Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.748
|
čitano: 14.763.746
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav,

trebao bih lap do okvirno 5k, max 5.5k kn.

Primarno se bavim programiranjem, ali bih volio da se tu i tam moze odigrat neka igra.

Radi se o desktop raplacementu,  tako da velicina/tezina/trajanje baterije ne igra ulogu.

vidio sam da se preporucaju lenovo z70-80 i asus x751lk-ty047d za tu okvirnu cifru, pa me zanima misljenje znalaca.

Zahvaljujem :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

15 incni graficka nebitna nece sluziti za igrice

mozda bolje zasebnu graficku zbog. Na 8 nisam puno radio i nesto mi se nesvida ali opet stvar navike tako da je nwbih izbjegava. Placanje je odmah nista na visu

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2015 17:03 (alfaero).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Asusovci po 5 k. Šta mislite?

Na sniženju u ekupi

I ovaj isto

0 0 hvala 0
12 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Vise bi to bilo 5.5k, a za te pare bi ja od 17.3" gledao:

• verziju istog Asusa, ali sa FHD rezolucijom i malo kvalitetnijim TN ekranom:
  1. sa i5-5200U: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=asus+850m+5200+8gb -5200kn
  2. ili 500kn skuplji sa 5-15% jacim i7-5500U i 2GB RAMa manje: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=asus+850m+5500u+6gb

Znaci verzije sa Broadwell procesorima imaju FHD rezu te je Broadwell i5U vrlo blizu Haswella i7U.

Nema 850M graficku, ali ima IPS ekran te je vjerojatno nesto bolje izrade od 17,3" Asusa.

Vidim da si prije pisao do 6k max pa s obzirom na to od 15.6" bih ti preporucio: Asus GL552, zadnjih dana skomentiran vise nego dovoljno sa moje strane.

@Marcvs

Isto bih predlozio i tebi sa napomenom da razmislis koliko ti je mobilnost uopce bitna jer se fino moze ustedit na prostoru i novcu i sa desktop konfom smjestenom u neko manje kvalitetno kuciste, u tom slucaju ti u budzet stane posteni 21.5-24" monitor, a u slucaju laptopa bi IPS ekran sa postenom grafickom mogao dobiti od 15.6" N551JK Asusa koji sa +4GB RAMa dodje na cijenu 100kn jeftiniju od GL552 modela koji je po meni isplativiji.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2015 18:39 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
alfaero kaže...

15 incni graficka nebitna nece sluziti za igrice

mozda bolje zasebnu graficku zbog. Na 8 nisam puno radio i nesto mi se nesvida ali opet stvar navike tako da je nwbih izbjegava. Placanje je odmah nista na visu

Ja prodajem Acer Aspire E17 E5-771G-37RX za 2700kn. Garancija jos 1god,svi papiri,W8, bez crtice.. Full kutija i sve sve sve.. Doslovce kao nov 

Liverpool is not just a football club,its way of a life.
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2015 19:53 (Bash).
12 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa.

Došlo je vrijeme da zamjenim svoj HP Pavilion DV7 za nešto lakše, manje i jače.

Nakon dugotrajnog surfanja našao sam modele koji bi zadovoljili potrebe i7 HQ/MQ, FHD ili UHD, SSD bi se dao ubaciti naknadno, grafika GTX850/860/950/960 jer nisam više siguran koliko su velike te razlike i tu bi trebao najviše pomoći i zadnje ali definitivno ne manje bitno kvaliteta izrade i izgled laptopa!

Najprivlačnije mi izgleda http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=254_203&products_id=15288 i http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=254_199&products_id=16482 

Inače vidim da se ovdje puno spominju Asus G551JW koji je odličan i ovaj GL552 koje je meni zanimljiviji radi boljeg dizajna.

E sad srce kaže Lenovo (design, monitor, dosta tanji, lakši), a mozak vuče na Asusa (više video portova, msata utor..)

Očigledna razlika je u rezoluciji, pa tu imam pitanje kolika je stvarno razlika u svakodnevnom radu na 4K u odnosnu na FHD (još je Lenovo zaključan na 48Hz što znači 48FPS u igrama ako se ne varam)?

Razlika u grafici GTX860 vs GTX950 u produkciji?

Kvaliteta izrade spomenutih laptopa?

Iskustva u korištenju, ako netko posjeduje iste?

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Može laptop iz Linksa do cca 2500kn? Hvala

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Evo gledam ovaj Nitro: 

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=12047

Zanima me dali imaju problema sa overheatom. Imao sam jedan stariji Acer Aspire sa 9600 GT grafom i imao sam silnih problema sa overheatom.

Dali netko imas iskustva sa 17.3" Nitrom?

0 0 hvala 0
12 godina

@mate33

Lose ti srce kaze jer Lenovo y50 ima slabije temperature od Acer Nitroa i Asusa te taj model vjerojatno nema IPS, sto mu je najveca mana. 4K reza bas i nije nesto na 15,6" ekranu, reza nije problem jer se lako smanji. Neznam otkud si izvukao 48Hz, to bi onda znacilo max. 48 fps da, ali za koju rezu, FHD ili 4K ili oboje?

GL552 je za te pare malo los sto se tice omjera ulozeno/dobiveno te nije isplativ koliko model sa i5H za 6100kn.

960M je 60Mhz overclockana (+5%) 860M. 950M je prakticki isto sto i 850M, kada su iste memorije, a jesu iste u ovom slucaju. U nekim laptopima je 950M mrvu manje clockana od 850M, u nekima, sto je cesce je mrvu vise clockana, neznacajno u oba slucaja. 860M/960M je GDDR5 osjetno overclockana verzija 850M/950M, sto radi razliku od 20-25-30% u igricama na FHD rezi (prosjecno 10fps). Znaci DDR3 950M bi trebala biti tako negdje slabija od 860M. Poanta ovog besmislenog objasnjava grafi je da ides na 960M/860M, posto linkas nekakve laptope od skoro 7 i pol tisuca, a za te pare se bez problema nadju te grafe.

960M je inace direktno usporediva u gejmingu sa desktop gtx 750Ti.

Eh sada, da bi konacno preporucio, trebam znati sto ce ti i7? Pitam jer kontam da si se navikao na 17,3" pa bih ti prvo preporucio Acer Nitro, 17,3" varijantu: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=acer+nitro+17.3 17,3" Asusa nema sa 860M/960M i i5, nego sa i7 i to od 8000kn. Ako ti laptop netreba za video editing ili nesto di i7 dolazi do izrazaja, definitivno idi na tog Acera. Evo jedan link po pitanju mobilnog i5/i7 u igrama sa grafom ranga 850M-960M: klik

Ako bas mora biti i7, onda gledaj 15.6" Asus N551JW: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=n551jw sa napomenom da Arhiteh i Links nude najbolju ponudu za 7880kn jer se naspram onih za 7500kn dobije 128GB SSD, a SSD malo kompliciranije ide u tog u odnosu na GL552. Najjeftiniji 17,3" IPS sa 860M/960M i i7 je: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=G771JW Mozes jos popratit: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=+Asus+G751JL koji naspram G771JW ima bolji ispuh, jos nekih 25-30%% jacu grafu (prosjecno 8-10fps), Thunderbolt, 0.4kg tezi, sto bi znacilo kvalitetniju izradu.

@Sionius

http://www.bug.hr/forum/topic/prijenosna-racunala/acer-aspire-v-nitro/217113.aspx?jumpto=4665944&sort=asc&view=flat

http://www.notebookcheck.net/Acer-Aspire-V17-Nitro-VN7-791G-759Q-Notebook-Review.126701.0.html (model sa i7, test sa temperaturama je ubojica - Prime95 i Furmark na barem 1h, a opet mozes vidit koliko su dobre temp.)

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2015 22:07 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan

@The_Fichek hvala na brzom odgovoru. 

Da navikao sam na korištenje 17,3 ali i na eksterni monitor u međuvremenu :), tako da mi treba manji lagan laptop koji mogu strpat u ruksak i ponijeti (na teži način sam naučio da 17,3 nije za baš prenosiv) tako da je glavni uvijet da bude 15,6.

Lenovo sam vidio uživo i dizajnerski mi se baš svidio (aluminij je ipak vrh) što se tiče 48FPS nisam siguran jeli za sve rezolucije ali siguran sam da je na 4K, iako znam da nema ništa od pokretanja igrica u toj rezoluciji nisam ni namjeravao :) ovo je sa IPS, mislim da nakon onih prvih serija sa lošim TN panelom ne izbacuju više nikako u toj varijanti. Opcija Lenovo y50 sa FHD IPS?

Asuse nisam vidio uživo ali po internetu mi izgledaju nekako debelo i teško, zato samo i stavio GL552 pošto izgleda da je malo "smršao" :) ovaj model koji si linkao je isto što i  G551?

Na i7 bi išao pošto radim uz sve ostalo pomalo foto/video editinga, a i uložio bi u budućnost kad već dajem te novce.

Postoji li neka opcija sa GTX860/960 da je tanji i da se ugura oko 8000kn?

Pozdrav

11 godina

y50 sa fhd ips dolazi tek od 9k kuna, a i konkurencija je bolja što se tiče temperatura. Najbolje ti je ići na n551jw kao što ti je kolega iznad rekao i to sa već ugrađenim ssd-om kad budžet sve pokriva. I ako ti ne treba ssd, opet je najbolja kupnja za te novce (7.5k)

Vidim nestao je najjeftiniji g751jl sa ssd-om.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2015 23:45 (AirLive).
12 godina

Ma nije GL552 nist smrsao, a temperature su jos malo bolje, no eto, nema gddr5 grafu tako da nema sta trazit pored N551JW koji ti onda ispada jedan od 2 najbolja odabira u tom rangu po meni, sad kad znam da bas zelis 15,6". Drugi bi po meni bio Acer Nitro (naravno ne one sa i7U), s time da imam neki glupi osjecaj da bi moglo doci vise novih modela sa 960M grafom, koja kao sto rekoh nije znacajno jaca od 860M, ali dolazak novih modela bi mogao malo srusit cijene. Nitro isto ima super hladjenje, mozda cak i malo bolje od N/G551 te je jos malo laksi i tanji, na razini y50, a glavni razlog tome je sto oba ta nemaju opticki citac. SSD doduse moze stat u Nitroa bez vadjenja HDDa, u y50 ne, te je taj slot predvidjen za nadogradnju M2 kao i kod GL552, a kod N/G551 je to half (mini) mSATA (neznam do kolko brzo moze ici SSD u tom utoru, moze li postici sata3 brzine..). I kod Nitroa i kod N/G551 Asusa je zeznuto doc do tog slota, malo vidi YT tutoriale, kod GL552 je lakse, tj. nemoras micat optiku za cim jednostavniju nadogradnju. To je razlog vise, zasto sam napisao da je N551JW sa 128GB SSDom za 7880kn valjda najbolja stvar za tebe, no eto razmotri si Nitroa, ak te briga za optiku i ok ti je opcenito kompliciraniji pristup hardveru naspram Asusa, znaci i RAMe ili HDD je zeznuto nadogradit/promijeniti, kod Asusa ne. Ako se mozda zainteresiras za Acera provjeri si na Acer Nitro temi na forumu, funkcionira li napokon softverska fora s kojm se ventilatori vrtnjom unatrag ciste od prasine ili to vrijedi samo za 17,3" model, neda mi se provjerat i sad sam vec malo zasao u detalje.. 

I da, n551jw je isto sto i g551jm/jk, malo gledam, po meni samo ove dvije konkretne ponude konkuriraju n551jw:

http://www.supernet.hr/prijenosna-racunala-za-kucne-korisnike_40#asus-g551jm-cn094d (neraspoloziv trenutno)

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=11846 (+8GB RAMa i 128GB SSD spasavaju cijenu)

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.6.2015 1:04 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan

Hvala puno na savjetima, svakako ću ubacit i Nitra na radar, pa kad budem uzimao vidit ćemo kakva će situacija biti u tom trenutku jer nije isključeno da laptop možda dođe iz Njemačke (puno bolje cijene).

Uglavnom još jednom hvala. 

Lijep pozdrav

12 godina

Asus neces nac po boljoj cijeni u Njemackoj, Nitroa se nadje, ali prakticki neisplativo, ako uracunas dostavu i mislis o tome da ces im morat slat nazad laptop, ako ce bit potrebe za iskoristavanjem jamstva. Evo cijena: http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/4546848_-aspire-vn7-591g-acer.html

Np, laku noc.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.6.2015 1:20 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

Pozz ljudi. Evo citam malo postove i ima svega pa buduci da pise da je ovo ultimativna tema neka bude ultimativni odgovor.

Planiram vec dugo kupiti laptop. Koristio bi ga za posao (hrpa prozora odnosno excel, word, pdf, 16 tabova u browseru + razni drugi programi koji nisu previse zahtjevni) i naravno za gaming.

Cijena bi bila do 6k kuna(500+- mi nije bitno a moze slobodno ic i preko 6000) i bilo bi super da ga ima negdje u zagrebu + da se moze isprobati. Bitno mi je da se ne grije previse prilikom igranja. Windows nije potreban.

Ultimativni odgovor-zanima me vase iskustvo za ono sto mi preporucite.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Ultimativni odgovor potrazi u proslim postovima, obican odgovor:

• do 6500kn Asus N551JM, ako ti odgovara ducan, u suprotnom Asus GL552 ili diskretniji N551JK (linkam sa i7 jer je 300kn skuplji od onog sa i5)
  • iznad 6500kn - Acer Nitro (gledaj one sa i5H i 960M, tj. dobavljive, pocevsi od MagazinRS, 15.6" trenutno nema ispod 7K, ako se odlucis na 17,3" cim prije kupi jer se cijene mjenjaju, 6884kn je 150kn manja cijena od prije neki dan i nije pala ispod toga, a 15.6" model je kostao najmanje 6770kn u ekupi.hr)

Nema smisla da se ponavljam, mislim da sam sve sto je bitno objasnio u proslim postovima, razlike u grafickama, temperaturama, SSD nadogradnji.. Svi imaju kvalitetni FHD IPS ekran. Za tu namjenu radje idi na i5H + cim jaca grafa, tj. Acer Nitro ili Asus N551JM, ako ti je ok Playcom, znaci kako sam prvo i preporucio.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.6.2015 9:44 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

Evo upravo sam sve procitao, nego bas me zanimalo da se javi osoba koja posjeduje neki od navedenih modela. Mislim da cu se rastegnut s lovom i nekako mi je Acer zapeo za oko.

15 godina

je li itko odmah mijenjao hdd na laptopu sa ssd-om. znaci, kupili ste laptop, doma ste imali ssd i zamijenili ste. da li se gubi garancija nakon toga? pitao sam adm i rekli su mi da ako do pristupa hdd-u imam vise od 2 srafa da gubim garanciju (smijesno). poklopac ima 2 srafa, ali hdd ima jos 4. rekao sam im neka se izjasne jer je odgovor dvosmislen, ali ne odgovaraju. 

ima li tko slicno iskustvo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pozdrav, imam Lenovo G510 (i3-4000M procesor, HD8750M grafika, 4gb ram, 1TB SSHD) vec negdje godinu i pol te sam mislio uzeti jos 4gb memorije i ssd(120gb). Koju memoriju i ssd preporucate?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Idealist kaže...

je li itko odmah mijenjao hdd na laptopu sa ssd-om. znaci, kupili ste laptop, doma ste imali ssd i zamijenili ste. da li se gubi garancija nakon toga? pitao sam adm i rekli su mi da ako do pristupa hdd-u imam vise od 2 srafa da gubim garanciju (smijesno). poklopac ima 2 srafa, ali hdd ima jos 4. rekao sam im neka se izjasne jer je odgovor dvosmislen, ali ne odgovaraju. 

ima li tko slicno iskustvo?

To su dva sarafa, ovi od HDD-a se ne racunaju. Ako nema nikakvih naljepnica po sarafima, mozes bez problema. Ako ides u ladicu od optike stavljati SSD onda vec vjerojatno gubis garanciju.

12 godina
ZeroC00l kaže...

Evo upravo sam sve procitao, nego bas me zanimalo da se javi osoba koja posjeduje neki od navedenih modela. Mislim da cu se rastegnut s lovom i nekako mi je Acer zapeo za oko.

Bas iz tog ducana ili si random linko? Kako got bilo, mislim da ti je najisplativiji onaj najjeftiniji, a da je dobar ducan, tj. onaj za 6885kn iz MagazinRS koji je podruznica hvaljenog FuturaIT ducana. Taj SSHD, tj. +8GB SSDa u kombinaciji sa HDDom nije ni blizu vrijedno 400kn, kad je to gotovo pa cijena 120GB SSDa.

15 godina

kakav je slucaj sa lcd bleedom? naime, dok je crna pozadina jako se vidi probijanje svjetla po rubovima ekrana. je li moguce da je to "normalno"?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Da, isto kako je normalno i za desktop monitore od 1000-1500kn, npr. jedan Dell P2414H isto ima backlight bleed, tek se od monitora blizu i iznad 2000kn ocekuje da su savrseni po tom pitanju, kolko sam ja skuzio, naravno da to opet cesto nije tako. Bilo bi lijepo da nijedan nema backlight bleed.. Inace, to se osjeti samo po noci, tj. kada imas cijeli ekran crn, a veci problem od toga je IPS glow koji je karakteristican za sve IPS i PLS matrice. 

11 godina
The_Fichek kaže...
ZeroC00l kaže...

Bas iz tog ducana ili si random linko? Kako got bilo, mislim da ti je najisplativiji onaj najjeftiniji, a da je dobar ducan, tj. onaj za 6885kn iz MagazinRS koji je podruznica hvaljenog FuturaIT ducana. Taj SSHD, tj. +8GB SSDa u kombinaciji sa HDDom nije ni blizu vrijedno 400kn, kad je to gotovo pa cijena 120GB SSDa.

Valjda je nestalo toga iz magazinRS jer ga ja ne nalazim. Ovaj što je kolega linkao izgleda najjeftiniji. 15.6'' su i ovi neki iz az-europe sa 860m i još win 8.1 pa mi je cijena sumnjivo mala. 17.3'' modeli su izgleda jeftiniji (ako se izuzme az-europe).

Inaće ako niste vidjeli izašli su novi neštedljivi broadwell i5 i i7 modeli. Neda mi se sad sve linkat pa ko hoće neka traži posebno. 

EDIT: Neće da mi prizna link kada napravim restrikciju na modele nego izbacuje cijelu listu. Izgleda da je link isti :D. Ugl. evo slika.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.6.2015 8:41 (AirLive).
10 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
ZeroC00l kaže...

Kolko vidim nemaju bas neku ponudu tih laptopa od 15.6", a vecina ih ima ovaj slabiji 4200 proc. SSD mi nije nesto previse bitan za sad. Ic ce na njusku pa cu negdje nabavit novi.

11 godina

Ako misliš na i5 4200h vs i5 4210h razlika je praktički nikakva tj. razlika je tih 0.1 ghz što nećeš primijetiti. Koliko vidim svi nitro modeli imaju taj 4210h tako da svakako dobijaš "snažniji" cpu. Jedino ako misliš na asus modele koji su ti predloženi. Sad je tu pitanje koliko je taj nitro isplativ gledajući specifikacije koje su praktički iste (malo jači cpu i gpu, a malo sporiji hdd), a cijena je skoro 900 kn skuplja. Ako bi išao na 17.3'' trenutno je odlična ponuda za niti 6.9k kuna (ne znam kakvo će stanje biti kad pogledaš ovu poruku :D).

EDIT: Našao fichekov model u magazinRS-u koji je još par kuna jeftiniji. 

Za one modele iz az-europe ne znam točno, nisam ni čuo dosada za tu trgovinu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.6.2015 8:37 (AirLive).
10 godina
neaktivan
AirLive kaže...

Ako misliš na i5 4200h vs i5 4210h razlika je praktički nikakva tj. razlika je tih 0.1 ghz što nećeš primijetiti. Koliko vidim svi nitro modeli imaju taj 4210h tako da svakako dobijaš "snažniji" cpu. Jedino ako misliš na asus modele koji su ti predloženi. Sad je tu pitanje koliko je taj nitro isplativ gledajući specifikacije koje su praktički iste (malo jači cpu i gpu, a malo sporiji hdd), a cijena je skoro 900 kn skuplja. Ako bi išao na 17.3'' trenutno je odlična ponuda za niti 6.9k kuna (ne znam kakvo će stanje biti kad pogledaš ovu poruku :D).

EDIT: Našao fichekov model u magazinRS-u koji je još par kuna jeftiniji. 

Za one modele iz az-europe ne znam točno, nisam ni čuo dosada za tu trgovinu.

Zanima me samo 15.6". Pogledaj grafe kod Asusa i Lenova. Meni to bas i nije isto.

12 godina

Sorry, malo sam te pomjeso sa ostalima koji isto traze laptop u tom rangu.

U svakom slucaju 7280kn je malo previse, blize 7500kn se gleda Asus N551JW jer nebi puno nadoplatio i7. Ako si bas zainteresiran za Acera, mozda bolje da sacekas malo i popratis trziste. Do nedavano je bio 15.6" model u ekupi.hr za 6770kn i mislim da je jos u nekom ducanu bio ispod 7k.

Mozes vidit i sto je sa ovim: http://az-europe.eu/hr/asus-g551jm-dm079h-15-6-fhd-i7-4710hq-8-gigabajta-1tb-8gb-gtx860m-4-gigabajta-w8-1-p1008734/e

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.6.2015 9:49 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Sorry, malo sam te pomjeso sa ostalima koji isto traze laptop u tom rangu.

U svakom slucaju 7280kn je malo previse, blize 7500kn se gleda Asus N551JW jer nebi puno nadoplatio i7. Ako si bas zainteresiran za Acera, mozda bolje da sacekas malo i popratis trziste. Do nedavano je bio 15.6" model u ekupi.hr za 6770kn i mislim da je jos u nekom ducanu bio ispod 7k.

Mozes vidit i sto je sa ovim: http://az-europe.eu/hr/asus-g551jm-dm079h-15-6-fhd-i7-4710hq-8-gigabajta-1tb-8gb-gtx860m-4-gigabajta-w8-1-p1008734/e

Da ti budem iskren, Acer cu uzet samo jer mi je zapeo za oko. Bas mi ono, kak bi moj frend reko fenojebenomenalno izgleda. Imam i7 u Toshibi doma i kad ga usporedim sa kolegom koji ima i5 nije mi bas neka razlika. Necu radit nista sto bi zahtjevalo i7. Sta se tice gaminga, mislim da je ova petica unutra dovoljna da se upari s grafom za nove naslove. 1080p bi na ovome trebalo raditi na full, a sve vise me ne zanima.

12 godina

Da, dovoljno je dobar i5. Ja i dalje tvrdim radi ovog linka te radi rezultata sa notebookchecka da je vrlo malena razlika izmedju i7 i i5 u igrama sa grafom ranga 850M-960M, ako pricamo naravno o istim taktovima jezgri. Pretpostavka mi je da bi se nekakva osjetna razlika vidjela u CPU vrlo zahtjevnim, a MP igrama, npr. BF4 MP, vjerojatno bi bio veci min. fps i u starijim MMORPG naslovima, pogotovo u vecim gradovima di se skuplja hrpetina igraca i takvim scenarijma.

Znaci, ne pricam da je i5 los, nego je jednostavno malo nezgodno sto za 120kn vise postoji Asus sa i7. Sad sam malo gledao njemacko trziste, tamo je ovakva situacija: http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/4747979_-aspire-vn7-591g-5727-acer.html Cyberport i Computeruniverse dostavljaju u HR, iz CU bi sa dostavom izaslo 6800kn, iz Cyberporta sa dostavom koji euro manje sa mis+torbom bundleom ili 6520kn, ako gledas isti model bez bundlea. CU je poznatiji ducan, Cyberport ima jednaku hrpetinu certifikata prema idealo.de, ali je manje poznat, barem na ovom forumu. Kod njih je normalno da u laptopima tog ranga dobis Windowse u paketu. Naravno, treba uracunat da 15.6" Nitro u HR ima +500GB HDD.. Neznam, zapravo malo gledam cijene na ekupi.hr, izgleda da je onih 6770kn bila neka veca akcija kod njih, cijene su im sada dosta vislje. Model iz Svijet Medija kod njih kosta skoro pa 8k. Tako da je mozda i najbolje da odmah kupis, Svijet Medija mi je ostao u pamcenju da je imao najnize cijene kada su bile najbolje cijene tih Nitrača, tj. kada su tek izasli.

*ako ce ti mozda trebati optika uz Acera, preporuka: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=+SAMSUNG+SE-208GB+ naspram ostalih ima +1god jamstva i fino si pase dizajnom uz Acera.

** evo yt tutorial za ugradnju SSDa: 

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.6.2015 11:01 (The_Fichek).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice