Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.768
|
čitano: 14.828.411
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

ma ne u njemu nego ovom n551 da je gddr5 kao što si rekao i da i je to praktički jedina razlika pa se možd zao odlučim za gl552 jer mislim da će mi njegova grafička biti sasvim dovoljna.

12 godina

Prema notebookchecku razlika izmedju ddr3 850M clockane na 867Mhz i gddr5 960M clockane za cak 230Mhz vise je 8fps, ali obadvije grafe su testirane sa i7MQ/HQ i tog sam se tek sad sjetio, da Civilization zapravo efektivno koristi 4 jezgre, znaci mobilni i7 sa 4/8 jezgri bi pridonio naspram i5H jer taj ima 2/4 jezgre, tj. 2 prave, druge 2 hyperthreadane. Eh sada, koliko efektivno koristi Hyperthreading. Ovo su sad nekakve stvari u koje mi se vise ne da ulaziti, nego si ti prouci, ako te zanima.

S obzirom na sve do sada i na to da je GL552 ostavio najveci dojam na tebe preporucio bi konacno istog ili N551JK iste kvalitete izrade i ekrana, sa i7HQ, mrvu slabijom 850M, drugacije boje, bez osvjetljene tipkovnice: klik Zadnja napomena, GL552 ima najlaksu mogucu nadogradnju sto se SSDa tice od svih navedenih. Kod N551JK je lakse skinuti optiku, ubaciti SSD ladicu pa nadogradit nego kopati do msata utora koji je predvidjen za SSD nadogradnju bez micanja optike. GL552 ima noviji m2 utor.

anonymous_Zg kaže...

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=12047 jel ovo best buy za te novce il ima nesto bolje, mislio sam sa i7hq takvo nesto, bitan je ips, 17 inca i dobra grafa. Vecinom za video edit te pokoju igricu tipa gta v i tak to.

mozda cak moze 15 inca ako je bolji u specsama al mora bit full hd

Za video edit bi bio puno bolji i7HQ/MQ. 15.6" postoji vrlo dobar odabir sa tim procom, a da ostane high-end 850M grafa: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=N551JK-CN112D pa nadogradis 8GB RAMa do 6550kn, kasnije SSD, ako te volja. Ima IPS ekran i to sa 100% sRGBom, FHD rezoluciju, klasicno kvalitetan Asus, kaj se SSDa tice, to sam prije ovog citata napisao. 860M/960M dosta dizu cijenu, kao i 17.3" dijagonala, jos kad bi i7 na to sve nadodao, najjeftinije bi te dosao ovaj Asus: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=ASUS+G771JW Znaci Acer Nitrou sa i7 nije pala cijena, onom sa i5 je. Najjeftiniji laptop sa 860M/960M i i7 je 15.6": http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=ASUS+N551JW

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.5.2015 15:15 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

mislim da cu si ovaj uzet http://www.protis.hr/products/details/prijenosno-racunalo-asus-g771jwt7028d/95471

mislim da je najbolji od svih ovih kojih si nabrojao. Jel ima on ips? i kako se pune ti laptopi nisam ih koristio bas cesto, jel moze bit on ustekan u punjacu i radit?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Kod Asusa se lako mice baterija, kod Acer Nitroa ne. Svi imaju IPS koje sam naveo. Super je taj Asus, al se nemoj zavest da ima nekakvo bolje hladjenje od 15,6" modela (hladjenje je dovoljno dobro, samo kazem). Mrcinsko hladjenje pocinje od ovog modela: klik te taj ima jos jacu grafu, vec ugradjenih 128GB SSDa, Thunderbolt i tezi je 0.4kg pa mozes pogledat. Mislim da je uvijek dobro znati koji je iduci model po snazi da ne bi bilo.. Posebno je interesantna ponuda tog nekakvog allmall.hr-a koji drzi najnizu cijenu od 8624kn - klik, tim vise sto izgleda da imaju svoju poslovnicu u Zg-u pa mozes provjerit jer je cijena vrlo vrlo dobra, ako uracunas da SSD 128GB nemre kostati manje od 450kn u HR, kakav got bio. Taj isto ima IPS, naravno. Kaj got kupio, ocekujem da napises dojmove :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.5.2015 20:27 (The_Fichek).
11 godina
anonymous_Zg kaže...

mislim da cu si ovaj uzet http://www.protis.hr/products/details/prijenosno-racunalo-asus-g771jwt7028d/95471

mislim da je najbolji od svih ovih kojih si nabrojao. Jel ima on ips? i kako se pune ti laptopi nisam ih koristio bas cesto, jel moze bit on ustekan u punjacu i radit?

Što se tiče te baterije, za video editing, igranje igara i sl. zahtjevnih stvari praktički moraš imat uključen laptop u struju jer baterija ne može to sama sve izgurati.

Inaće taj g751jl je koliko vidim još malo pojeftinio otkad sam ga zadnji put gledao, odlično.

12 godina

Da, brutalna je ponuda. 965M je prema rezultatima sa notebookchecka prosjecno 25% jaca od 960M ili 8-10fps na FHD rezi u najnovijim igrama, s time da su oni redovno testirali 960M clockanu na 1097Mhz, a 965M na 924Mhz tako da bi trebalo biti mjesta za clockanje sa tim ispuhom.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.5.2015 21:45 (The_Fichek).
11 godina

Tako je, jedino 980m ima veće clockove od 960m. 860m je u prošloj generaciji imala najviše clockove. Sad gledam da tek ova 9xxm serija ima boost clock. Nisam ni išao za tim.

Inaće, evo još malo pojeftinjenja: g751jt i g751jy.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.5.2015 22:35 (AirLive).
13 godina
neaktivan

hmm kolko vidim svi imaju skoro matt ekran, cuo sam da je glosy dosta bolji? ili nije su to samo subjektivna misljenja? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Subjektivno naravno. Matt ili anti-glare (AG) se uglavnom preferira kod kvalitetnog ekrana kao sto je npr. IPS, pogotovo kod laptopa jer se pretpostavlja da ce se nositi i po vani. Ima i premaza izmedju glossy i matt, npr. semi-glossy kod Samsunga, al tu pricamo o monitorima i televizorima koji se ne misle nosit po vani. Oko toga se nemas sta brinuti, kvalitete ekrana kod svih predlozenih su na mjestu, na tebi je da se odlucis do kolko ces se protegnuti. Poceo si sa X550JK pa N551JK pa sad G771JW, zato sam ti zadnjeg i predlozio G751JL i dalje od toga definitivno nema smisla ici za tvoju namjenu, jedino, ako mislis placati na kartice pa onda eventualno G751JT jer najnizu cijenu drzi Links.

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.5.2015 1:10 (The_Fichek).
15 godina

bok decki

ovako. trebao bih laptop za autocad, surfanje, gledanje filmova i igranje pes-a i fifa-e sljedecih 3-5 god. volio bih da je 17.3", ali izgleda da je to nemoguce za cjenovni rang u kojem se osjecam ugodno. pozadinsko osvjetljenje tipkovnice, ips i izgled (+ debljina) mi je također bitno.

ono na sto sam naisao i sto mi se sviđa je: http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=254_199&products_id=16438

ono sto me muci jest gddr3 memorija i "slabasan" procesor naspram jaceg modela koji također ima grafu sa gddr3 memorijom ( http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=254_199&products_id=16482)

je li 950m sa gddr3 i i5-4200H dovoljno za te igre? (naravno u FHD jer mislim spajati laptop na tv sa FHD) isplati li se dati 900 kn vise za jaci proc. ima li smisla s obzirom na tu graficku?

savjeti za druge modele također dobrodosli

također, kakav je asus po pitanju vađenja hdd-a i stavljanja ssd-a? gubi se garancija?

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.5.2015 11:00 (Idealist).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Za te dvije igre, 850M/950M je u iz i5H definitivno dovoljna za FHD i to pri ultra postavkama (90-100fps Fifa2105), ali za neke druge zahtjevnije igre na FHD je bolji Acer Nitro kojeg ima i u 17,3" izdanju za 7k, a u zadnje vrijeme cijena istih oscilira pa mozes malo popratit trziste. Links je takodjer poceo rusit cijene, ali za sada nemaju Nitroa po konkurentnoj cijeni. Taj je isto gamerskog looka sa crv.osvj. tipkovnicom kao i gl552.

GL552 sa i7 je neisplativ pored N551JK i7 za 6000kn, da bude fer usporedba sa nadogradnjom od 4GB RAMa 6250kn, a ako bi isao nadogradjivati taj laptop mozda bolje da ides odmah na +8GB radi dobrih cijena. 850M je prakticki isto sto i 950M, jer su obje ddr3, 950M mrvu vise clockana. Ista prica sa 960M i 860M.

i5H nikako nije slabasan procesor, za igre skupa sa tim grafama vise manje uvijek daje iste rezultate u dobrom ohladjenim laptopima, razlika bi bila u procesorski vrlo zahtjevnim, a multiplayer igrama. Vece pitanje je koliko daleko mislis ici sa CAD programima jer oni ne koriste Hyperthreading pa bi tu i7 imao smisla, ako bi mislio rasturat CAD, u suprotnom ce i5H biti sasvim dovoljan.

Cisto informativno, netreba ti FHD rezolucija laptopa da bi spojio na FHD televizor, mozes spojit i na 4K TV, max. mogucu rezoluciju odredjuje graficka.

Dodatni HDD/SSD se lako nadogradi na mjesto optike pomocu SSD ladice (110kn u HR) u svim navedenim osim 15.6" Nitroa jer taj nema optiku, 17.3" ima.

U utor/slot koji je predvidjen za nadogradnju SSDom najlakse je samostalno nadograditi GL552, dok su oba Nitroa i N551 komplicirani za samostalnu ugradnju u taj utor koji je vrijedi rec, M2 za Nitro i GL552, a half-msata za N551. Ako zelis iskoristiti taj utor, a nisi spretan popratit YT tutorial radje nosi u servis. Half-msata ujedno znaci da su max. moguce brzine manje od obicne msata i m2.

Moj zakljucak,

ako se ne mislis bavit profesionalno CADom idi na 17,3" Acer Nitro i malo poprati trziste da vidis kako se mjenjaju cijene.

ako           -||-           i ne mislis igrati najnovije naslove onda idi na N551JK ili GL552JX.

ako se mislis baviti vrlo kompliciranim CAD stvarima idi na linkani N551JK.

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.5.2015 12:04 (The_Fichek).
15 godina

spomenuo sam FHD za grafu iz razloga sto zelim igrati pes/fifu u FHD na tv-u sljedecih par god na max detaljima. samo to. 

autocad jedino 2D, ne vjerujem da cemo ista raditi u 3D na faksu.

SSD vec imam u desktop-u pa sam ga samo mislio prebaciti u laptop

uglavnom, ovaj acer mi se jako sviđa! jedini problem mi predstavlja iznos kojeg sam si zacrtao oko 6k. tu jos treba kupiti torbu za laptop, produljena garancija kosta itd. (ima li produljene garancije za sve vrste laptopa ili to ovisi o trgovini?)

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.5.2015 12:26 (Idealist).
13 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Subjektivno naravno. Matt ili anti-glare (AG) se uglavnom preferira kod kvalitetnog ekrana kao sto je npr. IPS, pogotovo kod laptopa jer se pretpostavlja da ce se nositi i po vani. Ima i premaza izmedju glossy i matt, npr. semi-glossy kod Samsunga, al tu pricamo o monitorima i televizorima koji se ne misle nosit po vani. Oko toga se nemas sta brinuti, kvalitete ekrana kod svih predlozenih su na mjestu, na tebi je da se odlucis do kolko ces se protegnuti. Poceo si sa X550JK pa N551JK pa sad G771JW, zato sam ti zadnjeg i predlozio G751JL i dalje od toga definitivno nema smisla ici za tvoju namjenu, jedino, ako mislis placati na kartice pa onda eventualno G751JT jer najnizu cijenu drzi Links.

dobro onda hvala :)

btw stalno mi se mjenja budzet pa ako vec imam novce zasto ne uzet nesto bolje 

12 godina

@Idealist

Onda GL552JX sa i5 pa vrlo lako nadogradis SSD bez ikakve ladice i micanja optike. Kod Acera bi platio skuplju graficku, a nebi koristio njen potencijal. 960M je 10fps iznad 950M u zahtjevnim igrama na FHD, al to se nebi vidjelo u npr. Fifi i ostalim igrama koje idu preko 60fps jer ti toliko najvise moze isporucit TV/monitor laptopa.  Produljena garancija ovisi o brandu do kada ju mozes obaviti, a cijene opet ovise o brandu, Asus je prosjecno skup - klik, Acer najjeftiniji - klik2 Ja sam opcenito to ukuco u nabavu da cim vise rezultata ispadne i opet nisu sigurno svi rezultati ispali, al znas koje su okvirno cijene. Kaj se Asusa tice, vrijedi procitat i ovo: http://mojasus.com.hr/pouzdanost

@anonymous_Zg

Np, javi onda sto si kupio.

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.5.2015 12:36 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

ovaj budem kupio onda oko 5.6 kad mi novci sjednu, javim dojmove :)

http://www.allmall.hr/asus-prijenosno-racunalo-g751jl-t7008/0452541/product/

i jos me samo zanima kolko se cuje jer mi je bitno da je sto tisi, ako zna netko mozda

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.5.2015 12:51 (anonymous_Zg).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

e sad, koja gtx 950M? postoje dvije verzije: sa GDDR5 i sa GDDR3 memorijom. sa GDDR3 memorijom je navodno sporija iako je isti model graficke. GL552JX dolazi sa GDDR3 memorijom. to je ok za sada. brine me sto ce biti kasnije...

druga stvar je 15.6". je li to dovoljno za cad? ili ipak premalo (makar je rezolucija velika)

12 godina

Da, 20% je sporija DDR3 na FHD rezoluciji (na HD rezoluciji manje), ali i dalje prejaka za tvoje potrebe. Evo primjera, izvadjenog sa notebookchecka:

"Fifa 15  -  Ultra 1920x1080p (high preset, 4xMSAA)

Schenker M505 -  Intel Core i5 4210M 2.6GHz  - 8GB RAM

GeForce GTX 950M (993 MHz), 2048 MB (2000 MHz) DDR3, ForceWare 345.05

92.8fps"

Znaci overkill, monitor laptopa i TV mogu max. isporuciti 60Hz, tj. 60fps, tako da nista nebi dobio sa 960M u igrama tog tipa, a u npr. GTA5 bi na FHD dobio +10fps, tj. sa 950M bi trebao smanjit jedno 2-3 postavke da imas isti fps kao sa 960M.

Bit ce ok 15,6" FHD IPS ekran. Ne isplati se protegnut 900kn samo radi malo veceg ekrana, za tolko se npr. kupi extra 21.5" monitor (klik).

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.5.2015 14:07 (The_Fichek).
12 godina

Zanima me vase misljenje u vezi ovog laptopa. Hbga, pruzam se koliko sam dug ( sitna djeca, krupna zena) , a cijena mu ne bi bila konacna jer cu dobiti i popust od 20%. Hvala unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Super cijena, vrlo dobro za all-around namjenu bez brige sa jamstvom i Windowsima, izrada i ekran su prosjecni.

Eventualno potrazi Medion Akoya laptop sa kvalitetnijim IPS FHD ekranom, bio je prije koji mjesec na popustu u nekom slovenskom ducanu. Cijena bi mogla biti dobra i bez popusta. 

15 godina

isao sam malo dublje u istrazivanje i naisao na IPS PWM (http://laptopmedia.com/review/asus-rog-gl552-review-it-looks-like-a-rog-notebook-but-it-doesnt-feel-like-it/#display-and-sound)

po tome ekran ispada dosta los i cudi me sto je ekran "slabost" gamerskog laptopa. inace me znaju prati glavobolje ako sam dugo pred racunalom.

do sada mi je bio skoro 100%-tna kupovina, ali po ovome vise ne. i gledam ostale laptope, također imaju taj flickering, ali ne i nedopustiv kako su rekli za ovog asus-a.

12 godina

Pokusaj naci samo jedan laptop sa flicker-free matricom. To je postalo popularno tek od polovice 2013. kad je BenQ ponudio hrpetinu AMVA flicker-free desktop monitora. Od nedavno (pola god-god) je popularno na temi odabira monitora na ovom forumu. Na laptopima, koliko ja znam, to jos uvijek nije implementirano. Druge specifikacije su vrlo dobre, npr. 93% sRGB, Delta, raspodjeljenost svjetline itd.

Svaka stranica koja ocijenjuje nekakav laptop, mora navest nekakve mane, pogotovo kada pisu o nepreskupom laptopu, oni taj ROG jos zovu budzet laptopom.

Na hrvatskom trzistu je najjeftiniji ROG, al ga bas nebi nazvao budzet laptopom. 

Kad idem njihov review usporediti sa ovim : http://www.notebookcheck.net/Asus-N551JK-CN166H-Notebook-Review.135234.0.html rekao bih da je GL552 gotovo pa identicni laptop sto se izrade tice, pofarban u crno, sa svjetlecom tipkovnicom, boljom SSD nadogradnjom te nesto boljim temperaturama.

Na toj najpopularnijoj stranici za laptope su slicno napisali sto se izrade tice: 

"Asus touts the N551JK with its "One Body Aluminum Design," which backs our assumption that the surfaces are "only"plastic, which successfully simulate an aluminum finish. ... We could warp the base marginally with a lot of effort, but it did not produce any noise. The stiffness and apparently impeccable build make a solid impression despite vast use of plastic. Unfortunately, the fairly stiff and pressure-resistant lid cannot be opened with one hand due to the tightly pulled hinges. However, it barely wobbles during movements and can keep its position quite safely when shaking the device lightly."

Znaci 2 stranice su isto napisale, da ima previse plastike za jednog Asusa.. Ovi koje si ti linkao pisu da je zbog toga laptop uzasne izrade, a notebookcheck pise, po meni realnije, da i dalje ostavlja solidan dojam.

To onda treba povezati sa hrv. trzistem i sta se jos nudi uz te Asuse, a nudi se prakticki nista, ako i dalje zelis jaku graficku, tj. nesto jace od 840M ranga, a 840M grafa je skoro pa 2x slabija od 850M/950M. Da ne pricamo da u tom rangu i dalje ima laptopa bez imalo aluminija i tako dalje i tako dalje pa ti istrazuj jos kolko oces, a ja ti jos jednom pisem da je najbolji za tvoje potrebe u rangu oko 6000kn.

Idealist kaže...

i gledam ostale laptope, također imaju taj flickering, ali ne i nedopustiv kako su rekli za ovog asus-a.

I da, ovo sam moro citirat. Sto bi to onda znacilo, da je Asus, master laptop brand koji mora biti barem klasu iznad ostalih u istom rangu?... Kao sto rekoh, hrpetina laptopa u tom rangu su i dalje 100% izradjeni od plastike, a na flickering je i bolje da se zale pa mozda prije dodju flicker-free matrice u laptope.

Tocka na i bi bio IPS ekran, ukucaj u nabava.net: "15.6 IPS" ili "17.3 IPS" i vidi sto se jos nudi osim 2 spomenuta Asusa.

**Neznam kaj da ti napisem na to da te boli glava kad si dugo za kompom. Taj Asus definitivno ima kvalitetniji prikaz slike od Samsung SyncMaster 226BW, ako jos uvijek imas taj monitor, ako ce te bas muciti flicker idi na najjeftiniji flicker-free monitor, tj. onaj 21.5" BenQ iz proslog posta ili neki drugi, a taj je mozda best buy broj 1 ispod 1000kn. Mislim da za tim nece bit potrebe, ako se odlucis na bilokoji IPS FHD laptop.

***Neznam koliko je usporediv nekakav CRT monitor sa tim Samsung monitorom, ako ga imas. Uglavnom, ja sam prije ovog laptopa, koji takodjer ima IPS matricu na razini N551/GL552, imao CRT monitor od kojeg me boljela glava. Nakon kaj sam presao na ovaj laptop, nikad vise, niti nakon previse sati gledanja.

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.5.2015 20:19 (The_Fichek).
15 godina
neaktivan

Asus N551 serija ima bijelo osvijetljenu tipkovnicu. 

0 0 hvala 0
15 godina

Hvala ti na iscrpnom objasnjenju kroz vise postova! da barem ima vise forumasa kao ti. svaka cast!

12 godina

Nema problema :)

@TTTT Zaboravio, tnx, izbacio sam taj dio posta jer mi se ucinilo da sam otisao malo previse u detalje.

13 godina
neaktivan
MateZgb kaže...
hurem kaže...

Pozdrav,

molim vas preporuku za laptop za dijete od 11 godina. Najviše bi ga koristio za igrice (minecraft,FIFA 15,GTA IV lil GTA V,farming simulator 2015). Cijena da bude do 6000 kuna.

Hvala.

Unaprijed se ispricavam za offtopic i ako se neko uvrijedi, ali što će djetetu od 11 g. laptop za 6000 ili još bolje što će mu išta za te novce. Kupi mu radije neki laptop za sitnije novce da se nauci na njemu opce nesto radit, a ostatak novaca mu stavi na štednju za vozački ili fax kad za to bude vrijeme.

Još jednom se ispričavam.

Ne trebaš se ispričavati, sve stoji što si rekao.

Oni su šesteročlana obitelj i svi će se služiti laptopom. Ja sam procijenila da bi bilo najzahtjevnije laptopu igranje gore navedenih igrica (ostali uglavnom surfaju ili koriste Office). Ne treba laptop za 6000 kuna, ali je bitno da se mogu igrati na njemu gore navedene igrice. 

Još jednom vas molim za pomoć :/

17 godina

Može pomoć pri odabiru prijenosnika do 5000kn...

Koristit će se za uobičajene radnje, jedino ne za igranje... Važno da je brz, responzivan i po mogućnosti da se ne grije jako jer ide u Afriku  Duže jamstvo je prednost...

Bilo bi dobro da ima SSD (ili onu kombinaciju HD i manji SSD za ubrzanje), no nije uvijet.

Dakle trebam 17.3" verzije prijenosnika, a može i koji prijedlog 15.6" za svaki slučaj...

Bilo bi dobro da se može kupiti odmah, da ne moram čekati jer bi išao sutra u ZG po njega s kolegom za koga i je...

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.5.2015 22:46 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Najbolji bi ti dosao 400kn skuplji, ali vrijedan protezanja Lenovo z70-80 sa kvalitetnom izradom i ekranom, nema nijedan drugi 17,3" IPS sve do 7000kn.

@hurem

Asus N551JK + 4GB RAM ili 100kn skuplji od te kombinacije Asus GL552JX

N551 ima mrvu kvalitetniji ekran (oba su prilicno kvalitetna za laptop), malo bolju bateriju, usb 3.0 utor vise.

GL552 ima mrvu jacu graficku, brzi HDD, laksu mogucu SSD nadogradnju, malo bolje hladjenje.

Tako da, ako odgovara boja i mogu se protegnuti, ja bih preporucio GL552JX. Takodjer, neka provjere: http://mojasus.com/pouzdanost

Kako je na dulji period, u roku 6 mj. nakon kupnje neka provjere i: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=produljenje+3+asus

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.5.2015 23:19 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

@hurem

Asus N551JK + 4GB RAM ili 100kn skuplji od te kombinacije Asus GL552JX

N551 ima mrvu kvalitetniji ekran (oba su prilicno kvalitetna za laptop), malo bolju bateriju, usb 3.0 utor vise.

GL552 ima mrvu jacu graficku, brzi HDD, laksu mogucu SSD nadogradnju, malo bolje hladjenje.

Tako da, ako odgovara boja i mogu se protegnuti, ja bih preporucio GL552JX. Takodjer, neka provjere: http://mojasus.com/pouzdanost

Kako je na dulji period, u roku 6 mj. nakon kupnje neka provjere i: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=produljenje+3+asus

Super, puno ti hvala na mišljenju :)

15 godina
neaktivan

Molio bih vas preporuku laptopa oko 2500 kuna +- 200-300kn.

I da imaju trgovinu u splitu.

0 0 hvala 0
12 godina

15,6" ili 17,3" ?

zasebna graficka (rang Nvidije 820M), da ili ne?

Windowsi 8.1, da ili ne? 

Bitno mozda 24mj beskamatno placanje, koje ima za Asuse u Elipso kao i 5god jamstva, samo neznam poklapaju li im se 2 akcije..

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2015 13:26 (The_Fichek).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice