Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.645
|
čitano: 14.596.503
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Ekipa treba mi best buy laptop do 3000 kuna ponajvise za surfanje,gledanje filmova te pohranu slika
Razmisljo sam o ASUS X554LA-XX1181D koji mi spada u budget inace je 2800
Slobodno mi i vi nesto predlozite ako ne mislite da je ovo dobro

0 0 hvala 0
11 godina

hajperšes

Kupuj dok nije nestalo: http://www.links.hr/artikl-014.660.105 pa ih pitaj da ti nadograde sa 4 ili 8GB RAMa ili pitaj mozes li to sam napraviti pa u tom slucaju preporuka: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=hyperx+impact+ddr3l Pitaj ih mozes li kod njih naknadno produljiti jamstvo jer ne vidim da imaju opciju produljenja jamstva za Asuse, no to i nije tako bitno jer mozes rjesiti u drugim ducanima: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=asus+produljenje+3 te si jos mozes razmisliti o ugradnji SSD diska na mjesto optike uz pomoc SSD ladice. Nedaj se zbuniti jer sam nabrojao sve moguce sto mozes napraviti nakon kupnje, najbitniji ti je prvi link. Ciljano taj Asus radi najboljeg procesora u tom rangu, super hladjenja, dovoljno dobre izrade i FHD rezolucije.

myfiles4you

Ne bas, jedino ako zelis i Windowse, no nakon afere sa malwerima u predinstaliranim Windowsima u Lenovo laptopima takve treba kupovati sa oprezom. Bolji odabir sa 820M grafom je: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=dell+3543+820m radi procesora, koji je ustvari kao i3U bez Hyperthreadinga kojeg AutoCAD tako i tako ne koristi. n3540 ima slabije jezgre, ali veci broj. Opet je fora u god dana jamstva vise u startu naspram vecine ostalih.

croGOREatia

Dobar odabir.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.10.2015 14:05 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan
hajperšes kaže...

ne streamam igre , vec sebe ( za konferencijske pozive, skype, youtube 1080p nekad 720p, uglavnom mozda se nisam dobro izazio, prikazivam ne ekran vec ono sto se pokaze web kamerom logitech c920 ili c930e...)  (igre ne igram na laptopu) hvala

Prema ovom izvoru treba ti najamnje 2 Mbps za FHD video prijenos, što bi u praksi bilo bar nekih 2,5/3 Mbps (5Mbps je optimalno).

Za 1080p (ili kvalitetan 720p) prijenos ti ipak treba vanjska kamera jer se proizvođačima jednostavno ne isplati ih ugraditi u laptope.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.10.2015 14:42 (PoloMarko).
16 godina

Ljudi bok, možete li mi preporučiti laptop do 3000 kuna. Namjena bi bila Word, surfanje, gledanje filmova. Dijagonala bi trebala biti 17 inča.

11 godina

Ja bih dao prednost Dellu radi 3god jamstva i nist losijih specs naspram ostalih: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=17.3+5749 Mozes probat sam naci nesto sa 5god jamstva, ja nisam uspio pronac da je razpolozivo i 17.3" do 3k.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.10.2015 15:11 (The_Fichek).
9 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Da li je bitno da laptop ima quad core procesor i5 ili i7 za to ili ce neki obicni i5 ili i3 biti sasvim dovoljni. Jer sam c920 vec kupio a i internet mi zadovoljava te brzine potrebne.

ediiiiiiiiii gordooooooo

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kopam po netu, pa da i vas zamolim za savjet. Par stvari koje su mi bitne:

- Ispod 2,5 kg

- Full HD ekran 12-15"

- Procesor relativno bitan, odnosno što bolji

- Disk: preferabilno da je unutra HDD, pa da dodam M2 SSD

- Grafička: jednom na pola godine da mogu pokrenuti par godina staru igru

- Osvjetljena tipkovnica bi bila super

Cjenovni rang... Do/oko 7000kn.

Razmisljam i o nekom rabljenom, kakve su sanse da se nadje nesto cca 1-2 godine staro sa bar pola godine garancije sigurnosti radi?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

hajperšes

Mislim da se nemas kaj brinut sa preporucenim Asusom, a cisto za informaciju i5-4200H je dvojezgreni proc sa Hyperthreadingom koji simulira jos 2 skoro pa jednako jake jezgre, tj. threada. Jaci procesor ide od 6000kn, sto mislim da nije potrebno posto streamas samo poziv, a ne neku kompliciranu radnju kao npr. igranje zahtjevne igre, radi cega sam te pitao ono u startu.

kreso7

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=gl552+asus+i7 , ili sa i5H: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=asus+gl552+i5

ako moze 17.3" imas sa jos boljom grafom: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=acer+nitro+049

Polovno: http://www.njuskalo.hr/acer-prijenosnici/acer-aspire-v-nitro-vn7-591g-59bu-15.6-240-gb-ssd-m-2-oglas-16200263

Htio sam ti linkat i par iz njemackih ducana, al vidim da su cijene brutalno poskocile pa mi je jasno zasto je ponuda u HR u tom cijenovnom rangu pala.

Cheezl

All-around po meni Acer V3-574G bez razmisljanja, tim vise sto je dosao novi model sa i3-5005U (hvala na informaciji). To je najjeftiniji laptop u HR sa IPS ekranom sto je skupocjena prednost naspram ostalih i razlika u kvaliteti ekrana ce sigurno biti osjetna naspram ostalih. Mana je vjerojatno kvaliteta izrade, no da je to nesto ispod prosjeka sumnjam (malo guglaj, upisi v3-574g i u youtube), a Lenovo bi trebao najcvrsci od tih. 940M = 840M (isti chipovi sa minornim razlikama u clocku), 920M je cca 25% slabija od tih, a grije jednako jer je starije mikroarhitekture. Ako je volja imati 17.3" onda je Asus kojeg si linkao dost dobar prema specs, a prema kvaliteti izrade neka gleda HP Probook 470 sa 5god jamstva, ali i vrlo slabom zasebnom grafickom (M255 je samo mala jaca od mobilne integrirane HD 5500 i3/i5-5xxxU procesor): http://www.mikronis.hr/hp-probook-470-g2-intel-core-i3-5010u-2-10ghz-4gb-500gb-dvdrw-dl-freedos-17-3-hd-amd-radeon-r5-m255-1gb-p-n-k9j53ea.aspx Iako veceg ekrana, radna povrsina 17.3" 1600x900 nije veca od 15.6" 1920x1080p

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2015 13:13 (The_Fichek).
16 godina
Laptop do 4000 kn

Pozdrav, može li mi netko samo pogledati i usporediti ovaj Lenovo laptop iz Technomarketa:

http://www.technomarket.hr/products/09144352/lenovo-g5080-80l000c7sc

Sa sličnom ponudom iz Elipsa, pošto kupujem laptop sestri do 4000 kn, a biram između te dvije trgovine, koja će ga koristiti za osnovne funkcije najviše (čitaj: internet i filmovi)

U Elipsa ima dosta šira ponuda između 3000 i 4000 kn (u Šibeniku), samo nisam upućen između razlika između npr Lenova i Acera/Toshibe (kojih ima dosta u Šibeniku za tu cijenu i sa sličnim karakteristikama)?

Unaprijed zahvaljujem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: Laptop do 4000 kn

5god jamstva vise ne vrijedi u Elipso? Ako je tako radje gledaj Lenovo z50 u Linksu: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+z50+i3, radi malo manje cijene, mrvu boljeg procesora, dost bolje graficke (makar nije bitna, povecava ulozeno/dobiveno omjer laptopa). Lenovo kojeg si linkao je skroz dobar odabir, tim vise sto je FHD reza i dalje rijetka ispod 4000kn, a za nest vise novca mozete provjeriti Acera radi toga sto je prvi na trzistu sa IPS ekranom:

http://www.elipso.hr/informatika/laptopi/ACER-Aspire-V3-574G__NX.G1TEX.022/ (ako vas zainteresira, pitajte ih hoce li im doci novi model sa i3-5005U)

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2015 13:23 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

Pozdrav! Molio bih preporuku za laptop do cca 10 tisuća kn, 17 inča, za surfanje, igranje, pohranu svega i svačega te sa dobro riješenim hlađenjem i po mogućnosti sa dobrim zvukom

0 0 hvala 0
12 godina

Ako ti nije hitno ja bi pricekao Asus G752 on bi trebao do kraja godine doci, ako je onda Asus G751 ili Eurocom brand ali njih je tesko naci opcenito i drze cijenu dosta. 

13 godina
neaktivan

G751 je ipak skuplji, bi li G771 bio u rangu kvalitetom?

12 godina
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2015 14:30 (roby27).
13 godina
neaktivan

Ahaa hvala ti puno

9 godina
neaktivan

treba mi misljenje o ovom laptopu:

http://www.instar-informatika.hr/notebook-asus-g551jw-cn277d-intel-core-i7-4720hq-8gb-ddr3-1tb-hd-128gb-ssd-156-fhd-led-nvidia-gf-gtx960m-4gb-dvdrw-2-god/G551JW-CN277D

radi se o asus g551jw

trazim malo jaci laptop (uglavnom za gaming, ali u buducnosti moguce i stvari kao editiranje slika, videa, programiranja itd), u cijenovnom rangu do otprilike 9000kn (moglo bi i manje :P) 

ovaj gore navedeni laptop mi se svidja (zato i trazim dodatno misljenje), ali vjerojatno postoje jos slicnih laptopa koji su mozda malo jeftiniji jer ustede na nekim stvarima koje mi ne trebaju.

npr, mozda bi jaci i5 procesor bio sasvim dovoljan za moje potrebe, ali nisam siguran i treba mi strucnije misljenje

svidja mi se sto ovaj laptop ima SSD disk (to specificno i trazim), ali mislim da mi nije potreban onda HDD posto imam externi na kojeg spremam podatke.

grafička mi se svidja, al mozda je i 2gb ddr3 sasvim dovoljno, neznam :D

baterija nije najbitnija stvar, cesce je na punjacu nego sto nije.

free dos obavezno

eto puno stvari neznam ili nisam siguran, ali zato sam dosao tu potrazit pomoc pa eto unaprijed hvala :D

ako trebaju jos kakvi podaci ili moje preferencije a da sam zaboravio napisati samo recite

0 0 hvala 0
11 godina

Prije mjesec-dva si ga mogao kupiti sa istim specs, bez 128GB SSD (koji zasebno na trzistu vrijedi prosjecno 500kn) za 7400kn, tako da je prvo misljenje da je preskup.

Moje pitanje tebi, moze li proci 17.3" jer imas: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=acer+nitro+049 sto je trenutno best buy u tom rangu, a 15.6" Nitro je zacudo skuplji (vjerojatno radi manje potraznje i ponude), no mozes ga pogledati jer ga ima u ponudi sa 5god jamstva: http://www.mikronis.hr/acer-aspire-v-nitro-intel-core-i7-4720hq-2-60ghz-8gb-1tb-linux-15-6-fhd-nvidia-geforce-gtx860m-2gb-p-n-nx-mqlex-073.aspx (860M = 960M u praksi) U tog Acera mozes staviti M.2 SSD (bez micanja optike), a mozes i obicni SATA3 na mjesto optike, kako to klasicno ide.

9 godina
neaktivan

17 inča mi je malo preveliko, ali ako je jeftinije onda nema problema :D

dakle ssd mogu staviti i u 17 inča i u 15 ako se odlucim za njega (5 godina garancije mozda presudi :D )

još jedno pitanje, samo. znam da se ne kupuje po brendovima, ali imam loša iskustva sa acer laptopima. i znam da su cesto ljudi gurali asus ili lenovo ispred acera, al se tu sta promjenilo onda?

11 godina

Da, malo pogledaj recenzije i iskustva forumasa pa ces vidjeti uglavnom pozitivna misljenja. Uostalom, kod laptopa se radi i o sreci (da ti crkne ili ne neka komponenta) i nepaznji ljudi (prasina moze izazvat dost problema, skuplji laptopi kao taj Nitro i Asus od ispod imaju mrezu protiv prasine, no svejedno ih valja pocistiti 1-2 put u godini; nadalje zgodno je promjeniti termalnu pastu nakon nekog vremena). Jeftiniji laptopi uglavnom dolaze sa stedljivim procesorima, tako da kod vecine laptopa jeftine-srednje klase toplina uglavnom dolazi od zasebne grafe prilikom igranja ili cega vec. Ono sto sam uocio je da svaka nova serija Acera ima nesto novo za istu cijenu, a ta Nitro je kao gamerska serija, no izgleda elegantno i za poslovni laptop po meni. Hladjenje je dovoljno dobro i kolko sam skonto po recenzijama nist losije od Asusa G/N551/771, samo su temperature drugacije raspodijeljene. Jedina mana je sto nema lagan samostalan pristup komponentama, znaci za nadogradnju i RAMa i SSDa, ako ne mozes popratit YT tutorial, nosis laptop na servis. Zapravo, bolje ti je odmah pitati ducan u kojem kupujes mogu li oni poslat servisu da ti nadograde SSD ili ako bi isao sam, gubis li garanciju. Samo +1 godina produljenog naknadnog jamstva kosta oko 300kn za Acer, oko 550kn za Asus, a naknadno produljenje na 4 i 5g nije moguce. Novi modeli sa 960M grafama imaju malo kvalitetnije IPS ekrane od proslih. Ako postoji recenzija tocno onog laptopa kojeg bi mislio kupiti na notebookchecku, onda pod odlomkom "Display" imas gotovi iskalibrirani ICC profil s kojim ce biti iskoristen potencijal IPS ekrana. Malo sam puno nadrobio, uglavnom, sve sto mi je palo na pamet pa si razmisli i svakako provjeri kolike su ustvari dimenzije 17.3" naspram 15.6". 

15 godina
neaktivan

Koliko bi se moglo dobiti novaca za ovaj prijenosnik? Služi za osnovno, internet, pogledati koji film, uređivanje dokumenata... Model je MSI U135

Moj PC  
0 1 hvala 0
9 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Da, malo pogledaj recenzije i iskustva forumasa pa ces vidjeti uglavnom pozitivna misljenja. Uostalom, kod laptopa se radi i o sreci (da ti crkne ili ne neka komponenta) i nepaznji ljudi (prasina moze izazvat dost problema, skuplji laptopi kao taj Nitro i Asus od ispod imaju mrezu protiv prasine, no svejedno ih valja pocistiti 1-2 put u godini; nadalje zgodno je promjeniti termalnu pastu nakon nekog vremena). Jeftiniji laptopi uglavnom dolaze sa stedljivim procesorima, tako da kod vecine laptopa jeftine-srednje klase toplina uglavnom dolazi od zasebne grafe prilikom igranja ili cega vec. Ono sto sam uocio je da svaka nova serija Acera ima nesto novo za istu cijenu, a ta Nitro je kao gamerska serija, no izgleda elegantno i za poslovni laptop po meni. Hladjenje je dovoljno dobro i kolko sam skonto po recenzijama nist losije od Asusa G/N551/771, samo su temperature drugacije raspodijeljene. Jedina mana je sto nema lagan samostalan pristup komponentama, znaci za nadogradnju i RAMa i SSDa, ako ne mozes popratit YT tutorial, nosis laptop na servis. Zapravo, bolje ti je odmah pitati ducan u kojem kupujes mogu li oni poslat servisu da ti nadograde SSD ili ako bi isao sam, gubis li garanciju. Samo +1 godina produljenog naknadnog jamstva kosta oko 300kn za Acer, oko 550kn za Asus, a naknadno produljenje na 4 i 5g nije moguce. Novi modeli sa 960M grafama imaju malo kvalitetnije IPS ekrane od proslih. Ako postoji recenzija tocno onog laptopa kojeg bi mislio kupiti na notebookchecku, onda pod odlomkom "Display" imas gotovi iskalibrirani ICC profil s kojim ce biti iskoristen potencijal IPS ekrana. Malo sam puno nadrobio, uglavnom, sve sto mi je palo na pamet pa si razmisli i svakako provjeri kolike su ustvari dimenzije 17.3" naspram 15.6". 

evo sad kad sam malo razgledavao acerove naisao sam na ovog:

https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=30253

nisam stigao detaljno pogledat ali jedina velika razlika po meni je u procesoru (i5 4210h umjesto i7 4720hq), a cijena je 7100kn. razlika je velika.

e sad imam pitanje, koliko je taj procesor losiji odnosno koliko je ovaj i7 bolji i dali je bolji toliko koliko je skuplji? neki price to quality odgovor trazim :D

11 godina

Tako je, razlika je samo u procesoru, i5H naspram i7HQ ima 2x manje jezgri/threadova i to je glavna razlika, a manja razlika su nesto nize temperature i5H pa samim time i nesto manja sansa za throtlanjem procesora. Cijena u HGshopu nije dobra za model sa i5H: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=acer+nitro+031 Evo ti jos jednom link za model sa i7H: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=acer+nitro+049 pa malo bolje pogledaj cijene..

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2015 21:13 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan
Pozdrav narode,

Prijedlog laptopa koji može pokrenuti Fallout 4 na osrednjim detaljima s pristojnim fpsom.

0 0 hvala 0
10 godina

Bilo bi dobro da si odmah naveo cijenu, veličinu ekrana i rezoluciju. Ipak ću navesti da bi ti po hardware-u najbolje bilo za neku ne preveliku cijenu ovaj ili ako želiš FHD onda ovaj. Ako ti je cijena u redu nebi išao na slabiji procesor jer prema sys. req. treba malo jači CPU. Jaču grafičku nećeš dobiti ispod 6.5k kuna. Ako želiš nešto skuplje/jeftinije ili sa drugom rezolucijom javi.

13 godina

Bok ljudi!

Tražim laptop za žensku osobu.

15", većinom za posao i možda pokoje gledanje filma. Svota bi bila 4000, pa sve do 5000 ako se dobije puno jači stroj.

I najvažnija stavka : mora biti neke neuobičajene boje :D (po mogućnosti ženska boja :)

P.S. ima i koji 17" s tim karakteristikama?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav,

tražim laptop do 8.000kn.

Trenutno imam HP 4530s (LW843EA) iz '2011 i vrijeme je za upgrade. Veliki minus ovog inače ok laptopa je tzv. Switchable graphics. Vjerujem da znate o čemu se radi. Grafički driveri su koma i pakira ih HP. To želim izbjeći pod svaku cijenu. U laptop sam stavio još jedan keks od 4Gb RAMa i to je to, više ne ide. Izvadio sam DVD drive (ne sjećam se kad sam zadnji put stavio neki dvd disk unutra) i premjestio ovaj stock disk tamo, a na njegovo mjesto je došao Samsungov SSD Evo Pro. Funkcionira odlično, međutim to sada ide ća i trebam novi stroj.

Bilo koji brand dolazi u obzir uz uvijet da ima i7 proc i da se može upgrejdat RAM na barem 16Gb, te da se može dodati SSD disk (ako već nema), uz vađenje DVD drivea, te naravno da ima USB 3.0. i sl. Od ostalih stvari ni ne znam uopće što bih trebao gledati pa molim da kažete na što još da obratim pažnju. Veličina monitora do 15.6", jer 17 mi je previše. Od nekih điđa zgodno bi mi bilo da ima backlit tipkovnicu. Operativni sustav ne želim kupovati, dakle može bilo kakav sa Linuxom, FreeDOS-om i sl.

Laptop bi bio za generalnu namjenu, Multimedija/Fallout 4/Photoshop/Illustrator/Visual Studio itd...

Malo sam izašao iz ovog svijeta praćenja hardvera jer nemam vremena, međutim brzim pregledom dostupnih laptopa u ponudi bacio sam oko na:

Asus N551JX-CN040D

i

HP ProBook 450, i7-5500U

edit #1:

ovo je isto dobar kandidat:

ASUS GL552JX-CN336D

Hvala

Yes Dave...?
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.10.2015 15:03 (aerozg).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Cijena do 8k kuna, veličina monitora nije bitna.
12 godina

Pozdrav ! Ima li itko Asus X751LKB sa nVidiom GTX 850m ? Ako ima , vaša iskustva (izrada . čvrstoća . gaming) .

stari tajo
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Baš mi zanima zakaj ljudi spominju Fallout 4 ako on još nije izašao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice