Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.665
|
čitano: 14.614.334
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav, vec sam pisao ovdje pa cu samo kratko, dakle laptop za autocad, 3d modeliranje mozda koja igrica, zanima me do 6k, prvotno sam gledao neke skuplje modele ali cini mi se da bi ovaj Asus K550JX bila ok solucija... pa me zanima dali mogu nesto bolje dobiti za te novce i dali je ovaj u opce ok? grafa i procesor su dobri koliko vidim ali me zanima i misljenje nekoga tko ga ima, dali bi se ''zafrkao'' ako bi se odlucio na kupovinu njega.

Hvala :)

0 0 hvala 0
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Nemas kaj bolje za namjenu. Mozes se jedino predomisliti, ako zelis 17.3" pa imas sa 2x slabijim procom: http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=16437 Probaj sam naci dojmove jer ih sigurno ima na temi za taj laptop.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.10.2015 21:37 (The_Fichek).
9 godina
neaktivan
Pozdrav svima.
Htio bih kupiti laptop do 4500 kn u gotovini ili do 200 kn na rate od 24 mjeseca. Ugl ce koristiti za faks, autocad, filmove, glazbu. Volio bih da je 15.6 incha, full hd, a ostale karakteristike da su konkretne za tu cijenu. Pa sto vise prijedloga, to bolje. Hvala :D

0 0 hvala 0
11 godina

Vise nego lagan odabir: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=v3-574g+i5 Bez konkurencije jer nudi prakticki iste specs u odnosu na ostale osim Asusa sa 950M grafickama, a jos ima IPS matricu i iznadprosjecnu izradu.

9 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
11 godina

Po meni nema nist bolje od tog Acera, ako treba 15.6" all-around laptop bez Windowsa u tom rangu jer niti jedan drugi nema IPS u tom rangu, osim jedne Toshibe, no ta je slabije izrade i ima puno slabiju graficku. Iduci solidni laptop sa IPS je N551JX za 6200kn. Znaci, smatram da je IPS ogroman plus za taj rang, a 7200rpm ili SSHD diskovi nekakvi manji plusevi. Acer ima i jacu bateriju od prosjeka pa tako i tog Asusa, a dam se kladit i da je bolje izrade s obzirom na reviewove i uzivo pregledanu v3 seriju. Ako bi sam dalje istrazivao, nedaj se zbuniti sa i7U procesorima jer su samo malo jaci od i5U, znaci nemaju vise jezgri za razliku od npr. i7HQ. RAMe nije problem nadograditi i dosta su jeftini, no raspitaj se smijes li samostalno nadogradjivati.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2015 2:57 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan

Nisam baš pogodio temu za ovo, ali trebao bi mi laptop, projektor, skener, i laserski printer,za poslovne namjene, imam 9300 kn maksimalno. Ako je ikako moguće u jednoj trgovini, pa ako mi može tko pomoći.

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

pozdrav,

trazin laptop do 5000 kn istega bi se jos koju stotku za bolje performanse

namjena je iskljucivo zabava (multimedija surfanje gaming) volija bi da vrti novije naslove igara, a ne trosi mi se 10k na gaming laptop.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

buraz mi trazi ovaj model laptopa. Ja sam ga uspio naci samo tu. Pa ako ima netko dobar savjet neka slobodno preporuci i neki drugi model. I slobodno mogu biti i trgovine unutar EU koje su povoljne. Cjena max nekih 1000Eura malo vise ili manje jos bolje

http://g.bf4stats.com/5x9DH6mr/pc/53COP-ceco.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
The_Fichek kaže...

Vise nego lagan odabir: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=v3-574g+i5 Bez konkurencije jer nudi prakticki iste specs u odnosu na ostale osim Asusa sa 950M grafickama, a jos ima IPS matricu i iznadprosjecnu izradu.

Vidio sam ga danas uzivo, kvaliteta izrade je po meni ispod prosjecna i nigdje ne pise da ima IPS na njemu, obicno znaju imati naljepnice ali ovaj nema. V3-572G je bolje kvalitete.

14 godina

Što mislite o:

Toshiba Satellite Z30 Intel Core i3 5005U 2.00GHz 4GB 128GB SSD W8.1 13.3" HD Intel HD Graphics 5500 P/N: Z30-B-110

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
ceco22 kaže...

buraz mi trazi ovaj model laptopa. Ja sam ga uspio naci samo tu. Pa ako ima netko dobar savjet neka slobodno preporuci i neki drugi model. I slobodno mogu biti i trgovine unutar EU koje su povoljne. Cjena max nekih 1000Eura malo vise ili manje jos bolje

ACER Aspire Nitro VN7-791G ?

12 godina
neaktivan
zec kaže...

pozdrav,

trazin laptop do 5000 kn istega bi se jos koju stotku za bolje performanse

namjena je iskljucivo zabava (multimedija surfanje gaming) volija bi da vrti novije naslove igara, a ne trosi mi se 10k na gaming laptop.

Slobodno veliš kolju veličinu ekrana želiš, koju rezoluciju i ostale stvari.

GTX 850/950 su sasvim soldine grafe za igranje novijih igrica.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2015 15:55 (PoloMarko).
11 godina
Prince-Artas kaže...

Možda budem kupio laptop pa me zanima da li neki dućan/proizvođač nudi slijedeću mogućnost - zamjena običnog HDDa SSDom bez ili uz minimalnu nadoplatu.

Ja imam u planu kupiti neki laptop za 4000kn. Kako u tom cjenovonom rangu mogu kupiti laptope sa isključivo HDDom (najčešće kapaciteta 500GB) ja bih najradije isti zamjenio sa SSDom.

Evo postavljam isto ovo pitanje, ugradnja SSD-a uz naravno zadržavanje garancije. Hvala.

16 godina
neaktivan
12 godina
neaktivan
11 godina
roby27 kaže...
The_Fichek kaže...

Vidio sam ga danas uzivo, kvaliteta izrade je po meni ispod prosjecna i nigdje ne pise da ima IPS na njemu, obicno znaju imati naljepnice ali ovaj nema. V3-572G je bolje kvalitete.

Sve vise ducana navodi IPS u specs, tako da, ako nema IPS se kupac moze valjano zaliti. Cini ti se da je ispod prosjeka za taj rang ili opcenito?

Evo jedan ok review: 

Budem ga i ja prvom prilikom obisao u ducanu. Mozda se IPS ne navodi jer kao i kod Acer Nitroa svaki model ima IPS.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2015 18:56 (The_Fichek).
9 godina
neaktivan

Moze li mi neko pomoci u odabiru laptopa do 600-650€ ? Koristio bih ga za fax(etf) , malo igranja igrica (LoL..), gledanje filmova i surfanje svakodnevno..

0 0 hvala 0
11 godina

Ja bih ti preporucio upravo prijemalo spomenutog Acera, no ima razlicitih razmisljanja. Cak i da je ispod prosjeka izrada, ako ima IPS, onda je to po meni itekako bolji deal. 940M i i5U su vise nego dovoljni za LoL.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2015 20:00 (The_Fichek).
15 godina
neaktivan

pozdrav 

budjet je 6500-7000kn

koristit ce se za klasiku, ynaci serije, filmovi, internet, ali najvise za dotu i slicna cuda. sta se tice novijih naslova volia bi da ih moze pokretat glatko na medium detaljima (ne patin za high i ultra). dragon age, mass effect i slicno

dijagonala moze 15,6 ili 17,3

0 0 hvala 0
11 godina

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=nitro+031 bez konkurencije s obzirom na zeljenu namjenu

EDIT: ako bi placao ZABAom, razmisli i o modelu sa i7 koji bi ti (malo) posluzio samo u najzahtjevnijim igrama: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=nitro+049

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.10.2015 1:24 (The_Fichek).
12 godina
The_Fichek kaže...

Sve vise ducana navodi IPS u specs, tako da, ako nema IPS se kupac moze valjano zaliti. Cini ti se da je ispod prosjeka za taj rang ili opcenito?

Evo jedan ok review: 

Budem ga i ja prvom prilikom obisao u ducanu. Mozda se IPS ne navodi jer kao i kod Acer Nitroa svaki model ima IPS.

Da to je taj na videu, samo sto uzivo izgleda meni jako neuvjerljivo, pod prstima nije bas čvrst, gornji pokrov oko tipkovnice je onak tanak i vjerojatno plastican makar izgleda kao metal, recimo V3-572 ima debeli metal gore i to mu daje čvrstinu. 

Uglavnom ostao sam razocaran izradom, mislio sam da ce biti jos bolji build quality ali eto V3-572 je bolji...no mozda nekome bude ok ako ima IPS...to je samo moj subjektivan dojam. 

11 godina

Ma ok. Vjerujem ti da je losije izrade, jer je v3-572, tj. 573g bio za istu cijenu sa istim specs. To je vjerojatno kompromis iza cijene IPS ekrana.

15 godina
neaktivan

Prošle godine sam ovdje isto pitao za savjet oko kupnje laptopa, no tada je nešto iskrsnulo pa je kupnja laptopa pala u drugi plan. Sad bih molio, s obzirom na nove modele, opet prijedlog. Zahtjevi su isti kao i prije :D :

- često korištenje programa za uređivanje teksta, izradu prezentacija i tablica

- često bih imao otvoren internet preglednik s 7-10 kartica, uključujući HD video uratke (važno je da rad bude bez štekanja !), društvene mreže + u pozadini otvoren pokoji dokument (PDF, obrada teksta ili slično), a ponekad bih možda imao i stream uključen

- važan mi je brz rad bez štekanja, znači brz procesor koji se ne zagrijava "previše" i dovoljna količina RAM memorije

- grafička kartica je nebitna, no to ne znači da bude totalno neka "škart" :P

- igre ne igram, mooožda :/ bih ponekad odigrao nešto, no to nije toliko bitno

- laptop bi trebao imati usb utore i obavezno DVD čitač, ne "previše" težak, a ipak "robusne" kvalitete

- trajanje baterije bi trebalo biti što je bolje moguće, a veličina čvrstog diska po mogućnosti 1 TB, ali može i 500 GB

- tipkovnica bi trebala biti kvalitetna (koliko je to moguće), s obzirom na često pisanje

- preferiram HP, LENOVO, ASUS, TOSHIBA, DELL

ONO GLAVNO : BUDŽET = 3500 kn max.

Hvala lijepa na odgovoru.

EDIT : Trebao bih mišljenje o ova dva prijenosnika : LENOVO Z51-70 i HP Pavilion 15-ab010nm te koja je razlika između baterije s 4 ćelije i sa 6 ćelija ?

Također, trebao bih mišljenje i o ovom prijenosniku : LENOVO G5080

http://hr.wikipedia.org/wiki/Parkour#
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.10.2015 17:35 (DJED BOŽIĆNJAK).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Pozdrav svima, trebao bi laptop do 3000kn, laptop bi se koristio za internet i multimediu i pokoju igricu tipa farcry 3 pes 2014, 2015.

Kupio bih ga u linksu, pa ako moze neko predlozit 2-3 laptopa 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
DJED BOŽIĆNJAK kaže...

Prošle godine sam ovdje isto pitao za savjet oko kupnje laptopa, no tada je nešto iskrsnulo pa je kupnja laptopa pala u drugi plan. Sad bih molio, s obzirom na nove modele, opet prijedlog. Zahtjevi su isti kao i prije :D :

- često korištenje programa za uređivanje teksta, izradu prezentacija i tablica

- često bih imao otvoren internet preglednik s 7-10 kartica, uključujući HD video uratke (važno je da rad bude bez štekanja !), društvene mreže + u pozadini otvoren pokoji dokument (PDF, obrada teksta ili slično), a ponekad bih možda imao i stream uključen

- važan mi je brz rad bez štekanja, znači brz procesor koji se ne zagrijava "previše" i dovoljna količina RAM memorije

- grafička kartica je nebitna, no to ne znači da bude totalno neka "škart" :P

- igre ne igram, mooožda :/ bih ponekad odigrao nešto, no to nije toliko bitno

- laptop bi trebao imati usb utore i obavezno DVD čitač, ne "previše" težak, a ipak "robusne" kvalitete

- trajanje baterije bi trebalo biti što je bolje moguće, a veličina čvrstog diska po mogućnosti 1 TB, ali može i 500 GB

- tipkovnica bi trebala biti kvalitetna (koliko je to moguće), s obzirom na često pisanje

- preferiram HP, LENOVO, ASUS, TOSHIBA, DELL

ONO GLAVNO : BUDŽET = 3500 kn max.

Hvala lijepa na odgovoru.

EDIT : Trebao bih mišljenje o ova dva prijenosnika : LENOVO Z51-70 i HP Pavilion 15-ab010nm te koja je razlika između baterije s 4 ćelije i sa 6 ćelija ?

Također, trebao bih mišljenje i o ovom prijenosniku : LENOVO G5080

HP Pavilion 15-ab010nm košta 1k više kuna od Z51-70. U tvom cjenovnom rangu Z51-70 je najbolji odabir.

12 godina
neaktivan
domba.8888 kaže...

Pozdrav svima, trebao bi laptop do 3000kn, laptop bi se koristio za internet i multimediu i pokoju igricu tipa farcry 3 pes 2014, 2015.

http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-asus-x554la-xx573d-core-i3-5010u-4gb-1000gb-hd-graphics-15-6-led-lan-bt-kamera-hdmi-usb-3-0-dos-crno&option=artikl&id_artikl=014.660.080

11 godina
domba.8888 kaže...

Nekako mi se čini da bi ti više pasalo uzeti nešto sa i3 i 840m ili 940m. Kolega je naveo broadwell i3, je da ovi novi i3 imaju jaču integriranu koja vjerojatno može gurat pes, ali mislim da ti za fc3 treba ipak nešto malo jače. Morao bi se malo protegnuti, ali za tako malo zahtjevnije igre se sigurno isplati, osim ako si zadovoljan sa igranjem na low postavkama.

EDIT: O ovome ti kažem:

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.10.2015 22:23 (AirLive).
11 godina

DJED BOŽIĆNJAK

Slazem se sa kolegom, samo imaj na umu da je m360 grafa osjetno slabija od 840m u Lenovu z50.

12 godina
neaktivan

Poz

Jel moze netko dati link od dobrog laptopa do 4000kn?

Bilo bi dobro da je 3500kn ali ako ima neke velike promjene onda moze neki i za 4000kn

FHD ili hd+

Koristio bi se poslovno i samo ga mogu kupiti u emmezeti http://www.emmezeta.hr/ 

Danas idem kupit pa ako bi se mogli pozurit please :)

Ja sam nasao ovaj

http://www.emmezeta.hr/multimedija/informatika/notebook-racunala/43672/acer-e5-551g-87mh-notebook/

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.10.2015 10:14 (karlo125).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice