Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.713
|
čitano: 14.711.426
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
@sh0ba

Cini mi se da je ovdje kol'ko para tol'ko muzike. Zadnji toshiba mi se cini najbolji od ova 4. Cak toliko da mislim da cu nadoplatit i ja ga uzet :)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

@dupli post

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.4.2016 10:13 (GuardianOTB).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav svima,

imam jedan stvarno čudan problem i mislio bi da sam lud da nisam našao sličnu temu na internetu:
Dell community

Dakle, priča ide ovako:

Jučer sam kupio ovaj laptop jer mi se činio best-buy: Dell - Links, međutim nakon instalacije Windowsa 10 i nekog vremena provedenog na njemu počela me boliti glava, i dobio sam mrlju na oku, odmorio sam sat vremena i ponovno pokušao, i sa smanjenom svjetlošću i sa clear typeom, uz to se baterija nije punila jer je laptop imao još svojih problema. Ukratko, laptop mi je uzrokovao migrenu i glavobolju, te izmorio oči.

Danas sam laptop zamjenio za: ASUS - Links i nekako gledam u taj zaslon i čini mi se da dosta umara oči, i strah me jer ću morati šest sati dnevno gledati u to, ne želim si uništiti vid.

Daljnjim istraživanjem sam naletio na ovaj članak da intelovi driveri na LED displayima bole za oči.

Btw, na sličnom laptopu: notebook-asus-x551ma-sx026d-intel-n3520-quad4gbhdd750g i na ACERovom FULL HD monitoru nikad problema pa ni sad.

Molim Vas da mi preporučite najbolje što ima u:

•  Links poslovnici u Rijeci
  •  za web-development
  •  ništa pretjerano
  •  ima 15.6' i najugodniji mogući zaslon
  •  do 3000 Kn

kako bi zamjenio i ovaj laptop za nešto najoptimalnije i maknuo se od problematičnih drivera i zaslona.

Što mislite o ACER FHD - Links , je taj FULL HD valja što, ne troši oči?

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.4.2016 23:02 (Grbic).

0 0 hvala 0
11 godina

Tu ti bas i ne mogu pomoc. Tebi treba 100% Flicker free ilitiga PWM free ekran kakvi su rijetki na laptopima i treba postojat recenzija koja testira ekran da bi se uopce znalo imaju li takav ekran. Flicker free znaci da nema apsolutno nikakvih titraja, tipicnih za one CRT monitore, koji su ostali i na hrpi LCD monitora dan danas, a to Flicker free je tek od nedavno pocela bit marketinska specifikacija kod vecine desktop monitora.

FHD rezolucija bi ti izostrila sliku, znaci pixeli se nebi mogli uocit na 15.6" FHD, naspram HD, no neke to smeta, ali vecinu ne jer sve kad su ikone i smanjene lako se povecaju, bez gubitka te ostrine.

Za 3K nema puno biranja, ako zelis FHD jer za te novce se tek i javlja upravo u tom Aceru, blize 3600kn onda i u Lenovu, a iznad 4000kn u ostatku brandova i naravno kod precijenjenog Della tek oko 5000kn.

Pored Flicker free i FHD rezolucije treca bitna stvar koja se gleda kod super monitora je ekran koji pozeljno ne smije biti TN (kada nista ne pise je TN), znaci IPS, AMVA ili PLS kod desktop, odnosno samo IPS kod laptopa, a prvi IPS FHD 15.6" na trzistu su: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=+P50-C-18Phttp://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=acer+v3-574g Toshiba ima glossy ekran i malo tanji dizajn, nema optiku, ako ti je bitno. Acer ima matt ekran i zasebnu graficku pa se s njim moze i solidno naigrat. Opet, netko preferira matte ekran, netko glossy/zrcalni. 

Preporuka da se protegnes tih 600-800kn na zadnja 2 linkana za definitivno najbolje ekrane za te novce jer IPS >>> TN. Znaci bolje naruci (imas besplatnu dostavu kod vecine ducana za te cifre), nego da gubis vid. Problem je, ako ti ne daju povrat novca..

**Flicker neki osjeti, neki ne, nekima ne pomaze ni najbolji IPS, ako ekran ima flicker free (zato sam na pocetku napisao "tu ti bas ne mogu pomoc", ali eto raspisao sam se ko i inace :), ali nadam se da to nisi ti i da je taj Dell samo imao uzasno kvalitetan ekran. Malo pogledaj kakvi su ekrani ova zadnja 2 pa ces vidit da se radi o dobrim ekranima i da nebi trebalo biti problema sve i da nisu flicker free sto vrlo vjerojatno nisu.. (procitaj koju recenziju, pogledaj koji video).

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.4.2016 23:18 (The_Fichek).
15 godina

Pozdrav ekipa,

treba mi mala pomoć od vas iskusnjara. Znači laptop do 2500kn, nije za igrice (eventualno LoL, al to govno svaki moze pokrenit), vise surfanje, gledanje filmova, radu u wordu, excelu i slično... Recimo ekran velicine 17", ali ako imate i kakve druge mozda bolje prijedloge za tu svotu, slobodno napisite. 

Hvala unaprijed

EDIT: bez windowsa, to ću sam ;)

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.4.2016 0:17 (msimu666).

0 0 hvala 0
11 godina

Izvolis http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=hp+17-g003nm Nema boljeg 17.3" za te pa i vece novce. Uvjet ti inace nije bas realan jer oko 2500kn se uopce javljaju 17.3" laptopi, no srecom imas taj best buy.

9 godina
neaktivan

Puno hvala na savjetu i objašnjenju, Toshiba mi se jako sviđa jer je tanka i bez optičkog pogona, a Acer ima backlight na tipkovnici, što je isto super. Žao mi je što sam kupovao laptop tek tako jer mi je hitno trebao bez da sam razmišljao o ovakvim stvarima. Čudno mi je da Asus koji sam kupio prije godinu i pol za 2600 kuna mi nikad nije doveo vid u pitanje, a onda za veće novce dobijem takve uređaje. Ne znam kakav je zakon o potrošačima, može li se unutar par dana vratiti uređaj i dobiti povrat novca bez pitanja? Pokušat ću dobiti povrat novca nekako i nadam se da će mi onda ostati slatka briga između tankog dizajna ili osvjetljene tipkovnice.

Svi dodatni savjeti su i više nego dobrodošli. :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.4.2016 0:53 (Grbic).
11 godina

Pitaj ih i sve ce ti objasnit, sreca pa si kupio u kvalitetnijem ducanu kao Links. Mozda ces morat malo platit, ako je originalna ambalaza ostecena, ako je sve kao izvuceno iz kutije skupa sa neostecenom kutijom, tj. ambalazom onda nebi trebao nista platit kod njih.

S obzirom na to da si bio zadovoljan sa Asusom od 2.6K znaci da nemas problema sa flickerom pa zanemari sve sto sam o tome pisao, a preporuka jos jednom, jedan od ona 2 sa IPSom. Pazi samo, super je kad laptop nema optike, ako ti ne treba, ali to znaci da ne postoji mogucnost naknadne nadogradnje SSDom, a da ti u laptopu ostane HDD, ako laptop nema msata ili m.2 utor, sto ta Toshiba 95% nema. Cisto da znas, ako kasnije mislis nadogradjivati SSDom.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.4.2016 0:52 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

Ja sam se ipak na kraju odlucio za toshibu s i3 5005, 17,3" i 930m grafikom koja je ispod 940, ali koliko sam vidio i dosta bolja od 920. nadam se da će me dovoljno dugo dobro služiti.

hvala svima na pomoci, ekipa na bug.hr-u mi je jedna od drazih na bespućima interneta.

1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Nažalost, rekli su da ga ne mogu tražiti povrat novca jer je već bio zamjenjen. Eto, to mi je škola za ubudće, da se prvo raspitam na bug forumu. Sad ću se morat naučit živjet sa malo lošijim ekranom, ali bar me ne boli glava od njega ako ništa drugo. Još jednom hvala na savjetu.

I preporučam svima da se klone Dellovih modela unutar 3000 kuna.

11 godina

Hmm, hebiga onda. Links ne drzi model v3-574g sa i3 niti tu Toshibu, uzalud pisanje, al nvm. Za te novce uglavnom gledaj nesto sa 3825U (u praksi ista stvar kao i3) ili i3, sad koji tocno ni sam ne znam, ako cemo gledat kvalitetu ekrana sto je zapravo nepredvidiva stvar i za puno vece novce..

15 godina

Tražim mali prijenosnik sa sljedećim karakteristikama:

- dijagonale 10'' do 13,3''- hard disk od 500gb (najmanje)

- dobar procesor tipa i3

- 4gb memorije

- cijena oko 2.500 kuna

- namjena prijenosnika - youtube pjesme, surfanje, word

Postoji li uopće takvo što?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

10" -> tablet

>= 13.3 -> laptop

Moze se kupit dobar tablet za te novce, ali naravno ne sa i3 vec Intel Atomom.

13.3" se ne moze kupiti za te novce sa i3, vec od 3000kn: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=13.3+i3 (rethink Lenovo su koristeni)

9 godina
neaktivan

Pozz svima.

Planiram da kupim laptop, na njemu bi radio: malo internet,filmovi,edit videa i slika, i neki manji gaming,planiram da ga uzmem na duze staze, i koji da od ova dva kupim i koji ce moci duze izdrzati, bar jedno 5 - 6 godina?

- Toshiba Satellite C55-C-134 (613e)

Display: 15.6"

CPU: Intel Core i5-5200U (2.7GHz Turbo, 3M)

RAM: 4GB

HDD: 500GB

Optika: DVD-RW

VGA: NVIDIA GeForce 920M 1GB DDR3

2× USB 2.0, 1× HDMI, 1× USB 3.0, 1x Čitač memorijskih kartica, Web Camera, Garancija: 24 mjeseca

- Toshiba Satellite C55-C-1KP (561e)

Display: 15.6"

CPU: Intel Core i3-5005U (2.0GHz, 3M)

RAM: 4GB

HDD: 1TB

VGA: NVIDIA GeForce 920M 1GB DDR3

Optika: NE

2× USB 2.0, 1× HDMI, 1× USB 3.0, 1x Čitač memorijskih kartica, Web Camera, Garancija: 24 mjeseca

0 0 hvala 0
11 godina

Za edit videja je bolje ici na jos jaci CPU, neki HQ/MQ/M/H, a ne U. Za ostalu namjenu je svejedno koji od ta 2.

Kolko ce izdrzat dugo laptop nitko ne zna. Dio ovisi i o tome kolko ces se brinut za laptop..

12 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Pozdrav, kupujem laptop ovaj tjedan, cijena 5500 do 6000 max, igrace se se igre, nikaki zahtjevni programi se nece koristit, od ostalog surfanje, gledanje filmova i da, mora bit laptop radi prenosivosti.

- da je (koliko - toliko)  dobar ekran

-velicina nije bitna, moze 15.6 iako ni 17.3 ne bi bilo lose

-dobar procesor i graficka

- da nije prelosa izrada

jos par pitanja vezano uz sve, zanima me da li je toliko losija slika na anti glare ekranima  i da li je full hd nepotreban na 15.6 ekranima

Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
11 godina

Slika zavisi o vrsti panela, znaci pozeljan ti je IPS za bolju kvalitetu. Anti glare ili glare je osobna preferenca. Full HD vecini uglavnom pozeljan.

Prijedlog: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=n550jx ili http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=n551jx (za 250kn vise i7 i Win10)

9 godina
neaktivan

Hvala na brzom odgovoru al problem ovih laptopa posto kupujem na rate da cijena nije 6k nego blize 7k a to mi je malo previse koliko god  ja htio to kupit, malo san gleda mozes li mi rec ako znas iz prve ruke asusovu k seriju odnosno k550jx- dm013d, cini mi se da bi taman bia 6000 na rate

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.4.2016 17:49 (Spalato1312).
9 godina

poz, trazim prijenosnik za curu (pod tim mislim da je boja eventualno ljubicasta, bijela itd, ne crna (poklon za krizmu)), cifra: cca 3000kn, hvala :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
9 godina
The_Fichek kaže...

jep, tog sam i gledo na nabavi, nek joj bude bar 5005u proc, e sad dal je bitno da je integrusa il GF 920m/930m? nisam ziher, ona vjerovatno nece igrat igrice nego vise manje net, filmovi, eventualno amaterska obrada fotografija itd

kaj velis na ovog? http://www.nabava.net/search.php?q=C55-C-1KR%2C&tpkp=1&kPostavke.pregledSortTrazilica=2&kPostavke.pregledBrojProizvoda=30

11 godina

Integrirana bu dovoljna. Mislim da je isto ok, ali izrada Acera je provjerena, a Toshibu nisam usporedjivao sa drugima, sto ne znaci da je slabije izrade.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.4.2016 18:50 (The_Fichek).
9 godina
The_Fichek kaže...

Integrirana bu dovoljna. Mislim da je isto ok, ali izrada Acera je provjerena, a Toshibu nisam usporedjivao sa drugima, sto ne znaci da je slabije izrade. Ugl, 920M grafa ne vrijedi tolko vise novca, ali je ok ponuda.

štima, hvala :)

9 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Za edit videja je bolje ici na jos jaci CPU, neki HQ/MQ/M/H, a ne U. Za ostalu namjenu je svejedno koji od ta 2.

Kolko ce izdrzat dugo laptop nitko ne zna. Dio ovisi i o tome kolko ces se brinut za laptop..

Ma necu ja toliko editovat videje, nego samo neki tekst dodat i to osnovno, sad dal da uzmem ovaj sa i5 ili i3, i dal cu moc igrat bar ets 2 sa ovim i3 procesorom i geforce 920m 1gb?

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.4.2016 19:16 (threess13).
11 godina

marattz

Zapravo vrijedi vise novca, cca 200kn. Ja sam isao usporedjivat najnize cijene, sto nije bas fer. Ostalo stoji, najbolje provjerit laptop prije kupnje u ducanu.

threess13

Moci ces igrat ets2 i nesto zahtjevnije igre i sa i3. Za igre pokusaj ulovit 940M, ako mozes, ali 920M je isto ok.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.4.2016 19:20 (The_Fichek).
14 godina
Taj isti model ti se za 5000 kn mjesec dana prodavao novi na njuski iz zapresica lik bio
14 godina
K550jx sa 4200h i 950m te fhd ekranom za 4400 nov zapakiran, na njuskalu ,sto mislite ?za gejming
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Vrijedi li ovaj lap te novce?

Za malo uredskog posla, surfanja i pokoju igricu.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Gamer21 kaže...
K550jx sa 4200h i 950m te fhd ekranom za 4400 nov zapakiran, na njuskalu ,sto mislite ?za gejming

Kakve je situacija sa garancijom i papirima? To je osjetno jeftinije nego u trgovini a laptop je solidan

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice