Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.651
|
čitano: 14.598.424
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Znaci nema potrebe da pucam na i5?

Kupio bih taj acer v3 u prosat trgovini, vidim da imaju tu ladicu pa bi im rekao da mi odma nju stave i hdd u nju, a ssd bi sam ubacio kao i još ram-a

Hvala na pomoći

11 godina

Za WoW je uvijek bolje cim jaci proc, no nema neke velike razlike izmedju i3U i i5U. Bolje ugradit SSD za razliku. Ja imam i proc i grafu slicnu tom Aceru, tj. mrvu jace. U Doti2 se nije vidjela razlika, tak da mislim da nebi ni u LoLu, a WoW je posebna prica, ali trebalo bi se vrtit sasvim ok.

15 godina
neaktivan
Puno ti hvala na ovim linkovima. S obzirom da u firmi preferiramo Lenovo laptope i desktope ovi linkovi će nam biti od velike pomoći.
15 godina
neaktivan
'bem ti mobitel 😂. Zahvala ide molnyi-ju za Lenovo linkove. Hvala i svima ostalima koji se toliko trude pomoći oko odabira laptopa. Pratim temu mjesecima s guštom 😊.
12 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Može li preporuka laptopa do 4000kn?

Trenutno imam asus k73(intelcore i7 2,3GHz,4Gb rama...) koji sam odlučio prodati.

Kupio bih novi, laptop mi treba za faks i multimediju, volio bih da je ekran 15,6'' hd rezolucije, igrice uopce ne igram, da ima bar 6Gb rama jer mi chrome sam pojede 3gb.

Ako je moguće i da ima SSD.

Hvala

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Najbolja opcija bi ti bila da uzmeš ovaj laptop kao shadowz, znači Acer V3-574G-38FR košta oko 3350kn, reces u trgovini da ti stave ladicu umjesto dvd čitača (+110kn), ubace 4GB DDR3L rama (+190kn) i SSD UV400 240GB (+515kn). Sve u istoj trgovini

Total: 4155kn

15 godina
neaktivan

pozz, imam ASUS G73HJ kojem vec lagano vrag nosi dusu i trebam zamjenu.

Uz to me ubija njegova tezina od 4 kg.

Znaci, trazim nesto da je sto lakse, manje (puno putujem) i da je na njemu moguce igrati + multimedija.

Znaci 15" ili cak i 13".

Cijena nije ogranicavajuci faktor (ne sad nesto od 20000 kuna).

Pretpostavljam da mala masa i velicina neide skupa sa snaznim racunalom.

Gledao sam aliena 13". E sad neznam valja li to stogod a i nema ga kod nas kupiti.

Svaki savjet dobrodosao...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Kopsi1304 kaže...

Najbolja opcija bi ti bila da uzmeš ovaj laptop kao shadowz, znači Acer V3-574G-38FR košta oko 3350kn, reces u trgovini da ti stave ladicu umjesto dvd čitača (+110kn), ubace 4GB DDR3L rama (+190kn) i SSD UV400 240GB (+515kn). Sve u istoj trgovini

Total: 4155kn

hvala, ali imam averziju prema acer-u. Ako je moguće uzeo bih ponovno Asusa, ili Toshibu

10 godina
neaktivan

Nikakav problem. Onda ovaj Toshiba Satellite P50-C-18P 3600kn

14 godina

Jel ima nešto bolje od ovog za te novce (+/- 200kn)? Laptop je za studneta.. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
ivan72478 kaže...

hvala, ali imam averziju prema acer-u. Ako je moguće uzeo bih ponovno Asusa, ili Toshibu

to ti je sve isto, neka pojedina serija može biti loša, no općenito svi brandovi imaju iste dobavljače i koriste isti hardware

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_laptop_brands_and_manufacturers#Original_design_manufacturers_.28ODMs.29

17 godina
Gunner11 kaže...

npr. ovo.

daleko bolji ekran, veci disk, noviji procesor i odlicna kvaliteta izrade.

14 godina

Pozdrav, molio bih pomoć oko izbora laptopa za dragu. Studentica, treba joj lap za multimediju i faks. Eventualnu bi ja malo LoLa na njemu roknuo, ali to je sporedn.
Pitam posebno jer sam planirao uzeti sa nekog webshopa (Alza,CU,Cking) preko firme, pa možda oni imaju bolju ponudu? Inače bih uzeo jednog od već preporučenih u temi...

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.8.2016 18:54 (systemize_lp).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

koliki ti je budžet?

14 godina

Budala, zaboravio sam najbitnije stavit. Ona ne bi išla preko 3.5-4k kn, ali pošto ću probati uzeti bez PDVa, može i 20% skuplje, ovisi što je Best buy u tom rangu.

EDIT: Ne treba optika i OS, SSD naknadno ubacim ja ako je povoljnije i standardno FHD. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.8.2016 19:03 (systemize_lp).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
systemize_lp kaže...

Budala, zaboravio sam najbitnije stavit. Ona ne bi išla preko 3.5-4k kn, ali pošto ću probati uzeti bez PDVa, može i 20% skuplje, ovisi što je Best buy u tom rangu.

EDIT: Ne treba optika i OS, SSD naknadno ubacim ja ako je povoljnije i standardno FHD. 

Onda onaj već više puta preporučeni Acer V3574G sa i3 5005U, ima IPS ekran, i 940M grafičku za LoL

14 godina
zzZZzz kaže...
Gunner11 kaže...

npr. ovo.

A taj ima intergriranu grafičku vidim, to bi vjerojatno bio probem za igru tipa LoL? Inače sve ostalo je odlično... možda ovog Acera Acer V3-574G-306J što kolege spominju? Do 4200kn.

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.8.2016 20:13 (Gunner11).
17 godina
Gunner11 kaže...
zzZZzz kaže...
Gunner11 kaže...

npr. ovo.

A taj ima intergriranu grafičku vidim, to bi vjerojatno bio probem za igru tipa LoL? Inače sve ostalo je odlično... možda ovog Acera Acer V3-574G-306J što kolege spominju? Do 4200kn.

u pocetnom postu nije bilo spomenuto igranje.

u tom skucaju navedeni acer ce biti bolji izbor.

9 godina

Kupujem novi laptop pa trebam vase misljenje 

Prvenstveno bih ga koristio za surfanje, youtube, office i ponekad za filmove/serije. Najteze sto bi pokretao je autocad (crtanje u 2d). Nebi htio ekran manji od 15.6", velicina harda mi nije bitna, s tim da bi eventualno ugradio SSD. Ono najbitnije cijena, max 3000 kn. 

Dali bi Intelov i3 5005U bio dobar izbor procesora u tom cjenovnom rangu? S obzirom da dolazi s integriranom grafikom koji bi bila dovoljna za moje potrebe.

I da, jedan mi je zapeo za oko pa sto mislite o ovome Dell Vostro 3558 ? 

10 godina
neaktivan
bluBear kaže...

Kupujem novi laptop pa trebam vase misljenje 

Prvenstveno bih ga koristio za surfanje, youtube, office i ponekad za filmove/serije. Najteze sto bi pokretao je autocad (crtanje u 2d). Nebi htio ekran manji od 15.6", velicina harda mi nije bitna, s tim da bi eventualno ugradio SSD. Ono najbitnije cijena, max 3000 kn. 

Dali bi Intelov i3 5005U bio dobar izbor procesora u tom cjenovnom rangu? S obzirom da dolazi s integriranom grafikom koji bi bila dovoljna za moje potrebe.

I da, jedan mi je zapeo za oko pa sto mislite o ovome Dell Vostro 3558 ? 

Loše je to..

Uzmi ovo ili ovo

12 godina
neaktivan

koji je prosjecni rok trajanja laptopa?

Imam asusa k73 sa externom grafom, 5 mu je godina, nisam ga nikad držao van radnog stola odnosno na hladnjaku je ako je izvan.

Ne igram nikakve igrice na njemu, koliko će jos izdržai, može li se to uopce procijeniti?

0 0 hvala 0
11 godina

Ne može na žalost.

14 godina
neaktivan

Pozdrav,

molim za preporuku laptop

17' sa ok ekranom ne treba ips ali da nije ni škart

bar Intel I3 procesor

memorija minimum 4GB

Windowsi na njemu trebaju biti

laptop če se koristiti isključivo za posao word excel ....... i sl. dakle grafika osnovna.

cijena okvirno 4k kn-a ali ako ima stvarno nešto jaaako dobro onda može i 100 ojra više.

HVALA!

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Imaš 3 opcije. Idemo od najjeftinije do najskuplje

1) Acer i3 FHD

2) HP ProBook i3 - trgovine 1 i 2

3) Acer i5 FHD

Osobno mi se najviše dopada ProBook, a ovaj acer sa i5 ima najbolji ekran

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.8.2016 11:15 (Kopsi1304).
10 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi,

kupio bi laptop do 3000kn. Prvenstveno bi ga se koristilo za net, filmove i takve stvari. Ne bi igrao ništa na njemu. 15" da bude.

Hvala.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

15.6" FHD i3 5005U 1TB HARD - http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=HP+250+G5+W4M31EA

15.6" FHD i3 5005U 128GB SSD - http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=ES1-571-35FF

15.6" FHD i5 5200U 500GB HARD - http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=M9S66EA+

nevjeruje da će ti 128GB biti dovoljno tako da nemoj ići na ovoga sa SSD-om ako nećeš ubaciti i HDD poslije na mjesto DVD ladice

i5 je primamljiv ali malo iznad budžeta pa eto, na tebi je da odlučiš

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.8.2016 11:49 (Kopsi1304).
17 godina

Je li bolje uzeti lap sa ssd-om i manjom garancijom ili hdd+duža garancija?

Treba mi nešto za do 2500 +-200kn, za sufranje, tu i tamo koji film i office.

Našao sam Dell Vostro 3558 koji dosta hvale na drugom jednom forumu i Acer Aspire ES1-571 koji ima SSD. Kakvi su uopće ti ssd-i što dolaze na tim laptopima? Isplati li se to u odnosu na hdd? Napisao sam koja bi bila namjena... 

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ovisi kako koji laptop i brand... Više se isplati uzeti laptop sa HDD-om i dužom garancijom i sam ugraditi naknadno SSD.

Taj DELL ima HD rezoluciju dok Acer i Lenovo koje sam ti preporučio u prvom postu gore na vrhu stranice imaju FHD rezoluciju koja će biti bolja i za čitanje s ekrana tj. surfanje i za gledanje filmova ako gledaš filove u 1080p rezoluciji.

12 godina
neaktivan

pozdrav forumaši,

molim savjet za kupovinu laptopa - isključivo za development, uglavnom je to frontend, ali bit će i nešto backenda, a trebao bih moći zavrtiti i projekte u c# (tu računam na novi alat "code", ako to ne bude ok, vidjet ću...)

ovaj put sam se odlučio za apple. inače imam doma i na poslu windowse (radim na 2monitora) i jedan 5god stari laptop s windowsima ali eto, čovjek se zaželi promjene

budget nemam, ali računam na max 8k kuna. tako da je logično odabir pao na apple air sa 8gb rama 128gb diskom. Mislim da nema smisla, raditi upgrade na macbook pro zbog retine ili jačeg procesora (prvenstveno zbog cijene)

dakle radio bih na laptopu a spojio bih ga na jedan eksterni monitor (za to vidim treba i adapter)

i rado bih hrvatsku tipkovnicu ;)

proguglao sam na: 

https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-apple-macbook-air-13-mmgf2cr-a-dualcore-i5-1-6ghz-8gb-ssd-128-gb-intel-hd-graphics-cro-kb-015880020

za 7391kn

ili na istyle

http://www.istyle.eu/hr/mac/macbook-air/macbook-air-13-128gb-2293.html

gdje je na "akciji" za 7699 

čini mi se da je u linksu jefitnije i bez akcije

što se tiče tehnikalija, kupovao bih preko firme...

eto molim prijedlog, dakle savjet - da li to sve ima smisla? i da li da možda negdje drugdje kupim, gdje je jeftinije/bolje itd. ? nisam siguran da li se može jednostavno naručivati izvana a preko firme?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pozdrav,
Trebao bih preporuku laptopa za prijateljicu. Koristio bi za multimediju i faks. Znaci nista zahtjevno, ali da bude sto bolji do 4000 kn. To je max i da ne ide preko te cijene. Windowsi predinstalirani nisu nuzni ako bih mogao dobiti nesto bolje komponente za istu cijenu bez njih. Hvala puno!
Moj PC  
0 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice