Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.713
|
čitano: 14.709.237
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Hvaalaaa...surfanje i to ce biti skroz bez probelma
11 godina

Ma za surfanje mozes ici i na puno slabiji i jeftiniji laptop. Ovako malo za igrice simo tamo i za mozda kakav jaci program, bolje uzet nesto od ovoga sto sam predlozio. Usput, skuzo sam da u prvom postu tebi nisam uopce linkao Lenovo pa sam editao gresku.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.10.2014 18:35 (The_Fichek).
11 godina
fluj kaže...

laptop za 3,5k za neki gaming (fifa 15,nba 2k15, cod ghost i sl.) i da mogu gledat bluray filmove na njemu.. hvala

U svakom slucaju ti toplo preporucujem da protegnes budzet blize 4000kn i onda gledaj ovako Asus ili ako je moguce placanje MasterCard i Maestro karticama Zagrebacke banke svakako se protegni na 4050kn za ovaj Lenovo koji je u toj web trgovini na popustu od 10% za placanje tim karticama.

11 godina

Ljudovi, pojavljuju se novi best buyevi od Acer Nitro serije izmedju 7400 i 7700kn zatim do 8500kn, izgleda da se u Hrvatskoj pojavio IPS 17.3" kvalitetan laptop i to ne preko 8k, evo cijele liste:http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=acer+nitro

Svijet Medija izgleda prednjaci sa cijenama iako za njihove modele pise da su u dolasku.

Meni je posebno fascinantan model:

Acer Aspire V NITRO VN7-791G-783K 17.3", NX.MQREX.064 sa izgleda IPS FHD 17.3" ekranom,  i7-4710HQ, gddr5 860m 2gb, 8gb, SSHD (1gb+8gb) za 7700kn

Kome nije potreban i7, a drazi je SSD, model u dolasku sa najboljom cijenom je ovaj: Acer Aspire V NITRO VN7-791G-50YK 17.3", NX.MQREX.071 sa izgleda IPS FHD 17.3" ekranom, i5-4210H, gddr5 860m 2gb, 500gb + 128gb SSD za 7440kn

Modeli u ostalim ducanima su raspolozivi, ali ih nema puno i cijena nije najniza, zato jer svi modeli u ostalim ducanima dolaze i sa windowsima.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.10.2014 19:31 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Danas konačno uzeo Laptop, Asus N551JM. Pokupio zadnji u Hgspotu, sreća pa sma rezerviral jućer {#}

Uglavnom sve super, ne ćuje se vent, hladan, fluidan, touchpad je nebo i zemlja napram onom iz 2008. (loginčno), tipkovnica super, ekrna isto...

Zamjerka je 1TB disk koji opće ne trebam (na kompu ne mogu 320+120 na pol napuniti), bolje da je neki SSd od 120gb nutra.. al oke.. {#}

Uglavnom ako koga kaj zanima nek slobodno pita {#} (pošto nisma fan slikanja općenito, smao jednu sliku sam poslikal radi reda)

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Zahvaljujem se korisniku The_Fichek na preporuci za laptop. {#}

Jučer sam ga uzeo u HGspot-u za 3799 kuna - https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?lid=195099

Jako sam zadovoljan laptopom i mislim da je best buy trenutno za te novce.

Prilično je tanak, izrada i materijali mi se čine super, odličan touchpad i tipkovnica. Ima SonicMaster zvučnike koji su stvarno dobri.

Danas sam instalirao Far Cry 3 i vrti ga bez problema na 1366x768 rezoluciji i detaljima medium/high.

Preporuka svima koji kupuju laptop u tom cijenovnom rangu.

1 0 hvala 1
13 godina
Da li se moze u poslovnici hg spota platiti dio kesom a dio na rate ?
https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
12 godina

Zanima me laptop za igrice(npr Pes 15,fifa 15,nba 2k15,fm 15,LOL,Cod,assassins creed 4) do 5 000 max može 5 500kn,marka nije bitna da ima i5 ili i7 procesor,veličina ekrana od 15 do 17,3

PSlamnik
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.10.2014 21:22 (Pero1998).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Pero1998 kaže...

Zanima me laptop za igrice(npr Pes 15,fifa 15,nba 2k15,fm 15,LOL,Cod,assassins creed 4) do 5 000 max može 5 500kn,marka nije bitna da ima i5 ili i7 procesor,veličina ekrana od 15 do 17,3

S obzirom da je v3-772g trenutno svugdje nedostupan, prvo preporucujem da pitas acer.hr oce li nabavljati istog i jos da ih pitas hoce li mozda doci novi model v3-772g sa nvidia gtx 850m grafickom. Ako odgovor bude ne onda ti je ovaj Lenovo z710 najbolji za igre.

Ako je kupnja vani otvorena razmisli o v3-772g sa 850m osjetno jacom grafickom od 750m i 840m klase. Cijena je 5600kn bez postarine i ostalih mogucih troskova..

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.10.2014 21:34 (The_Fichek).
16 godina
neaktivan
Pozdrav ekipo. Evo došlo vrijeme da se kupuje novi laptop posto je moj lenovo y560 krepao nakon 4 godine taljenja 😄 Proučavao sam forum i nikako nemogu naći nesto sto mi odgovara.trebao bi mi za faks.znaci surfanje,filmovi office,matlab,autocad i jos neki slični programi. Koristio bi Windows samo za neke programe koje nije moguće pogoniti u Linuxu.volio bi zaigrati neke igre skyrim,cod,nba,Watch Dogs(makar na low postavkama).pokusat cu vam olakšati sta sa izborom.Cijena do 5000 kn.veličina ekrana nije bitna,trajanje baterije niti nije bas bitno,ekran dali je matt ili glossy isto nije važno.Vazno mi je da ima dobre performanse.nakon nekog vremena bi si ubacio ssd. Navalite 😊

0 0 hvala 0
11 godina

Identicno ti preporucujem kao covjeku post prije.

13 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...
Da li se moze u poslovnici hg spota platiti dio kesom a dio na rate ?

Da.

14 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

U svakom slucaju ti toplo preporucujem da protegnes budzet blize 4000kn i onda gledaj ovako Asus ili ako je moguce placanje MasterCard i Maestro karticama Zagrebacke banke svakako se protegni na 4050kn za ovaj Lenovo koji je u toj web trgovini na popustu od 10% za placanje tim karticama.

a ne mogu više od 3,5k možda kojih 100kn +-

12 godina
neaktivan

Pozz svima, molio bih vas da mi preporucite koji laptop je najbolje uzet od 2000 do 4000 kn? Znaci koristen bi bio za internet, flash igrice i tako poneku normalnu igru. Po mogucnosti da nije integrirana grafika. hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
fluj kaže...
The_Fichek kaže...

a ne mogu više od 3,5k možda kojih 100kn +-

Je li moguce placanje navedenim karticama?? Ako je imas tog Asusa na ekupi.hr sa tim popustom za 3420kn.

Ako nije onda ti preporucujem Lenovo g510 za 3600kn, ali u dolasku.

Ako ti se neda cekati onda preporucujem ACER E5-571G-39JS

Niti sa jednim laptopom od tih nemres fulati, radi se o malenim razlikama za igre koje si nabrojao. Lenovo ima najjaci proc, Asus jednako jak, ali malo nestabilniji ako se laptop zagrije, Acer 20% slabiji proc od ta 2. Acer zato ima najjacu graficku, zatim Asus i Lenovo prakticki imaju jednako jake grafe, samo su igre koje te zanimaju nesto malo bolje optimzirane za nvidiju.

Za blue ray nemam pojma dobijes li tako dobre przilicie s njima, trebas se raspitati. Uostalom to je nesto sto se da lako nadogradit.

11 godina
josip0605 kaže...

Pozz svima, molio bih vas da mi preporucite koji laptop je najbolje uzet od 2000 do 4000 kn? Znaci koristen bi bio za internet, flash igrice i tako poneku normalnu igru. Po mogucnosti da nije integrirana grafika. hvala

Procitaj post iznad ovoga pa vidi sto ti se svidja od toga. U tu skupinu laptopa bi samo jos nadodao ovog 17.3" Acera, slicnog 15.6" verziji koju sam linkao prijemalo, samo ovaj ima naravno veci ekran, ali i FHD rezoluciju.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.10.2014 13:55 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan

A jos ja gledam kak si mi taj preporucio, ma fulo sam brojku, od 2000 do 3000 kn, zato i gledam da mi nesto ne stima.. trazim i sam malo, samo nekako sam ispao iz toga, pa ne znam vise ni koji najbolje procesor uzet, znam samo da amd ne zelim, a pitanje je dali se uopce moze naci laptop da ima pristojan procesor i da ima graficku, i dal mi netko moze objasnit vec ako bi bila integrirana koju najbolje uzet a da je u tom rangu novca. hvala svima

11 godina

Idi na ovaj Acer, best buy za igranje za 3000kn +/- 100kn

Samo se sjeti upalit high performans kod ikone baterije u windowsima jer itekako pomaze kod igranja kod U procesora.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.10.2014 14:15 (The_Fichek).
12 godina

ipak sam se predomislio oko budžeta, rađe bi uzeo za 6 000kn ako ima neki bolji od ona dva koje si mi preporučio par postova iznad

PSlamnik
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.10.2014 18:38 (Pero1998).
11 godina

Nema nist bolje nazalost, bio je prije, ali vise nema niti ce bit u skoro vrijeme izgleda. Lenovo y50 za 6600kn ovdje i ovdje je prva stvar bolja za gejmanje od laptopa koje sam predlozio, znaci od v3-772g kojeg nema nigdje i od lenovo z710. Izmedju, znaci u rangu od 5500-6500kn ponuda je nikakva, neki best buyevi koji su tu bili se vise ne uvoze i tako.

Pitaj HGshop eventualno hoce li imati ponovno Asus n550jk za 6000kn, to je best buy o kojem sam pricao..

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.10.2014 18:51 (The_Fichek).
16 godina
neaktivan

Evo prije par dana sam kupio ASUS K550LNV, pa da napišem par dojmova.

Prvo što se ističe su iznenađujuće komponente. Za 4500 kn notebook nudi Intel i5 4210u, štedljiv i solidan procesor, 6GB RAM-a, 1TB HDD i Nvidijinu 840M grafičku karticu (2GB VRAM).

Nisam se još zabavio nekim zahtjevnijim igrama, ali windowsi 8.1 teku brzo i fluidno.

Definitivno jedan od best-buy notebookova što se tiče komponenata. 10/10 za tu cijenu

Lijepog je dizajna. Na poleđini je siva tekstura kružnog oblika, na kojoj se teže ostave mrlje i tragovi prstiju, ali se zato i teže obrišu.

Palm restovi su svjetlo sive boje s mrežastom teksturom, doima se čvrsto i kvalitetno.

subjektivno bi dao 8/10 za izgled

Što se kvalitete izrade tiče, tu mogu reći da laptop ne briljira.

Matt ekran je osrednje kvalitete, tipkovnica je također osrednja. Rubovi ekrana su plastični i lako se savijaju, isto kao i stražnji dio ekrana (poklopac).

Te sitnice su me u početku razočarale, mada su to sitnice koje samo vlasnik opazi, kolegama sam trebao skrenut pažnju na to da bi primjetili.

Klikanje touchpada se čini plastično, ali rijetko ga pritišćem, pa me to ne smeta.

Kao što sam rekao palm rest je dobar.

Za kvalitetu bih laptopu dao 6/10.

Notebook teži 2.3 kg i relativno je tanak. Vrlo je prijenosan.

Čisto solidan laptop. Nabavio sam ga zbog fakulteta i za tu ulogu je odličan.

Zasad sam vrlo zadovoljan. Za kraj bih mu dao 8/10.

LP!

Moj PC  
2 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Ja sam neki dan uzela isti laptop i jako sam nezadovoljna - ali očito se radi o mom sustavu ili laptopu.

Naime, za novi laptop je dosta spor. Stavila sam na njega windows 8 i ne vidim neku preveliku razliku između njega i mog  6 godina starog laptopa.

Još veći problem je zvuk - driveri koji su došli s njim, kao i još nekoliko verzija realtekovih drivera koje sam isprobala ne pomažu - zvuk je slab, krčka na imalo glasnijim tonovima i jako loše kvalitete.

probat ću formatirat pa stavit neke druge windowse ili nešto - ako ne upali - vraćam ga i nadam se da neću s tim imati problema.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Neznam gdje si uzela laptop, ali koliko ja znam nitko ga ne nudi s operativnim sustavom.

Ja sam instalirao Windwos 8.1 kojeg sam dobio besplatno na faksu.

Od ASUS-ovih drivera nisam ništa instaliravao, jer glavna prednost kod laptopa bez OS-a je što proizvođači ne stavljaju svoje loše drivere. Znam da se frend žalio na beskorisne Lenovo-ve drivere koji su mu usporavali PC.

Jedina stvar koju sam skinuo je driver za touchpad jer bez njega ne prepoznaje double tap scrollanje.

EDIT: Sad sam tek vidio da si sama stavljala windowse. Neznam di je kvaka iskreno. Meni zvuk radi savršeno, čak sam se iznenadio kod kvalitete zvučnika. Nemam nikakve drivere instalirane. Onaj CD kojeg nude je najbolje bacit u smeće.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.10.2014 20:27 (Cheezl).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Bez OS-a je bio laptop, u Instaru kupljen, a dečki u firmi su mi stavili 8.1. Tako da neznam do čega je točno, ali nadam se da će se riješit. Probat ću kad reinstaliram windowse bez drivera ako ga to usporava.
U svakom slučaju, javim kak je riješeno - zamjenskim laptopom ili novim softverom :D

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ajde sretno!

BTW zaboravio sam reći da sam od drivera još naravno skinuo nVidijine za grafiku.

Sve u svemu ja vrlo zadovoljan. Vidjet ćemo kako će se protiv vremena borit.

Još sam uz laptop kupio i torbu Modecom u Mikronisu za 160 kn. Ne volim messenger bagove, preferiram ruksake, a ovaj se definitivno činio najprotektivniji od ponuđenih. Ima debelu izolacijsku spužvu i tankog je profila. (ne volim debele torbetine,). FIno izgleda (tamnija je nego na slici) a i čini se podosta robusna. Daleko najisplativija u Mikronisu.

Od konkurencije mi se još samo svidjela neka CaseLogic-ova, ali ta je bila preko 300kn.

17 godina
The_Fichek kaže...
josipva kaže...

pozdrav, zanima me ima li nešto ovakvo i koliko bi me koštalo

- 17 inch ekran, 1080p

- intelov iGpu, bez diskretnog gpu-a

- tanko kvalitetno kućište

- zamjenjiva baterija i HDD

- 8 GB ram-a, i5-ica

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+z710

Ako je pozeljniji stedljivi procesor onda Asus

i5-4210U u odnosu na i5-4210M  2,3 vise puta "stedi" bateriju, ali je prema Passmarku i sl. stranicama 20-25% i slabiji od istog.

U oba laptopa stane max. 16gb rama, tj. oba imaju po 2 slota za rame pa se treba malo igrati s tim sto se nadogradnje tice.

Primjetio sam da je ovaj s glossy ekranom, ima li u toj cjenovnoj razini nekakav s matte ekranom, a ako baš nema, može i 15inch ali da je matte.

P.S.

Što misliš na ovaj http://www.computeruniverse.net/en/products/90567962/acer-aspire-vn7-791g-582w.asp

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.10.2014 21:18 (josipva).
11 godina
neaktivan

pozdrav 

Trebao bi neki laptop do oko 3500kn, prijateljica studira na FER-u ETE. treba joj za neke seminare, programiranje i pokretati MatLab i slične stručne programe, jedini uvijet je da ima Intelovog procesora, malo sam googlal i našel da večina laptopa do 3000kn imaju intel HD Graphics 4000

dali ima ko da ima takav laptop s tom grafom kakva su vaša iskustva i imatate li koje prijedloge koji laptop uzeti?

Gužvinec
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
josipva kaže...
The_Fichek kaže...
josipva kaže...

pozdrav, zanima me ima li nešto ovakvo i koliko bi me koštalo

- 17 inch ekran, 1080p

- intelov iGpu, bez diskretnog gpu-a

- tanko kvalitetno kućište

- zamjenjiva baterija i HDD

- 8 GB ram-a, i5-ica

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+z710

Ako je pozeljniji stedljivi procesor onda Asus

i5-4210U u odnosu na i5-4210M  2,3 vise puta "stedi" bateriju, ali je prema Passmarku i sl. stranicama 20-25% i slabiji od istog.

U oba laptopa stane max. 16gb rama, tj. oba imaju po 2 slota za rame pa se treba malo igrati s tim sto se nadogradnje tice.

Primjetio sam da je ovaj s glossy ekranom, ima li u toj cjenovnoj razini nekakav s matte ekranom, a ako baš nema, može i 15inch ali da je matte.

P.S.

Što misliš na ovaj http://www.computeruniverse.net/en/products/90567962/acer-aspire-vn7-791g-582w.asp

Taj acer je iz najnovije acer high-end nitro serije, ima IPS 17.3", kod nas nema takvog modela nego samo skupljih (klik). Znaci za te pare je dobar odabir, jedino je lose sto nema jacu graficku, sve ostalo je vrh.

Sa dosta jacom grafickom, znaci vise orijentiran za gejmanje, ne top, ali solidne izrade i sa TN 17.3" imas novi model v3-772g, gotovo identican proslome koji se kod nas vrti svako malo za 5000kn, samo ovaj ima FHD i spomenutu jacu gtx 850m graficku (dobra za 1080p, 840m ne): klik2 (gledano sa idealo.de tj. njemacke nabava.net, bilo modela i za 700 eura bez windowsa, ali dugo nisam vidio takav)

*IPS ekran na 17.3" laptopu je inace dosta dosta rijedak i nevidjen za 700 eura do sad, a kod nas ja jos nisam vidio 17.3" IPS laptopa. Ne radi se o cudu, nego o tome da su IPS matrice slabo zastupljene u laptopima, a npr. vec uobicajene u relativno jeftinim mobitelima. 15.6" laptopa ima sa IPS, ali su isto skuplji, bilo ih je za 6000kn u Hrvatskoj, sad ih ima samo od 7000kn nadalje.

*Ne radi se o nekakvog ogromnoj razlici (kako za koga naravno) izmedju kvalitetnije TN matrice i IPS, a prva i najznacajnija razlika je u tome sto IPS ima puno bolje kutove gledanja, zatim malo manje znacajna da ima nest bolje boje, tj. onaj SRGB postotak i tako necu u detalje. Prednost TN matrice je brzi response time, sto je dobro kod igrica, iako obican korisnik slabo to osjeti (najbolje se vidi u pucacinama i tako brzim igrama, opet kako ko osjeti). Naravno kod v3-772g acera i tako malo skupljih laptopa se pojavljuju nesto kvalitetnije TN matrice, tako da treba dobro se smislit, a ako je gaming prva namjena ja tu nebi mislio nego isao na 850m grafu. Ako nije kljucna mobilnost, a gaming je, onda se opet nema sta mislit, najbolji odabir bi bio PC konfiguracija..

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.10.2014 0:49 (The_Fichek).
11 godina
MAtija_vz kaže...

pozdrav 

Trebao bi neki laptop do oko 3500kn, prijateljica studira na FER-u ETE. treba joj za neke seminare, programiranje i pokretati MatLab i slične stručne programe, jedini uvijet je da ima Intelovog procesora, malo sam googlal i našel da večina laptopa do 3000kn imaju intel HD Graphics 4000

dali ima ko da ima takav laptop s tom grafom kakva su vaša iskustva i imatate li koje prijedloge koji laptop uzeti?

Preporucio bi nesto sa cim jacim procesorom ili nesto slabijim procesorom i zasebnom grafickom. 

Svakako procitati ovaj link Matlaba i tako guglati i za ostale malo jace programe kojima bi se sluzila.

U tom linku pise da matlab za sada nema koristi od igpu i amd-a nego samo od nvidije. Sve lijepo pise, ovdje je lista podrzanih grafa.

Znaci ili ovako Toshiba ili cekati Lenovo g510 sa bonus amd grafickom ili Asus sa 20% slabijim i5 (i dalje jako dobrim all-around), koji 2x produljuje bateriju u odnosu na nestedljivi M procesor (zgodno ako joj se neda nosit adapter za punit laptop) i sa solidnom budzet 740m grafickom za koju u onoj listi pise "Compute Capability 3.0", a najveci taj broj na toj listi je 5.0, sad ko ce ga znat sta to tocno znaci, mozda zguglat jos malo..

Kod zadnjeg linka Asusa, prva cijena sa nabava.net nije tocna, radi se o 3800, a ne 3700kn u HGshopu. Takodjer napomena za kupnju istog Asusa u ekupi.hr radi popusta od 10% na sve laptope ako bi se placalo MasterCard i Maestro karticama Zagrebacke banke (akcija traje jos 8 dana, sa tim izadje 4420kn)

Ako je otvorena kupnja sa tim kreditnim karticama onda preporucujem i razmotriti ovaj Lenovo FHD rezolucije, 8gb rama (pomoci ce za te programe, inace +4gb rama kosta 300kn), jos jace 840m graficke (pise Compute Capability 5.0 na onoj listi), i5-4210U (5% jaci od i5-4200U). Sa tom akcijom cijena nije 4500, nego 4050kn.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.10.2014 0:49 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan

Može savjet za neki laptop za cca. 2000kn.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice