Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.724
|
čitano: 14.753.257
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Trenutno imam Lenovo T530 (flagship konfiguracija), Macbook Pro Retina, a prije sam imao Acer V5, Toshibu Tecru M11, uglvanom da ne nabrajam sad sve, Lenovo (barem na T530) ima daleko najbolji ekran od svih koje sam ikad imao/koristio. Bavim se fotografijom i dizajnom kao freelancer, i T530 ima gotovo savršeni sRGB.
Ne znam dali to vrijedi za sve modele, ali moj je iz 12.2013 FHD i stvarno je mrcina...
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hrhttp://500px.com/mihovilm
16 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pišem o Lenovo y50 koji je predmetni Lenovo ne o tom tvom.

0 0 hvala 0
17 godina
Oldy kaže...

Pišem o Lenovo y50 koji je predmetni Lenovo ne o tom tvom.

Pa kazem, generalno pretpostavljam da u tom višem cjenovnom rangu Lenovo i dalje ima najbolji ekran, za niži nisam siguran, ali realno trebao bi...IBM je također oduvijek imao vlast u tom području..

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hrhttp://500px.com/mihovilm
16 godina
neaktivan

A dobro jbmu čitao sam komentare vlasnika y50 na notebookcheck forumu nisam isisao iz malog prsta.

Očito je da su krenuli sa UHD i nešto zaj....

Inače pretpostavka je majka zaheba.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2014 19:06 (Oldy).

0 0 hvala 0
17 godina
Dobro slažem se, ali isto tako ne bi ama baš nikome preporučio UHD na nečemu ispod 27" odnosno svakako ne na laptopima.

Em što se mora više piksela gurat, automatski i zagrijavat, a treća stvar je što se DPI onda diže u nebesa i jednostavno ono što nije namjenjeno tom sadržaju izgleda užasno loše (čitaj web, ikone etc)
16 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

rile9

Da, ali ce ti bit skupa investicija, bas sam gledao prije koji sat, 860m kosta u najboljem slucaju 300 dolara sa ebaya, onda se gleda i kompatibilnost i tako. Radje uzmi Acera ako te brine snaga graficke ili Lenovo y50 bez IPS-a ako ne vjerujes Aceru. Makar nemas sta vjerovat Aceru, kad imas dovoljan broj dojmova i testova od forumasa koji su ga kupili na zasebnoj temi koju sam ti linkao.

@daemon

I da imas jacu od 850m novije zahtjevnije igre ce se bolje vrtiti na HD, a ne FHD rezi. Doduse kolko sam citao novi DA i nije tako zahtjevan, moguce da bi se mogao fino vrtiti sa 860m na FHD, ali sa ddr3 850m sumnjam, vjerojatno da pri nizim postavkama, sa 840m definitivno nebi mogao igrati novije igre na FHD.

Prvi laptop sa 860m u Hrvatskoj ti je Lenovo y50

znam da se bolje vrte na HD nego na FHD ali isto tako normalan rad na računalu net, office itd. ce bit puno lošiji radi HD rezolucije (manja radna površina, kvaliteta slike itd.) tako da bi da mi predložite alternativu sa FHD rezom koja ne mora bit gamerski nastrojena ali cisto da imam jos o cemu razmišljati isto do 6000kn

daemon {GmF}
10 godina
neaktivan

Pozz, 

odlučio sam kupiti probook 450, pa me zanima koja je razlika između ova dva,osim u procesoru, je li mozda bolje ici na slabiji procesor da dobijem graficku i 8 GB RAM ili...

https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=22875

https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=22872

0 0 hvala 0
17 godina
Ako se neces igrati, i3 opcija je bolja po meni.

8GB ti je nepotrebno na toj rezi, a i onako neces na tom procesoru bas vrtit photoshop na ogromnim rezama bas lako, no uvijek mozes kupit extra keks
16 godina
neaktivan
Isplati li se kupiti ovo računalo, Auto Cad, koja igrica https://www.technomarket.hr/products/09136747/hp-pavilion-15-n222sm-g1m11ea

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nije ti 8670 nešto baš.....

0 0 hvala 0
16 godina

Treba mi prijatelju laptop za faxa. Uglavnom na njemu bi samo ucio i programirao, dakle nikakve igre i sl. Ali mu opet treba nesto povjerljivo sto ga nece zafrkavat. Nije bitna velicina ekrana (dakle moze i 13", moze i 15", svejedno) i da je do nekih 3500 kn. Ima se sta dobro naci u tom rangu?

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Po pročitanom na zadnjih par strana, je li ovo onda dobra prilika? Za surfanje s više tabova otvorenih, rad u officeu, multimedija, ništa posebno zahtjevno. Dostava u DE nije problem.

http://www.amazon.de/gp/aw/d/B00KCJAI1A/ref=mp_s_a_1_1?qid=1416812667&sr=8-1

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Imam priliku uzeti macbook air (2011 godina) za 3500kn, sviđao mi se uvijek macbook, ali ne znam jel pametno da ga uzmem... Student sam i treba mi prvenstveno za fakultet, filmove, programiranje?

0 0 hvala 0
11 godina
mithrandir.online kaže...

Po pročitanom na zadnjih par strana, je li ovo onda dobra prilika? Za surfanje s više tabova otvorenih, rad u officeu, multimedija, ništa posebno zahtjevno. Dostava u DE nije problem.

http://www.amazon.de/gp/aw/d/B00KCJAI1A/ref=mp_s_a_1_1?qid=1416812667&sr=8-1

Da, nesto me zeza link. Cijena je 335 eura ne? Dobra je to ponuda ako je tako i usteda od nekih 700-900kn bez dostave u odnosu na prve najjeftinijie laptope sa i3/840m u Hrvatskoj, tj. Acere i Asuse. Za 3500kn u Hrv imas najjeftiniji Lenovo, gotovo identican specifikacijama tome sa linka.

11 godina
daemon kaže...
@daemon

I da imas jacu od 850m novije zahtjevnije igre ce se bolje vrtiti na HD, a ne FHD rezi. Doduse kolko sam citao novi DA i nije tako zahtjevan, moguce da bi se mogao fino vrtiti sa 860m na FHD, ali sa ddr3 850m sumnjam, vjerojatno da pri nizim postavkama, sa 840m definitivno nebi mogao igrati novije igre na FHD.

znam da se bolje vrte na HD nego na FHD ali isto tako normalan rad na računalu net, office itd. ce bit puno lošiji radi HD rezolucije (manja radna površina, kvaliteta slike itd.) tako da bi da mi predložite alternativu sa FHD rezom koja ne mora bit gamerski nastrojena ali cisto da imam jos o cemu razmišljati isto do 6000kn

U pravu si da. Sto kazes na kupnju vani? I reci mi 15.6" ili 17.3" ? Na temi Kupnja laptopa u Njemackoj je kolega Tomislaw izbacio jedan link pa vidi malo jer se radi o bombi od ponude i jos mozes ubacit komponente kako zelis i ako zelis ista vise od standardne ponude, a cijena je valjda manja radi francuske/svedske tipkovnice.

Hambrle kaže...

Treba mi prijatelju laptop za faxa. Uglavnom na njemu bi samo ucio i programirao, dakle nikakve igre i sl. Ali mu opet treba nesto povjerljivo sto ga nece zafrkavat. Nije bitna velicina ekrana (dakle moze i 13", moze i 15", svejedno) i da je do nekih 3500 kn. Ima se sta dobro naci u tom rangu?

15.6" klik ili klik2 ako bi laptop bio vise vremena ustekan, tj. ako je manje bitna autonomija baterije

13.3" Acer sa FHD matt ekranom, 240gb SSDa bez HDDa i optike.

Cijena zasebnog 240gb SSDa na trzistu je najmanje 750kn kod nas, a malo boljeg 256gb modela (crucial mx100) 850kn. Sad kakav je unutra, neznam tocno, no prema raznim reviewevima sa notebookchecka mi se cini da Acer ne ubacuje smece od SSDova u laptope.

Gledaj i 14" Lenovo E540 ili E440, imaju jaci i3-4000M kakav je u Probooku, nema SSDa no nema ni klasicno "sporog" laptop HDDa nego 7200rpm HDD.

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.11.2014 9:24 (The_Fichek).
15 godina

Pozdrav!

Zamolio bih vas preporuku gaming laptopa cijene do 7000kn (-/+ 300kn, bolje manje naravno). Na laptopu bi se igro BF4 i igre sličnih zahtjeva, tako da bi optimalno bilo; procesor s 4 jezgre, 8gb rama i što jača grafička. Windowsi ne trebaju bit instalirani.

Slobodno dajte preporuke i mozda nekog malo skupljeg laptopa ako se isplati stvarno. Unapriejd hvala na svim preporukama. :)

[G] Sapko
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

@Gunner11

Vani ili domaci ili da ti dam par ponuda sa oba trzista? Obavezno reci dijagonalu, 15.6" ili 17.3" ili zelis onu s kojom dobis vise za iste novce, a to je manja naravno.

@Nikola63

Ne, staro i lose. Koji CAD, 2D, 3D, ozbiljno ili za fax :D

@maliHugo

Zavisi za sto ti treba laptop. Ako se zelis igrati svakako da je bolje pentium + graficka. Ako pak mislis igrati WoW, BF4 mp, tako neke koje ubijaju procesor onda nevalja ta ponuda i treba dalje trazit. Sto kazes na kombinaciju i3-4030U i 840m, all-around bolje smjesteno nego ta 2 probooka, sa lenovom onda jos dobis FHD rezu, a ne gubis nesto posebno na kvaliteti izrade, za 3500kn je ta kombinacija sa lenovom ovako

Ako se nebi igrao nemas sta misliti, Probook sa i3-4000M i to je to.

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.11.2014 9:34 (The_Fichek).
16 godina
neaktivan
@Nikola63
- ma za fax, uglavnom 2D, ponešto 3D
11 godina

Budzet?

15 godina

Domaći, i naravno što se tiče dijagonale, manje je više :) (15,6")

[G] Sapko
11 godina
Gunner11 kaže...

Skratio si posao i odabir je vrlo lagan: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=acer+nitro Prvi najjeftiniji ili ako ti je mrsko kupovati u bagira.hr i trilit informatika razmisli o malo skupljoj ponudi iz arhiteh.hr, 7350kn - klik, dobis jos 120gb SSD (neznam moze li se usporediti sa best buy intel 520..) i win8.1  Fora kod Nitro acera i windowsa je sto oni navodno nude jos svoje neke aplikacije uz windowse. Dustdefender aplikacija ne dolazi uz 15.6" jer nema svrhe kao kod 17.3", ali bi mogao dobiti Acerovu Coolboost aplikaciju koja navodno smanjuje temperature i ubrzava ventilatore pri vecem opterecenju. Guglaj to malo. Sa druge strane, jedan vanjski cooler za 200kn ce imati slican efekt te aplikacije (neznam ni sam nesto o toj aplikaciji, nacuo sam, cooler provjeren..), kako got bilo, pametno ti je malo odignut laptop u gamingu od stola da ventilatori mogu lakse uvuc zrak.

Evo review tog Acera: http://www.notebookcheck.net/Acer-Aspire-V15-Nitro-VN7-591G-77A9-Notebook-Review.128435.0.html

Imas i zasebnu temu na forumu: tema

EDIT: ako se mozes snaci za windowse ustvari prekrizi ih jer ako ces gledati malo skuplje radje uzmi sa i7 za 7500kn - KLIK ili 17.3" verziju, pogledaj ponovno listu, ima ih od 7100kn nadalje, sto nije gotovo nikakav odmak od 15.6"

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.11.2014 10:02 (The_Fichek).
15 godina
The_Fichek kaže...
Gunner11 kaže...

Skratio si posao i odabir je vrlo lagan: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=acer+nitro Prvi najjeftiniji ili ako ti je mrsko kupovati u bagira.hr i trilit informatika razmisli o malo skupljoj ponudi iz arhiteh.hr, 7350kn - klik, dobis jos 120gb SSD (neznam moze li se usporediti sa best buy intel 520..) i win8.1  Fora kod Nitro acera i windowsa je sto oni navodno nude jos svoje neke aplikacije uz windowse. Dustdefender aplikacija ne dolazi uz 15.6" jer nema svrhe kao kod 17.3", ali bi mogao dobiti Acerovu Coolboost aplikaciju koja navodno smanjuje temperature i ubrzava ventilatore pri vecem opterecenju. Guglaj to malo. Sa druge strane, jedan vanjski cooler za 200kn ce imati slican efekt te aplikacije (neznam ni sam nesto o toj aplikaciji, nacuo sam, cooler provjeren..), kako got bilo, pametno ti je malo odignut laptop u gamingu od stola da ventilatori mogu lakse uvuc zrak.

Što misliš o ovome lonovu nasppram tog acera http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=15453 ?

[G] Sapko
11 godina

Losije temperature, nema IPS ekran, nema mjesto za SSD, nema optiku. Acer 15.6" takodjer nema optiku, ali ima m.2 slot za SSD, 17.3" ima optiku. To sam zaboravio rec. Pogledaj i EDIT proslog posta.

16 godina
neaktivan

Ako si naveo 4 jezgre i BF4 onda je i5 4210H u Lenovu dvojezgreni kao i svaki mobilni i5...... ;)

EDIT: Možeš na YT vidjeti i acera u BF4

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.11.2014 10:27 (Oldy).

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
daemon kaže...
@daemon

U pravu si da. Sto kazes na kupnju vani? I reci mi 15.6" ili 17.3" ? Na temi Kupnja laptopa u Njemackoj je kolega Tomislaw izbacio jedan link pa vidi malo jer se radi o bombi od ponude i jos mozes ubacit komponente kako zelis i ako zelis ista vise od standardne ponude, a cijena je valjda manja radi francuske/svedske tipkovnice.

Hambrle kaže...

15.6" klik ili klik2 ako bi laptop bio vise vremena ustekan, tj. ako je manje bitna autonomija baterije

13.3" Acer sa FHD matt ekranom, 240gb SSDa bez HDDa i optike.

Cijena zasebnog 240gb SSDa na trzistu je najmanje 750kn kod nas, a malo boljeg 256gb modela (crucial mx100) 850kn. Sad kakav je unutra, neznam tocno, no prema raznim reviewevima sa notebookchecka mi se cini da Acer ne ubacuje smece od SSDova u laptope.

Gledaj i 14" Lenovo E540 ili E440, imaju jaci i3-4000M kakav je u Probooku, nema SSDa no nema ni klasicno "sporog" laptop HDDa nego 7200rpm HDD.

znaci nema veze je li 15 ili 17 incha. ja osobno koristim 17 ali pristao bi za njega i na 15, tako da moze prijedlog za obje veličine ekrana. nekako mi je ovo zapelo za oko http://www.mikronis.hr/detalji_proizvoda.fde87ae8edd94db0af45b766d145fe5c.lenovo-ideapad-z50-70-intel-core-i7-4510u-2-0ghz-8gb-1tb-dvdrw-dl-freedos-15-6-fullhd-nvidia-geforce-gt840m-4gb-p-n-59-432057.aspx

daemon {GmF}
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.11.2014 12:00 (daemon).
13 godina
neaktivan

Hvala na komentaru, da, cijena je 335 eura, dostava u Njemačku besplatna. Ako skupim novce u slijedećih par dana mogao bi gavuzeti, ako još bude na lageru.

11 godina

Izgleda da je taj Lenovo jedan od rijetkih laptopa u moru artikala na snizenjima za cyber monday na amazon.de Vezano za laptope i tu akciju, ima dosta SSDova, medju kojima su neki od najboljih po performansama, na snizenjima po -50%, -66% ..

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.11.2014 14:09 (The_Fichek).
11 godina

@daemon

Za pocetak ako nije problem, editaj svoj post tako da maknes citat koji se ne odnosi na tebe, cisto da bude manja guzva :P

Vezano za laptop to sto si linkao nije neka ponuda, ali je dobar laptop. Imas istog u njihovom web shopu za 500kn manje - klik pa je to vec bolje. Jedan od jako rijetkih Lenova sa glare, tj. matt ekranom, obicno je tipicno za Lenovo da svi koji nisu skupe Y serije imaju zrcalni, tj. glossy ekran. Jedan od takvih, a 17.3" isto FHD i sa jos boljim procesorom ti je ovaj Lenovo z710. Vrijedi ga cekati tjedan dana, mozes na nabava.net vidjeti da je drugdje takodjer nedostupan. U igrama taj i5M je osjetno bolji od i7U radi manje moguce razlike izmedju clock i turbo clocka frekvencije jezgri. Znaci jos jednom, i7-4510U nije nista slicno klasicnom i7 te se ponasa kao i5 i nesto je slabiji od M verzije, a u igrama kako ovisi svakih 100Mhz frekvencije moze biti osjetne razlike ako je laptop slabije hladjen, a je jer ne samo da je manji z50 nego je i nesto slabije izrade od z710.

Znaci preporucujem Lenovo z710. Samo pitaj buraza ako smije znati za poklon bi li mu smetao glossy ekran. Ako bi onda gledaj ovako Asus, koji je sitno slabijih performansi (kazem sitno, a ne osjetno kao prijemalo jer je veci od z50 i boljeg hladjenja), jednako dobrog hladjenja, vrlo vjerojatno losijeg ekrana i sigurno losijeg pristupa komponentama, koje je nikakvo (moras preko tipkovnice ici, nema poklopac od ispod, mozda se da SSD lako staviti na mjesto optike..), srecom pa dolazi odmah sa 8gb rama.

Kod Lenovo z710 postoji sansa da dodje sa svjetlecom tipkovnicom.

Review Lenovo z710

Review najblizi tom asusu je isti samo sa X ispred, a kolko sam skuzio nema prakticki nikakve razlike izmedju X i K, ako su ostali brojevi isti, tj. ako nije X751 ili K751 u pitanju, razlika je vjerojatno u detaljima oko ekrana, tj. X cesce dolazi sa glossy, a K gotovo uvijek sa matt ekranom:

Review X750LN

EDIT BITNO: procitaj ovo: link

"Dragon Age: Inquisition, also requires a quad core CPU and cannot be played on dual-core machines"

"Far Cry 4 won't even open with a dual-core CPU installed, and while the game will load when using dual-core CPU's with hyper-threading enabled (for 4 total "cores") the performance isn't very good."

S obzirom na tu vijest staru 3 dana razmisli o onom Asusu sa i7, 850m, preporucujem da malo pitas buraza kaj se tice HD/FHD, glossy/matt ekrana, makar neznao za poklon i btw. svaka ti cast za takvo darivanje {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.11.2014 14:47 (The_Fichek).
10 godina

Molim objašnjenje, ako netko zna; naime, krenuo sam kupiti Lenovo Z50-70 na amazonu.de, istaknuta cijena je 335,86EUR, sve dok se ne krene na naplatu i ne odabere adresa. Tada se cijena poveća na 353,80EUR, a poštarina još nije uračunata. Zadnji korak prije naplate dodaju još 15,40EUR na konto poštarine, ukupno ispada 368,20EUR.

... pa da mi netko pojasni onaj prvi skok cijene sa 335 na 353 EUR :)

I dalje mi se ćini dobra cijena i laptop je ono što mi treba, ali nije mi jasno. Nažalost, nisam baš na "ti" s njemačkim, nisam našao kako prebaciti na engleski, a google translate mi nije pomogao.

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.11.2014 16:05 (dpanijan).

0 0 hvala 0
11 godina

imas google translate add-on za mozillu/chrome koji vec web browser imas pa ti prevede komplet cijelu stranicu u iducem tabu, ali ako nije pomogao obicni google translate neznam kak ce taj...

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.11.2014 16:05 (The_Fichek).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice