Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.725
|
čitano: 14.755.991
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
AirLive kaže...
ssectore kaže...

Ima slot za dodat jos jedan SSD?

Koliko ja znam, trebao bi imat. Mislim da su tu govorili po temi da nitro nije baš najbolji za nadogradnju u smislu pristupa komponentama. Inaće, ako misliš stavljat SSD unutra radije odaberi neki model sa običnim HDD.

Da Nitro ima m.2 slot za ssd ili se moze umjesto optike ubaciti caddy pa u njega ssd, inace sto se tice nadogradnje nije lagan proces jer se mora skidati tipkovnica a i ploca ako se hoce doci do ram slotova i m.2 slota za ssd, optika ide van bez problema potrebno je samo jedan vijak odšerafiti. 

16 godina
neaktivan
xG4M3 kaže...

Stari želi neki laptop za do 4000 kn. Služio bi mu da ga ima sa sobom na putu, da si odigra nešto i da sve radi lijepo uredno. Rekao je da želi dobru grafu i procesor (koliko se god dobro može dobiti za te novce).

Što je apsolutno najbolje što se može dobiti za te novce? Može i za manje naravno ako ima nešto dobrog, recimo tamo za 3500kn pa ako nije problem da se i za taj rang nešto predloži.

Hvala

Olučio je povećati budžet na 6000 kn pa ako može par prijedloga za te novce, bio bih jako zahvalan :)

11 godina
xG4M3 kaže...

Olučio je povećati budžet na 6000 kn pa ako može par prijedloga za te novce, bio bih jako zahvalan :)

Znači, najzahtjevnija opcija je gaming. Bitna rezolucija (HD/FHD), veličina ekrana (15.6''/17.3''/možda nešto 3.), vrsta ekrana (TN/IPS matrica)...?

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.2.2015 0:50 (AirLive).
16 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

BD Blurray Disc, i7 pomaže kod video editiranja naravno poželjniji je jači/brži proc.

Sa Ruskog tržišta pazi da nemaju tipke na ćirilici. 

p.s. nitro sa tim sshd za mene iznenađujuće brzo diže win ili i restarta. U tome se vidi predost pred nekim lapom koji nema sshd. 

Koliko točno sekundi nemam pojma ali mogu i to štopati ali brzo je. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.2.2015 7:25 (Oldy).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

sta se win8.1 tice znam, ali kad je takva ponuda nemogu nista. Airlive imas pravo za SSD, bolje kupiti barem 120gb jer mi je 8 i onako premalo. Inace imam ssd na pc-u i zato bi stvarno htio i na lapu jer je razlika wow... Sta se tice ugradnje, bolje cijelog otvorit nego vadit BR okji je ionako skup. Tipkovnica je dvojezicna , samo pitranje koliko slova imaju rusi, cemo morat napravit neki hotkey za šđžčć ako nema. mislim da cu nakraju odabrati

Acer Aspire VN7-791G-77R9 NX.MTHER.003 (Intel Core i7-4710HQ 2.5 GHz / 12288Mb / 2000Gb / BD-RW / nVidia GeForce GTX 860M 4096Mb / Wi-Fi / Cam / 17.3 / 1920x1080 / Windows 8.1 64- bit)

Hvala svima na odgovorima

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Na tih 8 GB ti ne možeš ništa staviti to je cache. :)

Nemoj to uspoređivati sa SSD-om. Je sporije od njega ali je brže nego da tog cachea nema na hardu. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.2.2015 8:32 (Oldy).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Bok svima,

tražim za sina studenta laptop u cijenovnom rangu 3.000 kuna.

Uključio bi i njega u ovo, ali onda izostaje faktor iznenađenja.

Dakle, vaša pomoć mi je neophodna i otvoren sam za sve prijedloge, a ono što znam je to da

mora imati:

- win 8

- MS office

- ok video karticu (za tu lovu vjerojatno integriranu, mada bi volio da nije) za gledanje filmova

- ok procesor i dovoljno RAM-a da ne šteka pri izvođenju nekih malo zahtjevnijih procesa

- ok ekran/rezoluciju

- WI-FI, BT, Webcam......

Znam da će htjeti tu i tamo baciti PES ili FIFU, ali jbga, za to će morat pričekat.....

Vjerojatno sam nešto preskočio, ali vjerujem da ćete me odvesti na pravi put......

Hvala svima unaprijed

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.2.2015 10:54 (neman01).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Preporuka protegnut se na: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=V3-572G-33X6, ako je preskup onda: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+840m Osim u procesoru razlika je i u izradi, taj v3 Acer gore ima metalnu cvrscu izradu, svj. tipkovnicu i matt ekran, a bas taj 33X6 model ima FHD rezoluciju u odnosu na neke druge v3 modele. Lenovo z50 za najmanje novca nudi FHD i jos 840M pa sam ga stavio za drugu opciju, izrada je solidna. Sto se tice kvalitete ekrana najbolje guglat, youtubeat za tocniju predodzbu. Sa 840M grafickom ce bez problema vrtit na HD rezoluciji te igre, a trebalo bi biti prilicno fluidno i na FHD. Razlika izmedju procesora je sto i3 ima HT tehnologiju i 0.2Ghz jace jezgre.

12 godina
neaktivan

The_Fichek hvala!

Malo ću proguglat i proyutubat, pa ću vidjet.

Hvala!

10 godina
neaktivan

Pozdrav svima,
Kupujem 15,6 laptop do 3000 kn (+200, 300) pa bih trebala pomoć. Laptop bih koristila za potrebe faksa (rad uOfficu), surfanje i gledanje filmova. Vidim da elipso trenutno ima pogodnost  5 godina jamstva na laptope pa bih vjerojatno kupila kod njih. http://www.elipso.hr/prilika/5-godina-jamstva-na-sve-laptope-2015/     Zanima me koji bi mi najbolje odgovarao za moje potrebe. :) hvala 

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
AirLive kaže...
igi90 kaže...

Pozdrav!

Zanima me ima li netko iskustva sa navedenim laptopom http://www8.hp.com/hr/hr/products/laptops/product-detail.html?oid=7526619

Planiram ga kupiti, služio bi sa vođenje papira u firmi (porezna,pisanje racuna i ostalo), te tu i tamo za pokrenut neku noviju igricu. Po cijeni je prihvatljiv, karakteristike su i više nego dobre, jedino nije i5 procesor, ali i ovako je dobro s obzirom da su 4 jezgre u igri. Itko preporuke, pohvale, zamjerke? 

Kao što kaže oldy nećeš se baš naigrati na toj integriranoj grafici (pogotovo na toj). Javi za cijenu pa ćemo naći nešto najbolje za igranje, jer za ove poslove po firmi svaki laptop bi zadovoljio.

EDIT: Sad vidim da si spominjao u kasnijem postu eksternu grafičku karticu, pretpostavljam da si mislio na eGPU shemu pa te upozoravam da ne možeš na svaki laptop to sklepati. Nije to tako jednostavno kao što misliš.

Planiram kupiti laptop koji bi držao minimalno 7 godina, s obzirom da je stari kupljen 2006. i sad je u totalnom rasulu. Ovaj sistem s poreznom ga je dokrajčio, stalno novi update za Javu bez kojeg nema slanja obrazaca, a procesor 1 jezgra neznam jel 1.9 ili 2.2 GHz. Tako da bi se ovaj laptop uzimao kao dugoročno rješenje, pa mislim da bi po ramu i procesoru to tako i bilo? A igrice na kraju i nisu toliko bitne, ako će moći pokrenuti ok, ako ne, ništa.

13 godina
neaktivan

Pozdrav,

zanima me neki laptop koji ima kombinaciju SSD (128gb recimo) + HDD (500gb ili 1tb), i da je 15.6". Cijena do cca 10 do 11 tisuća kuna, ako ima i jeftiniji, meni odgovara. Da ima barem 8gb ram. Moram prijatelju tako nešto uzeti, laptop bi mu služio prvenstveno za internet, računovodstvo i da može imati pohranu filmova jer drži laptop spojen sa TVom putem HDMI non stop. Ima viška para, pa mu nije problem dati, ali hoće kombinaciju SSD da mu sve leti, i HDD za pohranu. Ne znam koji je trenutačno best buy.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

O boze 10-11 soma za tak nest?

Rade nek kupi solidan laptop za 4-5 K, pa u njega ugradi dodatno ssd od pol gige, kupi dodatno rame koliko zeli i opet ustedi bar 4000 kn...

Bar bi ja tak..

10 godina
neaktivan

Pozdrav!

Molim savjet za kupovinu prijenosnika u cijenovnom rangu do cca 6000kn. apsolutno i ni najmanje se ne kužim u terminologiju, pa ću krajnje seljački samo reći da će mu osnovna namjena biti rad sa raznoraznim statističkim paketima i programima za obrade mase podataka, uglavnom, potrebno mi je da bude što brži u radu i pouzdan, da mu baterija može potegnuti, gaming ništa, a i multimedija mi nije nešto važna za njega. Dakle jako radno računalo na kojeg stane puno toga :). Znam da mi je opis prilično štur, ali please pomozite!

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

evo mislim se kupit novi laptop,

čak nije ni samo za igre, najviše office, internet, filmovi, malo igre (COD i slično)

Mislim se između:

Acer Aspire VN7-791G-74QM (+ ugradio bi 128GB SSD M.2)

Asus N751JK-T4228D

Lenovo Y70-70

Vidim da neki spominju Acer kao best buy, Asus kao dobra kvaliteta a Lenovo i ne baš pozitivni

P.S. Ja sam imao Lenovo Z710 koji je bio na servisu oko 2 miseca te ga nisu uspjeli popraviti :S

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

@NoName010

Ti se salis, dao bi 8-9 tisuca kn za takvu namjenu??? Ja bih tebi preporucio najjeftiniji kompletan 17,3" laptop sa IPS ekranom i jakom izradom, tj. jeftiniju inacicu Acera Nitroa iz Njemacke za 680 eura sa i5H, 840M, Win8.1 pa ti vidi: link - prva 2 ducana salju u HR, provjereni, imas tema na forumu. U HR se takav laptop prodaje za samo 1000kn vise u odnosu na te sa dostavom, znaci jos vise kad nebi gledali dostavu: link2 Takodjer moras narucit, odnosno sacekat da oni valjda naruce iz istih ili drugih njem., kojih vec ducana..

@gnjidica

Treba ti neka prijenosna radna stanica, a ponuda takvih bas i nije neka u HR kolko sam ja skuzio, nemora bit da sam u pravu. Ovako iz ducana mislim da su ova 2 najbolja stvar za tebe: http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=10792 ,

http://www.ekupi.hr/Asus-X550JK-XO045D-Intel-i76GB1TBGTX850nbspprijenosno-racunalo-477780.aspx

Probook bi trebao biti nesto cvrsci, sto neznaci da Asus ima slabije hladjenje, dapace vjerojatno ima jace hladjenje jer su jace komponente u njemu, malo jaci i7, drasticno jaca graficka kartica, koja pak tebi nije bitna. Kvalitete ekrana, TN oba, nekakav prosjek, HD rezolucija.. Mozda nisu najatraktivniji, ali su 2 laptopa sa najjacim procesorima u tom i nesto skupljem rangu jer ostali nude stedljive i7U koji se ponasaju kao i5 i vjerojatno nikom tko se kuzi u procesore nije jasno zasto se zovu i7.. Da se ne zbunis, i7 u 2 preporucena laptopa su pravi i7, nemaju U u oznaci, nego normalnu visu potrosnju i time daleko jace performanse radi normalnog broja jezgri za pravi i7, ovo pravi se nebi trebalo ni navodit da Intel nije izmislio U stedljivu seriju i7 procesora.

@X-Plosiv

U bilokoji laptop se moze ugradit SSD tako da se izvadi opticki uredjaj i onda putem interne ladice za SSD (150kn, jeftinije na ebayu) se stavi SSD. Dati tolke pare za tu namjenu je ludost. Rami se takodjer lako ugrade u ogromnu vecinu prijenosnika (poklopac od ispod), a u onu manjinu se isto moze stavit samo na kompliciraniji nacin, tj. vadjenjem tipkovnice. 

Ovako napamet ja bih preporucio Asus X550JK kao laptop sa valjda najvecim ulozeno/dobiveno omjerom u tom i dosta skupljem rangu kad se gledaju all-around (CPU+GPU) performanse. To je najjeftiniji laptop sa i5H koji je debelo jaci od U verzije, osjetno jaci od i7U. Takodjer najjeftiniji sa GTX 850M koja je ne debelo nego drasticno jaca od 840M (pogotovo ako je zbilja gddr5 verzija u sto mi je tesko povjerovat).

Taj je upravo extra za one koji ga vise misle spajat na eksterni monitor jer je to samom laptopu najveca mana, tj. nema npr. FHD tipicnu rezoluciju za taj rang, ali to tak mora bit s obzirom na extra hardver po toj cijeni.

Po izradi se i za vece pare nebi dobilo nest puno bolje, znaci vrlo jak performans laptop za te pare sa manama koje su zanemarive, ekran je prava mana (tipicna mana i kod drugih laptopa za taj i skuplji rang jer svi imaju TN matrice), ali ona je prakticki uklonjena, ako bi on koristio kako velis non stop vanjski TV. Hladjenje je klasicno dobro izvedeno za Asus.

Nadogradnja bi trebala ici lako u njega, kako sam opisao, samo pripazit jer moze ici max. +1 plocica RAMa, normalno za taj rang, znaci ili +4GB ili +8GB, ako bi sta dobio sa time. Za izbor SSDa ima ova tema.

@igi90

Budzet? Imas popust preko firme, ako da, do koje da onda cijene gledam laptope u ducanima?

@Ticcko

Ja bih zanemario tih 5god jamstva jer im cijene i ponuda nisu bas nesto, tj. gledao bih jedino ovaj model Lenova z50 - klik. Preporuka ista kao i 2 posta iznad tvog postavljenog, znaci u ducanu se za te pare moze dobiti i3 umjesto tog pentiuma, sve ostalo isto ili Acer kojeg sam opisao u tom postu. Produljenje na 5g inace nije moguce nego max. na 3god i to kosta 300kn i kod Acera i kod Lenova. Za 3g tko zna di ce tehnologija biti i sto ce se moci dobiti za koje novce..

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.2.2015 16:06 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

Mozda smijesno pitanje ali hoce li taj Asus x550JK na full hd televizoru imati prikaz preko cijelog ekrana s obzirom na rezoluciju laptopa jer probao sam sa starim laptopom hp probook i za prikaz nudi maksimalno rezoluciju laptopa od 1368....

0 0 hvala 0
11 godina

Nije smjesno pitanje. Koju max. rezoluciju max. moze isporuciti zavisi o grafickoj kartici laptopa, a i integrirana i zasebna mogu isporuciti bez ikakvog problema 1920x1080p: http://www.game-debate.com/gpu/index.php?gid=2585&gid2=1438&compare=geforce-gtx-850m-2gb-vs-intel-hd-graphics-4600-desktop

Skrolaj dole pa ces vidjeti da integrirana moze max. 2560x1600, GTX 850M max. 4K, tj. 4096x2160, znaci najvecu rezoluciju koju nude televizori, tako da si osiguran i za buducnost ako bi se odlucio na UHD televizor/monitor kojima bi cijena navodno konacno trebala poceti padat ove/sljedece god.

850M bi trebala uredno obavljat osnovni posao i na 4K, nikakve igre naravno i kod tako visoke rezolucije gddr5 memorija, odnosno ta rijetka verzija graficke bi bila prilicno bitna. Gddr5 radi razliku na svemu visem od HD, znaci od FHD nadalje, a razlika bi se na FHD vidjela kod igrica i tak (tipa 5fps na stranu jednako clockane ggdr5 vs ddr3). Jos jednom valja rec, iako se iz brojeva slabo da iscitat, 850M i to ddr3 cesca verzija je performansama identicna generaciji starijoj gtx765M, dok npr. 840M je malo slabija od starije 750M.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.2.2015 16:07 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

Nije toliko problem cijena jer se radi o nekom popustu i kompenzaciji za stari laptop, tako da će me to koštat oko 30% manje nego šta je cijena.

A htio bi da bude kako treba da bi morao recimo i igrat CoD ili Crysis ako mi padne na pamet

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
@X-Plosiv

U bilokoji laptop se moze ugradit SSD tako da se izvadi opticki uredjaj i onda putem interne ladice za SSD (150kn, jeftinije na ebayu) se stavi SSD. Dati tolke pare za tu namjenu je ludost. Rami se takodjer lako ugrade u ogromnu vecinu prijenosnika (poklopac od ispod), a u onu manjinu se isto moze stavit samo na kompliciraniji nacin, tj. vadjenjem tipkovnice. 

Ovako napamet ja bih preporucio Asus X550JK kao laptop sa valjda najvecim ulozeno/dobiveno omjerom u tom i dosta skupljem rangu kad se gledaju all-around (CPU+GPU) performanse. To je najjeftiniji laptop sa i5H koji je debelo jaci od U verzije, osjetno jaci od i7U. Takodjer najjeftiniji sa GTX 850M koja je ne debelo nego drasticno jaca od 840M (pogotovo ako je zbilja gddr5 verzija u sto mi je tesko povjerovat).

Taj je upravo extra za one koji ga vise misle spajat na eksterni monitor jer je to samom laptopu najveca mana, tj. nema npr. FHD tipicnu rezoluciju za taj rang, ali to tak mora bit s obzirom na extra hardver po toj cijeni.

Po izradi se i za vece pare nebi dobilo nest puno bolje, znaci vrlo jak performans laptop za te pare sa manama koje su zanemarive, ekran je prava mana (tipicna mana i kod drugih laptopa za taj i skuplji rang jer svi imaju TN matrice), ali ona je prakticki uklonjena, ako bi on koristio kako velis non stop vanjski TV. Hladjenje je klasicno dobro izvedeno za Asus.

Nadogradnja bi trebala ici lako u njega, kako sam opisao, samo pripazit jer moze ici max. +1 plocica RAMa, normalno za taj rang, znaci ili +4GB ili +8GB, ako bi sta dobio sa time. Za izbor SSDa ima ova tema.

Ne želi on ništa ugrađivati, eventualno SSD. Gledao je u italiji za 1000-1300 eura poprilično dobre laptopove. Iovako ionako ima 55" UHD od Samsunga pa sve gleda na njega. Znam da nije problem ugraditi, samo me onda zanima ako ima tako neki laptop koji ima slot odmah za njega. Dati tolike pare za tu namjenu je ludost, ali nisu moje pare..

11 godina

Poanta ugradjivanja je da kupis dost jeftiniji laptop, to nije neka velika muka, odsarafi se poklopac koji je zasarafljen sa valjda 2 sarafa, stavi se plocica rama na slobodni slot i pritisne da dobro sjedne. 850M bi kao sto rekoh post prije podrzala UHD rezu, samo je pitanje bi li ddr3 verzija 850M drzala UHD videje jer ja nisam siguran je li tocan opis koji pise na web stranicama vecine ducana, da se radi o gddr5 850m, jer kod skupljih Asusa ide ddr3 850m. Vrlo vjerojatno da bi obje verzije 850M bez problema drzale UHD video, ali to je nesto cemu treba dati malo pozornosti prilikom kupnje, tj. guglat.

Ja sam dao po meni najbolji prijedlog, sve vise od toga bi po meni zapravo bilo bacanje novaca. Ako ce gledati vani samo mu reci da ne gleda U procesore jer su oni za te i manje pare bacen novac, a normalna stvar do jedno 750 eura. Takodjer za te pare mu je pametno uzeti laptop sa IPS matricom ekrana, ali to je sve bacen novac ako bi laptop spajao na Samsunga.. Btw. vani se 850M grafa bilo ddr3 bilo gddr5 vrlo tesko nadje ispod 900 eura, a za te pare se javlja i 860M koja je overclockana verzija gddr5 850M, dalje za njegovu namjenu nema smisla pricati o grafickama, 850M je zapravo overkill za njega, samo treba malo zguglat kako se dd3 verzija nosi sa 4K videjima, koji su ionako rijetkost.

NoName010 kaže...

Nije toliko problem cijena jer se radi o nekom popustu i kompenzaciji za stari laptop, tako da će me to koštat oko 30% manje nego šta je cijena.

A htio bi da bude kako treba da bi morao recimo i igrat CoD ili Crysis ako mi padne na pamet

NoName010 kaže...

Pozdrav svima!

evo mislim se kupit novi laptop,

čak nije ni samo za igre, najviše office, internet, filmovi, malo igre (COD i slično)

Mislim se između:

Acer Aspire VN7-791G-74QM (+ ugradio bi 128GB SSD M.2)

Asus N751JK-T4228D

Lenovo Y70-70

Vidim da neki spominju Acer kao best buy, Asus kao dobra kvaliteta a Lenovo i ne baš pozitivni

P.S. Ja sam imao Lenovo Z710 koji je bio na servisu oko 2 miseca te ga nisu uspjeli popraviti :S

Ako si spreman tolko novca dati onda to treba malo bolje napisati. Malo igre, CoD i slicno.. koji CoD???? Zatim napises Crysis. Ista stvar, koji Crysis???? Trojka? Taj nastavak je ubojica za svaku graficku..

Kako ti ustvari pucas na m.2 ugradnju SSDa Nitro je jedino logicno rjesenje u tom nekom rangu i s obzirom na namjenu ja tu nebi isao na i7 nego i5 jer i7 nebi trebao dodatno pogurati ni Crysis 3 na toj grafi, no na tebi je odabir i ne slazu se svi samnom ovdje, a ja se sa tom izjavom vodim prema testu sa laptopsjunka: klik makar je tamo istestirana ddr3 850M koja je 20% slabija od 860M, tako nesto, sigurno ne vise. 17,3" Nitroa sa vec ugradjenim SSDom i i5 imas za 7600kn: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=vn7-791g+i5+ssd Sad zavisi jesi li pikirao na kakav brutalni zasebni m.2 SSD. Ako zelis i7, taj iz arhiteha bas nije best buy, tj. sa neznatno 0.1Ghz slabijim i7 imas tog Nitroa za 340kn manje: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=vn7-791g+i7

Sto se tice 850M/860M, one su drasticno jace od 840M, odnosno rade na FHD slicno ili nesto slabije od onog sto 840M radi na HD rezoluciji, znaci to su vec nekakve high-end grafe srednjeg ranga, zasto srednjeg, jer postoji i 2. generacija Maxwella i neke jace Maxwell 1. generacije. Kaj se tog tice po meni bi best buy bio ovaj Asus G751JT, no to vise nije lagana kategorija i u doslovnom i prenesenom smislu. Sad ako netko bude nabrzinu citao ovu zadnju recenicu i tvoj prvi post bi logicno trebao reci koji mi je vrag, no to sam ti sve fino pojasnio jer pojma nemam na koje igre pucas, na kojim postavkama itd., a rezultate grafi gledaj na notebookchecku, razlike izmedju svake navedene grafe ce biti jasne u par pogleda.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.2.2015 17:11 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Poanta ugradjivanja je da kupis dost jeftiniji laptop, to nije neka velika muka, odsarafi se poklopac koji je zasarafljen sa valjda 2 sarafa, stavi se plocica rama na slobodni slot i pritisne da dobro sjedne. 850M bi kao sto rekoh post prije podrzala UHD rezu, samo je pitanje bi li ddr3 verzija 850M drzala UHD videje jer ja nisam siguran je li tocan opis koji pise na web stranicama vecine ducana, da se radi o gddr5 850m, jer kod skupljih Asusa ide ddr3 850m. Vrlo vjerojatno da bi obje verzije 850M bez problema drzale UHD video, ali to je nesto cemu treba dati malo pozornosti prilikom kupnje, tj. guglat.

Ja sam dao po meni najbolji prijedlog, sve vise od toga bi po meni zapravo bilo bacanje novaca. Ako ce gledati vani samo mu reci da ne gleda U procesore jer su oni za te i manje pare bacen novac, a normalna stvar do jedno 750 eura. Takodjer za te pare mu je pametno uzeti laptop sa IPS matricom ekrana, ali to je sve bacen novac ako bi laptop spajao na Samsunga.. Btw. vani se 850M grafa bilo ddr3 bilo gddr5 vrlo tesko nadje ispod 900 eura, a za te pare se javlja i 860M koja je overclockana verzija gddr5 850M, dalje za njegovu namjenu nema smisla pricati o grafickama, 850M je zapravo overkill za njega, samo treba malo zguglat kako se dd3 verzija nosi sa 4K videjima, koji su ionako rijetkost.

Imam 7 računala, znam ugrađivati u laptop. Nego se radi da želi takav out of box, jednostavno. Ne želim ići u polemiku što je bacanje novca, što nije, jednostavno sam upitao laptop sa tim specifikacijama :) Ali hvala za "U" procesore, javim mu to.

11 godina

Mislim da je sve jasno, ako bude pitanja slobodno pitaj. Mozes i linkat web ponudu ducana u Italiji da bacim pogled ili netko drugi. Ima dost jeftinijih laptopa sa 12GB RAMa i tak, ali sigurno ne dolaze sa 850M koja bi trebala izvrsno odradit casual posao na UHD, a za svaku sigurnost bi valjalo provjerit to sa reprodukcijom kakvog 4K videja. Tu posebno mislim na ddr3 verziju jer iskreno neznam koliko tocno vrsta memorije ima ucinak na UHD, tim vise sto na prvu vjerojatno nitko nebi preporucio ddr3 grafu za UHD, ali isto tako kad neko veli UHD, obicno se prvo pomisli na gejmanje za sto treba imat brutalne dvije, ne jednu graficku.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.2.2015 17:51 (The_Fichek).
15 godina

e moj fiček, tebi treba dići spomenik za ovu temu, očito voliš laptopove 

mrzim internet TD ratnike
Moj PC  
2 0 hvala 1
11 godina

Ovom forumu treba dic spomenik, ne meni, uostalom nisam ja tu tako dugo aktivan i ove preporuke su dosta lagan posao kad se samo malo udje u tu temu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.2.2015 19:31 (The_Fichek).
17 godina
neaktivan
svenzg kaže...

Mozda smijesno pitanje ali hoce li taj Asus x550JK na full hd televizoru imati prikaz preko cijelog ekrana s obzirom na rezoluciju laptopa jer probao sam sa starim laptopom hp probook i za prikaz nudi maksimalno rezoluciju laptopa od 1368....

Nešto ste zeznuli ili se niste dovoljno igrali s driverima :)

Imam 17'' HP 4710s star 5 godina s rezolucijom 1600*900 spojen na eksterni monitor na koji daje rezoluciju 1920*1200.

13 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Mislim da je sve jasno, ako bude pitanja slobodno pitaj. Mozes i linkat web ponudu ducana u Italiji da bacim pogled ili netko drugi. Ima dost jeftinijih laptopa sa 12GB RAMa i tak, ali sigurno ne dolaze sa 850M koja bi trebala izvrsno odradit casual posao na UHD, a za svaku sigurnost bi valjalo provjerit to sa reprodukcijom kakvog 4K videja. Tu posebno mislim na ddr3 verziju jer iskreno neznam koliko tocno vrsta memorije ima ucinak na UHD, tim vise sto na prvu vjerojatno nitko nebi preporucio ddr3 grafu za UHD, ali isto tako kad neko veli UHD, obicno se prvo pomisli na gejmanje za sto treba imat brutalne dvije, ne jednu graficku.

Hvala, budem pogledao u ITA kada budem išao sljedeći tjedan. Imam 7 računala, razumijem se u sve, samo iskreno nisam ljubitelj laptopa pa ne znam što je "best buy" ovih dana (šalu na stranu, ne znam više niti za komponente što je best buy, fml). Pogledati ću što se nudi, znači da pikiram na 850M ili neka ATI ekvivalent (koji je?), ali da ima GDDR5.

11 godina

Bas i nema ATI ekvivalenta. Prema notebookchecku bi to trebala biti Radeon 7950M, uglavnom sve te starije Radeonke su jako rijetke kolko sam skuzio. Popularna u nizem rangu je M265M koja je rebrand 8750M i konkurencija 740M, a ne 840M. Onda dalje nema M270M, M280 nego tek M290X, a takve dolaze u nekim precijenjenim Alienware laptopima, nebitno.

Kako se razumijes u hardver, pretpostavljam da si cuo za Maxwell Nvidijnu mikroarhitekturu. Po meni pravi sjaj je dozivjela upravo u laptopima jer sa tom nizom potrosnjom su performanse priblizene nekim pa i najjacim desktop grafickama. Znaci jedna GTX 850M ima TDP 40W, a GTX 860M 45W, to je dost malo za tu snagu te se 860M moze usporediti sa GTX 750Ti.

Druga stvar je sto i slabije laptop grafe podrzavaju 4K, npr. 840M tako da kao sto rekoh 850M, makar ddr3 bi trebalo izvrsno obavit pokretanje videja i sta ti ja znam sta na 4K. Znaci best buy grafe za laptop su definitivno Maxwell, 8xxM ili 2. najnovija generacija 9xxM no tih trenutno ima samo u najskupljem rangu.

1. stvar je da zoves ducane i vidis radi li se zbilja o gddr5 memoriji u x550jk sa i5 i zatim nam javis ovdje na forum :D

2. stvar je da treba zguglat, to sam i ja napravio: klik Prva stvar koja ispada van je Asus Zenbook NX500 Ultrabook i taj ima 850M gddr5 grafu. Znaci mozes primjetit i da dost tanki laptopi sada mogu imat brutalne specifikacije, sto omogucuje efikasan hardver. Naravno taj dizajn, konstrukcija itd. se fino naplate.

3. stvar, laptopi sa 4K i 860M grafickom uredno dolaze i ima ih za kupit i u Hrvatskoj, npr. Lenovo y50, tako da ta grafa je definitivno siguran odabir za 4K i kako igre bas i nisu u pitanju nemas sta ici preko nje. Jos jednom, 860M ima isti chip kao gddr5 850M samo sa vecim clockom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.2.2015 23:43 (The_Fichek).
11 godina

Vidim da je već neko vrijeme u ponudi (presales), ali eto samo da napomenem da bi se mogla uskoro u prodaji pojaviti 965m u hr. Nije baš neka naročita ponuda, asusa ima i sa 970m za tu cijenu pa sad ne znam koliko je cijena realna kad se makne 128GB SSD. Sad vidim da je ponuda sa 970m+128GB SSD 1300/1400 kn skuplja od ove bez SSD-a, iako nisu iste trgovine. Možda kad maknu SSD i dođe ponuda u nekoj trgovini jeftinijoj od instar informatike pa vidimo malo realnije cijene oko 9k. 965m je nešto malo bolja od starije 870m (troši znatno manje) i negdje na pola puta između 860m i 970m po performansama.

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

@igi90

Budzet? Imas popust preko firme, ako da, do koje da onda cijene gledam laptope u ducanima?

Budžet je 3000,koliko košta taj čiji sam link stavio. Neznam jel imam popust preko firme,niti znam u kojem bi ga ducanu mogao dobiti. Ako mogu dobit 10,15,20% rabata/popusta, onda bi gledao i do 3500 kn s obzirom da bi to onda bilo 3000 kad se skine popust. Bitno mi je da ima Windowse, i htio bi da ima bar 6 GB RAM-a i ako je moguće i5 procesor. Znam da je za moj budžet to nerealno, ali našao sam ipak taj sa 8 GB RAMa, ali nije i5 procesor nego klasični sa 4-jezgre...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice