Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.724
|
čitano: 14.753.332
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav,
trebao bi mi laptop za oko 4000kn (par 100kn gore dolje). Već sam dobio prije par tjedana preporuku Acerovog v3-772g, ali mi je uspio pobjeći 3 puta na akciji u hgshopu. Laptop bi služio za sve standardne potrebe faksa (+rad u programima poput CAD-a) i bilo bi super kad bi mogao vrtiti igrice poput FIFA-e 2014. bez nekih poteškoća. Ekran 15" ili 17". Pošto je akcija sad u technomarketu naletio sam na ovaj model http://www.technomarket.hr/products/09138084/acer-e5-551g-80tn-nx-mleex-012 pa me čisto zanima jel to dobra kupovina ili ima nečeg puno boljeg. 

Unaprijed hvala {#} 

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.11.2014 19:32 (aerialsy).

0 0 hvala 0
13 godina

Kupio Acer Aspire Nitro VN7-791G-783K 17.3". Slike su na slikama hardvera.

Dojmovi su u redu, no mišljenja sam da se to moglo i bolje za te novce (1k€, svijetmedija).

Laptop je velik, težak, robustan, čini se kvalitetno izrađen izvana, efekt gumiranog poklopca, matiran kompletno, znači nema otisaka. Hlađenje se doima dobro riješeno (dva ventilatora ispuhuju zrak iza ekrana). 

Nakon paljenja vidimo solidan ekran dobre kutne vidljivosti, no ispranih boja (možda bi se dalo čačkati po postavkama gamme), tipkovnica je plitka i plastična kao u jeftikanerima, svjetlo je ok, ali neuvjerljivo i mutno po mraku, zvučnici su osrednji što je i za očekivati jer u ovo ide headset. DVD je klimav i ne daje dojam kvalitetne izrade. Disk je tih i brz (s obzirom da je mehanički), instalacija OS-a prošla brzo i bezbolno, driveri su samo za 8.1 ali rade uredno i nije bilo nikakvog problema. Mašina je brza, pokreće bf4 u medium detaljima uredno, high detalji su ipak prevelik zalogaj na nekim mapama. Baterija traje po slobodnoj procjeni ne više od sat i pol do dva nekakvog prosječnog opterećenja (surfanje, film, glazba, office). Primijećeno je prilično veliko zagrijavanje, do te mjere da plastika na desnoj i donjoj strani laptopa postaje vruća na dodir (naravno, u gamingu) i potrebno je rabiti vanjsku tastaturu. Ventilatori su bučni ko turbine također. U idle radu je sve ok. Jamstvo je 12mj i imam neki ludi osjećaj da će biti veselja. 

Prednosti su po meni odličan izgled i dizajn, brzina izvođenja aplikacija i igara, dobar disk, kvaliteta vanjske izrade (pogotovo poklopac, zbilja me se dojmio), package je također dobro dizajniran.

Sve ostalo je možda ipak klasu lošije nego ono što se može kupiti u tom cjenovnom rangu. Acer je pokazao da može daleko s dizajnom, ali oklop je i dalje "acerovski", klimav u nekim dijelovima plastike, krckav, ekran ispran, temperature prevelike, baterija nezavidna (no to i nije za očekivati na takvom prijenosniku), tipkovnica loša do solidna, touchpad preklizav i sporo reaktivan, no ipak precizan. Nije komad hardvera koji bi raznašao okolo jer je vidljivo blago savijanje dok se drži za rub. Cijena je debelo prevelika za taj model, iskreno ne bi dao više od 5500kn za njega, jer u tu klasu spada. Asusova N i G serija, te Lenovo Z i Y su kvalitetom ipak koplje ispred, da eto približim odnos neupućenima. Savjet - pričekati pad cijene i onda kupiti, te dokupiti jamstvo od bar još godinu dana, jer uz ovo zagrijavanje te savijanje, pitanje je vremena kad će se nešto dogoditi. Nadam se da sam pomogao nekome.

Fuck me I am famous.
Moj PC  
2 0 hvala 2
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Ekran moras kalibrirati da:

"The resulting blue cast is gone after a calibration, the DeltaE is reduced to 2 (grayscale) and 4 (ColorChecker), respectively."

Kalibriraj u windowsima odoka ili skini sofisticirani program koji sam zaboravio kak se zove, guglaj ako zelis bas tocno u brojku pogodit deltu (mozes mi poslat link ako nadjes program..)

Flat tipkovnica je tipicna za sve acere. Bas najplicu tipkovnicu imaju ti skuplji aceri valjda da manje prasine moze uci i da tipkovnica nema sanse da dodirne ekran kolko sam skuzio. Jeftiniji aceri imaju vislje tipke i za nekoga su bolji za tipkanje radi toga.

Sto se grijanja tice, bolju situaciju bi imao jedino sa Asusom, ali 17.3" Asusa sa IPS ekranom za normalnu cijenu nema.

Di si bas nasao bf4 egzoticne mape sa visokim postavkama za testiranje, al hajd ok..

Ako ces htjeti smanjiti temperature kupi jeftinjak od coolera cisto da ti bude povisen laptop ili bolje Notepal XL za 200kn koji bi imao efekt hladjenja cijelog laptopa od ispod, ali tipkovnica bi ti opet ostala topla/vruca.

Nekako mislim da nisi svjestan koliko je IPS ekran skupocjen na nasem trzistu laptopa, a taj Acer je prvi 17.3" sa IPS ekranom kod nas.

Vani ga sa tim specs nema bas nesto jeftinije, tu je to negdje oko 1000 eura najmanje sa i7.

Jesi mjerio bateriju na balanced ili power-saver? Za surfanje i gluposti najbolje na power-saver stavit posto je ipak i7 unutra.

Sto se savijanja tice, kolikom silom si stiskao laptop? Ja neznam kupuju li ljudi laptope da ih stiscu ili koriste, wtf. Super mi je i kad neko kaze, uvija se ekran, pobogu nece se uvijati dok si laptopu..

Jamstvo za fizicke osobe je 2 god, a god dana za firme. Valja istaknuti ako netko bude citao..

Neznam sto bi rekao da si uzeo Lenovo y50 sa TN ekranom i 860m grafom, bi li onda isto rekao da je koplje iznad Nitro Acera.

Lenovo z710 nemozes smjestiti u isti kos jer to uopce nije gamerski laptop vec nekakva srednje-poslovna klasa. Nemozes mjeriti takav laptop sa 840m i laptop sa 2x vecim potrosacem, 860m.

Taj lenovo z710 sa i5-4210M i 840m i TN ekranom kosta 5500kn, u koju bi onda njega klasu stavio, 4000kn? Trziste je takvo kakvo je.. Svi bi voljeli da su cijene nize.

Po meni je jedino Asus klasa iznad svih po pitanju gaming laptopa, ostalo je sve tu negdje. Ok, dell alienware je isto mrcina, ali za koje pare. Ima i drugih extra brandova naravno, samo ne na hrv. trzistu..

Sto se 17.3" sa IPS ekranom tice taj Acer nema konkurencije jer jednostavno nema niti jedan drugi 17.3" laptop na hrvatskom trzistu sa IPS ekranom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.11.2014 14:27 (The_Fichek).
13 godina

Pozdrav kolega, cijenim mišljenja koja si napisao. Da ne idem u raspravu koji je bolji i čiji je veći, ovo je ipak moj subjektivni dojam, a što se tiče laptopa s kojim uspoređujem ovog acera, sve laptope imamo u firmi (Asus N56, Asus G550, Lenovo y50-70 te lenovo Z50-70) i opći dojam o prijenosniku je bolji kod tih modela nego kod ovog Acera.

Nije on u globalu loš, svakako nije, no ako čovjek uspoređuje kvalitetu izrade, kvalitetu ekrana, tipkovnice, brzine rada, sve je to tu negdje no Acer ipak kaska, osjeti se to, osjeti se ta štednja na svakom faktoru prijenosnika i plastičnost koji dominira. Asusov ekran je poprilično življi i bolji od Acerovog, bez obzira što je LG-ev tn panel. Vjerujem da bi se dalo Acera podesiti da bude dobar ekran, no koliko korisnika to zna, može i u krajnjem slučaju, uopće hoće? Ljudi većinom kupe laptop i rabe ga outofthebox. Je, da, problem je u čovjeku jer je lijen namjestiti, ali isto tako kad kupim auto, ne idem raditi špur već očekujem da je to uredno. Sve što si napisao, stoji, no stoji i ovo što sam ja naveo, netko će laptop nositi od sobe do sobe, netko će ga cijelo vrijeme držati na stolu. Netko će ga držati s jednom rukom, netko s dvije. Sve je to o tom potom i ovisno o korisniku. Mene se nije dojmio (u toj klasi novaca). 

Fuck me I am famous.
Moj PC  
2 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kao i kolega iznad sam kupio Acer Aspire v17 Nitro ( u svijet medija za 7700kn ) te budem okačio kakav review navedenog laptopa nakon sto ga budem kosristio par dana. Zasada na prvi pogledm mi izgleda izrazito dobro konstruiran, te iako je sve uglavnom od plastike ona ne daje jeftin izgled nego dapače izgleda kao premium model što u suštini i je.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

@Guls Ma okej, takodjer cijenim misljenje, jos vise sto si podijelio svoje dojmove na temu. Nekom ce sigurno pomoci.

Fora kod Acera je sto sa svakom serijom dolazi nesto prilicno novo u odnosu na staru, sad kolko kaska ili ne kaska u kojem rangu druga prica.

Po meni je od cuvene plasticnosti puno bitnije kakvo je hladjenje, tj. temperature, a one su prema tom famoznom reviewu sa notebookchecka dobre. Problem vidim samo u tome sto izvor topline npr. nije vise pomaknut gore desno, kako je to npr. kod mog v5-573g modela. Sa druge strane zanima me kakva bi prica bila sa coolerom.

To da ce manji ili veci dio kucista bit vruc na dodir sa jakom 860m grafom mislim da slucaj kod svih laptopa u tom rangu sa njom, pogotovo kad je laptop tako tanak radi cega ga je najbolje usporediti sa Lenovom y50 kod nas.

Asus bi sa 860m trebao doci za vece pare (vodim se prema instarovom presales), a 17.3" verzija sa 860m mislim da nece biti ispod 8000kn. Vidjet cemo..

Ako nekoga zbilja smeta ekran, postupak kod win8 nemoze biti jednostavniji. Ode se na search, utipka calibrate i iskoci odmah van opcija ili desni click na desktop pa display itd. Netko ko kupuje laptop za 7 i pol tisuca bi trebao istraziti mogucnosti laptopa ili procitati review prije kupnje da zna sto ocekivati sto je opet moje subjektivno misljenje..

Tesko mi je povjerovati da Asus sa TN panelom ima bolje boje od kalibriranog Acerovog IPS. Na kojeg to usporednog Asusa mislis? Ako je g550jk onda ok.

Malo jesam kriticnije napisao prosli post, prvenstveno jer mislim da nisi uzeo dobru globalnu sliku hrvatskog trzista, pogotovo sto se tice cijene IPS ekrana.

Ako sacuvas laptop te ga mislis tlacit, igrat zahtjevnije stvari sta vec, svakako ti preporucujem spomenuti Notepal XL kojeg sam imam. Cooler ima efekta, metalna mreza se ne grije, tih veelik vent, dobro hladi i manje ce bit isforsirani ventilatori laptopa s njim.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.11.2014 17:39 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

Pozdrav,

molim vas pomoć oko odabira laptopa koji mi treba za uređivanje fotografija, crtanje u grafičkim programima i sl. Na mjesto dvd-a ubacila bih ssd disk, u uži izbor su ušla ova dva: 

1.http://www.instar-informatika.hr/notebook-asus-k555ln-dm091d-156matte-1920x1080-core-i7-4510u-6gb-1000gb-dvd-sm-nvidia-gt840m-2gb-presales-u-tijeku-isporuka-cca-0412/90NB0647-M01480

2. http://www.mikronis.hr/detalji_proizvoda.c59c667c53a44917a0b4432307872c88.hp-probook-450-intel-core-i5-4200m-2-50ghz-4gb-500gb-dvdrw-dl-w8-15-6-hd-amd-radeon-hd8750m-1gb-hp-torba-p-n-f0y18ea.aspx

Možda imate i neki bolji prijedlog, cijena bi se trebala kretati oko 5000 kn.

Hvala unaprijed {#}

0 1 hvala 0
11 godina
psajko kaže...

Pozdrav,

molim vas pomoć oko odabira laptopa koji mi treba za uređivanje fotografija, crtanje u grafičkim programima i sl. Na mjesto dvd-a ubacila bih ssd disk, u uži izbor su ušla ova dva: 

1.http://www.instar-informatika.hr/notebook-asus-k555ln-dm091d-156matte-1920x1080-core-i7-4510u-6gb-1000gb-dvd-sm-nvidia-gt840m-2gb-presales-u-tijeku-isporuka-cca-0412/90NB0647-M01480

2. http://www.mikronis.hr/detalji_proizvoda.c59c667c53a44917a0b4432307872c88.hp-probook-450-intel-core-i5-4200m-2-50ghz-4gb-500gb-dvdrw-dl-w8-15-6-hd-amd-radeon-hd8750m-1gb-hp-torba-p-n-f0y18ea.aspx

Možda imate i neki bolji prijedlog, cijena bi se trebala kretati oko 5000 kn.

Hvala unaprijed {#}

Evo odlican pisani i video review tog novog Asusa, jeste review najjeftinijeg modela, ali istu izradu i iste temperature mozes ocekivati i od tog jaceg iz Instara - klik

HP Probook 450 bi te isto skroz dobro dosao, no pitanje je hoce li HD rezolucija biti dobra za tvoju namjenu, di pretpostavljam nije pozeljno da ista bude mutno.

Dok ne dodje K555 jednako dobar odabir je i K550 - arhiteh, instar (ostali ducani trenutno nemaju taj model).

Jednako je dobar i Lenovo z50-70, isto sa FHD rezom stedljvim i5 i 840m, ali glossy a ne matt prevlakom ekrana kakvu imaju HP i Asus - klik2

Samo da pojasnim specifikacije, i5-4200M je bolji i od i7-4510U i od i5-4210U. Fora kod stedljivih U procesora je da sa njima imas cim bolje hladjenje stoga se prije Lenova preporucuje Asus, nije velika razlika, ali postoji u temperaturama i shodno tome odrzavanju performansi, tj. turbo boosta u full loadu. Iako su slabiji, dobro bi te posluzili. 840m graficka je jaca od 8750m, iako bi 8750m isto bila dobra, a prednost 840m je u igrama te ako bi se bavila bas 3D, a ne 2D crtackim programima, tj. onim programima koji bi koristili Nvidijne CUDA jezgre.

Cim veca kolicina rama je isto pozeljna za tvoju namjenu, tj. 8gb rama bi bila zlatna sredina. Jedan forumas je nedavno pricao kako su ga CAD iz njegovog iskustva jako bitni rami, tako da ako bi kupovala laptop sa 4gb rama, a bavila se CADom i slicnime mozda bi ti bilo pametnije nadogradit prvo rame koje je i najlakse nadogradit, a zatim SSD.

Sto se tice 17.3" imas Acer E5-771g i jos bolji Lenovo z710, samo taj ima glossy ekran i izgleda da je isto kao novi Asus nedostupan do 1.12..

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.11.2014 18:16 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa,

zamolio bih vas za preporuku laptopa do 7000-7500kn. Koristio bih ga za multimediju,surfanje, Cad, i poneku igru. Zahtjevi: 8gb rama, SSHD ili SSD disk, GTX graficka.

Unaprijed zahvaljujem. ;)

0 0 hvala 0
11 godina

15.6" ili 17.3" ??

IPS ekran da ne ??

i7 ako je moguce ili je u redu i5-4210H ??

11 godina

Vidim da je netko par postova iznad spominjao neki program za kalibraciju. Malo me to zainteresiralo tako da ako netko nađe taj program neka ga slobodno linka. Ne bunim se na ekran svog Y50, ali ako može bolje, zašto ne.

0 0 hvala 0
14 godina

Acer Aspire VN7-791G-50YK

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=11631

i5h, gtx860m sa SSD od 128gb. Postoji i7 verzija ali bez SSDa (i sa manjim 15" ekranom), kojeg bi morao kupiti za petstotinjak kuna (SSDovi od 240gb se prodaju od 800kn na gore)

Inace i7 nije jos potreban za nove igre, mozes s njime izvuci samo par FPS, nista posebno. Ovaj SSD je cak korisniji,samo sto procesor poslije ne mozes zamijeniti, a SSD mozes dodati.

slicne ponude tu http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30?q=860m&cod=4300&cdo=7800&primijeni=Primijeni+ove+kriterije

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.11.2014 19:57 (TCO 006).
11 godina
TCO 006 kaže...
i5h, gtx860m sa SSD od 128gb. Postoji i7 verzija ali bez SSDa (i sa manjim 15" ekranom)...

Verzija sa i7 te vecim 17.3" ekranom u cijeni odudara (samo) 200kn od 15.6" verzije:

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=acer+nitro+i7

Za CAD je svakako bolji i7 nego i5+SSD.

14 godina
neaktivan
TCO 006 kaže...

Acer Aspire VN7-791G-50YK

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=11631

i5h, gtx860m sa SSD od 128gb. Postoji i7 verzija ali bez SSDa (i sa manjim 15" ekranom), kojeg bi morao kupiti za petstotinjak kuna (SSDovi od 240gb se prodaju od 800kn na gore)

Inace i7 nije jos potreban za nove igre, mozes s njime izvuci samo par FPS, nista posebno. Ovaj SSD je cak korisniji,samo sto procesor poslije ne mozes zamijeniti, a SSD mozes dodati.

slicne ponude tu http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30?q=860m&cod=4300&cdo=7800&primijeni=Primijeni+ove+kriterije

Quad core se itekako osjeti u novijim igrama.

Dell Precision M6600
13 godina
neaktivan

Moze preporuka laptopa do 2300kn?Namjena je za osnovne stvari,nista posebno..hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
trolljegeren kaže...

Moze preporuka laptopa do 2300kn?Namjena je za osnovne stvari,nista posebno..hvala unaprijed

Acer E5-511-P5US

15 godina
neaktivan
Trebao bih ponude oko izbora laptopa. Budžet do 3100 kn, gotovina, ni lipe više.

Namjena je "faksna" :D , s tim da bih često koristio programe za uređivanje teksta, izradu prezentacija, možda i tablica, itd.

Vrlo važno mi je da računalo bez velikog štekanja radi u otprilike sljedećim uvjetima :

Otvoren preglednik s 10 kartica, s tim da bi jedna kartica bila facebook, a dvije, tri HD video uratci na youtubeu, otvorena 2, 3 dokumenta u izradi (u pozadini) + možda kakva glazba i kakva prezentacija u izradi, sa slikama minimiziranim, u pozadini.

Znači, vrlo mi je važan BRZI multitasking, brzi i tečni rad u programima za obradu teksta s otvorenim, u pozadini, preglednikom s više otvorenih kartica. To je ono osnovno, ostalo navedeno ako se baš "zalomi".

Igre ne igram, iako bi možda (sumnjam) odigrao FIFU 14, ili tako nešto, moožda neku slabiju, makar je to nebitno. Bitno mi je da i video uratke na youtubeu pokreće u HD rezoluciji bez štekanja.

Preferiram HP, LENOVO, ASUS, DELL, TOSHIBA.

Tipkovnica bi trebala biti što je moguće kvalitetnija (svjestan sam da je budžet jako ograničavajuć :P ), isto tako i zaslon, trajanje baterije, zagrijavanje, tišina rada, brzina čvrstog diska te procesor. Eto. Nadam se da nisam upilao.
http://hr.wikipedia.org/wiki/Parkour#
11 godina

2 su opcije:

HP Probook 450 - tocno 3100kn, iznadprosjecna kvaliteta izrade za taj i skuplji rang, najjaci laptop i3, 6-cell baterija iako se nezna kvaliteta iste, poklon torba // prva mana je god jamstva te skuplje produljenje na 3g (600kn), ali to produljenje mozes rjesiti u roku 11 mjeseci, neki su se zalili na tipkovnicu kao da je malo previse pomaknuta ulijevo i na te strelice, jako subjektivna stvar, najbolje da probas isprobati u ducanu ili jos vidjet slika po netu sta got uzeo

2. opcija je nesto sa slabijim stedljivim i3, znaci s kojim bi izgubio nekih 20-25% performansi (opet bi vrlo vjerojatno bio dobar za takav multitasking), ali bi produljio trajanje baterije i do 2x unatoc mogucoj jacoj bateriji od HP-a, zato sto stedljivi i3-4030U trosi 2,3 puta manje nego i3-4000M, to je i jeftinija opcija:

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=i3-4030u

Tu je izbor sarolik, od jeftinijeg za taj rang soildnog Acera do nesto cvrsceg Lenovo-a koji kao i Probook ima lagan pristup komponentama. I Lenovo i Acer imaju pocetno jamstvo 2g za fizicke osobe, a produljenje na 3g kosta cca 300kn. Lenovo ima i +500gb vise prostora na hardu od Acera i HP-a. Integrirana 4400 koju sam imam je skroz dobra za odvrtit HD video i za igre je malo slabija od HD 4600. Ja sam gledao istovremeno 2 HD streama da su jedva stekali, kad 3. upalim steka, ali to nije tolko do procesora kolko do internet veze i u to sam siguran. Za kraj, oba imaju glossy ekran naspram HP-a, ali kakvi su tocno ti ekrani je tesko reci jer variraju od modela do modela, i to je najzeznutija stvar kod kupnje i skupljih laptopa. Probaj se vise informirat vezano za ekran.

(3. opcija: Acer sa i3-4030U / Asus sa i3-4010U i jakom, a efikasnom 840m grafickom s kojom bi se mogao i posteno naigrat nekih novih naslova sa srednjim postavkama, kako koju igru naravno - klik)

15 godina
neaktivan

Pozdrav, trebao bi mi laptop za oko 4000kn (par 100kn gore dolje). Već sam dobio prije par tjedana preporuku Acerovog v3-772g, ali mi je uspio pobjeći 3 puta na akciji u hgshopu. Laptop bi služio za sve standardne potrebe faksa (+rad u programima poput CAD-a) i bilo bi super kad bi mogao vrtiti igrice poput FIFA-e 2014. bez nekih poteškoća. Ekran 15" ili 17". Pošto je akcija sad u technomarketu naletio sam na ovaj model http://www.technomarket.hr/products/09138759/acer-e5-771g-37rx-nx-mnvex-023  pa me čisto zanima jel to dobra kupovina ili ima nečeg puno boljeg. Unaprijed hvala :)

0 0 hvala 0
11 godina

Zavisi koji CAD (2D ili 3D?) i kolko bi bio na CADu, je li bitniji CAD ili igrice i filmovi. Ako je bitnija zabava taj e5-771g Acer je bolji, ako je bitniji rad u CADu bolji je Probook 470

Konacno zavisi na koji faks ides, neke zahtjevnije stvari u CADu mislim da se traze samo na visim godinama arhitekture i na gradjevini.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.11.2014 15:43 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

Ovaj Lenovo z710 bi bio savršen da nema glossy ekran {#} 

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.11.2014 16:26 (psajko).
11 godina

Sto kazes na kupnju vani? Nesto za cca 700 eura, tipa https://www.otto.de/p/382940552/#variationId=382942103-M24

ili ovako manji sa FHD rezom MSI, jakim i5, slabijim od tog i7 u aceru, ali sa tolko jacom grafickom:http://www.ebay.de/itm/MSI-GP60-Proi545FD-Gaming-Notebook-39-60cm-15-6-Intel-Core-i5-4GB-RAM-/181564363062?ebayCategoryId=177

Trazio sam preko idealo.de, tj. njemacke nabava.net ..

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.11.2014 16:48 (The_Fichek).
15 godina
neaktivan

Na geodeziji sam tako da mislim da neće biti nekog zahtjevnijeg rada u CAD-u (AutoCad). Znači onda više da je okrenut zabavi i igricama. Rađe bi kupio laptop unutar hrvatske, a i modeli koje si preporučio su mi ipak malo van budžeta. Znači treba mi "bestbuy" do nekih 4500(MAX) kn. Ovo je s garancijom od 5 god. pa mi je zato zapeo za oko, a nisam nigdje našao neki review pa me samo zanima kako mu stoje grafička i procesor. Znači kažeš da je dobra kupovina? {#}

15 godina
neaktivan
Koja je razlika između glossy i matt zaslona ?

Što bi bio "pametniji" odabir, uzimajući u obzir da bi laptop trebao potrajati barem 5 god. ? Isplati li se uzimati "malo jači proc" ? Inače, kakav je HP, a kakvo Lenovo, po čemu su poznati ?

Fizička kvaliteta izrade ? Možda bi mi i zatrebalo pokrenuti neki geo program, za sada smo tek na google earthu xD :)

Znaš li možda gdje bi se u Zadru mogli nabaviti HP ili Lenovo po ovim cijenama (3100 kn) ?
http://hr.wikipedia.org/wiki/Parkour#
11 godina

@aerialsy

Da, svakako da je dobra kupovina. Kupilo ga je vise forumasa, neki su dali dojmove na ovu temu (potrazi malo), neki su ga i slikali pa stavili na temu Slike vašeg Hardvera. Baš je danas jedan forumaš okinuo slike i stavio na tu temu, pogledaj si. Kompletni i detaljni review imas ovdje: klik Fora kod tog Acera u odnosu na konkurenciju je nesto kvalitetniji ekran te FHD rezolucija, a za model sa i5 se treba dobro smisliti vrijedi li dati cak 1000kn vise. U tvom slucaju mislim da ne vrijedi i da ce ti i3, makar taj stedljivi, bit skroz dobar, a ak ces si htjeti ubrzati sustav kupis SSD.

@DJED BOŽIĆNJAK

Glossy ekran se zrcali i malo ozivljava boje radi toga te je losiji za rad u osvijetljenom prostoru jer se zrcali ne.., a matt se ne zrcali.

Za Zadar znam da ima Links tamo, ostale ducane neznam. Links ne drzi Probook seriju, ali ima Acera i Lenovo: klik1, klik2 Preporucujem da odes i zamolis ih da ti ih pokazu pa vidi kaj ti se vise svidi, i to ako je moguce ih pitaj da ti pokazu one sa windowsima da vidis kako ekran izgleda. Mozda imaju i koji model u izlogu..

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.11.2014 19:31 (The_Fichek).
15 godina
neaktivan

Trebao bih prijenosnik do nekih 5.500,00 kn. Gaming + produkcija elektronske glazbe, vazno mi je da mogu u sto vise rata otplatit, American Express PBZ.
Trenutno mi zapeo za oko :

Dell Inspiron 3542

Ali sve prijedloge prihvacam, ne mora biti 17"

Bolje pet do dvanaest, nego nijednu poslije jedan.
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.11.2014 20:22 (Bazen21).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav!

Totalni newbie ovdje, nisam kupovao komp vjerojatno nikad, uvijek sam sklepavo nesto ont he fly. Zanima me ako je netko dati par naputaka sto kupiti u rangu kojeg ciljam.

Gledao sam ovaj laptop: http://www.notebookshop.com.hr/default.aspx?pid=31376 -HP Pavilion 15-p153nm (K6Z56EA)

Zanima me koje bi jos bile varijante u tom rangu, ima li nesto bolje za te pare?

Nisam igrao nista 15 godina, siguran sam da se to nece promijeniti pa bi laptop bio sam za surfanje, net mail, gledanje filmova, strimanje utakmica.

HVALA!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja se ispričavam stavio sam link krivog laptopa. O ovome tu me zanimalo nešto više http://www.technomarket.hr/products/09138084/acer-e5-551g-80tn-nx-mleex-012 ...  Bio bi zahvalan ako bi mi mogao reći nešto više i još jednom sry na utrošenom vremenu na prijašnji model {#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ajde jos jednom da smetam jer je sa onima bilo problema malo :P
Trebam laptop vecinom za potrebe faksa bilo bi pozeljno da moze runat igre poput GW2, CK2 , EU4, LoL , manji HDD , bez OSa(tj windowsa) do 3500kn, 

0 0 hvala 0
11 godina

@aerialsy

Taj Acer nije dobra kupovina nego je dobra kupovina E5-771g ako oces 17.3" (3700-4100kn), a ako ti je dobar 15.6" onda Acer E5-571g (3300kn, iste specs ko taj veci Acer ali je manji i ima HD rezoluciju)

Onaj post sa laptopima vani u inozemstvu nije bio namjenjen tebi nego onaj sa Probook 470 i jos jednom E5-771g pa sam napisao da je Probook bolji za ozbiljnije bavljenje CAD-om radi 50% jaceg procesora. Kako ti je bitnija multimedija zgodno ti je ici na E5-771g radi FHD kvalitetnog ekrana te nesto jace i efikasnije graficke.

Znaci e5-771g acer imas u technomarketu za 4100kn, sto se probooka tice drze samo 15.6", tj. 455 model ovako za 4700kn, samo malo odstupa od realne cijene posto ima ukljucene windowse, inace isplativ je model, a onaj drugi 450 model kojeg imaju je totalno neisplativ. Manjeg spomenutog e5-571g ne drze. Btw. taj a10-5750m u Probooku 455 je najjaci AMD laptop procesor za koji ja znam na nasem trzistu, jaci je od stedljivog i3 u a Aceru, konkurencija nestedljivom i3-4000M, u multitaskingu izmedju tog i3 i i5-4200M, u single core performansi malo je ispod i3-4000M, sve prema nekakvim testovima sa interneta naravno..

8750m je slabija, za neke igre vise za neke manje od 840m, glupo je pisat postotke, radje guglaj sam ili vjeruj game-debate-u kak ja to cesto radim posto svaka poznatija stranica mora imati iste kriterije za testiranje bilocega pa tako i ta.

Nema veze za utroseno vrijeme, nadam se da te nisam zbunio, neko voli da mu se pojasni detaljno neko ne, od viska glava valjda ne boli :) Slobodno pitaj ak imas jos kaj.

@Kiso94

Za te igre nebih preporucio stedljivi i3 (smatram GW2 procesorski napetom igrom, za LoL je isto bolji malo jaci proc od stedljivog i3, iako je internet veza najbitnija..), a kako jaceg nestedljivog i3 za te pare nema kao prije sa 8750m grafom trebao bi se protegnuti skroz do 4000-4200kn da bi dobio kombinaciju nestedljivog i3/i5 + 8750m. Jacaa 840m grafa ne dolazi sa nestedljivim procom..

Za 4000kn se nudi Probook sa i3-4000M i 8750m, za samo 200kn vise dobis i5-4200M, eh sada mozes li se protegnuti?

Btw. za 4250kn imas i Asusa i u tom slucaju radi jaceg Asusovog hladjenja stedljivi i5 ne smatram manom nego mrvu jacim procesorom od i3-4000M, tu je ta 840m grafa i jos 7200rpm brzi disk.

Znaci mozes zakljuciti da performanse stedljivih procesora vise ovise o hladjenju i nekim postavkama nego nestedljivi procesori..

Smisli se mozes li se uopce protegnuti, pase li mozda kupnja preko Njuskala ako se nemozes protegnuti?

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.11.2014 1:54 (The_Fichek).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice