Koja je preporuka za laptop sa svijeta-medija za do 600€ (sa uključenih 15% s premium Visom)?
Jel ovako nešto ok?
Koja je preporuka za laptop sa svijeta-medija za do 600€ (sa uključenih 15% s premium Visom)?
Jel ovako nešto ok?
https://www.svijet-medija.hr/art/laptop-hp-15-fc0000nm-7s4s6ea-156-fhd-ryzen-7-7730u-do-45ghz-16gb-512gb-ssd-dos/117677
Jel ovako nešto ok?
https://www.svijet-medija.hr/art/laptop-lenovo-ideapad-slim-3-15abr8-82xm007psc-156-fhd-ryzen-7-7730u-do-45ghz-16gb-1tb-ssd-no-os/117016
mislim da bi ovaj lenovo trebao biti malo bolji ... svjetljii ekran i veći ssd
Ekipa, kakva je kupnja Macbook Air 13" M1 za 950 EUR?
Koristio bi se pretežno za nezahtjevne radnje, uglavnom surfanje i multimedija, bez igranja.
Imamo 2 iPhone-a u kući i uzeo bih ovo jer mi se čini kao dobar deal, jedino sam skeptičan jer sam cijeli život na Windowsima pa me malo strah promjene.
Hvala na savjetima!
Bump, ima netko mišljenje?
Ekipa je li ovo okej laptop, namjena je za faks, uglavnom word, pdf, netflix, nikakvi tezi i jaci programi. Gledam ovo napamet, ne kuzim se bas ili ako mozete preporuciti neki bolji do 600 e max. Hvala puno!
https://www.links.hr/hr/laptop-lenovo-ideapad-slim-3-82xq001bsc-ryzen-5-7520u-16gb-512gb-ssd-amd-radeon-graphics-15-6-fhd-ips-bez-os-sivi-010101850
Ekipa je li ovo okej laptop, namjena je za faks, uglavnom word, pdf, netflix, nikakvi tezi i jaci programi. Gledam ovo napamet, ne kuzim se bas ili ako mozete preporuciti neki bolji do 600 e max. Hvala puno!
kao i post iznad:
https://www.svijet-medija.hr/art/laptop-lenovo-ideapad-slim-3-15abr8-82xm007psc-156-fhd-ryzen-7-7730u-do-45ghz-16gb-1tb-ssd-no-os/117016?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click
Pozdrav ekipa,
preporuke za nekakav pomanji laptop, 13-14", cisto za potrebe browsanja, dakle cijene neke "simbolicne" kako bi se reklo... Za starog mi je, bitno mu je doslovno samk da je što manji, prijenosniji i da mu posluzi za pregledavanje sadržaja.
https://www.links.hr/hr/laptop-lenovo-ideapad-slim-3-82xq001bsc-ryzen-5-7520u-16gb-512gb-ssd-amd-radeon-graphics-15-6-fhd-ips-bez-os-sivi-010101850
Postoji i ova alternativa trenutno na velikoj akciji, lenovo-thinkbook-15-g4-ryzen-3
ovo je laptop više klase, a snagom dovoljan za tvoje namjene, samo bi bilo dobro jednom mu dodati još 8GB RAM-a u servisu, to rade u Zelcosu, i instalirati Win i Office koji se nabave povoljno npr na Bugovim promo-ponudama.
Ja sam si ga kupio i jako sam zadovoljan, ima metalni poklopac, kvalitetno je izrađen, te mi čak radi i USB-C priključak sa docking stationa na njemu... praktički poslovna klasa laptopa, za te male novce, jako dobar deal.
Koristio bi se pretežno za nezahtjevne radnje, uglavnom surfanje i multimedija, bez igranja.
Imamo 2 iPhone-a u kući i uzeo bih ovo jer mi se čini kao dobar deal, jedino sam skeptičan jer sam cijeli život na Windowsima pa me malo strah promjene.
Hvala na savjetima!
Najbolji ultrabook na tržištu, za tu namjenu nema bolje. Oduševit ćeš se s baterijom.
Hvala na savjetima!
Najbolji ultrabook na tržištu, za tu namjenu nema bolje. Oduševit ćeš se s baterijom.
+1 i od mene. Supruga ga ima od prvog mjeseca i stvarno je odličan. Kvaliteta izrade puno bolja nego moj službeni HP Z book koji je cijenom kao MB pro i kao što kolega kaže baterija je odlična. Pogotovo još ako koristiš iOS uz MacOS vjerujem da ćeš biti zadovoljan. Jedino što sam još uzeo office ključ za nekih 20-30€, reedemao ga i radi sve super.
Poz. Može preporuka za laptop za 3D crtanje i video. 500-600 eura ima šta?
Hvala na savjetima!
Imam ga 2 godine (osnovni model) i od kad sam ga kupio više radim na njemu nego na službenom Lenovu (i7, 32GB RAM).. spojen je na 34" monitor i na službeni se spajam RDPom po potrebi i to je to.
Kućište, baterija, ekran, performanse, nema ventilatora... meni top.
Ako te zanima nešto specifično, pitaj, a inače preporuka i od mene.
Ali za tu cijenu se dobije 8GB + 256GB model. Nije li za tu cijenu ZenBook ili Yoga bolji izbor. Naročito s OLED ekranom.
Trebam dvije preporuke za poslovni laptop za administrativnu poziciju (mailovi/office...) - da je 14" i da ima zaslon na dodir/dobru bateriju. Cijene oko 1000€.
Hvala!
Gledam nekakav laptop za sestru pa bi trebao malu pomoć. Koji seriju procesora bi bilo najbolje gledati za što bolje trajanje baterije? Ryzen 3? Nažalost (za mene) ima previše opcija i stvarno ne znam što gledati. Namjena bi bila office alati i surfanje.
Čak sam gledao neku od ovakvih refurbished opcija jer joj budget i nije baš nešto (cca 500€).
Gledam nekakav laptop za sestru pa bi trebao malu pomoć. Koji seriju procesora bi bilo najbolje gledati za što bolje trajanje baterije? Ryzen 3? Nažalost (za mene) ima previše opcija i stvarno ne znam što gledati. Namjena bi bila office alati i surfanje.
Čak sam gledao neku od ovakvih refurbished opcija jer joj budget i nije baš nešto (cca 500€).
Nikako te prastare, gledaj samo najnovije serije procesora jer bi trebale biti štedljivije, ako je Intel onda da su mu prve dvije znamenke 12 ili 13, te da na kraju procesora ima U, npr corei5-1235U. U znači low power
Ako je AMD procesor, malo su kompliciranije oznake, ja ne bih uzeo ništa ispod Zen 3 serije, dakle ili 7x30U (ako je počinje sa 7, da je 3. znamenka 3) ili 54xxU ili 56xxU (ako počinje sa 5, onda da je druga znamenka paralelna).
Znam da sam ga malo zakomplicirao, ali potraži laptope na nabava.net, i filtriraj rezultate po tim procesorima:
Npr ovako nešto:
Intel Idapad I3 - procesor i3-1215U
AMD: Ideapad R3 - procesor R3-5425U
Oba imaju procesore (pretposljednje) generacije, nešto slabiji jer su I3 / R3. Ali su štedljivi i dovoljno brzi za tu namjenu. Ja sam sebi uzeo Lenovo sa takvim Ryzenom 3 samo je malo kvalitetniji laptop (jer je bio na 50% akciji).
Za 500€ budžeta se može naći i i5 / R5.
Hvala, to mi je trebalo budući da nisam baš u toku s AMD-ovim modelima za laptope.
Slao sam joj link na ThinkBook koji si linkao ali iz nekog razloga je čekala dva-tri dana prije nego je išla do Linksa i naravno da se prodao.
Kako ti se ovaj HP čini? Ima li netko uopće iskustva s tom Eurotoner trgovinom?
Osim toga, pronašao sam još ovaj Lenovo. Na njega bi išao samo zbog trgovine, iako mi se HP čini kao kvalitetnija opcija.
Hvala, to mi je trebalo budući da nisam baš u toku s AMD-ovim modelima za laptope.
Slao sam joj link na ThinkBook koji si linkao ali iz nekog razloga je čekala dva-tri dana prije nego je išla do Linksa i naravno da se prodao.
Kako ti se ovaj HP čini? Ima li netko uopće iskustva s tom Eurotoner trgovinom?
Osim toga, pronašao sam još ovaj Lenovo. Na njega bi išao samo zbog trgovine, iako mi se HP čini kao kvalitetnija opcija.
Hm, nezz, Lenovo ima svjetliji ekran (300nits IPS) i 15.6" je
Dok je HP 14" i (250 nitsa VA)
Ali koja je razlika nemam pojma.
i Lenovo ima duplo veći SSD
U ovom trenutku mi nije važno 256 ili 512 gb, to mogu riješiti kasnije ako bude malo ali ona će vjerojatno držati samo word i pdf file-ove. Gledao sam ovaj HP čisto jer je aluminijski koliko mogu vidjeti na netu.
HP je popravljan ... piše "HP renew" u opisu laptopa ... ne ide elitebook tako jeftino
Evo danas kupio preko prijatelja u Njemi novi laptop sa pristojnim specima za još pristojniju lovu.
Gigabyte Aorus 15 (2023)
Display: 360Hz (320 nits) 100% sRGB
16 gb DDR5 rama
1 Tb SSD
Intel 12500H
RTX 4060 (140W)
99Wh baterija
Windows 11 Home (Windows Hello Face recognition)
Brdo portova uključujući i Thunderbolt 4
Mux switch
Sve za 999 eura.
Ja više nego zadovoljan.
Evo danas kupio preko prijatelja u Njemi novi laptop sa pristojnim specima za još pristojniju lovu.
Gigabyte Aorus 15 (2023)
Display: 360Hz (320 nits) 100% sRGB
16 gb DDR5 rama
1 Tb SSD
Intel 12500H
RTX 4060 (140W)
99Wh baterija
Windows 11 Home (Windows Hello Face recognition)
Brdo portova uključujući i Thunderbolt 4
Mux switch
Sve za 999 eura.
Ja više nego zadovoljan.
Top cijena za takav stroj. kod nas bi koštao x2
Poštovani znalci na bug forumu,
hvala svima na trudu i volji i savjetima vezano uz tehnologiju. Nadam se da ćete i opet pomoći savjetima
Naime tražim laptop za sestru jer je stari krepao. Kad gledam specifikacije osjećam se izgubljeno.
Korištenje laptopa : svakodnevni rad, word, power point prezentacije sa puno slika u njima, surfanje, filmovi i glazba. Možda neki lagani video editing i prastare igre poput Huga. Otvaranje više pograma , recimo internet browser, torenti i power point prezentacija istovremeno da radi .Bitno je da su zvučnici što bolji kao i ekran. Izdržljivost baterije nije bitna. Također nije bitno da je i lagan. Da je sustav hlađenja dobar i da se ne zagrijava sa duljim korištenjem. Također je bitno da ima barem 3 usb porta 3.0 . Također želim da je future proof, se može nadograditi ugradnjom dodatne memorije tj da ima mjesta za dvije memorije unutar laptopa , da se može staviti i dodatni disk. Iz istog razloga ( future proofinga ) ne bih išla ispod AMD Ryzena 5 za procesor, 512 gb za pohranu ( ako se nađe sa 1TB za par 100 kn više može), i16 gb Ram.
Trenutno gledam modele : Lenovo ideapad 5 sa ryzenom 7 5700u, 16gb ram 512 gb storage
https://www.lenovo.com/hr/hr/laptops/ideapad/5-series/IdeaPad-5-Gen-7-15-inch-AMD/p/LEN101I0053
Acer aspire 5
https://www.acer.com/hr-hr/laptops/aspire/aspire-5-amd
ACER Aspire 7 NH.QHDEX.00C / Ryzen 5 5625U, 16GB, 512GB SSD, nVidia GeForce RTX 3050, 15.6" FHD IPS, bez OS, crni
ili nešto možda od HP G9 i g10 serije,
budžet oko 1000 euro, manje više par eura
moje pitanje je ; što bi bilo po všem izboru najbolji odabir s obzirom na ono što sam napisala u zahtjevu?
unaprijed hvala na savjetima.
Sve te slim izvedbe, pogotovo IP modeli, znaš da će se grijati, a samim time i bučiti. Jednostavno je tako. Želiš lagani laptop, moraš negdje napraviti kompromis. Iako se ovdje radi o 16'' modelu pa to možda ne dođe toliko do izražaja, kao recimo kod mog T14 (14'')
Što se tiče samih komponenti, tu nema greške. R7 i 16GB ram će pojesti bilo kakav "uredski posao" koji mu daš.
Bok,
Da li bi mogla neka preporuka laptopa za studenta koji koristi autocad, arhicad, revit, sap2000 20, rhino3d. Da se takvi programi mogu normalno vrtjeti, a opet da nije preskupo. Mislim da je neka gornja granica 1.6k €, ako ima jeftinije super. Hvala
Bok,
Da li bi mogla neka preporuka laptopa za studenta koji koristi autocad, arhicad, revit, sap2000 20, rhino3d. Da se takvi programi mogu normalno vrtjeti, a opet da nije preskupo. Mislim da je neka gornja granica 1.6k €, ako ima jeftinije super. Hvala
Asus ExpertBook B5, Asus Zenbook 14 OLED, Asus Vivobook 15