Može link toga coolera ako nije tajna?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Fala na informaciji. Javi dojmove kad kupis ;)
Može link toga coolera ako nije tajna?
Ako mene pitas, linka vise nema... koliko sa skuzio ja sma zadnje piknuo u svijet medija, jer cim sam narucio maknuli su. Upisem u nabava.net i niti tamo ga nema.
http://www.hangar18.hr/proizvodi/10196/4070/hladnjak-za-notebook-gigatech-glc-f965
Evo ga, ali u drugoj trgovini.
Po meni je bolje rjesenje CM Notepal XL, sluzbena stranica, jedan review koji ga usporedjuje sa CM A200, tj. 2x140mm coolerom. Sam ga imam, prije toga sam imao TM Massive sa 2x120mm koji je isto bio dobar, ali mi je malo izgrebo laptop od ispod sa tim senzorima i bio je bucniji. XL zauzima gotovo cijelu donju povrsinu jednog 15,6" laptopa, od gornjeg do donjeg ruba. Kada bi se stavio 17,3" laptopa na njega on bi lijevo i desno malo izlazio van, ali bi opet stale nozice na cooler (preporucujem to pokusat izmjerit za svaki slucaj bi li stale nozice sa strane). Nema potrebe za nikakvim pricvrscivacima da se laptop ne sklize jer su gumene nozice samog laptopa dobre, pogotovo tih laptopa viseg ranga i lijepo to prijanja za cooler, tj. tu metalnu mrezu koja je isto specificna stvar, cvrsca i bolja od aluminijskih mreza.
Ako je zelja specificno hladit neke tople spotove onda ja tu nebi isao na nikakve stock 2x120/140mm ventove nego ovako: Notepal U3 Plus koji se sami daju namjestit na tu mrezu tocno tamo di zelis i ono najbolje prema youtube videjima se fino cuje da zacudo nisu glasni iako su 80x80x10 dimenzija. Ako je to previse novca onda postoji U2 Plus verzija, sa jednim ventom manje, tj. sa 2 venta. Evo sluzbenih linkova i za te coolere: u2, u3
Napomena kod tih U2/U3 je da ne hlade extra, ali su vise nego flexibilni pa to moze bolje doc ako ventilator nekog drugog coolera nemoze doc do tog spota, a npr. ti spotovi su kod novijih laptopa prema gore lijevo ili desno do kuda bas i ne dolaze neki 2x120/140mm cooleri jer su postavljeni vise na samu sredinu ili jos gore prema touchpadu, znaci dolje sredina di je obicno noviji laptop sam po sebi najhladniji i di se stavlja baterija.
Pozdrav ekipa,
koji laptop biste preporučilo do 6000kn? Prvenstveno za obradu fotografija...
Ja sam se na Oldya nadovezao pricajuci o pravom i7-4710HQ kod Asusa x550jk(6000kn), a kod g551jk za 135kn pricam o i5-4210H + ista ddr3 850m grafa, te IPS FHD ekran, +4GB rama, malo jaca izrada sto je po meni bolje za Marko5552 koji se razmislja izmedju ta 2 laptopa. Problem je sto covjek nije naveo namjenu nego samo napisao sto kazete na x550jk. Jos cemo vidit sta ce rec.
Da to sam se zeznuo laptop bi se koristio za igrice, nekad bi se nešto trebalo raditi u autocad i inventoru, ali prvenstveno igrice, filmovi, i surfanje. Cijena bi bila do maximum nekih 6000 kn, ali eto još ćemo vidjet kako će dopusititi financije, jer ako nešto uleti onda će to pričekati tamo 3. il 4. mjesec. Svidio mi se jako ovaj g551k baš zbog tog fhd ips, 8 gb ram, i disk je 7200. Nakon malo čitanja i svega skužio sam da nije potreban i7 kada ovaj i5 može gurati 850m bez problema, jer ja ako sam u igri inače nemam ništa od ostalih drndi upaljeno nego samo igru.
Zanima me kakav je zvuk na tom laptopu i općenito što vi mislite o njemu ?
Inače jel se može još nešto naći za te novce ili je to to što se tiče tih novaca ?
Pozdrav ekipa,
koji laptop biste preporučilo do 6000kn? Prvenstveno za obradu fotografija...
Sreca pa si pitao u vrijeme kada postoji 2 apsolutna best buya u tom rangu. Prvi je Asus g551jk (MagazinRS 6100kn, produznica poznatog ducana FuturaIT) kojeg ti preporucujem, a drugi Asus x550jk (6000kn ekupi.hr, isplativiji na rate jer su ja mislim kod njih iste cijene za keš i rate). Koja je razlika? Prvi je famozni ROG (republic of gamers) Asus, tj. ima taj logo, a sa time dolazi i nesto jaca, tj. cvrsca izrada i vjerojatno jos bolje hladjenje. Glavna razlika je u ekranu i procesoru. G551jk ima kvalitetniji IPS ekran vise FHD rezolucije koji je vjerujem svakako pozeljniji u tvom poslu, a drugi ima TN ekran HD rezolucije. x550jk sa druge strane ima punokrvni i7 procesor, sa 2x vise jezgri, tj. 4 jezgri i 8 threadova, dok i5-4210H ima 2 jezgre i 4 threada sto je ja mislim sasvim dovoljno posto te jezgre rade na iznadprosjecno visokom taktu (za laptop), jednako visokom kao i kod tog i7. G551JK takodjer iam +4gb rama. Taj model je dosao nedavno, a x550jk je kupilo vec par forumasa i dalo svoje dojmove na ovu temu pa mozes procitat. GTX 850M graficka je specifikacija koja ih odvaja od konkurencije sa 2x slabijom 840M.
Ako zelis IPS, a steta ti je odbacit i7 razmisli i o: g551jk sa i7 Ako se bavis Adobe paketom sigurno da ces imat koristi i od i7, ali i od viska rama, tj. 4gb bas i nece bit dovoljno. 4gb rama kosta 300kn, to nadodas na cijenu x550jk i dijeli te jos tolko da imas kompletniji laptop sa postenim ekranom.
Inače jel se može još nešto naći za te novce ili je to to što se tiče tih novaca ?
Ja ti mislim da brze bolje uzmes tog G551JK u MagazinRS za 100kn van budzeta, otpakiras ga doma, poslikas i napises dojmove :D Laptop je odlicna prilika, pandam n550jk koji je prije jedno sta ja znam pol godine bio best buy u tom rangu, iste specs, isto je imao IPS ekran, ali je imao 4GB rama i nije bio ROG nego "obicni" N Asus, tj. nepofarbani ROG, dok je X ipak slabija serija. Ima tu plastiku pozadi ekrana i jos neke gluposti koje je jedan forumas naveo, no performanse i hladjenje su na mjestu, a ti za razliku od forumasa koji je sad zatrazio pomoc bas i nebi imao koristi od i7.
evo u linksu ej ovaj laptop je postao dostupan u linksu, 200kn skuplji od 4k modela a jedine razlike su sto je ovaj FHD IPS i dobijes windows 8.1. mislim da cu ovaj kupit, iako ne znam koliko cu s 8.1 bit zadovoljan al vidit cemo. :D
@Fichek_ bio sam zagrijan za onaj tvoj cooler, ali ovaj sa 3 flex venta mi se cini jos primamljiviji...
Ako ne placas na rate po cemu je Links povoljan, onda po meni dio para bacas u vjetar jer niti originalni windowsi ne vrijede 1150kn za kolko manje mozes kupit taj laptop u Centro.hr (6750kn) sa istim specs, isto FHD IPS ekranom (100% bi trebao bit IPS jer sam usporedjivao serijski broj sa onim iz Lenovo Store-a). Ako gledas skuplje, onda je po meni Asus g551jm za 7350kn navodno isto sa IPS ekranom bolje rjesenje radi jos i7 procesora koji nebi bio poseban problem po pitanju temperatura. Cijena 64-bitnih win8.1 pocinje od 780kn bili CRO ili ENG: http://www.nabava.net/search.php?&q=windows%208.1&s=2
ma ne, uzimam na rate i to na 24 mjeseca. links mi je jedini tu u osk gdje ima ista dobro na te rate, a i imaju najbolju kamatu za diners karticu.
Sorry onda, zanemari taj cijeli zadnji post :D:D
sam sto nemam bas iskustva nekih s windowsom 8.1 pogotovo 64-bit. jel imate vi skustva' samo me zanima jel stabilan dovoljno jer za 8 nisam skoro nista dobro cuo, a nez kolko su sta popravili sa 8.1.
Da, stabilan je. Uskoro izlazi i Win10 na kojeg ces imat najvjerojatnije besplatnu nadogradnju sa origigi Win 8 ili 8.1
Ja u ovih valjda 9 mjeseci kolko imam laptop, nisam imao nit jedan jedini bug sa Win 8.1
da, evo bas sam sad cito malo to tome besplatnom prelasku s 8.1 na 10. iskreno se nadam da ce doc do toga, jer mi se cini da bi 10-ka mogla biti korak u pravom smjeru.
zdravo,jedno pitanje ako nije na odmet,sta mislite o ovom laptopu http://shop.ue.ba/product.php?item=14650 sto dodje 5500KN,kad se pretvori cijena.da li vrijedi tih para,kakvog je kvaliteta?hvala unaprijed
evo u linksu ej ovaj laptop je postao dostupan u linksu, 200kn skuplji od 4k modela a jedine razlike su sto je ovaj FHD IPS i dobijes windows 8.1. mislim da cu ovaj kupit, iako ne znam koliko cu s 8.1 bit zadovoljan al vidit cemo. :D
Taj laptop je isti ovaj:
http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.5cc354e42fba4c79996f780ca2b72060.lenovo-prijenosno-racunalo-y50-70-59432198-59-432198.aspx
Meni jutros u centro.hr rekli da im više nije dobavljiv kod zastupnika. Tako da ako misliš, pretpostavljam da u linksu ili imaju jedan ili možda više komada u tom jednom dućanu ili ti isto neće biti dobavljivo... Dakle, požuri ili gledaj neki drugi model.
zdravo,jedno pitanje ako nije na odmet,sta mislite o ovom laptopu http://shop.ue.ba/product.php?item=14650 sto dodje 5500KN,kad se pretvori cijena.da li vrijedi tih para,kakvog je kvaliteta?hvala unaprijed
Radje gledaj Asus x550jk iz winwin.ba za iste novce sa 150% jacim procesorom i 50%-100% jacom grafickom te vise-manje jednako dobrom izradom, samo sto ovdje dobis HD rezoluciju, a kod Pavilliona FHD. Sa specifikacijama Asusa mogo bi prakticki gotovo pa sve igre vrtit fluidno. Iznimke bi bile neke slabije optimizirane ili superzahtjevne igre kao AC:Unity, Thief, BF4 mp i uskoro ce se saznat sto ce bit od GTA V. To je tako jer 850m bez problema vrti i hrpu novih naslova na FHD tako da nema nekih problema na HD rezi koja je uz tu i tamo neke manjke u izradi jedini pravi kompromis tog laptopa uz naravno TN klasicni ekran, a ne za laptope rijetki i kvalitetniji IPS kojeg je prava muka nac u BiH na laptopu za normalne novce. U Hrv sa slicnim specifikacijama i IPS ekranom ima Asus g551jk..
Lp, dvoumim se između ova dva laptopa:
molio bi vase misljenje, hvala
Lp, dvoumim se između ova dva laptopa:
1. http://www.instar-informatika.hr/notebook-asus-x751ln-ty003d-intel-core-i5-4210u-27ghz-6gb-1000gb-geforce-gt840-2gb/X751LN-TY003D
2. http://www.instar-informatika.hr/notebook-hp-pavilion-17-f100nm-k1q19ea-amd-quad-core-a10-5745m-210-ghz-8192-mb-173-1600x900-sata-1000-gb-free-dos-amd-radeon-r7-m260-2gb/0372357
molio bi vase misljenje, hvala
Asus radi jaceg hardvera, prvenstveno graficke. Izrade su podjednako dobre, najbolje da uzivo pogledas. Takodjer pokusaj naci informacije o ekranu ili probaj naci kakav youtube video di se vidi upaljeni ekran. 6GB rama je taman za prosjecnog korisnika. Nadogradnja bi mogla bit malo komplicirana u slucaju Asusa, za Pavillion neznam ima li poklopac/a od ispod koji se lako otvori/e. Asus ima 270kn jeftinije produljenje jamstva na 3g i dolazi sa 1god jamstva vise u startu. Produljenje mozes rjesit u roku 11 ili 12mj. od kupnje, zavisno o brandu. Cijene toga gledam na nabava.net Mozes bacit pogled i na Acer E5-771G radi iznadprosjecno dobrog TN ekrana i onog bitnog, FHD rezolucije za koju neznam kolko ti je bitna. Taj laptop je vec dosta forumasa kupilo pa mozes malo potrazit dojmove, ako te interesira.
Pozz ekipi i molim malu pomoć..
Kupujem u skorije vrijeme lap za kćer koja ima 14 godina,tako da je jedan od uvijeta da malo lijepše izgleda(ne onako strogo poslovno crno ,nego više mladenački)
Dijagonala bi bila 15,6 poželjna FHD,nikakvi posebni zahtjevi glede igara(Simsi i sl),filmovi,surfanje i sl..
Da je relativno lagan i da se ne grije previše...
Cijena je do recimo 4000 kn(može i par sto kuna više,ako je neka dobra prilika u pitanju)
Hvala na odgovorima...
hvala na preporuci
lp
Koliko bih osjetio razliku između i5 i i7 pri zahtjevnijem procesu (photoshop), a koliko pri multitaskingu?
Preporuka za laptop TRAŽI SE
Trebao bih laptop za firmu (ja ću raditi na njemu), cijenovni rang 4 tkn
Trebao bi zadovoljavati barem ove uvjete:
- ekran do 15,6
- legalni windowsi
- procesor barem ranga i3
- mogućnost spajanja na dodatni monitor
- memorija barem 4 gb
- HDD barem 500 gb
- nekako preferiram Toshibu, ali nije uvjet
Na laptopu će se obrađivati grafika, internet i jako puno offica, uglavnom na 220 (tek povremeno na baterije), te tu i tamo poneka nezahtjevnija igrica.
Trebao bih laptop koji će zadovoljavati te kriterije i da barem 3 - 4 godine ne moram razmišljati o zamjeni.
Hvala puno
@Dio
Np :)
http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=V3-572G-33X6 Laptop je mrvu tezi od prosjeka, ali i cvrsci upravo radi tog gornjeg metalnog dijela koji ga odvaja od konkurencije skupa sa svjetlecom tipkovnicom. Sa FHD rezolucjiom ima jos Lenovo z50 koji gore ima ili plastiku ili nekakvu alu leguru, zavisi o modelu. Kako je po meni taj model izguran od strane Acera kojem je nedavno i snizena cijena, Lenovo z50 sa i5 bi bio veci best buy od tog sa i3: klik Lenovo ima glossy ekran, Acer matt. Neceg drugog da je 15.6 FHD bas i nema. i5U je prosjecno 25% bolji od i3U, iako zavisi koliki max. takt jezgri i5U moze potegnut u odredjenom modelu na high performans modeu kada se pali intelov turbo boost kojeg i3 nema. Za malo vece novce ima i ovaj Acer koji vec ima posten i5M procesor, 25% jaci od i5U, 50% od i3U, to bi vec bio "overkill" za nju, a dobra opcija ako bi se vi bavili necim zahtjevnijim ili ona u buducnosti. Taj Acer nije jednako dobre izrade kao v3, gore je plastika ili mozda i malo aluminija, uglavnom nije tako ni bitno jer komponente nisu neki veliki potrosaci, a hladjenje dovoljno dobro, iako tocno za taj model ima slabo informacija pa to hladjenje vise temeljim na nekim slicnim modelima. Ovdje sam pronasao jedno iskustvo covjeka koji je kupio istog Acera sa HD rezom. Dolje je njegov komentar, samo neznam na kojem jeziku, vidim puno pluseva, 5 od 5 preporuku, vrijedi prevest sa google translatorom, ako vas interesira. Htjeli vi to ili ne, svi dolaze sa superefikasnom 840m grafickom koja moze potegnut i novije igre. Nemorate skinut drivere za graficku pa nece ni znati da postoji graficka, no to je svakako nesto sto podize vrijednost samom laptopu. I jos jedna sitnica, a to je da svaki noviji Acerov laptop, a to svu svi predlozeni, na sluzbenim stranicama nude sluzbene drivere samo od Win8 nadalje, dok Lenovo mislim da jos uvijek nudi podrsku, odnosno drivere za Win7. Za kraj hint, a taj je da Windows ukida mainstream updejte, sigurnosne ili sve za Win7. Informaciju sam jucer procitao, ne sjecam se tocno di.
Najbolje da guglas i to prvo sluzbenu stranicu Adobea, tocno onog programa s kojim bi se sluzio. Imaj na pameti da x550jk ima HD, opcenito manje zahtjevnu rezoluciju za bilosta. FHD je odavno mainstream rezolucija i opet nesto sto nije tak zahtjevno, pogotovo kad vidis da se vec neko vrijeme prica o 4K rezoluciji, tj. 4x vecoj od FHD. Ako bi laptop sluzio samo za procesiranje podataka i skoro nista vise x550jk je okej odabir, ako je bitan i puno vjerniji prikaz boja, veca radna povrsina i tako onda ti preporucujem da uzmes g551jk, samo razmisli sa i5 ili sa i7. Rami su kao sto rekoh preporucljivi barem 8GB kao neka zlatna sredina za programe unutar Adobe paketa, pogotovo one najnovije.. Jos jedna sitnica, a to je da x550jk ima sporiji hard disk, tj. klasicni za laptope 5400rpm, a g551jk brzi 7200rpm. Kolko bi brzi bio multitasking sa i7, zavisi o kakvom je multitaskingu rijec.. Procesiranje koje koristi vise od 2 jezgre ce imat prednost sa i7, kolko tocno, treba guglat za svaki odredjeni program.
Kad vec trazis dugorocno preporucio bih da se malo protegnes: http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=10696 Samo vidi bi li te smetala ta glossy piano zavrsna obrada:
Tu je nekakav review tog laptopa: Malo vidi i sto je sa ostalim modelima, tj. sa L serijom: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=8.1+i5+15.6 samo tu dobis 25% slabiji procesor, a nesto bolju graficku. Vise neznam je li bolje izrade ili ne od C serije, meni se osobno ne svidjaju ni jedan ni drugi, ali bas i nemaju konkurenciju sto se tice laptopa sa windowsima u tom rangu. Vidi jos ovaj model.Ekipa, vidim da se po nabava.net vrti dosta modela sa i5 4210u i gt 840m oko 4000 kn +-200 kn..
Molim vas preporuku koji je best buy oko 4000 kn ako zelim hd ekran od 15 incha i spomenuti proc i grafu.
Hvala vam puno, ne razumijem se previse u kvalitetu pojedinih brendova, u vasim sam rukama. :)
Gledao sam malo prosle poruke. Pogledaj si onda jos Asus K555LN ili ako oces 17,3" Acer E5-771G ili isti sa i7: acer2 ili ako oces 15,6" IPS Toshiba pa odluci izmedju njih i onog Acera iz Instara kojeg si gledao. Ne vidim smisla u predlaganju drugih laptopa kad ti trazis i rad na bateriji, za sto je bolji stedljivi proc. Ja ti prakticki nisam niti dao do sada savjet za kupovinu u Hrvatskoj, nego samo vani, tako da si malo pogledaj. I m260 grafa u Toshibi je skroz solidna, a 840m ima prednost prvenstveno u igranju i ako ti bas trebaju CUDA jezgre. I da, jedini jos laptop koji u tom rangu nudi IPS je Lenovo Flex 2, a taj bi ti se mozda i mogao najvise svidit jer ima sve sto trazis osim SSDa kojeg lako kupis i ostane ti jos razlike do 6000kn: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+flex+2+8.1+i5+840m Po meni bi ti to bilo najbolje rjesenje, pogotovo kako bas zelis windowse, jedino ako te smeta glossy ekran.. Znaci taj laptop moze i "tablet postat", tj. moze se izvrtit i ima touch ekran, pogodan za win8 nadalje.
Pozdrav.
Uspio sam naručiti http://www.bug.hr/cijene/acer-prijenosno-racunalo-nxmpyex041-156-inte/802549.aspx
Međutim, vratio sam ga dvaput u poslovnicu zbog tvorničkih greški ( neispravna tastatura na prvom / neispravan ekran na drugom ). Što se tiče laptopa, stvarno je fantastičan bio, uspio sam nešto sitno raditi na njemu dok nisam skužio greške.
Više ga nema na lageru poslovnice a izgubio sam povjerenje u tu seriju pa ga ne želim naručivati negdje drugdje.
Budžet mi je još uvijek 6000 - 6200 kn.
Gledao sam svašta i pokušavao razne kombinacije, ali više ni sam neznam. S obzirom da sam imao taj laptop u rukama, nekako bi volio da mi laptop ima slijedeće karakteristike:
-štedljivi procesor (i5u / i7u) jer mi je baterija važna
-FHD ekran (1920x1080)
-barem geforce gt 840
-plus je ako ima ssd ili prostor za drugi disk
-također je plus ako ima win 8.1
-osvjetljena tipkovnica bi bila super
-samostalno bi kupio SSD ( 120/240 GB ) ukoliko je potrebno
-Win 8.1 su ali i nisu uvjet
Nisam gledao ako su neki novi modeli izašli u prošla 2 tjedna, i bilo bi dobro, tj. poželjno ako se laptop može uzeti u Rijeci ( HgSpot/Links/Netcom/Makromicro/Ventex)
Hvala puno i sorry na gnjavaži.
Ha, cuj, bas si pogodio ducan.. ali nema veze. Mislim da u vrijeme te preporuke niti sam znao da imas tolki budzet i jos kolega nije otkrio Asusa G551JK kojeg ti sada definitivno preporucujem: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=asus+g551jk Kada zelis produljeno trajanje baterije jednostavno stavi power saver mode u windowsima i to je to. SSD mislim da ide na mjesto optike, tj. vrlo vjerojatno nema nikakav dodatni slot. Ovdje je nekakav review. Fora u odnosu na x550jk o kojem se vec dosta pricalo u zadnje vrijeme je sto ovaj ima IPS FHD ekran, a x550jk ima TN HD ekran. Uz to g551jk ima doradjeniju izradu, +2gb rama u odnosu na Asusa x550jk, a x550jk ima snazni i7 (ne U) koji bi tebi vjerojatno bio overkill i za igre je nepotreban u odnosu na i5-4210H sto se tice uparivanja sa grafickom ranga gtx850m, koja je inace debelo bolja od 840m. Kao sto mozes vidjet na nabavi, ima g551jk i sa i7, za +500kn u odnosu na onog sa i5. Opet, nije rijec o nikakvim U procesorima i tu je isto osjetna razlika u odnosu na nesto sa i5 ili i7U, a kad zelis stedit energiju stavis na balanced ili kad zelis cim dulje trajanje baterije power saver mode. Naravno da "gamerski" ROG Asus, tj. g551jk mora i ima osvijetljenu tipkovnicu. Takodjer ponuda tog laptopa je u Hrvatskoj vrlo konkurentna s obzirom i na EU trziste, tako da vjerojatno cijene nece dugo bit takve.
Ha, cuj, bas si pogodio ducan.. ali nema veze. Mislim da u vrijeme te preporuke niti sam znao da imas tolki budzet i jos kolega nije otkrio Asusa G551JK kojeg ti sada definitivno preporucujem: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=asus+g551jk Kada zelis produljeno trajanje baterije jednostavno stavi power saver mode u windowsima i to je to. SSD mislim da ide na mjesto optike, tj. vrlo vjerojatno nema nikakav dodatni slot. Ovdje je nekakav review. Fora u odnosu na x550jk o kojem se vec dosta pricalo u zadnje vrijeme je sto ovaj ima IPS FHD ekran, a x550jk ima TN HD ekran. Uz to g551jk ima doradjeniju izradu, +2gb rama u odnosu na Asusa x550jk, a x550jk ima snazni i7 (ne U) koji bi tebi vjerojatno bio overkill i za igre je nepotreban u odnosu na i5-4210H sto se tice uparivanja sa grafickom ranga gtx850m, koja je inace debelo bolja od 840m. Kao sto mozes vidjet na nabavi, ima g551jk i sa i7, za +500kn u odnosu na onog sa i5. Opet, nije rijec o nikakvim U procesorima i tu je isto osjetna razlika u odnosu na nesto sa i5 ili i7U, a kad zelis stedit energiju stavis na balanced ili kad zelis cim dulje trajanje baterije power saver mode. Naravno da "gamerski" ROG Asus, tj. g551jk mora i ima osvijetljenu tipkovnicu. Takodjer ponuda tog laptopa je u Hrvatskoj vrlo konkurentna s obzirom i na EU trziste, tako da vjerojatno cijene nece dugo bit takve.
Sve je to super, samo nije dostupan u Rijeci koliko vidim. Zaboravio sam napomenuti da kupovina preko neta nije opcija pošto se plaća putem Erste Diners kartice na rate. A do Zg mi se baš i ne vozi zbog dodatnih troškova. :)
To sam bas isao editat. Svakako se informiraj sto se tice placanja u web shopovima jer laptop je odlicna ponuda, prilicno kompletan u odnosu na ostale u tom rangu. Nisu to random ducani. Ja bih izbjegao samo M-computers i Supernet, ali ono, ne radi toga sto sam imao iskustva s njima nego jer su mi malo nepoznati ducani, sto nije fer od mene i zapravo je glupa sugestija. U Supernetu moguce da je ista cijena na rate, u ekupi.hr je gotovo pa sigurno ista cijena na rate kako pise i za gotovinu, znaci 6654kn i mozes placati Dinersom (ne pise erste diners, samo diners). Ako ti pase ekupi.hr, a cijena prevelika gledaj x550jk - klik Ako ti se ne svidja nist od toga, javi se pa cemo vidit dalje.
Ekipa, vidim da se po nabava.net vrti dosta modela sa i5 4210u i gt 840m oko 4000 kn +-200 kn..
Molim vas preporuku koji je best buy oko 4000 kn ako zelim hd ekran od 15 incha i spomenuti proc i grafu.
Hvala vam puno, ne razumijem se previse u kvalitetu pojedinih brendova, u vasim sam rukama. :)
http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+z50+i5
http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=acer+i5-4210m+840m
Nema nekih velikih razlika u kvaliteti izrade, najbolje da malo pogledas u ducanu kako to izgleda.