- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Tretuno sam u trojbi, naime kolege su mi nedavno preporučile HP Pavilion Gaming 15 i mislio sam se da li da uzmem njega ili Lenovo Ideapad 700-15 , no upravo sam naišao na drugi HP Pavilion Gaming model sa dodatnim 128Gb SSD-om i GTX960M, da li je to najbolji odabir?
Pozz narode. Upravi instalirao Winse na HP G5 250. E sad, što bi trebalo instalirati od strane drivera sa službene stranice ?? Mislim da realno ne treba hrpu toga ali nemam inače puno iskustva s laptop računalima. Što kažete ??
Lenovo Ideapad 310 vs Ideapad 510
Jedan i drugi modeli sa i5 unutra. Koja je razlika (kvaliteta izrade ili jedino ti zvučnici?)
Pozdrav,
molim preporuku za laptop za surfanje i gledanje filmova/serija, mozda ce biti malo obrade slika ali nista zahtjevno. pozeljno minimalno 1TB hdd i 8GB RAMa
znao sam da sam nesto zaboravio napisati . cijena do 4500kn, moze sa win. ako slucajno nades neki laptop koji je znatno bolji za tu cijenu, moze i bez win pa cu se snaci nekako :)
evo mali upit, razmisljam o 13 inchnon ultrabooku (xps i7 7500u 256 gb ssd FHD vs Macbook pro base model i5 250gb ssd)
koristen bi u biti za programiranje bio s time da najvise trenutno programiram na windows platformi pa tako da u slucaju macbooka moram virtualku koristit, plus trebali bi mi vjerojatno dongle-ovi..
evo jedan pool pa glasajte koji vam je boli od ova dva pa cu uzeti u obzir pri odlucivanju
3 | Dell XPS 13 |
---|---|
1 | Macbook Pro 13 |
Jesi si pogledao Thinkpade, nesto kao , T470s, t460s, T470 ili X1carbon. Baterija, portovi....
Jesi si pogledao Thinkpade, nesto kao , T470s, t460s, T470 ili X1carbon. Baterija, portovi....
jesam, ali mi je više primamljiv dell, prvenstveno radi prenosivosti posto dosta putujem, nesto je tanji a sto se tice portova 1 tudnerbolt i usb su mi cisto dosta
znao sam da sam nesto zaboravio napisati . cijena do 4500kn, moze sa win. ako slucajno nades neki laptop koji je znatno bolji za tu cijenu, moze i bez win pa cu se snaci nekako :)
Ja obično preporučam modele sa SSD-om, ali budući da si naveo 1TB HDD kao uvjet, predlažem ovo. Nema OS, ali ima FHD IPS AG, 12 GB RAM, i5 7200U i nVidiju 940MX 4GB DDR3, koja istina Bog, nije nešto, ali poslužit će.
Pozdrav,
molim preporuku za laptop za surfanje i gledanje filmova/serija, mozda ce biti malo obrade slika ali nista zahtjevno. pozeljno minimalno 1TB hdd i 8GB RAMa
Moj prijedlog (bolja GPU nego ova gore):
15.6" FHD (1920 x 1080),
Intel Core i5-7200U up to 3.10GHz,
8GB DDR4,
1TB HDD,
nVIDIA GeForce GTX 950M 2GB,
Linux,
jamstvo 2 godine
Izbor se suzio na ova dva
0 | HP ENVY 15,6"Ultrabook i5-3337 |
---|---|
5 | Lenovo ThinkPad L512 15.6" i5 |
Na žalost kad vidim HP i doslovce bilo kojeg konkurenta, moram glasat za konkurenta. S time da mi se lenovo svejedno čini ko bolja opcija.
Kakvi su HP-ovi gamerski laptopi?
Unuk bi si kupio laptop, i nasao je ovaj na njuskalu:
http://www.njuskalo.hr/hp-prijenosnici/hp-gaming-omen-17-oglas-22512124
Ja mu mogu takav novi kupiti u Austriji za iste novce,
pa me zanima jel vrijedi toliko?
Mozda prijedlog za neki drugi sa GTX 1070 i 17'' ekranom?
Na žalost kad vidim HP i doslovce bilo kojeg konkurenta, moram glasat za konkurenta. S time da mi se lenovo svejedno čini ko bolja opcija.
pitanje... zašto takav stav o HP računalima? :D
ubijaš mi volju da si kupim HP :-/
Pozdrav, molim za pomoć, uzimam rabljeni laptop preko njuškala.
Za svakodnevne radnje - internet, office, više bi mi služio kao stolno računalo. Može i neka igra tu i tamo. Spojio bi ga na tv.
Gledao sam ova dva pa me zanima koji je bolji?
1. Acer Aspire E 15 E5-575G-5743 http://www.njuskalo.hr/acer-prijenosnici/acer-aspire-e15-oglas-22286157
- sviđa mi se što ima ssd
- ovaj novi, bez ssd-a za 4 200 kn.
2. ASUS N551JX-CN272T http://www.njuskalo.hr/asus-prijenosnici/asus-notebook-n551jx-cn272t-intel-i7-4270hq-15.6-8gb-pod-garancijom-oglas-22390575
- novi u trgovini se može naći za 4 800 kn.
....
Kakvi su HP-ovi gamerski laptopi?
Unuk bi si kupio laptop, i nasao je ovaj na njuskalu:
http://www.njuskalo.hr/hp-prijenosnici/hp-gaming-omen-17-oglas-22512124
Ja mu mogu takav novi kupiti u Austriji za iste novce,
pa me zanima jel vrijedi toliko?
Mozda prijedlog za neki drugi sa GTX 1070 i 17'' ekranom?
Omen je dosta dobar gaming laptop, 15.6" laptopi sa slicnim komponentama su cca 13k kn, a alternativa sa 17" ekranom je ovaj Acer od cca 15k kn.
Koliko vidim, kod nas jos nema 17" Asus sa gtx 1070, samo 15.6" koji se krecu oko 13.5k kn.
Pozdrav, molim za pomoć, uzimam rabljeni laptop preko njuškala.
Za svakodnevne radnje - internet, office, više bi mi služio kao stolno računalo. Može i neka igra tu i tamo. Spojio bi ga na tv.
Gledao sam ova dva pa me zanima koji je bolji?
1. Acer Aspire E 15 E5-575G-5743 http://www.njuskalo.hr/acer-prijenosnici/acer-aspire-e15-oglas-22286157
- sviđa mi se što ima ssd
- ovaj novi, bez ssd-a za 4 200 kn.
2. ASUS N551JX-CN272T http://www.njuskalo.hr/asus-prijenosnici/asus-notebook-n551jx-cn272t-intel-i7-4270hq-15.6-8gb-pod-garancijom-oglas-22390575
- novi u trgovini se može naći za 4 800 kn.
Za ovaj Acer ne pise tocno koji CPU ima (i5-?), ali ovaj od Asusa je vjerojatno "jaci".
Ostalo mi se cini dosta slicno (kod Asusa dolazi i Win 10).
Mislim da je Asus bolji izbor (ssd mozes naknadno stavit)
(naravno, prije kupnje se treba laptop pogledati/isprobati uzivo)
Mozes razmislit i o novom iz trgovine za 4000kn.
Npr. Aspire E5-575G-33XZ
Omen je dosta dobar gaming laptop, 15.6" laptopi sa slicnim komponentama su cca 13k kn, a alternativa sa 17" ekranom je ovaj Acer od cca 15k kn.
Koliko vidim, kod nas jos nema 17" Asus sa gtx 1070, samo 15.6" koji se krecu oko 13.5k kn.
http://www.notebook.de/hp-omen-17-w111ng-intel-core-i7-6700hq-260ghz-win10gtx1070-p-92192
Nasao sam ga za 70€ vise nego sa njuskala. Nece mali ASUS-a 15'' sa GTX1060,
hoce 17'' i GTX1070.
Pa da mu to uzmem, da ne zvoca starcima, bolje da deda plati nego da se mali pati.
- proc kod acera je i5-6200U 2.3 GHz, ram 6 GB ddr4
- kod asusa je i7 4720HQ, pretpostavljam jači nego acerov, ram 8 GB ddr3 ali ima i win 10, bluray te svjetleću tipkovnicu, to mu diže cijenu a mogu i bez toga.
Znam za ssd ali to mi znači onda još novaca ako ću ugrađivati naknadno. Je li asus baš značajnije bolji ili ja kao prosječni korisnik neću osjetiti preveliku razliku?
Isplati li se uopće uzimati polovni ako uzmemo su iz trgovine skuplji za cca 500 kn a na nekoj akciji bi se moglo naći i povoljnije? Jesu li precijenjeni na njuškalu i ako da koliko bi trebalo maksimalno dati za njih?
pitanje... zašto takav stav o HP računalima? :D
ubijaš mi volju da si kupim HP :-/
Znam dosta ljudi koji su ih imali i da su se relativno brzo kvarili. Ne znam kako je sada, ali dosta jeftine diskove su ugrađivali i bilo je nekoliko serija gdje su imali dosta kvarova na matičnima.
To je rijedak (ili jedini) proizvođač gdje je najnormalnije da imaju samo 12 mjeseci garantni rok.
Prije koju godinu bili su najviše servisirani laptopi po svim statistikama domaćih (a i stranih) servisera. iakoTreba im se priznat da su zbog cijene bili neko vrijeme i najprodavaniji, no ipak, kvare se.
Istina, kupili su lenovo i izgali "omen" seriju pa ima pomaka na bolje, ali i dalje lenovo daje 2 godine, običan HP 12 mjeseci, čak i na modele skuplje od 1k €, tek na omen računala, koji su im pokušaj vračanja povjerenja kupaca, daju 24 mjeseca - ako sam proizvođač ne vjeruje svojem proizvodu, što se vidi po duljini garancije koju daju, zašto bih ja vjerovao i financirao to?
Iskreno, opeko sam se i ja na HPu i iako se može tvrdit da je danas stanje bolje, ja sam i dalje skeptičan i povrijeđen zbog načina kako su se ponijeli kad sam imao kvar nakon 13 mjeseci na laptopu sa 12 mjeseci garancije.
Sve to je bez spominjanja kvalitete izrade, gdje su imali taj odvratno plastičan osjećaj, jako loše tastature, opčenito su djelovali jeftino, čak i kad im cijena nije baš bila "low end", za razliku od lenova, koji u istom cijenovnom rangu iako i dalje plastičan, ima poprilično robustan, konkretan osječaj dok ga se drži, relativno pristojne tipkovnice, djeluje bolje izrađeno, za istu cijenu (cca) daju 24 mjeseca garancije itd... a u biti su ista firma već neko vrijeme.
U kratko, jedino gdje bih ga kupio ili reko nekom da ga kupi je na ekupi zbog 60 mjeseci garancije koja dolazi sa skoro svim (skupljim) računalima.
Ima ljudi koji se kunu kako je HP super, jeftiniji je od konkurencije uglavnom sa istim komponentama itd. samo meni već dugo ne sjedi i eto.... to je to.
Istina, kupili su lenovo
Cek malo, ko je kupio Lenovo? HP? Kad? Moze link?
...
HP je kupio Compaqa, Samsugovu printer diviziju, i to je uglavnom sve sto se javno prikazuje.
HP je otkupio i poneke mrezne marke, IP telefone itd, al manje bitno, zadrzali su njihovo ime (za sada).
Daleko da je HP los, osobito u EU, gdje na svoje ProBook racunala daju 3 godine garancije, a na sve druge uredjaje minimum 2 godine.
E sad, zasto je u Hr tako, da je jamstvo slabo, vjerovatno zbog trzista.
Ja sam imala HP 1god. i nakon što je istekla garancija otišla je tipkovnica, pojavile su se neke fleke na ekranu itd. bila sam ljuta ka pas, je da sam ga platila samo 2300kn i ali opet... zato sam sada opreznija, mada sam se opekla sada opet razmišljam da si uzmem hp (3.god garancije) jer mi se dizajn sviđa i za 3500kn nudi mi najbolje (8GB RAM, 225GB SSD, FHD)
Pozdrav.
Zanima me gaming laptop do 5.000 kn.
Pregledavao sam dosta puta ovu temu ali ne mogu se odlučiti između ova cetiri (ukoliko vi imate kakvu sugestiju slobodno recite).
Najviše bih igra Overwatch, Diablo 3, Gta 5 na pristojnim detaljima. Znaci nista ultra high, ali da vrti 60 fps-a.
1)
https://www.hgshop.hr/proizvod/prijenosno-racunalo-acer-aspire-e5-575g-328l-fhd-i3-6006u-4gb-256gb-ssd-gf940mx-2gb-15-6-linux-nx-gdwex-105/218945
2)
https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-acer-aspire-e5-575g-52cz-nx-glaex-014-core-i5-7200u-dvd-8gb-1000gb-128gb-ssd-geforce-gtx-950m-15-6-led-fhd-kamera-hdmi-lan-usb-3-0-linux-crno-015050115
3)
https://www.hgshop.hr/proizvod/prijenosno-racunalo-acer-aspire-e5-553g-t4kv-a10-9600p-16gb-1tb-r7-m440-2gb-15-6-linux-nx-geqex-018/215859
4)
PS - UVJET JE SSD I BAREM 8GB rama! (graficka takoder bi trebala biti dobra jer ako cu igrati navedene igrice necu ih moci pokrenuti sa nekim osrednjima).
Kazem opet, ako imate kakve sugestije slobodno recite, ne mogu se stvarno odlučiti ( :( )