Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.725
|
čitano: 14.756.045
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2015 13:38 (zlovenac).

0 0 hvala 0
12 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Cijena je vrhunska stvarno za taj model. 

12 godina
neaktivan

Lijepi pozdrav,

trebao bih preporuku za laptop oko 3500kn +/- 200-300kn. Velicina, boja, tezina itd nisu bitni. Laptop bi sluzio za gledanje filmova, youtube, word, ppt itd.

Nece sluziti za igrice, obradu videa i slično.

Jedino bih volio da ima dužu garanciju.

Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ma kakav nov procesor star 3 godine. To je lap iz 2012. ili samog početka 2013. (Ako nema garancije zato je niti nema jer je istekla)

Pa neće u 2015. stavljati procesor iz  Q2'12. 

Na Ivy bridge u 2015. How yes no.  http://www.notebookcheck.net/Intel-Core-i5-3427U-Notebook-Processor.74463.0.html

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2015 14:44 (Oldy).
11 godina

@Ezio

Ja neznam tocno kakva je izrada, al znam da je super po dojmovima forumasa koji su ga kupili. GL nema jacu graficku, jedino n551jm ima gddr5 grafu i IPS u tom rangu. GL je super jer ima i 8GB RAMa i 7200rpm HDD te je jos pristupacniji od n551 sto se tice ugradnje SSDa, tako da, ako se puca na te neke nadogradnje je isplativiji od startnog n551jk Asusa sa i5 za 5700kn. Inace, svi nabrojani Asusi za koje sam napisao da imaju IPS, skupa sa tim "startnim" n551jk su prvi 15,6" laptopi sa IPS FHD na hrv. trzistu. Slijede ih neki drugi laptopi, ali neisplativi po specifikacijama, pogotovo ak se puca na 15,6" dijagonalu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2015 15:49 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

Pozdrav,

Prije nekih 10 dana postavio sam upit o laptopu Acer Aspire E5 NX.MQ0EX.039, te mi je uvaženi kolega The_Fichek odgovorio da s obzirom na cijenu i uvjete to momentalno best buy kupnja.

Pošto na e kupi akcija Acer na 24 rate traje još samo par dana zanima je jedna usporedba.

Uzeti gore navedeno računalo ili Lenovo Ideapad Z50-70 Intel Core i5 4210U u Micronisu.

Lenovo je nekih cca 300 kuna skuplji.

Molim Vas za vaše mišljenje, a naročito od kolege The_Fichek kojega naročito cijenim.

Unaprijed hvala

0 0 hvala 0
15 godina
The_Fichek kaže...

@Ezio

Ja neznam tocno kakva je izrada, al znam da je super po dojmovima forumasa koji su ga kupili. GL nema jacu graficku, jedino n551jm ima gddr5 grafu i IPS u tom rangu. GL je super jer ima i 8GB RAMa i 7200rpm HDD te je jos pristupacniji od n551 sto se tice ugradnje SSDa, tako da, ako se puca na te neke nadogradnje je isplativiji od startnog n551jk Asusa sa i5 za 5700kn. Inace, svi nabrojani Asusi za koje sam napisao da imaju IPS, skupa sa tim "startnim" n551jk su prvi 15,6" laptopi sa IPS FHD na hrv. trzistu. Slijede ih neki drugi laptopi, ali neisplativi po specifikacijama, pogotovo ak se puca na 15,6" dijagonalu.

na kraju sam uzeo ovaj:

http://www.instar-informatika.hr/notebook-asus-k555ln-dm091d-156matte-1920x1080-core-i7-4510u-6gb-1000gb-dvd-sm-nvidia-gt840m-2gb/K555LN-DM091D

Djelomično i zato što u dućanu nisu imali ni GL552JX ni N551JM.

Jedina mana mi je što nije IPS, ali zadovoljavajuća je slika.

Ja sam jučer skroz odlučio uzeti GL552 ali osim što ga nije bilo u dućanu, prodavač mi je rekao da je malo veći i robusniji. Kako je laptop za curu koja ionako neće igrati igre, promijenio sam odluku na K555LN...

Potpis!
12 godina
zii kaže...

@The_Fichek

Definitivno 13 inča. Nemam nikoga u njemačkoj i austriji, a i njihov keyboard layout mi izgleda neprivlačno. Laptop koji si mi predložio mi izgleda ok, osim što mi je prevelik. Shvaćam da su moji zahtjevi banalni, ali želim pouzdanog i lijepog suputnika koji me neće ostaviti potpuno dekintiranu. Ako to pak bude slučaj, reci mi, vrijedi li macbook air 256gb iz 2015. barem dobar dio tih 8 tisuca kuna? I da, puno hvala na trudu i vremenu. :)

Ja bas isto gledam 13" neko vrijeme, to je max dijagonala koju bih uzeo. Pogledaj si Dell Inspiron 13" 7000 seriju, ja pomalo naginjem tome, doduse dodatni uvjet koji ja imam je 1080p rezolucija. Ako ti je 1366x768 dosta, trebalo bi se moci naci za ~6000kn. Druge opcije su Asus Zenbook (koristi 4.5W-6W Core M procesore, ja bih radije U), i Acer R 13 (ne svidja mi se 5-redna tipkovnica).
Dell XPS 13 izgleda jako lijepo i kvalitetno izradjeno, trajanje baterije na 1080p je fenomenalno, no dosta je skup obzirom na neke mane (1 RAM slot nenadogradiv, nije touch screen, webcam je na cudnom mjestu, M.2 SSD od 128GB (256 GB je pogotovo skup)).
Osobno se zelim drzat Win svijeta, pa mi Mac ne odgovara.

Ovaj Lenovo Flex2 sto je Fichek preporucio - vec sam jednom komentirao u ovoj temi, koristi RGBW pentile matricu a ne standardnu, i tih 1080p nije bas istih 1080p kao vecina ostalih laptopa makar je IPS i ni blizu Retina displaya. Pogotovo za piskaranje, jer za video je jos solidan, ali tekst ima uocljivih problema s ostrinom. I nije bas potpuno kao tablet - max se moze preklopit 300 stupnjeva, ne ide do kraja kao normalni 2-in-1 laptopi.

11 godina

@Ezio

Neznam zasto onda uopce pitas za preporuku. N551JK za iste novce ima i bolju izradu i IPS i cca 15% jaci procesor i 80% jacu graficku i jacu bateriju. Spomenuo sam tog startnog N551JK i u tom postu kojeg si citirao. Taj model, N551JM i GL552 su 0.4kg tezi (jedan od razloga je i teza, tj. jaca baterija), ali puno vise nude za iste pare. Radi spomenutih prednosti se laptop opcenito i bira u tom rangu, ako joj ne treba IPS niti 850M, moze se proci puno jeftinije npr. sa istim K555LN Asusom, ali sa i5U procesorom i 4GB RAMa za 4500kn, da ne pricamo o tome kako to nije best buy u tom rangu, tj. bolje se prodje sa Lenovom Z50 ili Acerom V3-572G. Inace, i7U je debelo precijenjen i to je jedan od razloga zasto je cijena tom K555LN apsurdna.

Ja bih ti preporucio da ipak vratis taj laptop Instaru ili di si ga vec kupio, ako je to moguce i prodjes puno jeftinije sa z50 ili v3-572g koje sam linkao, oba sa izradom koji konkuriraju Asusu K serije, V3 Acer vjerojatno ima i cvrscu konstrukciju. Imajuci na umu te informacije o izradu, nakon kaj kliknes na linkove ce ti biti jasno zasto su bolji odabir od K555LN Asusa za 4500kn. i7U je stvarno nepotreban, precijenjen, donosi malen napredak naspram i5U, pogotovo naspram Broadwell i5U kakvog imas u Aceru V3 i taj tezi 2,55kg opet radi cvrsce izrade i vece baterije, Asus N 2,7kg, Asus K 2,3kg, Lenovo z50 isto 2,3kg, naravno svi 15,6" FHD. Kaj se ekrana tice, vrijedi napomenut da svi skupa sa ovim kojeg si kupio imaju prosjecnu TN matricu, 17,3" modeli imaju bolju TN matricu, obje se bas i nemogu usporediti sa IPS, pogotovo ne sa IPSom N551 Asusa koji prema recenzijama ima 100% sRGB IPS matricu. Lenovo z50 jedini ima glossy, a ne matt ekran kao drugi navedeni.

martingo kaže...

Pozdrav,

Prije nekih 10 dana postavio sam upit o laptopu Acer Aspire E5 NX.MQ0EX.039, te mi je uvaženi kolega The_Fichek odgovorio da s obzirom na cijenu i uvjete to momentalno best buy kupnja.

Pošto na e kupi akcija Acer na 24 rate traje još samo par dana zanima je jedna usporedba.

Uzeti gore navedeno računalo ili Lenovo Ideapad Z50-70 Intel Core i5 4210U u Micronisu.

Lenovo je nekih cca 300 kuna skuplji.

Molim Vas za vaše mišljenje, a naročito od kolege The_Fichek kojega naročito cijenim.

Unaprijed hvala

Taj Acer je bas zeznut. Cinjenica je da nudi najjaci hardver za tu i vecu cijenu. Trazio sam svugdje po internetu, al nisam nasao tocne temperature bas za model sa i5M. Model sa i5U nema problema sa temperaturama prema rezenciji sa notebookchecka i to je neka startna tocka od koje ja polazim, prema tome sa i5M definitivno nebi trebalo biti problema na onom balanced modeu, a na high-performansu, kada se zeli izvuci maximum u npr. igrama bi moglo bit nekakvog osjetnog grijanja, ali nista alarmantno. S obzirom na to sve, mislim da je pametno uzet tog Acera iz ekupi.hr, cim prije instalirati Windowse i zatim kad je su svi driveri uredno instalirani isprobati one navedene igre pa vidjeti kako se ponasa laptop, ako dolazi do ikakvog osjetnog grijanja, malo podic laptop da ventilator od ispod ima zraka za "disat", ako to ne pomaze i niste zadovoljni prema ekupi.hr uvjetima kupnje, laptop se moze vratit u roku od 14 dana nakon kupnje. Znaci ispitati balanced mode i high-performans sa nekakvim zahtjevnijim programima/igrama. Ako vam se to sve skupa ne da onda je Lenovo z50 dobar iduci odabir, da. Samo jedna mala napmoena, ima glossy, znaci zrcalni ekran, naspram matt Acerovog, nekome smeta, nekome paše.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.5.2015 19:08 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa. 

Trebao bih pomoć od znalaca.Kupujem laptop do 3500kn , max 4000, to je stvarno krajnja granica. Kao i svi htio bih što bolji stroj za te novce. Koristio bih ga za surfanje, filmove, office i eventualno neka igra.

Kupio bi u Elipsu jer još deset dana imaju akciju 5 godina garancije.

Unaprijed zahvaljujem.

0 0 hvala 0
11 godina

http://www.elipso.hr/informatika/laptopi/LENOVO-IdeaPad-Z5070__59_432077/

Ako ti nije potrebna FHD rezolucija napisi pa cu nac nesto jeftinije, ako zelis 17,3" isto napisi, makar je ponuda 17,3" vrlo štura u tom ducanu.

17 godina
neaktivan

Poštovanje!

U roku mjesec-dva planiram kupovinu laptopa za video obradu (Edius, Premiere, After effects...). Dosta ću baratati sa 4k video clip-ovima i montažom 2 kamere istovremeno (jedna full hd, druga 4k).

Mobilnost mi nije toliko bitna, više mi je bitno da je veći ekran, zato mislim da je 17" ekran odličan izbor a i trenutno radim na 17" HP Pavilionu. No, na uštrb 2" bi uzeo za iste novce bolje komponente, više ram-a, bolju grafičku...
Minimun je 16Gb rama uz proširivost do 32 i naravno i7 procesor.

Budžet je maksimalno 12 000kn.

HVala

0 0 hvala 0
12 godina

Trebao bi ici na desktop konfu ako ti nije bitna mobilnost, tim vise sto ti treba 4k monitor ako baratas 4k sadrzajem da bi mogao vidjeti sve te detalje...razmisli za tih mjesec dva jer nije mala svota u pitanju...

17 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru...ali mora biti laptop, samo što se tiče mobilnosti, sam mislio ne mora biti manji i lakši od ostalih, to mi nije bitno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.5.2015 14:50 (Klasnic).
11 godina

Jedini za kojeg ja znam da ima 4k rezoluciju + IPS ekran je y50 (y70 ako ideš na 17.3''). Možda neki msi gaming laptop jer oni znaju stavljat više rezolucije od fhd u te svoje gaming laptope. To ti kažem za hr, vani bi trebao (valjda) bolje proć, samo i ja smatram kad mobilnost nije prioritet da se bolje isplati desktop PC. 

Inaće, taj y50 (y70) je jako lagan i tanak pa bi moglo biti zagrijavanja (pogotovo sa i7), kod y70 možda malo manje jer je veći.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.5.2015 16:01 (AirLive).
16 godina
neaktivan

Jel mi ima netko voljan pomoć, nezz što gledat pošto se ne razumijem u to, trebao bih hitno netbook, rabljeni do 800kn (max 1000kn), zahvaljujem....

0 0 hvala 0
12 godina
Klasnic kaže...

Hvala na odgovoru...ali mora biti laptop, samo što se tiče mobilnosti, sam mislio ne mora biti manji i lakši od ostalih, to mi nije bitno.

Ha onda ovako pomiri se sa full hd ekranom, preporuka je Asus G751 sa 16GB rama jer su oni odmah instalirani u donje slotove do kojih se ne moze doci tako da kasnije nemas petljanja sa servisom kada ces nadograđivati ostala dva so-dimm slota preko servisnog poklopca (1,35V ddr3L) do punih 32GB.

ssd je jedino 128GB, za početak bi trebalo biti dovoljno jer imas storage hdd od 1TB, ako bude potrebe za nekim 5xx kapacitetom ssd-a javis se u temu za ssd.

također moguce je kada vidis kakva je konfiguracija ssd, dali 2,5" ili m2 slot sata ili jos bolje pci-e moze se srediti i Raid 0 polje pa preseliti hdd sa caddiem u optički slot, vrlo jednostavna procedura.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.5.2015 20:18 (roby27).
12 godina
AirLive kaže...

Jedini za kojeg ja znam da ima 4k rezoluciju + IPS ekran je y50 (y70 ako ideš na 17.3''). Možda neki msi gaming laptop jer oni znaju stavljat više rezolucije od fhd u te svoje gaming laptope. To ti kažem za hr, vani bi trebao (valjda) bolje proć, samo i ja smatram kad mobilnost nije prioritet da se bolje isplati desktop PC. 

Inaće, taj y50 (y70) je jako lagan i tanak pa bi moglo biti zagrijavanja (pogotovo sa i7), kod y70 možda malo manje jer je veći.

da y50 ima UHD no opet premali je to ekran za takvu rezoluciju plus srezan je kaj se tice rama max 16GB i kaj se tice storage opcija samo jedan slot za hdd bez optike, y70 ima samo full hd koliko znam kod nas.

11 godina

Je 15.6'' je premali za 4k svakako, 17.3'' malo bolji. Krivo sam vidio izgleda ovo za y70, moja greška.

EDIT: Koliko vidim x550jk je skroz nestao, n551jm isto nije daleko.

EDIT 2: 17.3'' acer nitro malo pojeftinio, samo 1 trgovina je u pitanju, ali barem nešto

Za one malo dubljeg džepa, koliko vidim pojeftinili su malo asus rogovi sa 970m (par stotina ispod 10k) i 980m.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.5.2015 22:39 (AirLive).
11 godina
roby27 kaže...
Klasnic kaže...

Ha onda ovako pomiri se sa full hd ekranom, preporuka je Asus G751 sa 16GB rama jer su oni odmah instalirani u donje slotove do kojih se ne moze doci tako da kasnije nemas petljanja sa servisom kada ces nadograđivati ostala dva so-dimm slota preko servisnog poklopca (1,35V ddr3L) do punih 32GB.

...........

Slazem se, samo bi nadodao da je istom modelu, ali verziji sa 35-40% jacom 970M grafickom nesto (250-500kn) pala cijena te se taj nadje za 9750kn: http://www.magazinrs.hr/asus-prijenosno-racunalo-g751jt-t7118d/0452560/product/ tako da mi se cini kao veci ulozeno dobiveno omjer, makar se trebalo igrat sa nadogradnjom RAMa, a onda moze ici i na veci SSD, ako ga je volja. Sa +8GB RAMa i 240GB SSDom, ispalo bi ga drito 11k.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.5.2015 22:37 (The_Fichek).
11 godina

Taman editirao svoj post na prošloj stranici u vezi cijene g751jt :D.

10 godina
neaktivan

poštovani,

molim par prijedloga za kupnju novog laptopa:

cijena do  4.500,00 kn (možda i malo više ze nešto super kvalitetno)

veličina 15 incha

procesor i5 sa što više GHz

grafička 2GB

RAM-a od 4GB i više

po mogućnosti što noviji Windowsi

HDD 1 TB.

puno hvala unaprijed

0 0 hvala 0
12 godina
The_Fichek kaže...

Slazem se, samo bi nadodao da je istom modelu, ali verziji sa 35-40% jacom 970M grafickom nesto (250-500kn) pala cijena te se taj nadje za 9750kn: http://www.magazinrs.hr/asus-prijenosno-racunalo-g751jt-t7118d/0452560/product/ tako da mi se cini kao veci ulozeno dobiveno omjer, makar se trebalo igrat sa nadogradnjom RAMa, a onda moze ici i na veci SSD, ako ga je volja. Sa +8GB RAMa i 240GB SSDom, ispalo bi ga drito 11k.

Može i taj model sa jakom grafičkom, u tom slucaju bi mu svakako preporucio ovaj ram pod pretpostavkom da ima 1600Mhz predinstaliran ram + ova zvijer m2 

16 godina
neaktivan

CL11 je vjerovatno.... Moj bivši proobok je još prije više od godinu i pol imao 11-11-11-28.

Sad ne znam ako je CL11 da li bi mu s njom radila CL9. Ne pisati napamet otvore lap na RAM-u sve piše što treba da se kupi pravi. 

0 0 hvala 0
11 godina

@iveblc

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=V3-572G-564K Nema boljeg 15,6" sa Windowsima u tom rangu, opcenito je radi drugih specifikacija isto best buy. Posebnosti bas tih novijih V3 Acera su iznadprosjecno cvrsta izrada, iznadprosjecna baterija i osvjetljena tipkovnica kod tako skupljih modela. Naravno ima dosta verzija modela, ja sam ti linkao one sa po meni najvecim ulozeno/dobiveno omjerom, a da su ok ducani.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.5.2015 23:56 (The_Fichek).
16 godina
neaktivan

I u nitru je 11-11-11-28 (memory timings) dakle svi noviji lapovi imaju tu memu 1600Mhz PC3-12800 DDR3L 1,35v 204 pin-a CL11-11-11-28. aLI kažem bolje provjeriti na ram-u nego kupiti krivi pa se poslije vraćati na reklamaciju istog. 

p.s. 1.5v ne radi u kombinaciji sa low voltage 1,35v tj. probook je kod svakog bootanja preporučivao da se 1,5v pločica izvadi van makar ju je vidio u biosu i task manageru da može doći do kasnije nestabilnosti u radu.

Ništa ram je zamjenjen za 1,35v i kasnije je radilo. 

p.s.2 SS iz AIDE je sa nitra. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.5.2015 0:11 (Oldy).

0 0 hvala 0
12 godina

1.5v ddr3 so-dimm ram nije preporučljivo upariti sa mobilnim haswellom zato sto moze doci do oštećenja procesora i pregrijavanja jer oni međusobno komuniciraju. samo 1.35V.

16 godina
neaktivan

Na probooku je bio amd tada ali svejedno treba se znati prava latencija i voltaža kao i sama brzina radne memorije. Sama brzina je samo jedan par rukava. 

0 0 hvala 0
12 godina

kod ovog hyper impact rama latencije nisu toliko bitne, sam se automatski podešava na najbolje vrijednosti i jedan je od najboljih rama za laptop. 

16 godina
neaktivan

Najbolji ram je onaj koji treba biti. 

A najbolja solucija je nositi/imati lap sa sobom kod nadogradnje ram-a. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.5.2015 5:00 (Oldy).

1 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice