtanje i video. 500-600 eura ima šta?

0 0 hvala 0
15 godina
zvone07 kaže...
zvone07 kaže...

Hvala na savjetima!

Imam ga 2 godine (osnovni model) i od kad sam ga kupio više radim na njemu nego na službenom Lenovu (i7, 32GB RAM).. spojen je na 34" monitor i na službeni se spajam RDPom po potrebi i to je to.

Kućište, baterija, ekran, performanse, nema ventilatora... meni top. 

Ako te zanima nešto specifično, pitaj, a inače preporuka i od mene.

17 godina

Ali za tu cijenu se dobije 8GB + 256GB model. Nije li za tu cijenu ZenBook ili Yoga bolji izbor. Naročito s OLED ekranom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Trebam dvije preporuke za poslovni laptop za administrativnu poziciju (mailovi/office...) - da je 14" i da ima zaslon na dodir/dobru bateriju. Cijene oko 1000€.

Hvala!

0 0 hvala 0
16 godina

Gledam nekakav laptop za sestru pa bi trebao malu pomoć. Koji seriju procesora bi bilo najbolje gledati za što bolje trajanje baterije? Ryzen 3? Nažalost (za mene) ima previše opcija i stvarno ne znam što gledati. Namjena bi bila office alati i surfanje. 

Čak sam gledao neku od ovakvih refurbished opcija jer joj budget i nije baš nešto (cca 500€).

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
steve90 kaže...

Gledam nekakav laptop za sestru pa bi trebao malu pomoć. Koji seriju procesora bi bilo najbolje gledati za što bolje trajanje baterije? Ryzen 3? Nažalost (za mene) ima previše opcija i stvarno ne znam što gledati. Namjena bi bila office alati i surfanje. 

Čak sam gledao neku od ovakvih refurbished opcija jer joj budget i nije baš nešto (cca 500€).

Nikako te prastare, gledaj samo najnovije serije procesora jer bi trebale biti štedljivije, ako je Intel onda da su mu prve dvije znamenke 12 ili 13, te da na kraju procesora ima U, npr corei5-1235U. U znači low power

Ako je AMD procesor, malo su kompliciranije oznake, ja ne bih uzeo ništa ispod Zen 3 serije, dakle ili 7x30U (ako je počinje sa 7, da je 3. znamenka 3) ili 54xxU ili 56xxU (ako počinje sa 5, onda da je druga znamenka paralelna).

Znam da sam ga malo zakomplicirao, ali potraži laptope na nabava.net, i filtriraj rezultate po tim procesorima:

Npr ovako nešto:

Intel Idapad I3 - procesor i3-1215U

AMD: Ideapad R3 - procesor R3-5425U

Oba imaju procesore (pretposljednje) generacije, nešto slabiji jer su I3 / R3. Ali su štedljivi i dovoljno brzi za tu namjenu. Ja sam sebi uzeo Lenovo sa takvim Ryzenom 3 samo je malo kvalitetniji laptop (jer je bio na 50% akciji).

Za 500€ budžeta se može naći i i5 / R5.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.10.2023 11:48 (EricCartman).
16 godina

Hvala, to mi je trebalo budući da nisam baš u toku s AMD-ovim modelima za laptope.

Slao sam joj link na ThinkBook koji si linkao ali iz nekog razloga je čekala dva-tri dana prije nego je išla do Linksa i naravno da se prodao.

Kako ti se ovaj HP čini? Ima li netko uopće iskustva s tom Eurotoner trgovinom?

Osim toga, pronašao sam još ovaj Lenovo. Na njega bi išao samo zbog trgovine, iako mi se HP čini kao kvalitetnija opcija.

9 godina
steve90 kaže...

Hvala, to mi je trebalo budući da nisam baš u toku s AMD-ovim modelima za laptope.

Slao sam joj link na ThinkBook koji si linkao ali iz nekog razloga je čekala dva-tri dana prije nego je išla do Linksa i naravno da se prodao.

Kako ti se ovaj HP čini? Ima li netko uopće iskustva s tom Eurotoner trgovinom?

Osim toga, pronašao sam još ovaj Lenovo. Na njega bi išao samo zbog trgovine, iako mi se HP čini kao kvalitetnija opcija.

Hm, nezz, Lenovo ima svjetliji ekran (300nits IPS) i 15.6" je

Dok je HP 14" i (250 nitsa VA)

Ali koja je razlika nemam pojma.

15 godina

i Lenovo ima duplo veći SSD

Ju je je? Je ju je!
16 godina

U ovom trenutku mi nije važno 256 ili 512 gb, to mogu riješiti kasnije ako bude malo ali ona će vjerojatno držati samo word i pdf file-ove. Gledao sam ovaj HP čisto jer je aluminijski koliko mogu vidjeti na netu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

HP je popravljan ... piše "HP renew" u opisu laptopa ... ne ide elitebook tako jeftino

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Evo danas kupio preko prijatelja u Njemi novi laptop sa pristojnim specima za još pristojniju lovu.

Gigabyte Aorus 15 (2023)

Display: 360Hz (320 nits) 100% sRGB 

16 gb DDR5 rama

1 Tb SSD

Intel 12500H

RTX 4060 (140W)

99Wh baterija

Windows 11 Home (Windows Hello Face recognition)

Brdo portova uključujući i Thunderbolt 4

Mux switch

Sve za 999 eura. 

Ja više nego zadovoljan.

Marko
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
Marko008 kaže...

Evo danas kupio preko prijatelja u Njemi novi laptop sa pristojnim specima za još pristojniju lovu.

Gigabyte Aorus 15 (2023)

Display: 360Hz (320 nits) 100% sRGB 

16 gb DDR5 rama

1 Tb SSD

Intel 12500H

RTX 4060 (140W)

99Wh baterija

Windows 11 Home (Windows Hello Face recognition)

Brdo portova uključujući i Thunderbolt 4

Mux switch

Sve za 999 eura. 

Ja više nego zadovoljan.

Top cijena za takav stroj. kod nas bi koštao x2

14 godina
neaktivan
Ja bih na tvom mjestu provjerio ekran. Nema u Njemackoj Aorusa 15 za 999 EUR sa 360Hz ekranom.

Mislim nema novih :-)

I sa losijim ekranom ipak je super stroj za 999 EUR.
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.10.2023 12:26 (battlemace).
14 godina
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Hvala na linku. Super ulov.

Citao sam da je na computer universu bila kriva specka ekrana za Aorus 15 za 999 EUR pa su ljudi vracali. Pa sam zato napisao komentar...

Ja sam kupio Legion Slim 7 u njemackoj za 1250 EUR ovaj tjedna. Svidamo si se ekran i build. Iako sa cisto ekonomske strane tvoji je isplativiji.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.10.2023 16:55 (battlemace).
3 godine
neaktivan

Poštovani  znalci  na  bug  forumu,

hvala svima  na  trudu i  volji i  savjetima vezano uz  tehnologiju. Nadam se  da ćete i opet  pomoći  savjetima

Naime tražim laptop za  sestru jer  je  stari  krepao. Kad  gledam  specifikacije osjećam  se  izgubljeno.

Korištenje laptopa : svakodnevni rad,  word, power point prezentacije  sa puno slika u  njima, surfanje, filmovi i  glazba.  Možda  neki  lagani video  editing i  prastare  igre  poput  Huga. Otvaranje  više  pograma ,  recimo  internet  browser,  torenti i power point  prezentacija istovremeno da radi .Bitno  je  da  su zvučnici što  bolji kao i  ekran.  Izdržljivost  baterije  nije  bitna. Također  nije  bitno da  je  i  lagan.  Da  je sustav hlađenja dobar i  da se  ne  zagrijava sa  duljim korištenjem. Također je  bitno da  ima  barem 3 usb porta 3.0 . Također  želim da  je  future proof,  se  može nadograditi  ugradnjom dodatne memorije tj da  ima mjesta za  dvije  memorije  unutar laptopa , da se  može  staviti i dodatni  disk.  Iz  istog razloga ( future  proofinga ) ne bih išla  ispod  AMD Ryzena 5 za  procesor, 512 gb za  pohranu ( ako  se  nađe  sa 1TB za  par 100 kn više  može), i16 gb Ram.

Trenutno gledam modele : Lenovo  ideapad 5 sa  ryzenom 7 5700u, 16gb ram 512 gb storage

https://www.lenovo.com/hr/hr/laptops/ideapad/5-series/IdeaPad-5-Gen-7-15-inch-AMD/p/LEN101I0053

Acer aspire 5

https://www.mikronis.hr/Proizvod/acer-aspire-5-a515-47-r5rb-nx-k80ex-002-amd-ryzen-7-5825u-16gb-512gb-ssd-endless-os-15-6-fhd-amd-radeon-graphics/38298

https://www.acer.com/hr-hr/laptops/aspire/aspire-5-amd

https://www.hgspot.hr/laptop-acer-aspire-5-a515-47-r5cc-ryzen-5-5625u-16gb-512gb-ssd-amd-radeon-15-6-fhd-freedos-nx-k80ex-001?manufacturer_id=957

https://www.instar-informatika.hr/notebook-acer-aspire-5-nxk82ex001-156-fhd-ips-amd-ryzen-7-5825u/148985/product/

ACER Aspire 7 NH.QHDEX.00C / Ryzen 5 5625U, 16GB, 512GB SSD, nVidia GeForce RTX 3050, 15.6" FHD IPS, bez OS, crni

https://www.links.hr/hr/laptop-acer-aspire-7-nh-qhdex-00c-ryzen-5-5625u-16gb-512gb-ssd-nvidia-geforce-rtx-3050-15-6-fhd-ips-bez-os-crni-010101885

https://www.hgspot.hr/laptop-acer-aspire-7-ryzen-5-5500u-8gb-512gb-ssd-gtx1650-4gb-15-6-fhd-noos-nh-qbfex-005?manufacturer_id=957

ili nešto  možda  od  HP G9 i g10 serije,

budžet  oko 1000 euro, manje  više  par  eura

moje  pitanje je  ; što  bi  bilo  po  všem  izboru najbolji  odabir s  obzirom  na  ono što  sam  napisala u  zahtjevu?

unaprijed  hvala  na  savjetima.

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Ima li itko iskustva s ovim laptopom (link je na links. hr zato što imaju najbolji opis) https://www.links.hr/hr/laptop-lenovo-ideapad-5-slim-82xg0037sc-ryzen-7-7730u-16gb-512gb-ssd-amd-radeon-graphics-16-fhd-ips-windows-11-sivi-010101823

Zanimaju me mane, grijanje, buka, treba mi za uredski posao u tišini, za word, excel, multimedija, multitasking?

I dali je bolja opcija uzeti neki thinkbook od ove ideapad 5, (ThinkPad neću)?

0 0 hvala 0
14 godina
ajimerej kaže...
Ima li itko iskustva s ovim laptopom (link je na links. hr zato što imaju najbolji opis) https://www.links.hr/hr/laptop-lenovo-ideapad-5-slim-82xg0037sc-ryzen-7-7730u-16gb-512gb-ssd-amd-radeon-graphics-16-fhd-ips-windows-11-sivi-010101823

Zanimaju me mane, grijanje, buka, treba mi za uredski posao u tišini, za word, excel, multimedija, multitasking?

I dali je bolja opcija uzeti neki thinkbook od ove ideapad 5, (ThinkPad neću)?

Sve te slim izvedbe, pogotovo IP modeli, znaš da će se grijati, a samim time i bučiti. Jednostavno je tako. Želiš lagani laptop, moraš negdje napraviti kompromis. Iako se ovdje radi o 16'' modelu pa to možda ne dođe toliko do izražaja, kao recimo kod mog T14 (14'')

Što se tiče samih komponenti, tu nema greške. R7 i 16GB ram će pojesti bilo kakav "uredski posao" koji mu daš.

15 godina

Bok,

Da li bi mogla neka preporuka laptopa za studenta koji koristi autocad, arhicad,  revit, sap2000 20, rhino3d. Da se takvi programi mogu normalno vrtjeti, a opet da nije preskupo. Mislim da je neka gornja granica 1.6k €, ako ima jeftinije super. Hvala

0 0 hvala 0
23 mjeseca
neaktivan
mac92 kaže...

Bok,

Da li bi mogla neka preporuka laptopa za studenta koji koristi autocad, arhicad,  revit, sap2000 20, rhino3d. Da se takvi programi mogu normalno vrtjeti, a opet da nije preskupo. Mislim da je neka gornja granica 1.6k €, ako ima jeftinije super. Hvala

Asus ExpertBook B5, Asus Zenbook 14 OLED, Asus Vivobook 15

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice