Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.713
|
čitano: 14.711.985
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav,
Kupujem laptop za faks za nekih 5000 kuna. Imao sam na umu Acer v3-772g ali vidim da ga više nema ni u jednom dućanu, pa bih zamolio da mi netko preporuči neki drugi best buy..
Što mislite o ovome http://www.notebookshop.com.hr/default.aspx?pid=26239
Ili možda ovaj http://www.instar-informatika.hr/notebook-acer-aspire-e5-771g-nxmnvex016-173-fullhd-core-i5-4210u-8gb-1tb-geforce-gt840m-2/NX.MNVEX.016

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.10.2014 23:28 (avira159).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

@Val Maknuo sam famozne postotke i napisao realno da neznam imaju li x550 i k550 alu-finish.

@avira159

Acer ima FHD, malo jacu grafu, 2x dulju autonomiju baterije, ali slabiji pristup komponentama ispod poklopca, nema alu-finish o kojem sam se raspricao prijemalo te ima 20% slabiji procesor od Probook 470.

Jamstvo kao i cijena moguceg produljenja jamstva u buducnosti su na strani Acera.

Generalno za faks, obadva ce bit super te mozes proci i dosta jeftinije ako se nebi sluzio neznam kakvim programima..

Ako bi se htio i igrati, onda je pametno da dobro proucis kombinacije procesora i grafe na notebookcheck, game-debate, youtube itd.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.10.2014 23:34 (The_Fichek).
16 godina
neaktivan

Kupio sam x550lnv prije mjesec dana i mogu potvrditi iz prve ruke da nema aluminija.

EDIT: Iako je na stranicama ADM-a pisalo da dolazi sa 4gb ram-a došao je sa 6. Također je pisalo da ima jedan USB 3.0 , a dva USB 2.0, a zapravo je obrnuto.

BBC2 nick: reader562 BF3 nick:reader562
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.10.2014 23:47 (mitchell).

0 0 hvala 1
11 godina

Nevezano za iciji upit, evo rezultata nove 970m Maxwell laptop graficke - KLIK 

Testirana sa super jakim i7 performanse su itekako opasno dobre za 1080p.

970m i jos vise 980m smanjuju "gap" izmedju laptop i desktop performansi na 1080p vise nego ikada.

Evo jedan kratki clanak za vise informacija - klik

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.10.2014 23:50 (The_Fichek).
13 godina
https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina

Oprez, 10% samo na placanje MasterCard i Maestro karticama Zagrebacke banke. Ponuda traje jos 10 dana.

Malo sam pogledao ekupi katalog i za oko mi je zapeo samo 1 Lenovo za kojeg sam i prije znao, ali sada me katalog uvjerio da nisu pogresne specifikacije.

Lenovo-G5070 (ZABA 4050kn) - 15.6" FHD, 8gb rama, i5-4210U, 840m, poznate specifikacije za taj rang, best buy jer jedina konkurencija Asus k550 za 4500kn nudi prakticki sve isto samo 2gb rama manje.

Edit: Maknuo sam drugog Lenovo z5075 jer nadjoh info da FX 7500 nije toliko poseban i da se radi o konkurenciji intelovom stedljivom i3..

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.10.2014 0:23 (The_Fichek).
17 godina
The_Fichek kaže...

Oprez, 10% samo na placanje MasterCard i Maestro karticama Zagrebacke banke. Ponuda traje jos 10 dana.

Malo sam pogledao ekupi katalog i za oko mi je zapeo samo 1 Lenovo za kojeg sam i prije znao, ali sada me katalog uvjerio da nisu pogresne specifikacije.

Lenovo-G5070 (ZABA 4050kn) - 15.6" FHD, 8gb rama, i5-4210U, 840m, poznate specifikacije za taj rang, best buy jer jedina konkurencija Asus k550 za 4500kn nudi prakticki sve isto samo 2gb rama manje.

Edit: Maknuo sam drugog Lenovo z5075 jer nadjoh info da FX 7500 nije toliko poseban i da se radi o konkurenciji intelovom stedljivom i3..

FullHD a max rezolucija: 1366x768? 

13 godina

Neznam jel skuzio tko, ali V3-772g dolazi nesto drugaciji na eKupi nego kod ostalih

http://www.ekupi.hr/Acer-Aspire-V3-772G-173Core-i56GB1TBGT750-4GB-NXM74EX029-prijenosno-racunalo-431541.aspx?gclid=Cj0KEQjwh96hBRCnsefbvZrKrpcBEiQAF7oMdHXU5qnrHPFiLTvdiHq0GnJRNAsSifuD_guM-uSLvrwaAkPs8P8HAQ

Jel zna tko o cemu je ovdje rijec, mozda krivi podaci ili neki drugi model ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Po cemu tocno drugaciji? Po specs je to identicno ostalima za 5000kn koji su bili i koji su trenutancno nedostupni drugdje. Ako te zanima slika i kako to tocno izgleda najpouzdanije je uvijek gledati youtube (imas unboxing od mikronis.hr) ili notebookcheck.net (detaljno)

Ako te zbunjuje sto ne pise tocan model procesora, radi se o i5-4200M

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.10.2014 0:36 (The_Fichek).
13 godina

Ovdje se radi od 4gb grafickoj kartici. Nisam vidio da li je navedeno drugacije na ostalim stranicama pa sam pretpostavljo da je 2gb.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

O 4gb se radi, takva dolazi i u svim ostalim acerima koji ju imaju. Evo SS - klik

Visak memorije generalno ne znaci puno, tj. gotovo nista u slucaju 750m za igrice, za racunanje u CAD-u i slicnim programima malo znaci.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.10.2014 0:53 (The_Fichek).
13 godina
Malo sam se pomoto kad imam 500 tabova sa laptopima otvoreno.
Vec bi ja otiso u links tog acera uzet al nisam imo nivce kod sebe. Pola bi dao odmah na ruke pola na american i to je to.

Sad neznam jel tako mogu na ekupi... Poslo sam mail pa cu cut odgovor.
11 godina

na ekupi.hr su iste cijene za rate i cash ako se ne varam, znaci trebalo bi biti isto kao kod linksa

edito sam prosli post i stavio SS svoje 750m (v5-573g acer) da vidis o cemu je tocno rijec

Val Sve u svemu i meni je bio cudan opis i ostao cudan, ali sa katalogom su me malo uvjerili da su tocne specifikacije. Prema Lenovo z50-70 modelu sa istim specifikacijama, ali 4gb rama, kojeg je bilo u ostalim ducanima za nekih 4200-4300kn, mislim da bi trebalo biti sve u redu sa opisom na ekupi.hr. Naravno dobro je provjeriti prije kupnje je li sve tocno.

Lagan pristup komponentama i +2gb rama su ono sto dijeli tog Lenovo g50-70 od Asusa k550 sa istim specs, a Asus ima matt ekran, opet kako za koga dealbreaker..

13 godina
SimeKZ kaže...

Sada u eKupi imate 10% popusta na laptope.

Bemti sad sam opet u dilemi, a taman sam se bio odlučio za Lenovo!

Lenovo G710 me onda ispadne 3149 kn a Acer E5-771G nekih 3533 kn! i3-4000m/820m vs i3-4030U/840m? Lenovo mi nekako više ulijeva povjerenje :)

Samo me jedna stvar buni, za oba modela na ekupi.hr piše 12 mjeseci garancije?! Jel moguće da daju manje garancije od ostalih ili je samo greška?

@SimeKZ - javi odgovor od ekupi, i mene zanima takav nacin placanja

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.10.2014 2:05 (2happy2beu).
11 godina
2happy2beu kaže...
SimeKZ kaže...

Sada u eKupi imate 10% popusta na laptope.

Bemti sad sam opet u dilemi, a taman sam se bio odlučio za Lenovo!

Lenovo G710 me onda ispadne 3149 kn a Acer E5-771G nekih 3533 kn! i3-4000m/820m vs i3-4030U/840m? Lenovo mi nekako više ulijeva povjerenje :)

Samo me jedna stvar buni, za oba modela na ekupi.hr piše 12 mjeseci garancije?! Jel moguće da daju manje garancije od ostalih ili je samo greška?

@SimeKZ - javi odgovor od ekupi, i mene zanima takav nacin placanja

Malo sam citao sto si prije pisao i vidio da si mislio placati Americanom. Jos jednom, 10% spomenutog popusta vrijedi samo za placanje MasterCard i Maestro karticama Zagrebacke banke, a ponuda traje jos 9 dana.

Lenovo bi prema novome trebao imati 2 god jamstva, vjerojatno se radi o greski, ali valja provjerit.

Ako bi se sluzio nekim zahtjevnijim CADom, svakako ti je bolje ici na Lenovo g710 radi 20% jaceg procesora.

17 godina

Iako sam ja još prije nekoliko dana naručio V3-772G s Ekupija nekako sam skeptičan oko stvarne dostupnosti laptopa.

Naime zvao sam nekoliko trgovina i rečeno mi je da taj laptop distributer/dobavljač/uvoznik nema, niti je u najavi da će doći. (vjerojatno Microline). Krajem prošlog tjedna su u igri samo zalihe poslovnica.

Jedino ako koja trgovina ima u poslovnici staru zalihu se mogao naručiti. Kako na ekupi piše "Proizvod se nalazi u skladištu dobavljača" je vjerojatno pogrešno http://i.imgur.com/OLU5mYk.png

Inače je ekupi poznat da znaju otkazivati narudžbe i da taj status dostupnosti nije najtočniji. Često im stoje outdated informacije.

Ja se nadam da ću ga dobiti ali sve je moguće. Najsigurnije je kada na ekupi piše da ga imaju na vlastitom skladištu što ovdje nije slučaj. http://i.imgur.com/w1hivuH.png

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.10.2014 8:59 (Ag008).
13 godina

@The_Fichek - ma da, prvo sam mislia uzet na American al kad sam vidia ovaj popust uspia sam dogovorit sa sestrom da ga provuce na svoj Maestro Zabe odjednom, pa cu joj dat u par mjeseci, ipak je cijena odlicna! Pala je odluka na Lenovo ipak zbog jednostavnijeg ciscenja i nadogradnje RAM-a sto mi puno znaci, a graficka kartica mi je sasvim dovoljna, pa se javim sa dojmovima cim stigne!

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

eKupi ne podrzava placanje na dva nacina. Mora seo dabrati samo jedan. Danas dobio mail.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

tak to ide obicno.. a cijene su iste za rate i cash?

17 godina

Da, glupo je što je cijena ista za Diners/Maetro itd na rate i gotovina prilikom preuzimanja.

Samo budite oprezni jer je moj prijatelj prije par mjeseci kupio Dinersom na rate neki televizor na akciji, pisalo je "Dostupan kod dobavljača" nakon 3 tjedna su ustvrdili da toga nema pa je čekao još mjesec i pol da mu vrate novac.

A ekupi je inače poznat da nema baš najbolju bazu podataka što je dostupno a što ne.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.10.2014 12:36 (Ag008).
10 godina
neaktivan

Izdvojio sam nekoliko laptopa pa bi mi trebala pomoć oko odabira ;)

Asus K550LNV

Acer Aspire V3-572G

Acer Aspire E5-771G
Dell Inspiron 3542

Već sam spomenuo kako mi laptop treba za faks, surfanje, filmove i da može vrtiti poneke od novijih igara.

0 0 hvala 0
11 godina

Sto te tocno muci, mislim da je sve i vise nego dobro opisano u specifikacijama i u par prethodnih postova. Znaci FHD ima svoju cijenu, stedljivi i7 ima svoju cijenu, velicina ekrana ima svoju cijenu. Po izradi su svi tu negdje, Lenovo, v3-772g Acer i HP Probook rade razliku sa kvalitetnijim pristupom komponentama za nadogradnju i ciscenje.

Da otklonim mogucu krivu interpretaciju reci cu da i7-4510U nije masivno bolji od i5-4210U, radi se o razlici od 14% prema Passmarku i cca 140 testiranih procesora za svaki od oba. To hoce reci, da ako su performanse procesora bitnije je bolje traziti nesto sa i5-4200M sto se moze i naci za manje novce, no laptop sa takvim procesorom dolazi sa 8750m grafickom, nesto slabijom od 840m

Neke igre (WoW, Skyrim, najnovije igre, multiplayer igre, opcenito procesorski zahtjevnije) imaju prednosti od jaceg procesora pa je kombinacija i5-4200M + 8750m bolja ili jednaka i5-4210U/i7-4510U + 840m, dok je kombinacija jace 840m graficke i stedljivog procesora dobra za graficki intenzivnije igre, kakva je ipak vecina, pogotovo ako se gledaju nesto starije igre, ali u nekim najnovijima igrama su rezultati dosta dobri, pogotovo ako laptop sa stedljivim procom ima dodatni cooler jer su stedljivi procesori osjetljiviji na bilokakvu dodatnu toplinu.

Iz svih navedenih razloga, Acer v3-772g kojeg valjda nigdje vise nema (pitati ekupi.hr je li dostupan) je najbolji performans laptop u tom rangu radi i5-4200M procesora i malo jace graficke od 840m.

Tog Acera je itekako isplativo traziti vani jer dolazi sa 850m grafom i FHD rezolucijom ovdje (trazeno preko idealo.de, tj. "njemacke nabava.net"). 850m graficka je 40-50% bolja od 750m i radi iskorak u performansama te je prva najjeftinija dobra za 1080p gejmanje vecine novih naslova (30-40fps), a one najzahtjevnije igre je sa njom bolje vrtit na medium settings.

Kod nas se taj model v3-772g sa 850m grafom vec dugo iscekuje, maknuti su i modeli v3-772g sa 750m i FHD rezolucijom sto je logicki trebao biti indikator da ce se tu smjestit novi modeli, ali od njih jos ni traga kod nas..

Rezultate grafickih gledati na notebookcheck i obavezno kliktati na brojeve fps-eva jer iskoce informacije o procesorima s kojima su testirane, gledaj npr. ovak 840m

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.10.2014 13:29 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan
Pozdrav...koji bi mi preporucili laptop do 4000 kn da mogu pokrenut npr.igricr tipa fifa 15 ne treba niti da mi pokrece dogodine...nego da sad npr bez problema bez trzanja i ne na najlosijoj grafici...za streamove utaimica, youtube i videi bez blokavanja i problema..i za faks ali nista posebno tu ne treba...

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Hvala na opsežnom odgovoru. Mislim da ću si uzeti jedan od ona dva acera.

0 0 hvala 0
11 godina
franearemki kaže...
Pozdrav...koji bi mi preporucili laptop do 4000 kn da mogu pokrenut npr.igricr tipa fifa 15 ne treba niti da mi pokrece dogodine...nego da sad npr bez problema bez trzanja i ne na najlosijoj grafici...za streamove utaimica, youtube i videi bez blokavanja i problema..i za faks ali nista posebno tu ne treba...

Ne razumijem podebljani dio. Usput, zelis 15.6" ili 17.3" laptop?

10 godina
neaktivan
Ma kazem da mi nije bitno da pokreće sada nove igrice 2 3 godine, nego samo sto sam naveo...15.6
11 godina

Znaci bitna ti je samo fifa15, ostalo te ne zanima bas od igrica? Kupujes u BiH ili Hrvatskoj? Ako u Hrvatskoj preporucio bi da se protegnes do 4400kn/4500kn radi veceg omjera ulozeno dobiveno, tj. da uz 840m graficku imas i5, a ne i3 procesor. Za 4400kn imas ovako Asusa, a za 100kn vise slican Asus samo sa FHD rezolucijom, 5% jacim procesorom i 2gb rama manje, svakako isplativije. Za 4500kn imas jos ovog Lenovo g5070 sa +2gb rama u odnosu na zadnje asuse i taj lenovo ima glossy, a ne matt ekran kao Asus ako ti je bitno. Taj Lenovo je pogodan za placanje na rate (ista cijena na rate i cash ako se ne varam kod ekupi), narocito dobar za placanje MasterCard i Maestro karticama Zagrebacke banke jer na ekupi.hr jos 9 dana vrijedi 10% popusta na sve laptope za placanje tim karticama. Znaci sa tim mogucim popustom Lenovo bi te dosao 4050kn, a dostava je besplatna i pise da ga ima u skladistu. Lenovo je lakseg samostalnog pristupa komponentama ispod poklopca od Asusa, ali ni Asus nije los sto se tice izmjene/nadogradnje rama, baterije ili harda.

Ako se ne mozes protegnuti preporucio bi Asusa isto sa stedljivim i5, samo nesto slabijom 740m grafickom, bez viska rama i bez FHD rezolucije, tj. sa uobicajenom HD rezom.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.10.2014 18:34 (The_Fichek).
14 godina
neaktivan

laptop za 3,5k za neki gaming (fifa 15,nba 2k15, cod ghost i sl.) i da mogu gledat bluray filmove na njemu.. hvala

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Pa da fifa 15 i takve slicne igrice ne treba nesto zahtjevnije od toga, i jos mi je bitno da se ne pregrijava...
Hvala na savjetima, da li se oni puno zagrijavaju
11 godina

Ne, laptopi sa U procesorima i 840m su superefikasni sto se tice toga kolike performanse dobijes, a koliko se laptop malo grije. Kad grafa nije upaljena nema nikakvog grijanja. Do nekog manjeg osjetnog grijanja moze doci prilikom gejmanja di se grafa tlaci. Tada je svaki celzijev stupanj bitan ako ti je stalo do svakog fps-a, stoga sam rekao da cooler moze pomoci u jednom od prethodnih postova. Inace svi preporuceni laptopi imaju adekvatno i dobro hladjenje s obzirom na komponente. Mozes zapravo skroz zanemarit to sto sam rekao za cooler :)

740m za malo vecu potrosnju od 840m daje nesto manje performanse, stoga nije toliko efikasna, ali je i dalje dobar odabir sto se tice toga da se preporuceni Asus ne grije nesto osjetno s njom. Jedan forumas ga je uzeo i rekao da je skroz dobar sto se tice temperatura.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.10.2014 18:24 (The_Fichek).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice