Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.638
|
čitano: 14.579.882
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav ljudi, trazim jedan tablet pc sa docking tipkovnicom za tetu. Za surfanje i pohranu slika, nista posebno. Bitno je jedino da ima sto vise prostora... do 3000kn.  hvala

Werdum Combat Team
11 godina
9 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav

Trebam preporuku za laptop do 4000kn. Laptop bi služio za normalno surfanje, gledanje filmova, možda nešto odigrati (ništa prezahtjevno), Photoshop i Sony Vegas u vrh glave.

Što se tiče ekrana nemam posebnih zahtijeva. HDMI poželjan...

Bilo bi dobro da Windowsi već budu instalirani ali nije uvjet.

Hvala unaprijed 

0 0 hvala 0
11 godina

Eh sad, kaj tocno sa Photoshopom i Sony Vegasom? Bavis se time pomalo ili mozda renderas videje iz Sony Vegasa? Mozda 3D modeliranje u Photoshopu?

9 godina
neaktivan

Ma ovako amaterski, kao i kolega par postova iznad. Malo napraviti koju kompilaciju za svoj gušt i sl. 

0 0 hvala 0
11 godina

Onda mozda http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=ips+15.6+i3, tj. ta Toshiba i Acer koje vidis, a kod Lenova mislim da se radi o pogreski u opisu sto se tice IPS kojeg sam gledao da dobis kvalitetniji ekran, a sa kvalitetnijim ekranom obicno dodje i kvalitetnija izrada.

16 godina

Evo, nakon dugotrajnog citanja ove teme da i ja pitam za savjet.

Ukratko, treba mi all round laptop, 15''. Sluzit ce za sve, dakle posao, multimedija, office, internet, mozda poneka igra... Znaci da je brz, kvalitetan, ok baterija, garancija... dvoumim se treba li mi uopce opticki disk. Pozeljno ssd, bilo bi dobro da dolazi s windowsima, ali nije presudno. Budzet oko 6000.

Nasao sam ovo i ne znam ima li sto bolje. Brine me jedino kvaliteta izrade ovog acera, ali kad gledam Toshibe, HP i sl. nude dosta slabije strojeve za istu lovu.

http://www.mikronis.hr/acer-aspire-v5-591g-intel-core-i5-6300hq-2-30ghz-8gb-1tb-128gb-ssd-linux-15-6-full-hd-nvidia-geforce-gtx950m-2gb-p-n-nx-g5wex-013.aspx

Unaprijed hvala na savjetima.

Never do today that which will become someone else's responsibility tomorrow.
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

The_Fichek uzeo sam Toshiba Satellite P50-C-18P

Hvala za pomoć 

1 0 hvala 0
10 godina
mrzech kaže...

Evo, nakon dugotrajnog citanja ove teme da i ja pitam za savjet.

Ukratko, treba mi all round laptop, 15''. Sluzit ce za sve, dakle posao, multimedija, office, internet, mozda poneka igra... Znaci da je brz, kvalitetan, ok baterija, garancija... dvoumim se treba li mi uopce opticki disk. Pozeljno ssd, bilo bi dobro da dolazi s windowsima, ali nije presudno. Budzet oko 6000.

Nasao sam ovo i ne znam ima li sto bolje. Brine me jedino kvaliteta izrade ovog acera, ali kad gledam Toshibe, HP i sl. nude dosta slabije strojeve za istu lovu.

http://www.mikronis.hr/acer-aspire-v5-591g-intel-core-i5-6300hq-2-30ghz-8gb-1tb-128gb-ssd-linux-15-6-full-hd-nvidia-geforce-gtx950m-2gb-p-n-nx-g5wex-013.aspx

Unaprijed hvala na savjetima.

Po meni odličan odabir. Neki konkurent bi mu bio n551jx, ali sa ovom akcijom u mikronisa trenutno, definitivno je acer bolji odabir pogotovo radi ssd-a i 5g jamstva. Laptop ima sve što si nabrojao, osim win i optike za koju i sam kažeš da ti baš i ne treba. Po meni je solidna izrada, ali to je više prema onome što drugi kažu. Ako se ne varam, ovo bi trebao biti otprilike isti model sa razlikom u procesoru (i ssd-u).

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.3.2016 14:12 (AirLive).
9 godina
neaktivan

Pozdrav! Trebam savjet za kupnju laptopa, pošto ga doista ne znam sama odabrati. Mislim ga nosit naokolo dok putujem, slat mailove, surfat, pisat blog i uređivat fotke u Lightroom-u usput.  Bitno mi je da mi stane u ruksak, da nije spor i da baterija traje malo duže.. Budžet? Mislim da mi za to što trebam ne treba neka skupa zvjerka - ne bih izdvojila više od 2000kn ako je ikako moguće. Pomagajte!

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Pozdrav, moze preporuka laptopa do 5000 - 6000 kn.

Nema posebnu namjenu, sve po malo, SSD nebi bio los, ali pod uvjetom da performanse onda ne budu pre slabe.

Kaj mislite o njemackom trzistu, jel se mozda tamo vise isplati kupit lap?

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5, LG G3

0 0 hvala 0
12 godina
Adam kaže...

Napokon  je pala odluka što kupujem.

Po preporuci  The_Fichek kupujem HP ProBook 430 G3

Ali trebam još jedna pomoć. Proširio bih ga za RAM i HDD.

Koju dodatnu RAM  memoriju ? Što moram gledati da budu kompatibilna s postojećom i

koji HDD od 500GB?

Hvala.

The_Fichek kaže...

Adam

Jesi provjerio radi li se o M.2 ili 2.5" SSDu, ako je ovo drugo onda nema mjesta za HDD posto nema optike, ako je prvo onda sve ok, al opet ih pitaj moze li unutra fino stati HDD. Sto se tice RAMa najbitnija oznaka je SODIMM ili odvojeno so dimm ili sa crticom izmedju so-dimm i ona podrazumijeva standardni 1.35V napon za laptop HDDe. Dalje je nebitan brand, gledas cim jeftinije. Sto se tice frekvencije uzimas standard 1600Mhz jer na istoj rade 99% predinstaliranih laptop RAMa, no opet ih mos pitat za svaki slucaj.. Sto se tice HDDa, mislim da se bas i ne isplati 500GB jer su 1TB skuplji za 50-100kn. Kolko vidim po temama slaganja konfi obicno se preporucuju WD Blue, Seagate Barracuda i Toshiba P300, svi redom 7200rpm, a ti mozes jos malo proguglat kako koji zvuci, komentare, brzine. Kad sam birao za stolni komp izbacio sam Toshibu radi nekih zvukova koje sam nasao da proizvodi, dvoumio se izmedju WD i Seagate, na kraju uzeo Seagate koji nist ne kvrcka, a ima prilicno dobre brzine, stovise prema Userbenchmark je jedan od najbrzih mainstream 1TB HDDova.

Za ram ovako ako je sigurno da ide ddr3L a ne ddr4 ram posto je skylake u pitanju, ocito je neki low chipset u pitanju kad prima ddr3

http://www.centro.hr/crucial-ram-4gb-ddr3l-1600-mt-s-pc3-12800-cl11-sodimm-204pin-1-35v-1-5v-single-ranked-ct51264bf160bj.aspx

Kaj se tice hdd-a fichek ti govori za desktop hdd(3,5") sto nema smisla kad oni ne stanu u laptope, kaj se tice preporuke ovo je ok

http://www.centro.hr/hdd-mobile-hgst-travelstar-z5k1000-2-5-750gb-32mb-5400-rpm-sata-6gb-s-sku-0j42312.aspx

12 godina
Edge kaže...

Pozdrav, moze preporuka laptopa do 5000 - 6000 kn.

Nema posebnu namjenu, sve po malo, SSD nebi bio los, ali pod uvjetom da performanse onda ne budu pre slabe.

Kaj mislite o njemackom trzistu, jel se mozda tamo vise isplati kupit lap?

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Acer+Aspire+V5-591G

za mrvicu vise od 6k imas sve upakirano sa m2 ssdom + 5 godina jamstvo

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.3.2016 5:09 (roby27).
14 godina
neaktivan

Može mala pomoć :)

Kupujem mladem bratu laptop za poklon, prva godina je faksa, a ima neko staro sranje, pa bih mu poklonio nesto bolje. Cijena do koje bih isao je do 5000, max 5200, ali ako može jeftinije, ne bih se bunio :D

Laptop bi mu služio za multimediiju, ali isto tako za igrice, znaci ne mora sada raditi na high postavkama, glavno da mu rade noviji naslovi.

Trebao bih ga kupiti do kraja tjedna, kupujem gotovinom, može bilo koji dućan.

Unaprijed se zahvaljujem na pomoći

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pitanje jedno za The_Fichek pošto mi je već pomogao prije godinu-dvije (ili bilo koga tko se bolje razumije u prijenosna računala).

Zanima me da li se isplati/je li dobra kupnja:

Asus ROG G750JX - službene specifikacije i kratak opis:

Intel Core i7-4700HQ, 2.40GHz
17.3″ Full HD ekran - Glossy
8GB RAM
1TB HDD
Nvidia GeForce GTX 770M

Star je oko 3 godine, ima par sitnijih oštećenja, baterija traje (ovisno o upotrebi) cca 2 sata.

U mogućnosti sam uzeti ga za 4.000,00 k, pa me zanima je li to dobra cijena (gledajući po njuškalu, nešto u tom rangu je preko 5k kuna).

(plus što bih ubacio unutra svoj SSD od 240 GB i kupio još 8 GB RAM-a)

Korištenje uglavnom za grafički dizajn - CorelDraw i Adobe paket (Illustrator, Photohop, InDesign i Acrobat) te povremeno za WoW/Dota 2/WoT.

(trenutno koristim stolno računalo koje ima 16 GB Ram-a, ali slabiji procesor - G3420, a često mi se dogodi da bi bilo dobro uzeti računalo sa sobom kada idem negdje pa zato gledam prijenosnik).

Hvala na pomoći.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.3.2016 16:27 (n3om0rph).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Pozdrav,
Tražim neki laptop do 3500 kn. Treba mi uglavnom za filmove, surfanje i faks.

Može li mi netko dati svoje mišljenje o ovom laptopu- http://www.elipso.hr/informatika/laptopi/LENOVO-IdeaPad-Z5070__59_432077/ Gledao sam i ostale, ali dosta mi se sviđa 5 godina garancije od elipsa. Svi drugi prijedlozi i komentari su dobrodošli.
Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

pozz ljudi, uskoro kupujem novi laptop do 5500, max 6000 kn, najvise mi treba za gaming i ako bi vec imo u sebi ssd bilo bi pozeljno ili da ima ips ekran!

Hvala :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Pozdrav, znaci trazim laptop iskljucivo za gaming do max 7300 kn. Eto, ne treba najnovije naslove na max, naravno, ali da ih moze vrtit. Placam gotovinom, velicina ekrana da ne bude manja od 15.6 incha. Ako neko ima prijedlog, hvala!

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.3.2016 23:46 (Davidnv).

0 0 hvala 0
17 godina
Davidnv kaže...

Pozdrav, znaci trazim laptop iskljucivo za gaming do max 7300 kn. Eto, ne treba najnovije naslove na max, naravno, ali da ih moze vrtit. Placam gotovinom, velicina ekrana da ne bude manja od 15.6 incha. Ako neko ima prijedlog, hvala!

Asus GL552 (plastika) ili

Asus N551VW (aluminij)

9 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
11 godina

n3om0rph

Dobra cijena. Mana: nema jamstvo i nema IPS ekran u odnosu na novije G/N 751 ili 752 serije. 770M = novija 960M ili 860M. Stvar je sto ti tako jaka graficka ni ne treba, ali ti je pozeljan jaci proc, tako da nemam pojma jer jaci procesor na 17.3" dijagonali nikako nemozes dobiti za te novce. Sve na kraju zavisi koliko si spreman potrositi na laptop i moze li mozda proci 15.6" dijagonala, tj. laptop kao Asus K550JX / N550JX iz ducana?

Definitivno ti taj i7 nije potreban za igre (mozes guglati "gamingslaptopjunky 970M i5 i7" ili umjesto 970M napises 850M za koju su isto radili test pa guglas posebno te graficke da znas kolko su jace/slabije od 960M), pogotovo ne u odnosu na i5-6300HQ. Sa druge strane zgodno je sto model GL552 sa i7 ne kosta puno vise naspram i5, no i dalje je to plasticna verzija, a verzija bolje izrade sa nesto alu legure jeste G ili N551 VW/JK/.. kako ti je kolega linkao. 
Odabir je na tebi. Mislim da GL552 moze bez visokih temperatura probavit i7 (jos malo zguglaj), a po meni je mozda bolje imat cvrsci laptop, makar iskreno nisam okusio moc i7, a ni tako jaceg i5 pa mi je tesko prosudit. Sto se tice 17.3" gledaj Acer Nitro: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=acer+nitro+17.3+6300hq (5g jamstva u Mikronisu) ili malo skuplji model sa i7, takodjer na akciji u Mikronisu, no to je vec 8K. Po cvrstini izrade je negdje izmedju spomenuta prosla 2 Asusa, ali opet malo potrazi recenzije i procitaj dojmove na temi Acer Nitroa na forumu. Ne moras se brinut sa hladjenjem jer tu briljira za tu debljinu laptopa, nego da imas pojma sto ocekivat od izrade ili neceg drugog.
Ako imas novca za protegnut se preporuka je taj Acer posto ocito ciljas na 17.3", a i imas super ponudu sa 5g jamstva; ako se ne mozes protezat onda se sam odluci izmedju Asusa koje ti je kolega linkao i koje jos sam stavi u nabava.net da vidis nacine placanja, ima li igdje koja akcija i tako. Umjesto N551VW kao sto rekoh mozes kucat i G551VW, ne jer je ROG, nego ako ti se vise svidja crna boja. Konkurencija tocno tim laptopima su Lenovo Y700 i 15.6" Acer Nitro, isto super laptopi, ali nesto skuplji, radi cega je 15.6" Asus malo isplativiji i radi cega je 17.3" Acer Nitro veci best buy od 15.6" modela.

anonymous_Zg

Imas prakticki 1, tj. 2 odabira, ako se protegnes jos 200kn:

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=asus+n550jx full alu izrada, jedina pisana recenzija za koju znam - klik

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=asus+n551jx mislim da naspram n550jx nema aluminija i sa donje strane, nisam naso nekakvu pisanu recenziju, no mozes ocekivati prakticki isto sto i od n551jk/jw i zapravo od n550jx

950M = 850M sto pisem radi: http://www.gaminglaptopsjunky.com/i5-vs-i7-midrange-gaming-performance-test-gt-850m/ gdje imas vrlo dobru usporedbu radi koje bez griznje savjesti mozes uzeti n550jx.

Darek123

Dobar odabir za tu namjenu. Konkurencija su malo noviji Lenovo z51 i Acer F5-571G te su uz Lenovo z50 to jedini 15.6" laptopi koji za te novce nude 1920x1080p aka FHD rezoluciju, koja je opcenito pozeljnija od HD rezolucije. Ako ti ta FHD rezolucija bas i nije bitna (ona ima cijenu), onda mozes ustedjeti sa npr. ovim HPom: klik kojeg ima i u Elipso, samo treba potrazit, a nalazi se i pod imenom HP 250 G4 te kad je druge boje nije skroz isti serijski broj.

MSN

15.6" Asus K550JX (citaj ponudu Ekupi i Elipsoa) ili Acer V5-591G (znam da je Acer prek budzeta, no najjeftiniji je na akciji sa 5g jamstva)

17.3" http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=K751LX+i5 - nema konkurencije, jedino steta sto naspram 15.6" modela nema jaci i5H

Adam

Istina, slusaj Roby27 :) Nemam pojma zast sam poceo pisat o desktop HDDima.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.3.2016 1:42 (The_Fichek).
15 godina
protjeran

Trebam laptop do 13-14.000? Većinom je za gaming da ne moram komp vući za sobom, te trgovina u kojoj uzimam je ADM. Gledao sam predator ali neznm još. Znači u tom rangu znam da je najjače što mogu dobiti Nvidia 970M 3GB i bitno mi što veći ekran i da je FHD! Odmah pitanje, dali je moguće u predatoru 17 sa 970M 3GB nadograđivati grafičku?