Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.724
|
čitano: 14.753.096
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

roby27

da vidim da je razlika u količini ram memorije,,,zanimalo me da li postoji još neka razlika između ta dva modela

hvala na preporuci,,,,ipak bi išao na asusa,,,dobra mu je ta TN matrica,,,čak je dobila bolje ocjene od konkurenta mu lenova Y700, koji posjeduje IPS matricu

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.6.2016 9:45 (labudšiljo).
15 godina
14 godina

Nije TN nego IPS, u opisu piše.

Uz to ima tipkovnicu koja svijetli, 128GB SSD i 8 GB rama više od tvoga predloženoga.

EDIT: Vidim da krivo reklamiraju onda, međutim kolega bi i SSD pa bi onda bilo dobro naći neki sa SSD-om i više radne.

root
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.6.2016 17:07 (zoharbizo).
11 godina

anaR

Da, n550jx je alu vanjske izrade, a gl552vw nema nikakvog alu, osim mrve pozadi ekrana.

n550jx sa i7HQ u ADMu za 6125kn je super ponuda: http://www.adm.hr/prijenosno-racunalo-asus-n550jx-cn115d-156-fhd-i7-4720hq-26ghz-8-gb-ddr3-1tb-7200rpm-gtx950-2gb-gddr/78051ADM/product/ Drugdje je osjetno skuplji, a ona akcijska ponuda u Svijetmedija je prosla. Model sa i5H je 300kn jeftiniji od ovog kao i konkurentni Lenovo Ideapad 700, ali sa i5HQhttp://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+hq

Podebljanim sam htio naglasiti da Q znaci da je procesor quad core (4 fizicke jezgre) pa su tako i5-6300HQ i i7-4720HQ prilicno izjednaceni u poslovima koji ne koriste vise od 4 jezgre, a i7 ima prednost, kada program koristi i tehnologiju Hyperthreadinga, koja virtualno dupla jezgre. Malo si pogledaj to pod recommended hardware za te programe i tako.

Ne znam jesi li procitala ili ne roman koji sam nedavno sastavio, no edito sam da bude krace i razumljivije. Ukratko, sto se SSDa tice:

SSD za Asus bi te kostao oko 350kn za 120-128GB kapacitet, oko 500-600kn za 240-256GB, ovisno o modelu. Za ugradnju je potrebna ova ladica: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=ssd+ladica+III koja ide na mjesto dvd przilice. Przilicu mozes prenamjeniti da bude vanjska sa nekim usb-sata adapterom ili cime vec ili kupis vanjsku przilicu: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=vanjski+dvd

Lenovo po difoltu nema dvd przilicu kako bi bio mrvu laksi i tanji, a SSD ide na M.2 utor za koji onda treba i M.2 SSD, a takav je slicnih brzina i cijene kao i onaj koji bi isao u Asus. Za preporuku SSDa se obrati roby27

Oba laptopa imaju slicno hladjenje, iste Wifi module, slicne kvalitetne IPS ekrane, osvj. tipkovnice, 4 zvucnika (sa Asusom bi trebao doci mali prenosivi subwoofer, ali to ne pise u opisu ADMa) i tako, no Asus ima tu ekstra izradu, makar mi je tesko to usporediti jer ih nisam vidio uzivo te podataka o tom Lenovu zapravo nema puno. Puno vise podataka je o Ideapad Y700 jer je gamerska verzija, slicno kao gl552vw kod Asusa.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2016 1:18 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Ekipa pomagajte pliz...
ThinkPad Yoga 15

- FHD, Touch
- i7-5500U 2.40GHz
- 8GB DDR3
- 256GB SSD
- Win8.1Pro-64

Da li se da naći nešto bolje/jeftinije, ovaj je 10K

Do sad su mi u uži izbor ulazili ultrabookovi :
- Carbon X1 - ne pazim bas stvari, a ovo je military standard + sve drugo mu je naj naj naj osim kaj nema 360, ali ima 180 stupnjeva
- yoga 3 pro i Yoga 900 - super izgledaju zajedno ali izgledaju i lomljivo
- Dell xps 13 - ALL round igralec, nema ni 180 stupnjeva ali Je veri najs, 15 je preskup
- MacBook pro13 - strah me OS, nema ni 180, skupa memorija i sve ostalo, no odusevio me ipad AIR 2 pa je zato Mac tu

Do sada sam imao HP 17,3 pa me strah otici na 13 ili 14" - ne znam da li cu se naviknuti.

Imao je preko 3 kg+ pa valjda ove 2+ neće biti veliki problem IAKO bih volio lakši lap, ako ima koji pametan...

Recenzije kažu da yoga nije top izrade i da nema jako svijetlo na tipkovnici
jos smatram minusom težinu... veličinu vise-manje... Mozda 14, ne znam...

Jasno - word, web, mail, filmovi, igre ne bas osim kad sam na moru, recimo fifa 16

Sve zajedno sto mi se svidja na ovima gore našao sam u Yogi 15.
- [ ] Odlična Baterija
- [ ] dobar ekran ( vise od HD ne treba ali mora imati dobar prikaz, i po suncu )
- [ ] Touch 360 stupnjeva, za neke prezentacije koje su, jasno, šminka - jer danas je sve prodaja... Ekipa to pljuje a meni je super
( i navečer u krevetu mi je simpa 360 )
- [ ] SSD pod mus, ali bih volio 512 gb !!!
- [ ] Svijetleća tipkovnica i k tome superultraergonomska...
- [ ] 8 gb+ rama
- [ ] Vrlo Dobar proc
- [ ] Jamstvo?!

Cijena mi nije najvaznija, kupujem za sljedecih par godina...

To Je to, imate li kakve prijedloge ili je ovo ok konfa, nisam bas u ovim vodama...
Unaprijed hvala!

0 0 hvala 0
11 godina

Prva stvar koju trebas napraviti je otic u izlog nekog ducana i vidit kako uzivo izgleda 13.3", kako 14", kako 15.6", po mogucnosti jedan do drugog, znaci dogovorit se s ducanom da ti srede takvo pokazivanje. Usput skuzis koji ducani imaju uljudnije i ljubaznije osoblje, hehe.

Ja sam se navikao na 15.6", 2 i pol g na laptopu. Dobim 21.5" ekran, spojim s laptopom i sad izbjegavam gledat u laptop, makar ima vrhunski ekran, osim kad mi je nuzno potrebna mobilnost. To su sve osobne preference, zato velim, prva stvar je da se odlucis za dijagonalu. Druga stvar, zelis li ili ne touch i za kolko stupnjeva zelis to okretanje jer vidim da te i to muci.

Eh da, vrlo dobar proc + manja dijagonala od 15.6" bas ne ide skupa. i7-5500U bas i nije vrlo dobar proc, ali je vrlo solidan te jaci od toga niti ne ide u dijagonali manjoj od 15.6" jer je to najjaci stedljivi U procesor, a neke poveznice sa imenom i7, znaci klasicnim i7, bas i nema (marketing).

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2016 0:51 (The_Fichek).
12 godina

asus n550 nema msata niti m2 utor, ostaje jedino zamjena optike sa ladicom...

11 godina

n551jk je imao half-msata pa reko mozda ovaj ima. Tj. napiso sam da nemam pojma, a ako slucajno ima da zna koje su opcije. Budem prepravio post da bude manja gomila informacija pa cu napisat da kupi vanjsku optiku, ako joj je do optike.

12 godina

znam, taj half-msata u n551 je sluzio kao cache ako se ne varam, tesko je uopce naci takav format zato brijem da je za keširanje sluzio sa hdd-om

12 godina
neaktivan

I ja delam na 2 ekrana. Imao sam čak ideju uzeti si MacBook 15 i 2 vanjska ekrana, 1 doma i 1 na poslu pa cijelo vrijeme furati Mac sa sobom ali mi je to preskupa igra... Nemam ni sam pojma, ovaj yoga 15 mi je ok u globalu, sto dalje gledam manje vidim... Ako se sjetiš kojeg ok modela javi pliz, za sada neka stoji ovaj. Btw kaj veliš na reThink verzije, ima yoga pro 3 13.3 za cca 7K sa 12 mj jamstva... Ima i carbon X1 za iste pare 4gb/180ssd/touch ili 4/256/no touch?!

11 godina

"Pod imenom Lenovo Rethink radi se o robi koja dolazi od tvorničkog viška, otkazanih narudžbi, izložbenih modela, stock-rotation-a (prebacivanje sa jednog skladišta u drugo) i sl.
Roba je tvornički obnovljena, ispravna, istestirana po rigoroznim pravilima Lenovo-a te originalno zapakirana sa svom pripadajućom dokumentacijom od strane Lenovo-a i s pripadajućom Lenovo garancijom, servisnom i tehničkom podrškom. Ono što Lenovo ReThink program čini tako primamljivim je što praktički novo računalo dobivate za 20-40% jeftinije od robe iz Lenovo/New programa.
Predstavljamo Vam novu distribuciju - Lenovo reThink. O čemu se radi? reThink je Lenovo brand renew računala, prijenosnika, tableta, all-in-one itd. Radi se o uređajima koji su iz bilo kojeg razloga vraćeni proizvođaču, viškovi proizvodnje, EOL produkti koji su zamijenjeni novim modelima, itd. Šalju se na rigoroznu kontrolu i reparaciju ako je potrebno. Pakiraju se u reThink kutije i stavljaju u prodaju. Nema nikakve funkcionalne razlike između novih i reThink Lenovo proizvoda osim u cijeni, pokriveni su full Lenovo jamstvom.
Postoje 3 kategorije kvalitete:
- GOLD - NOVO
- SILVER - NOVO sa jedva vidljivim ogrebotinama samo na kućištu, ekran NEOŠTEĆEN
- BRONZE - NOVO sa vidljivim ogrebotinama samo na kućištu, ekran NEOŠTEĆEN"

To ti je njihov opis Rethink pa ti sad misli je li ili nije isplativo. Nemam sta linkat modele dok se ne odlucis za dijagonalu.. Inace, bas tako neki laptop kojeg trazis je moja boljka kod laptopa. Ne volim traziti laptope manjih dijagonala od 15.6". Specs im mogu biti skroz iste, a razlika u cijeni ogromno variraju jer eto, ovaj je mrvu laksi, malo/nesto/puno bolji materijal itd. Izradu opcenito nagadjam s obzirom na malo iskustva, puno vise s obzirom na recenzije i guglanje pa mi je nezgodno dati preporuku za tako skup laptop, manjih dimenzija. Kod laptopa vecih dimenzija se obicno tocno zna zasto je skuplji u odnosu na neki malo jeftiniji.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2016 1:27 (The_Fichek).
11 godina

Bok! 

Molim preporuku za laptop do 4000kn.

Koristio bi se za jednostavnije stvari: internet, mail, office paketi, neki jednostavni programčići i to je to.

Ne treba predinstaliran OS, poželjna je veća garancija (min 2 godine).

Ekran otprilike 15.6'', uzdam se u vas za best buy.

Primjer: https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?lid=209945

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Pozdrav,

prijatelj kupuje latop koji bi mu sluzio za faks (office), filmove i surfanje. Nesto do 4500 kn moze i malo vise, te je uvjet da ima instalirane windowse i da je 15.6. Eto pa ako netko ima prijedlog neki?

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2016 11:42 (telefon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

Trebao bi preporuku laptopa do 8000kn, pročitao sam zadnjih par stranica teme i vođen preporukama uspio sam pronaći

ovaj. Bitno mi je da ima SSD, i7 i što jaču grafičku radi V-raya i Maye i ponešto videoeditiranja. 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Trebao bi mi laptop sa ips matricom od 15" ekran (da je lakše portabilan) za obradu fotografija u photoshopu i virtualnih panorama, sa windozama do 7000 kn.

Pošto ste vi drage moje kolege i kolegice puno bolje u ovoj temi upučeni od mene cijenio bih vašu pomoć oko odabira.

Unaprijed vam puno hvala

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

TiMi79 Dakle stalno se vrtim oko 3 ista laptopa do 7000kn..

1) Nažalost je poskupio malo jer ga nema više u trgovini koja je nudila ogroman popust ali opet je dobar buy CLICK (ASUS N550JX-CN115D)

2) Skuplja verzija sa Skylake platformom i GTX960M grafičkom karticom, no nije alu izrada laptopa CLICK (ASUS ROG GL552VW-CN211D)

3) Lenovo jeftiniji je CLICK

Istina je da su ovo gaming laptopi ali kao takvi će vam dati i maksimalan performans i u korištenju samog laptopa za svakodnevne stvari ali i potrajati kroz godine. Što se windowsa tiče možete kupiti originalan keyovdje

SonicPlayer2 taj bi i ja preporučio, ssd ćeš morati kupiti i ubaciti sam

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2016 14:22 (Kopsi1304).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kopsi1304 kaže...

TiMi79 Dakle stalno se vrtim oko 3 ista laptopa do 7000kn..

1) Nažalost je poskupio malo jer ga nema više u trgovini koja je nudila ogroman popust ali opet je dobar buy CLICK (ASUS N550JX-CN115D)

2) Skuplja verzija sa Skylake platformom i GTX960M grafičkom karticom, no nije alu izrada laptopa CLICK (ASUS ROG GL552VW-CN211D)

3) Lenovo jeftiniji je CLICK

Istina je da su ovo gaming laptopi ali kao takvi će vam dati i maksimalan performans i u korištenju samog laptopa za svakodnevne stvari ali i potrajati kroz godine. Što se windowsa tiče možete kupiti originalan keyovdje

Zahvaljujem na brzom odgovoru. Zanima me ima li neke bitne razlike između 950 i 960 grafičke kartice, odnosno da li će biti neka velika razlika u brzini rada između prve i druge opcije?

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2016 14:33 (TiMi79).
14 godina

Pozdrav društvo. Trenutno imam HP-ov laptop sa I5 5200U procesorom, 8 GB RAM memorije, Nvidijinom Grafikom (940M sa 4 GB memorije) i originalne Windowse. Tražim nešto novo u cjenovnom rangu od 6000 kuna, jedini uvjet je da mora imati Windowse uključene u cijenu. Osnovna namjena bi bila pisanje tekstova i korištenje uredskih aplikacija, ali bih rado i zaigrao neku igricu (npr. BF4) ili nešto slično. Svaki savjet i preporuka je dobro došla. Sve firme dolaze u obzir osim HP-a, jer sam do sada imao s njima nažalost samo negativna iskustva. Unaprijed hvala

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011 David Bowie 1947-2016
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Od 6000kn i skuplje ili do 6000kn?

Ako je do 6000kn onda ovaj lenovo što sam u postu prije preporučio kao treću opciju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2016 14:43 (Kopsi1304).
14 godina
Kopsi1304 kaže...

Od 6000kn i skuplje ili do 6000kn?

Ako je do 6000kn onda ovaj lenovo što sam u postu prije preporučio kao treću opciju.

Problem mi je samo što tražim računalo koje ima ugrađene Windowse, a koliko sam uspio vidjeti, ovaj Lenovo to nažalost nema. Hvala svejedno :)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011 David Bowie 1947-2016
10 godina
neaktivan

Preko microsoft official web stranice se skine windows i stavi na USB - CLICK za stranicu i upute. Preko usb-a se instalira windows na računalo i kada te pita da upišeš windows key tu upišeš ključ kojeg kupiš za $20 (150kn) kako bi imao originalne aktivirane windowse.

originalan key se može kupiti ovdje

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2016 14:58 (Kopsi1304).
9 godina
neaktivan

The_Fichek 

Onda mi taj ASUS n55ojx izgleda vrlo izgledno. ;)

300 kn nije neka razlika kad se kupuje nova mašina. Od viška glava ne boli. Osim od viška alkohola...

DVD pržilicu nisam koristila već godinama, tako da mi je nepotrebna. 

Mislim da mi je SSD potrebniji. 

Dobila sam preporuku da jako pazim sa izborom SSD-a ako ne kupujem komp koji ga već ima u sebi.

Pa stoga molim da mi prstom (linkom) pokažete koji točno da kupim ako uzimam ovog ASUSa.

Link za ladicu mi je dao The_Fichek, a on kaže da mi roby27 može preporučiti SSD. 

Pa roby27 na tebe je red...

Hvala svima na odgovorima.

12 godina

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=pny+ssd

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=sandisk+x400

x400 ima 5 godina jamstvo tako da je u prednosti ako ti je bitno

link za ladicu ovisno o visini imas ovdje najjeftinije, besplatna dostava ako ide na tisak kioska

https://www.abrakadabra.com/hr-HR/Katalog/Racunala-i-periferija/Komponente/Tvrdi-diskovi/Ladice-za-HDD/c/FT316

ako je asus n550jx u pitanju onda ti treba 9,5mm ladica

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2016 17:17 (roby27).
15 godina
neaktivan

Hvala na preporuci. Zanima me još jedino da li se u taj N551 može ugraditi M2 SSD ili moram ići na rješenje sa ladicom ?

12 godina

Trebao bi savjet za nabavu laptopa. Sve živo sam proučio, ali kad god odaberem nešto vratim se na početak. Zadnji izbor bio mi je HP Envy 17, ali zbog pregrijavanja sam odustao, kao i od svih sa i76700hq procom.

Ovo bi bio popis uvjeta, te značajki koje imaju prednost:

• 17' ekran FullHD, idealno IPS
  • što lakši (koliko je to moguće u toj veličini)
  • da nije prevruč 
  • SSD ili da ima M2 utor
  • kvalitetna izrada/ugodan oku i na dodir

Laptop mi treba za rad, a za igranje imam desktop.

Trenutno imam Acer aspire 7750z (kraj 2011.), sa 8gb rama i ssd-om, pa nebi kupovao nešto što mi neće donijeti neko osjetno poboljšanje (bilo u manjem zagrijavanju, brzini, težini) 

Ako ne uspijem naći nešto u 17 inča možda se odlučim i za 15.6 kao zadnja opcija, ali onda imam i veći izbor pa je lakše odabrati...  

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2016 19:11 (DGS).

0 0 hvala 0
14 godina
Kopsi1304 kaže...

Preko microsoft official web stranice se skine windows i stavi na USB - CLICK za stranicu i upute. Preko usb-a se instalira windows na računalo i kada te pita da upišeš windows key tu upišeš ključ kojeg kupiš za $20 (150kn) kako bi imao originalne aktivirane windowse.

originalan key se može kupiti ovdje

Radije bih da odmah prilikom kupnje laptopa imam instalirane Windowse, ako nije problem. Postoji li neka marka u ovom cjenovnom rangu, a da nije HP? Hvala još jednom :)

12 godina
SonicPlayer2 kaže...

Hvala na preporuci. Zanima me još jedino da li se u taj N551 može ugraditi M2 SSD ili moram ići na rješenje sa ladicom ?

u njega ide half msata nestandardni format, bolje je ici na ladicu, m2 utor nema

http://laptopmedia.com/highlights/inside-asus-n551vw-disassembly-internal-photos-and-upgrade-options/

https://rog.asus.com/15842014/hands-on/g551-upgrade-guide/

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2016 19:21 (roby27).
9 godina
neaktivan

roby27 

Hvala na preporuci?

Misliš da mi ne treba više GB za SSD?

Nikad se nisam sa njim susrela, pa ne znam koliko je dovoljno.

12 godina
DGS kaže...

Trebao bi savjet za nabavu laptopa. Sve živo sam proučio, ali kad god odaberem nešto vratim se na početak. Zadnji izbor bio mi je HP Envy 17, ali zbog pregrijavanja sam odustao, kao i od svih sa i76700hq procom.

Ovo bi bio popis uvjeta, te značajki koje imaju prednost:

• 17' ekran FullHD, idealno IPS
  • što lakši (koliko je to moguće u toj veličini)
  • da nije prevruč 
  • SSD ili da ima M2 utor
  • kvalitetna izrada/ugodan oku i na dodir

Laptop mi treba za rad, a za igranje imam desktop.

Trenutno imam Acer aspire 7750z (kraj 2011.), sa 8gb rama i ssd-om, pa nebi kupovao nešto što mi neće donijeti neko osjetno poboljšanje (bilo u manjem zagrijavanju, brzini, težini) 

Ako ne uspijem naći nešto u 17 inča možda se odlučim i za 15.6 kao zadnja opcija, ali onda imam i veći izbor pa je lakše odabrati...  

mislim da je izbor tu lagan, asus n752 sa m2 slotom

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=asus+n752

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice