Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.665
|
čitano: 14.612.871
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Lenovo ima malo bolji procesor, ali HP je 17.3" sto ima cijenu. Takodjer, taj Lenovo je koristen sto podrazumijeva ReThink u imenu. Bolji po meni je: http://www.ekupi.hr/Lenovo-i3Win10-IdeaPad-100-80QQ0031SC-prijenosno-racunalo-706689.aspx

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2016 16:15 (The_Fichek).
9 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

znaci taj lenovo s ekupi je bolji od ovog hp-a? Hvala na odgovoru!

0 0 hvala 0
11 godina
FrankMartin kaže...

Malo sam njuškao i gledao odlični su mi ti koje si linkao no nažalost biti če preskupi poradi drugih stvari koje moram uzeti tako da ču se morati limitirati na 3500-4000...tako da 17tice otpadaju sigurno...

Imali štogod u tom buđetu a da zadovoljava wot? Filmove mogu gledati na bilo kojem pošto mi je to tek treča opcija za gledanje pored TVa i desktopa...a i stari Asus je koristio pa če i novi laptop...

Vidim u Linksu neka akcija što kažeš na ovaj https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-hp-15-r268nm-m3j46ea-core-i7-5500u-dvdrw-4gb-500gb-geforce-820m-15-6-hd-wled-hdmi-bt-kamera-usb-3-0-dos-crno-014610166 ? Ili ovaj https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-hp-15-ac161nm-t1l94ea-core-i5-4210u-dvdrw-4gb-1000gb-radeon-r5-m330-15-6-led-hd-hdmi-bt-kamera-usb-3-0-dos-sivo-014610213 Jedino me garancija brine kod njih...

Ili možda nešto ovakvo pošto je također na akciji a garancija je 5 godina... http://www.elipso.hr/informatika/laptopi/ASUSTEK-X554LJ_XX862D/

Već sam zaboravio na tebe. Prema tim linkovima ne mora biti znači nužno fhd? Te radeonke su preslabe, u rangu integriranih. 920m je nešto bolja, ali po meni je bolje ići na 840m/940m.

U tom rangu imaš acer f5 sa i3 ili sa i5. Taj sa i5 je tu jer ide preko 4k, ali samo malo. Ostali sa i5 su skuplji. Još je tu i v3 acer kojemu je prednost ips ekran. Preporuka gledati ovoga sa i3 5005u radi višeg takta. Od asusa je tu k555lb. Ovaj ima još nešto malo bolji procesor, ali hd ekran, a ne fhd. Sa hd ekranom imaš još jedan asus sa istim procesorom, ali 17.3'' - x751lb. Kad sve te modele stavim na vagu nekako najviše odskače ovaj sa ips, ali naravno ulogu igra i npr. jači i5 procesor ili bolje jamstvo ili veća dijagonala za tu cijenu.

Vidim sad da si u poruci napisao da si iz Rijeke i spominjao si neke trgovine, ali ionako kad naručiš brza je dostava pogotovo jer si iz velikog grada. Malo pogledaj za neku veću garanciju ili neki drugi poklon ako dobivaš za istu ili malo veću cijenu. Možeš se raspitat u wot temi ako neko ima laptop (po mogućnosti ne gaming) kako mu se vrti igra na njemu. Neki koji nude duže jamstvo su prosat, mikronis, ekupi, links.

The_Fichek 

Šta znači kad piše renew u imenu?

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2016 16:44 (AirLive).
10 godina
neaktivan

Sobzirom da sam limitirao iznos onda bih pristao i na HD ekran...ali ču kupovati iz fizičkih trgovina iz Rijeke radi plačanja na rate...keš mi treba za nešto drugo ;)

Sad vidjeh ovoga....skoro pa mi sve paše čak ima i FHD i uz to trgovina koja mi paše :)  http://technomarket.hr/products/09148997/acer-f5-571g-38y9-nx-ga4ex-004Što kažeš na njega? Sad vidjeh da je to onaj koji si mi linkao samo po malo večoj cjeni...

Budi ponosan!
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2016 16:56 (FrankMartin).
11 godina

Je imaš taj model i jeftinije, technomarket valjda nije na nabavi.net pa ga ne izbacuje. Svi ti aceri koje sam linkao su fhd. Ako gledaš baš taj model npr. ima za 3999kn u protisa i mikronisa sa 5god jamstva i odmah ispred njih ekupi sa +2god za dodatnih 99kn. Ne znam sad šta sve ima u Rijeci, ali pazi i na to da su te cijene na nabavi zapravo web cijene pa gledaj trgovinu ako ima iste cijene i za rate.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2016 17:16 (AirLive).
10 godina
neaktivan
Nazalost nemaju dostupan taj model u Rijeci...od onoga sto meni pase ima dva jedan ima i3 4005 i 940M i 3800kn je a drugi i3 5005u i 840M i 3600kn je...oba su HD a ne FHD pa se sada dvoumim...HD ce mi proci pomirio sam se stime sad me samo zanima dali mogu ta dva gurati wot na srednjim postavkama da bude glatko igrivo i koji odabrati ja naginjem ovome sa 5005u procesorom...?
Budi ponosan!
11 godina

Ko nema dostupan model? Technomarket? Koliko vidim dosta trgovina si spomenuo tamo, nijedna ne odgovara? Bolji je naravno onaj procesor sa većim taktom, tako da svakako 5005u. Po meni bi trebao moći gurati, drži ga samo u struji i na high performance. Kažem, za biti siguran možeš pitati nekoga u wot temi ako ima slabiji laptop kako mu se vrti igra.

10 godina

Pozdrav,

što mislite o laptopu HP ProBook 470 G3 P4P75EA? 

http://www.futura-it.hr/katalog/prijenosna-racunala/notebook/hp-prijenosna-racunala/0374870/

lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Unimatrix 007 kaže...

Ekipa, koji laptop biste preporučili u rangu 3000kn, najbolje kaj ima, a da se na njemu može nešto i odigrat, pokoja Fifa, možda neki NFS. Cijena nije fiksna, dalo bi se protegnut koju stoticu ako se zaista isplati. Za surfanje i filmove će pretpostavljam bilo koji bit dosta, znači upitno je samo da se može i nešto odigrat na tome. Lijep pozdrav! 

Itko?

http://wotlabs.net/sig_min/eu/unimatrix_2411/signature.png
11 godina

Unimatrix 007

ako je ok 500GB HDDa, onda je najisplativiji za igre izmedju ostaloga: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=E5-571G-328Y

razmislit i o protezanju na 3500kn, ako je pozeljna FHD rezolucija na kojoj se mogu igrat te igre: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=+F5-571G-38Y9

840M = 940M graficka

Taraba

Cvrst i kvalitetan laptop, ali u toj konfiguraciji i za te pare je totalno neisplativ. Zguglaj taj procesor, usporedi sa npr. i7-4710HQ ili i7-6700HQ ili bilo kojim i7HQ/MQ ili npr. i5-6300HQ / i5-4200H pa ce ti bit jasno.

AirLive

Koristen laptop koji je ponovno u prodaji i onda ima ona 3 ranga za Lenovo prema kojima se procjenjuje stanje.

kate256

Ima osjetno jaci procesor, izrade bi trebale bit tu negdje, ekran na Lenovu mozda zrcalniji. Nije bas fer usporedba jer nisu iste dijagonale, znaci veca dijagonala kosta i treba se odlucit koju ces. Oba ce posluzit super za surfanje/office i sl., a i3 u Lenovu ima potencijala i za zahtjevniju namjenu, npr. AutoCAD...

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2016 23:09 (The_Fichek).
17 godina
The_Fichek kaže...

Unimatrix 007

ako je ok 500GB HDDa, onda je najisplativiji za igre izmedju ostaloga: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=E5-571G-328Y

razmislit i o protezanju na 3500kn, ako je pozeljna FHD rezolucija na kojoj se mogu igrat te igre: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=+F5-571G-38Y9

840M = 940M graficka

Hvala, ovaj prvi se čini kao odlično pogođen izbor, gledao sam testove i na toj rezi, 840M tjera skoro sve i to uglavnom glatko na medium-high detaljima. A ove popularne, LoL, Dotu 2, CS:GO rastura na visokim detaljima. Točno što se i tražilo. Lijep pozdrav! 

http://wotlabs.net/sig_min/eu/unimatrix_2411/signature.png
11 godina

Rastura te igre i na FHD rezoluciji, provjereno. Npr. u Doti smanjis render za 20% i imas nekih 20fps vise, skoro pa linearno sa postotkom, samo pametno namjestit postavke i imas vrlo fluidan fps (50-60, a za dotu 70-80fps otkako je dosao Source2 koji se uglavnom nije testiro po netu) sa malim kompromisom u nekim vise nepotrebnim, estetskim efektima. Po meni je bolje veca rezolucija i manje takvih efekata, nego manja rezolucija i visi detalji, tim vise sto se cesto jedva primjeti razlika izmedju npr. med i high detalja. Ti detalji skoro pa da su postali marketinski trik za guranje skupljih grafickih. Lp 

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2016 23:57 (The_Fichek).
11 godina
The_Fichek kaže...

Koristen laptop koji je ponovno u prodaji i onda ima ona 3 ranga za Lenovo prema kojima se procjenjuje stanje.

Koja su to 3 ranga? I koja je onda razlika između renew i rethink pošto si gore napisao da rethink znači da je korišten (a u prodaji je)?

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.3.2016 6:05 (AirLive).
15 godina

Pisao sam prošle godine već ovdje u temi, kada sam planirao kupiti laptop i zamijeniti desktop, no uzeo r9 390 tako da računalo ostaje do daljnjeg a s time su se promijenili i potrebe kod laptopa.

Dakle, tražim laptop sa SSD(min 250gb). HDD nije potreban, poželjno je da bude bez HDDa. 6700HQ must također. Grafa je nebitna(razlog gore navedeni) iako koliko vidim sve potencijalno zanimljivo dolazi sa 950M/960M.

15,6" je maksimum, iako bih preferirao 13,3" no nažalost ne postoji ništa sa i7icom kod nas pristupačne cijene. Preferiram što lakši/tanji laptop. Još jedan poprilično poželjan feature bi bio NVMe support.

E sad, sve navedeno zadovoljava samo Zenbook Pro koliko sam upoznat i to je 9500kn, što je ujedno i max iznos koji mogu izdvojiti. 

Ukoliko gledam nešto jeftinije i zanemarim NVMe, jedini izbor je Acer V5-591G za 7500kn.

Pitanje -> da li ima nešto drugo što zadovoljava gore navedeno u ova 2 cjenovna ranga? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav

trebala bi mi 2 laptopa, namjena bi bila office+net+(filmovi), bez ikakvog gaminga i slicno.

Mislio sam mozda jedan do nekih 3500-4000 kn a drugi do nekih 3000 kn. Eto, nemam neke posebne zahtjeve, laptopi nece imat neki tezak posao no ipak bi zelio da traju sto duze. Po mogucnosti da su lagani,IPS mozda ako ima dobrih ponuda za ovaj skuplji.

Hvala

0 0 hvala 0
11 godina
AirLive kaže...
The_Fichek kaže...

Koja su to 3 ranga? I koja je onda razlika između renew i rethink pošto si gore napisao da rethink znači da je korišten (a u prodaji je)?

Citaj opis npr. ovog Rethink Lenova: http://www.magazinrs.hr/racunalo-lenovo-rethink-h30-05-a8-6410-4gb-1tb-7/LEN-R90BJ002QGE-S/product/

foobar333

skuplji - Acer v3-574g, Toshiba P50-C-18P

jeftiniji - http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=15.6+5005uhttp://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=15.6+3825u

mystik

Za NVMe support mi se neda gledat, ali preporuceni koji imaju M.2 support lako vjerojatno da imaju i NVMe supp. Posto Asus dominira u tom rangu linkat cu ovak: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=asus+15.6+6700hq i onda pripazi na G modele, a kod N modela si siguran da NEmaju full plasticnu izradu kao npr. GL552. Kad imas slucaj npr. G551VW vs N551VW, onda ih gledaj kao prakticki identicne laptope drugacije pofarbane. Konkuriraju Lenovo Y700 i Acer VN7-592G, nikakav V5-591G za te novce (7 - 8.5K kn). U 13.3" nema sanse da stane taj hardver, takav laptop ne postoji. i7-6500U nije ni blizu isto sto i i7-6700HQ. Za sto ti treba laptop, ako nije problem da znamo?

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.3.2016 18:51 (The_Fichek).
9 godina
neaktivan

Može savjet za kupnju prijenosnog računala u ovoj trgovini? http://www.comel.hr/ Ograničene su mi mogućnosti i ne mogu kupovati preko interneta pa vas molim da predložite nešto ovdje ako možete...
Računalo je za poslovnog čovjeka i budžet je oko 2500 kn. Bitno je da računalo brzo radi jer će bit u upotrebi većinu dana za dosta stvari... da može bez problema obavljati sve što treba, također su bitni Windowsi... (znači bez igrica, najviše Office, internet).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Bok ljudi, razmatram kupnju novog laptopa. Cijena max do 5000 kn. Namjena je isključivo za programerski rad (development manjih web i mobile aplikacija), dakle ne namjeravam igrati igre,gledati filmove i slično. Bitno mi je samo da je dovoljno brz, zaslon 15,6", po mogućnosti metalna maska,... Za sada mi se ovaj čini dobar - hp 250 G4 (samo za ovaj ssd ne znam je li malo 128gb) ali ako netko ima bolji prijedlog dobrodošao je.Inače nisam neki preveliki stručnjak.

Hvala

PeMaCN
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

PeMaCN

Windowsi bitni da ne? Zelis li mozda visu FHD rezoluciju? Zelis li mozda IPS ekran?

Malo mi je nezgodno traziti jer im trazilica ide po brandovima i imaju ponudjenih 10 opcija sa Windowsima i nemaju uopce mogucnost sortiranja po cijenama. U tom rangu nema neke mudrosti, pokusavas ugrabit procesor sa cim jacim Passmark scoreom i to je to, s time da imaj na umu da se Hyperthreading Intelovih i3 ili 3825U procesora ne racuna u score, no te procesore skupa sa Windowsima niti ne mozes ulovit za te novce jer Windowsi nabijaju cijenu pa gledas n29x0 (najcesce n2940), n35x0 (najcesce n3540), AMD a6-6310 itd., pozeljno da score bude blizu 2000 ili veci, a kakav ce ga HDD zadesit kao i kakav ce ga ekran zadesit je skoro pa nemoguce predvidit za tako jeftin laptop, radi cega se preporuka laptopa i najvise svodi na grube specs (informacija je jednostavno premalo).
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.3.2016 22:37 (The_Fichek).
9 godina
neaktivan
11 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru. Windowsi (ne trebaju biti vec instalirani) najvjerojatnije ali ako se za tu cijenu moze dobiti nešto bolje a da nije windows prihvatio bih. Sto se tice ekrana, buduci da ne namjeravam gledati filmove, igrati igrice niti ih razvijati on mi nije toliko bitan

PeMaCN
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2016 12:25 (PeMaCN).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Napokon  je pala odluka što kupujem.

Po preporuci  The_Fichek kupujem HP ProBook 430 G3

Ali trebam još jedna pomoć. Proširio bih ga za RAM i HDD.

Koju dodatnu RAM  memoriju ? Što moram gledati da budu kompatibilna s postojećom i

koji HDD od 500GB?

Hvala.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Pozdrav :)

Situacija je sljedeca:

Kao i svi tu, ocu kupit laptop i obratio sam se frendu za savjete i ugl nasli taj posvud spominjan Asus K550JX koji bi mi bio kao u budzetu. tocnije, radi se o Asus K550JX-DM232D verziji :)
http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Asus+k550jx

super stvar je kaj je fkt super po pitanju secifikacija i na super snizenju trenutno u par ducana (ekupi, bla bla), ali sam naiso i na neku malo drukciju verziju (DM175D) i osto zbunjen kak je u protisu jeftiniji taj 175d od 232d verzije iako se cini da je jaci? ima 8gb rama, a ne 6 (nezz ima li jos koja razlika jer sam newb)... ugl i tako ja iso solo jucer trazit reviewse i fkt je internet beskoristan kad je u pitanju k550jx jer nema nigdje tocan model pa nezz kolko ista vrijedi taj video s youtubea etc.

ugl. kolko sam kuzio po tom videu i nekim kvazi recenzijama (i po vasim razgovorima ovdije), ekran mu se cini fkt los :( a i kad vidim kako se i tipkovnica i ekran savijaju te da je sve to fkt 'pucketavo i glasno'... nekako mi se cini da ce me sve to samo zivcirat i da necu normalno moc uzivat u njemu :/

Jel ga itko tu kupio na kraju? kak ste zadovoljni? :3

e sad... moj budzet je bio manji pa sam ga navuko na oko 5tis jer fkt ocu kad ga kupim, da je to kak spada i da ne pizdim kasnije zkj nisam dal micak vise pa da sam miran sa svime.

Uz svakodnevne multimedia tasks poput surfanja, filmova i office-a, bavio bi se (amaterski) programima poput Adobe Ilustrator, Photoshop, Lightroom, Sony Vegas Pro za video editing i sl.

Realno nisam gamer, ali ako me lupi da ocu odigrat nesto (lol, neki final fantasy, kajgod) da to mogu i napravit :/

Tako smo i došli do specifikacija i tog asusa...

Moje pitanje na kraju ove biblije je:

ima li kakav laptop priblizno takvih specifikacija, a da ima bolji ekran i da je 'cvrsci' ?? :( naravno, around that price range.

skuzih po vasim tipkanjima da je ta graficka 950M same thing ko i ona 840m (ili koja vec) pa ono... mozda se moze nac nesto sto cu moc komotno koristit za te svoje potrebe :)

ako zrtvujem mozda malo te neke specifikacije, pa da bude bolji ekran i da je laptop cvrsci... ocu li moc (pod)jednako dobro i komotno radit kao i sto bi mogao na tom asusu k550jx-dm232d ?

ugl. POMAGAJTE jer ja sam osto zbunjen nakon svega i fkt se ne kuzim previse u sve to ^^

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2016 13:58 (aaron.d.wolf).

0 0 hvala 0
11 godina

Adam

Jesi provjerio radi li se o M.2 ili 2.5" SSDu, ako je ovo drugo onda nema mjesta za HDD posto nema optike, ako je prvo onda sve ok, al opet ih pitaj moze li unutra fino stati HDD. Sto se tice RAMa najbitnija oznaka je SODIMM ili odvojeno so dimm ili sa crticom izmedju so-dimm i ona podrazumijeva standardni 1.35V napon za laptop HDDe. Dalje je nebitan brand, gledas cim jeftinije. Sto se tice frekvencije uzimas standard 1600Mhz jer na istoj rade 99% predinstaliranih laptop RAMa, no opet ih mos pitat za svaki slucaj.. Sto se tice HDDa, mislim da se bas i ne isplati 500GB jer su 1TB skuplji za 50-100kn. Kolko vidim po temama slaganja konfi obicno se preporucuju WD Blue, Seagate Barracuda i Toshiba P300, svi redom 7200rpm, a ti mozes jos malo proguglat kako koji zvuci, komentare, brzine. Kad sam birao za stolni komp izbacio sam Toshibu radi nekih zvukova koje sam nasao da proizvodi, dvoumio se izmedju WD i Seagate, na kraju uzeo Seagate koji nist ne kvrcka, a ima prilicno dobre brzine, stovise prema Userbenchmark je jedan od najbrzih mainstream 1TB HDDova.

aaron.d.wolf

Da, to je jedina razlika, eventualno jos moze postojati malena razlika u kvaliteti ekrana, posto i ekrani istog modela rijetko budu skroz isti. 2GB DDR3 laptop, tj. SODIMM RAMa kosta od 90kn nadalje, a 4GB od 135kn nadalje, tako da ni razlika izmedju tih modela nebi smjela biti veca od 100kn, no prosjecan kupac nece ic gledat cijene RAMa i tu je prilika da trgovac zgrabi malo veci dio kolaca.

Ekran je tipican TN, a TN niti da je najbolji vrlo tesko konkurira IPS/PLS/VA panelima.

Malo si se zbunio sto se tice graficke, 940M je isto sto i 840M, a 950M je 80% bolja i cca 100 eura (moja procjena s obzirom na HR i svapsko trziste, ukljucujuci PDV i maržu) skuplja od tih. i5-4200H, iako osjetno jaci od i5-5200U je zapravo jeftiniji za dobrih 55 dolara iz Intelove tvornice. Moja pretpostavka je da laptopa sa H/HQ/M/MQ procesorima ima manje jer ih je teze ohladit, jer U procesori vise produljuju autonomiju baterije i jer su vecini korisnika sasvim dovoljni. Tj. U procesori dostizu starije M/H po performansama, no kad got gledas U vs spomenute druge vrste procesora iste generacije, onda je U slabiji. Upravo radi toga svega je K550JX best buy, jer je prvi laptop koji nudi osjetno jace performanse od konkurencije.

Jedina konkurencija tom Asusu je Acer V5-591G: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=v5-591g, cijenovno smjesten izmedju K550JX i N550JX Asusa: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=n550jx, a taj N550JX ima i IPS ekran i full alu izradu radi cega je taj Acer u nezgodnoj poziciji, a bio bi u zgodnijoj da npr. sa 8GB dolazi za 5500kn. DDR4 RAMi su takodjer vrlo jeftini pa treba izvagat. Taj Acer je po izradi slican K550JX, no ima ne tako dobro hladjenje, a bolji TN ekran na sto ukazuje specifikacija 94% NTSC, ali ni bolji TN nemre konkurirati IPSu. Prednost Acera je vec 2 generacije bolji i5 (izmedju stoji Broadwell, npr. i5-5200U) i to i5HQ, a ne vise H, sto znaci da je Hyperthreading i5-4200H pretvoren u fizicke jezgre, sto kod nekih programa ima velik znacaj, a kod drugih vrlo malen. Eh sad, sve da i oces tako jaci proc, po meni bolje uzet K550JX sa i7-4720HQ: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=k550jx+i7 za iste pare. Znaci taj Acer V5-591G, jedini konkurent po hardveru, je dosta stisnut u ponudi Asusa na HR trzistu.

U obzir uzmi: http://www.njuskalo.hr/hp-prijenosnici/hp-pavilion-gaming-15-ak155nm-oglas-18420873 Takodjer ima izvrsno hladjenje kao spomenuti Asus modeli i jos IPS, uza onaj i5-6300HQ koji kao i sve sto ima Skylake u imenu ima nabijenu cijenu posto je to zadnja Intel generacija. Jos malo vidi Njuskalu jer ima dobrih ponuda N551JK Asusa koji su bili prije ovog N550JX modela i tako, trazi po specifikacijama kao "15.6 IPS" ili "15.6 960/860/950M/i7-4710HQ/i7-4720HQ".. Te graficke jesu overkill za tebe, no iz ducana ne postoji jeftinija ponuda nekog jaceg procesora u laptopu uza nizu klasu graficke, a oni stariji laptopi sa jakim i7 tesko da ce imat IPS jer IPS u laptopima je stvar friska par godina.

PeMaCN

Bolji ekran ne mora biti samo za multimediju, no ok. Pogledaj i opipaj jos ovaj HP i ovaj Dell pa ih sve usporedi u Mikronisu i pitaj ih kako bi isla kombinacija SSD + HDD, ako te to zanima. Ako te zanima extra autonomija baterije vidi jos ovaj Asus kojeg nema u Mikronisu, ali regularno dolazi sa 3g jamstva i na laptop i na bateriju koja je debelo najveceg kapaciteta za taj rang, no izrada je prosjecno dobra. Taj ima FHD rezu, prethodni ne i to je na tebi da odaberes sto vise zelis, koliku radnu povrsinu i ostrinu zelis, koliko sitne ili velike ikone (FHD reza na 150% skaliranja ikona je isto sto i HD na 125%).

mario25011995

Ok je to, samo vidi ima li 24mj jamstva jer Aceri moraju imat regularno 24mj jamstva na fizicke osobe, a 12mj na pravne. Proc solidan. Izrada provjerena i solidna po mojim kriterijima, pogotovo za taj rang, ekran isto ok.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2016 22:44 (The_Fichek).
9 godina
neaktivan
Pozdrav svima, buđet mi je 3500 do 4000kn i imam malu nedoumicu između:
1. DELL Inspiron 5558, i3-5005U 15.6'' HD (1366 x 768), Intel Core i3-5005U (3M Cache, 2.00 GHz), 4GB, 1TB, GeForce 920M 2GB , DVDRW, WiFi, BT, RJ-45, WiDi, HDCam, Mic, USB 3.0, 2xUSB 2.0, HDMI, CR, Linux, Black
ili
2. U Elipsa do sutra daju 10% na sve Acer laptope
ACER Aspire E5 573G - NX.MVUEX.011
Procesor: Intel Core i5 5200U 2.20GHz
Zaslon: 15.6" FullHD 1920 x 1080
Grafički sustav: nVidia GeForce GT940M 2GB
Radna memorija: 6GB DDR3 1600MHz
Tvrdi disk: 1TB SATA
Optički uređaj: DVDRW
Masa uređaja: 2.35kg
Baterija: Li-Ion 6 ćelija
Operativni sistem: Linux
Boja: žuta-crna

Kažu da je Dell 2 klase bolje ali ovaj Acer je jači i ulazi u buđet. Možda nešto drugo?

Hvala

0 0 hvala 0
11 godina

Namjena??????? Koju rezoluciju bi vise htio, FHD ili HD???

9 godina
neaktivan
http://www.ekupi.hr/Lenovo-FHDCore-i34GB1TBR7-M360-2GB-Z51-70-80K6019JSC-prijenosno-racunalonbsp-758859.aspx zanima me da li ova oznaka od 2 GB pokraj grafičke kartice znače da ona ima posebno 2GB RAM-a ili da koristi 2 GB od ugrađene RAM memorije
Lp

0 0 hvala 0
11 godina

Ima svojih 2GB sto je i vise nego dovoljno. Najjaca grafa i osjetno jaca od M360 u tom rangu je 940M, informacije radi.

11 godina

skytiho81

Posto ti budzet dozvoljava radje gledaj N551JX: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=N551JX te pitaj par ducana koja je razlika naspram: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=n550jx+i7 jer ni sam ne znam pa mozes vratit feedback. Kada gledam 960M graficku onda mozes dobiti i7, ali uz kompromis cvrstine izrade (GL552VW), a izrada je u tvom slucaju po meni bitnija nego Hyperthreading pa sa 960M grafickom jos gledaj: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=n551vw Mogao bi se zapitati zasto sam ti onda uopce preporucio ove sa i7 na pocetku, zato sto n550jx sa i5 ima Haswell, a ne Skylake i5, sto znaci dvojezgreni i5-4200H, dok je i5-6300HQ cetverojezgreni. N551JX ni nema sa i5. Ne znam tocno koliko bi i bi li uopce dobio sa 960M u tim programima, mislim da bi se veca razlika osjetila u igrama. Najveca prednost 960M je GDDR5 memorija koja igra ulogu na FHD rezi, a na HD je prakticki irelevantna. Izrada svih osim GL552VW, kojeg sam stavio u zagrade, je vecinom od aluminija sto je poznato za N seriju, a kod npr. N550JX bi trebalo biti vise alu izrade sa donje strane sto bi trebao biti glavni razlog zasto je sa istim specs skuplji od N551JX. N551VW bi izradom trebao biti identican N551JX, a skuplji od N550JX jer ima Skylake komponente (Skylake CPU, RAM, matična -> nativna podrska za M.2 SSD). Vise o M.2 smo pisali ovdje: KLIK Nema posebne razlike izmedju Skylake i Haswell i7, a ima izmedju Sky i Hasswell i5, a razlika izmedju Skylake i5 i ovih i7HQ je samo i jedino Hyperthreading (nema cak ni razlike u Cacheu jer je kolicina Cachea povecana na i5-6300HQ). Takodjer, prakticno nema posebne razlike izmedju DDR3 i DDR4. Mislim da sam obuhvatio sve. Znaci po meni ti je pametnije iskoristit budzet do max. i kupit laptop cvrsce izrade i IPS ekrana sto Acer v5-591g i Asus k550jx nemaju.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.3.2016 10:12 (The_Fichek).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice