Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.724
|
čitano: 14.751.606
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Filip339 kaže...

Imam još samo jedno pitanje.

Naišao sam na još jedan laptop s 840m grafičkom i i3 procesorom.

Lenovo z50-70. taj lenovo ima rezoluciju 1920x1080 za razliku od onog acera i asusa koji imaju 1366x768. Zanima me da li bi na lenovu slabije radile igre zbog veće rezolucije? (negdje sam tako pročitao,nemam pojma dal je to istina, zato pitam)

Rezu naravno da mozes smanjiti pri igranju. FHD ima svoje prednosti opcenito pri koristenju laptopa radi vece ostrine slike, vece radne povrsine radi mogucih manjih ikona, radi zdravlja kod ljudi sa osjetljivim ocima. Takodjer kod youtube videja i nekih drugih videja heh se primjeti razlika izmedju FHD i HD, dok su serije i filmovi uglavnom na max. HD rezi uploadani.

Btw. moze link istog Lenova? Bilo ih je za 3500-3600kn, ali ponestalo ili ih nabava.net nece izbacit. Sad kolko vidim ih ima od 4250kn nadalje sto je totalno neisplativo jer se za 4500kn bez problema nadju modeli sa i5 i vise rama, tu ima onda i Asus sa istim specs i isto vise rama.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.10.2014 19:52 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

0 0 hvala 0
11 godina

Izgleda da hgshop drzi vecinu best buyeva u zadnje vrijeme. To ti je prvi laptop sa FHD rezom kod nas. Sad je na tebi samo da se odlucis kaj ti je bitnije. Sa lenovom imas vecu rezoluciju, malo jacu graficku, 20% slabiji procesor, ali skroz dobar za surfanje, filmove i nezahtjevne programe te igrice koje se vise baziraju na grafickim performansama, kakva je i dalje vecina. Sa Asusom mozes ocekivati bolje performanse prvenstveno u najnovijim igrama, jer takvih gotovo da nema koje ne tlace procesor. Osim onog linka pogledaj dobro ova 2: 840m, 740m Tu mozes vidjeti da zapravo za skroz novu igru shadow of mordors 840m sa stedljivim i5 daje dost bolje rezultate nego 740m + nestedljivi i5, ali opet radi se o i5 procesorima, i3-4030U jedva traga u tim testovima.. Tako da je stvarno tesko reci sta je bolje za koje igre, najbolje ti je da si stavis ponesto igara na popis pa osim tih linkova gledas jos game-debate i youtube gameplayeve.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.10.2014 1:53 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

The_Fichek - hvala na pomoći. Kupio sam Lenovo G510 i dobio 5 godina garancije na komponente i rad.

Jedino sutra moram nazad u dućan jer su mi krivi serijski broj zapisali na garanciji.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
Filip339 kaže...

Imam još samo jedno pitanje.

Naišao sam na još jedan laptop s 840m grafičkom i i3 procesorom.

Lenovo z50-70. taj lenovo ima rezoluciju 1920x1080 za razliku od onog acera i asusa koji imaju 1366x768. Zanima me da li bi na lenovu slabije radile igre zbog veće rezolucije? (negdje sam tako pročitao,nemam pojma dal je to istina, zato pitam)

Rezu naravno da mozes smanjiti pri igranju. FHD ima svoje prednosti opcenito pri koristenju laptopa radi vece ostrine slike, vece radne povrsine radi mogucih manjih ikona, radi zdravlja kod ljudi sa osjetljivim ocima. Takodjer kod youtube videja i nekih drugih videja heh se primjeti razlika izmedju FHD i HD, dok su serije i filmovi uglavnom na max. HD rezi uploadani.

Btw. moze link istog Lenova? Bilo ih je za 3500-3600kn, ali ponestalo ili ih nabava.net nece izbacit. Sad kolko vidim ih ima od 4250kn nadalje sto je totalno neisplativo jer se za 4500kn bez problema nadju modeli sa i5 i vise rama, tu ima onda i Asus sa istim specs i isto vise rama.

Hvala stari na odgovoru :) samo jos jedno pitanje, jel dosta osjetna razlika u preformansama izmedu ovog i3 probooka i ovog i5? I koji je po tvom misljenju bolji laptop (citaj jači specifikacijski) od ovog Lenova i Probooka.Ponovo hvala na odg. :)

Zeppe :D
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.10.2014 23:35 (Zeppe).
11 godina
neaktivan

Pozdrav,
zanimam se za kupnju laptopa pa onda trebam savjet.
Budžet mi je oko 4000 kn, ali može i do oko 5000kn ako je ponuda dobra. Laptop mi treba za ono standardno (surfanje, filmovi, faks) ali i da može vrtit neke od novijih igara. Važnije mi je što je 'ispod haube' od samog izgleda iako gledam i izgled, posebno kakve je kvalitete izrada.

0 0 hvala 0
12 godina
Z-von_ZeRo kaže...

Pozdrav,
Budžet mi je oko 4000 kn, ali može i do oko 5000kn ako je ponuda dobra. Laptop mi treba za ono standardno (surfanje, filmovi, faks) ali i da može vrtit neke od novijih igara. Važnije mi je što je 'ispod haube' od samog izgleda iako gledam i izgled, posebno kakve je kvalitete izrada.

ACER Aspire V3-772G recimo ako ti odgovara 17" i dost dobar hw

11 godina
Zeppe kaže...

Hvala stari na odgovoru :) samo jos jedno pitanje, jel dosta osjetna razlika u preformansama izmedu ovog i3 probooka i ovog i5? I koji je po tvom misljenju bolji laptop (citaj jači specifikacijski) od ovog Lenova i Probooka.Ponovo hvala na odg. :)

Neznam sad na koji Lenovo mislis, g510 kojeg sam tebi preporucio ili z50-70 kojeg sam preporucio Filipu. Ti si rekao da zelis igrati WoW i LoL, znaci dvije starije, ali online multiplayer igre, medju kojima je posebno WoW procesorski zahtjevniji u odredjenim dijelovima i zato je u tom slucaju bolji bilokakav M procesor cak i od i5 U procesora. Zato sam ti prvo predlozio Lenovo g510 za 3600kn u instaru.

Onaj jaci proc je naravno uvijek bolji, ali po meni za te igre nije vrijedno dati 600kn vise za HP 450 sa i5-4200M, god dana manje garancije, i dosta skuplje eventualno produljenje garancije kod HP-a u buducnosti. To je na tebi da odlucis. Mislim da je za te malo starije igre i3-4000M skroz u redu, tj. za WoW i Fallout nema sumnje da je vise nego u redu, za WoW eventualno u mass fajtovima bi mogao biti kakav laggic neznam..

Eventualno ako zelis novije igre igrat bi i5 dobro dosao, ali nebi da ces imat masivan napredak u tim najnovijim igrama jer za njih je ipak potrebna prvenstveno cim jaca graficka. Rezultate 8750m gledaj na notebookcheck pa vidi sto mozes ocekivati od nje i obavezno klikci na brojeve fps-eva da vidis s kojim procesorima je testirana.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.10.2014 1:52 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan

Na kraju uzeo z710 al malo bolji model koji je došao prije koji dan 

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_103_109&products_id=11586

17 godina

Imam poprilično zahtjevan zadatak - naći dva laptopa; jedan za sestru, drugi za curu.

Ono što je zajedničko oboma:

- u obzir dolaze Asus, Toshiba, Lenovo i eventualno Dell. HP i Acer NEĆU

- ekran 17.3", ukoliko je ikako moguće

- oba će služiti za faks (net, office, seminari, FB, serije i filmovi, glazba - nšita zahtjevno)

E sad. Ukoliko je Pentium 3550M dovoljan da iduće 3-4 godine (ukoliko ne bude nikakvog kvara) drži te zadatke na Win7, onda nemam što razmišljati. Ajmo ovako:

1) za sestru - budžet oko 3000kn (poželjno manje)

- brucošica, treba joj laptop za nezahtjevne stvari (navedeno)

- ona bi neki lijepi, kao i sve žene *rolleyes*

Gledao sam Lenovo G710 - ne nalazim jeftiniji 17.3" laptop (niti očekujem da je to baš i moguće), a da je "bolji" (prilično nezgodna riječ, ali ostavit ću ju). 

Spec:

Intel Pentium Dual-Core 3550M 2,30 GHz, 

4096 MB, 
17,3'' 1600x900, 
SATA 1000 GB, 
Intel HD, 
802.11b/g/n, 
USB3.0

Sve mi izgleda ok, jedino se bojim za tog pentiuma, da će biti slab. Imam u vidu da bih joj kroz neko vrijeme, ukoliko bude potrebno, ubacio SSD od 120GB, a ovaj HDD prebacio u ext. kućište. Također, po reviewu, G710 mi izgleda solidan i čvrst laptop.

Kako 3550M stoji sa 1080p sadržajem?

Zaključak - ukoliko se Pentium 3550M (2 fizičke/2 logičke) može držati idućih nekoliko godina sa zadacima poput pisanja seminara u wordu uz otvorenih par pdfova, nekoliko tabova u chromu i sviranje glazbe uz to vrijeme, onda uzmem taj. Kasnije možda SSD.

Ukoliko ne može - ima li drugih preporuka? Ili da odustanem od 17.3" u tom cjenovnom rangu (svjestan sam da je to ekstremno malen budžet za to što tražim, ali pokušavam, svi mi hoćemo što jeftinije a što bolje...). Ja sam uzeo Asusa X750 za 5600kn pa mu nađem nedostatke, gdje neću ovome, ali opet... nadam se da shvaćate što želim reći :)

2) za curu - budžet do 4000-4200, s time da bih ja tu ugurao SSD

- završava faks ove godine, kasnije neće baš često koristiti laptop

- iste zadaće kao gore - faks (word, net, seminari), glazba, chrome (5-6-7 tabova), video (1080p) itd

Dosad je imala Acera eMachines 17.3" i bio joj je ok; meni nije. Isti proizvođači dolaze u obzir (ponavljam, neću HP ili acera).

Prvo sam gledao laptope do 4000-4200, onda sam se sjetio ovoga - zašto ne bih uzeo laptop za recimo 3500, SSD za 520 i eksterno usb3.0 kućište za 100kn i u njega stavio taj HDD? Za 3500 vjerujem da se može nać čvrst i solidan laptop, u svakom su 4Gb rama i, nadam se, dostatan procesor, koji ionako mislim kompenzirati SSD-om. Koliko je ovo pametna ideja?

Nisam baš gledao previše, danas imam više vremena pa ću pogledati kolika je razlika između laptopa za 3500 i 4200, ali zanima me vaše mišljenje o tome? I preporuke, naravno? Također, je li ovdje bolje ostati pri 17.3" ili ići na 15.6"? I kolika je vjerojatnost pronalaženja 17.3" laptopa sa 2 utora za HDD u tom cjenovnom rangu?

na brzinu sam našao ovo, što još dodati?

Lenovo G710, i3 4000M, 4GB, 1TB, 3500kn

Asus X751, i5 4200U, 6GB, 1TB  ~4100kn

Trebam li ostati pri 17.3" ili se okrenuti 15.6"? Barem u prvom slučaju? Ili i u drugom, ukoliko ću ići na SSD. Ima li netko G710 da mi kaže dojam?

Vjerujem da će biti dosta pitanja "zašto 17.3", a ne 15.6"?" - zato jer kad jednom probaš 17.3", sve ostalo je malo. Tko nije koristio, ne zna o čemu pričam :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Možda da ipak ideš na 15,6"? Ipak je u oba slučaja riječ o curama, pa čisto zbog lakšeg prenošenja/manje mase..

A i odma u razlici prešparaš za bolji proc (možda).. - neka i3-trica, koja bi spomenuto zicer bez problema gurala naredne 3-4 godine (pretpostavljam barem)

Osobno sutra uzimam lap pa si uzimam 15,6", lakši/prktičniji mi se čini..

ALi dobro, to je moje subjektivno mišljenje {#}

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Hvala na pomoci, vidim da dosta ljudi zazire od Acer-a koji je razlog za to?

Pitam zato sto mi zapeo za oko http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/acer-prijenosno-racunalo-aspire-v3-772g-nxm74ex029-173__5999711

GF750M 4Gb za tu cijenu mi izgleda poprilicno dobro.

Ima li mi smisla ici na taj laptop ili da radje idem na neki Asus s 840M poput http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=15059?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Poz ljudi

Može netko preporučiti laptop do 4k kn za neki umjeren gaming? 

TomPalj
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

paradajz kaže...
The_Fichek kaže...
paradajz kaže...

Trebao bih preporuku laptopa za frenda. Laptop mu uglavnom treba za AutoCAD i koju igru, Skyrim i slično. Cijena do 4500kn, Intelov procesor, nVidia grafika i po mogućnosti više od 4GB RAM-a.

.....

Sorry, zaboravio napomenut da frend želi 17" ekran.

Isto sto i gore ako se moze protegnuti (procitaj sve sto sam napisao), a ako ne onda novi HP Pavillion kojem je najmanja cijena isto 4700kn, znaci gledaj samo ako nema acera u HGshopu za istu cijenu ili ako se nikako nemoze protegnuti na 5000kn.

Oke, hvala, koji je onda bolji izbor - taj Pavillion ili Acer e5? Koliko vidim specifikacije su više manje identične. Kvaliteta izrade? Dosad sam imao samo loših iskustava s HP-om.

15 godina
paradajz kaže...

paradajz kaže...
The_Fichek kaže...
paradajz kaže...

Trebao bih preporuku laptopa za frenda. Laptop mu uglavnom treba za AutoCAD i koju igru, Skyrim i slično. Cijena do 4500kn, Intelov procesor, nVidia grafika i po mogućnosti više od 4GB RAM-a.

.....

Isto sto i gore ako se moze protegnuti (procitaj sve sto sam napisao), a ako ne onda novi HP Pavillion kojem je najmanja cijena isto 4700kn, znaci gledaj samo ako nema acera u HGshopu za istu cijenu ili ako se nikako nemoze protegnuti na 5000kn.

Oke, hvala, koji je onda bolji izbor - taj Pavillion ili Acer e5? Koliko vidim specifikacije su više manje identične. Kvaliteta izrade? Dosad sam imao samo loših iskustava s HP-om.

Acer ti ima godinu dana vise jamstvo kao i FullHD ekran. Kuciste odi i pogledaj, ali meni pavillion nije sjeo nikako.

13 godina
neaktivan
Ashelor kaže...

Pitam zato sto mi zapeo za oko http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/acer-prijenosno-racunalo-aspire-v3-772g-nxm74ex029-173__5999711

Ima li mi smisla ici na taj laptop ili da radje idem na neki Asus s 840M poput http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=15059?

Ne razumijem ih, osobno koristim Acer 6920g već 6 i nešto godina, i stvarno je odlićan..ostavio bi ga i dalje da ne ovisim o trajanju bat koja mi je max 2h premalo... u životu nisam vidio laptop s lakšim pristupom svim važnim konponentama...

To mi je jedina stvar koja me brine kod Asusa n551jm kojeg mislim uzeti...

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.10.2014 13:00 (Schweini7).
11 godina
neaktivan
Pozdrav Molila bih savjet oko kupnje laptopa- cijena da je oko 5000 kn (moze i nesto vise). Namjena bi mu bila office, gledanje filmova i tu i tamo poneka igrica na fejsu. Voljela bi da ima instalirane windowse. Kod zadnja dva toshibina laptopa (oba skuplje verzije) mi je riknuo monitor, pretpostavljam da radim pod "nepozeljnim" kutom, ili bas imam peh. Bez internetske prodaje, samo u poslovnicama (Zg). Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
17 godina
Schweini7 kaže...

Možda da ipak ideš na 15,6"? Ipak je u oba slučaja riječ o curama, pa čisto zbog lakšeg prenošenja/manje mase..

A i odma u razlici prešparaš za bolji proc (možda).. - neka i3-trica, koja bi spomenuto zicer bez problema gurala naredne 3-4 godine (pretpostavljam barem)

Osobno sutra uzimam lap pa si uzimam 15,6", lakši/prktičniji mi se čini..

ALi dobro, to je moje subjektivno mišljenje {#}

Ma cura mi je dosad imala 17.3" i rekla je da 15.6" nikako ne bi uzela, osim ako baš mora. A sestra na kraju kaže da bi uzela crveni asus X550, penitum 2117U je unutra, a cijena je oko 2500kn. Mislim da ćemo ići na to, dosta manje novaca je, mogu joj i SSD ubaciti kroz koji mjesec, vidim da taj 2117U vrti sve što je njoj potrebno, a najbitnije - sviđa joj se izgled. Nemam ja tu više šta reći :)

Ostaje mi još naći za curu 17.3" (ukoliko je moguće) - nosi ga jednom tjedno u ruksaku, to nije problem. Ići na laptop za 4200kn (tipa neki i5 unutra) ili na laptop za 3500kn + SSD?

11 godina
gamersject.com seVE! kaže...
paradajz kaže...

paradajz kaže...
The_Fichek kaže...
paradajz kaže...

.....

Acer ti ima godinu dana vise jamstvo kao i FullHD ekran. Kuciste odi i pogledaj, ali meni pavillion nije sjeo nikako.

Acer E5 ima FHD, a V3 o kojem sam ja pricao i koji je bolji po specifikacijama i izradi i od E5 i od Pavilliona ima HD rezoluciju. V3 ima problem sa wlan karticom sto sam napomenuo i to je nesto preko cega se moze preci s obzirom da je i5-4200M jaci od i5-4210U za 20%, a 750m grafa nesto jaca od 840m. Narocito sam predlozio v3 jer je on taj koji je na akciji, molim te malo procitaj sve sto sam pisao jer gomilamo citate, a ne citas dobro. HP Pavilliona sam preporucio u slucaju da se tvoj frend ne moze protegnuti na 5000kn i ako v3 Acera nema u HGshopu. Ako tog v3 Acera nema u HGshopu, a frend se moze protegnuti na 5000kn, onda ga opet preporucujem jer su performanse ono sto frend trazi ako sam dobro shvatio.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.10.2014 16:30 (The_Fichek).
11 godina
Ashelor kaže...

http://www.bug.hr/forum/topic/prijenosna-racunala/ultimativna-tema-odabir-prijenosnika/48197.aspx?jumpto=4385374&sort=asc&view=flat&page=509

Procitaj taj post.

Acer je poboljsao kvalitetu izrade kod svojih laptopa, tako da nema brige. v3-772g je inace top model Acera i narocito je bolji po sveukupnom pristupu komponentama od tog Asusa.

Najveca stvar oko koje se moras smisliti nije tolko graficka nego procesor, stedljivi i5 ili nestedljivi 20% jaci i5 u Aceru. Naravno oba se mogu rihtat da budu jaci ili slabiji sa opcijama u windowsu: power saver / balanced / high performans mode. Tako da prakticki laptop sa i5-4200M i power saverom moze dosta dugo sljakati, a i5-4210U nije los na high performansu, no nemoze doseci snagu i5-4200M jer je max. moguca potrosnja 2,3 manja, sto ga i cini stedljivim procesorom, tj. onim koji u istom mode-u 2,3 manje "trosi" bateriju.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.10.2014 16:28 (The_Fichek).
11 godina
Palj kaže...

Poz ljudi

Može netko preporučiti laptop do 4k kn za neki umjeren gaming? 

Koje igre mislis igrati, nabroji jedno 5 igara koje bi htio igrati da ti znam reci 20% jaci proc + nesto slabija grafa ili 20% slabiji proc + nesto jaca grafa. Mozes procitati post iznad da vidis o cemu tocno pricam sa tim postocima.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.10.2014 16:41 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan
roby27 kaže...
Z-von_ZeRo kaže...

Pozdrav,

ACER Aspire V3-772G recimo ako ti odgovara 17" i dost dobar hw

Gledao sam tog Acera... Nekako Aceru (i HP-u) najmanje vjerujem što se tiče same kvalitete izrade, ne znam baš je li 17 inčni display prednost (ajde recimo da je) i dosta se tu na forumu piše kako ima problema s mrežnom karticom. Ali moram priznat da taj laptop nudi najviše za tu cijenu kada govorimo o hardverskim specifikacijama.
Što mislite o ovom Dellu?

11 godina

@Val

Je li autonomija baterije bitna curi? ako je onda: Asus, ako nije onda isti po snazi, ali sa 2x slabijim trajanjem baterije dok je laptop istekan i za 700kn manje Lenovo g710

SSD mozes stavit u svaki laptop na mjesto optickog citaca i to onda posluzi kao 2. interni HDD slot, a za eksterna 3.0 kucista neznam.

Btw. ako je bitna autonomija baterije radi FHD rezolucije bi puno bolj odabir bio Acer

13 godina
neaktivan

Pozdrav!

Je li netko zna što Protisu znači "Dobavljivo" za laptope? Mislim, znam što znači, ali ima li netko iskustva koliko je to vremena, jesu u pitanju dani ili mjeseci? Nisam iz Zagreba, a za oko mi je zapeo Acer http://protis.hr/products/details/prijenosno-racunalo-acer-e5771g37rx-nxmnvex023/87641 pa bih ga htio otići uživo pogledati.

Malo sam istraživao i čini mi se kao best buy za te moje nekakve potrebe i budžet.

Ali, ako ima netko možda neki drugi prijedlog, slušam.

Trebalo bi biti:

- 17.3" (gotovo pa mora jer mi treba desktop replacement, 15.6" bi došao u ozbzir samo ako bi ga osjetno nadmašio u svemu ostalom)

- i3/i5

- posebna grafička

- HDMI

- najvažnije, kao i uvijek, oko 4 000 kn

Laptop će biti all rounder, znači od klasičnih stvari tipa surfanje, filmovi, muzika, preko lakšeg editiranja videa, slika i muzike (tu i tamo, ne svakodnevno), pa sve do crtanja u CATIA-i i AutoCAD-u. Igre su manje bitne, mora jedino moći FM bez problema vrtjeti, a bilo bi lijepo kad bih mogao i Skyrim ili GTA IV (eventualno V kad izađe) na nekakvim osrednjim postavkama. Više mi je naglasak na multitaskingu nego na "sirovoj snazi".

Ovaj mi se sviđa zbog full HD ekrana, i grafičke. Mislim da bi trebao biti fluidan za sve moje potrebe, budući da je manje više sve to zadovoljavajuće radilo na starom koji je bio Core 2 Duo na 2.00 sa 3 GB RAM-a i Radeonkom 3430 sa 256 MB. A disk od 1TB nije za baciti, dok se RAM uvijek može nadograditi.

Od marki sve osim HP-a, zadnji mi je bio HP i imam poprilično traumatična iskustva s njim :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.10.2014 19:08 (Relja).

0 0 hvala 0
11 godina

Mislim da bi bio oke. Jedina mana je malo slabiji procesor, iako najjaci stedljivi i3.

i3-4000m i i5-4200U/4210U su 20%-25%(4210U) jaci od i3-4030U. O i5-4200M netrebam pricati, taj je 50% jaci od i3-4030U, no taj i5 dolazi sa malo slabijom radeon grafickom (malena mana za 3D stvari jer nema CUDA jezgre)

17.3" je ocito jako pozeljan, a FHD je ogroman plus ne. Eh sada, prakticki se moras protegnuti skroz do 5000kn ako zelis jaci procesor i usput vise rama u odnosu na linkanog acera, i onda imas isti acer, ovako, a Lenovo z710 bi bio ona opcija sa i5 M procesorom, al to je onda vec 5500kn - klik

To su 17.3" FHD jace opcije, a 17.3" HD jace opcije bi bile: HP Probook 470, Acer v3-772g (nema ga vise na akciji u HGshopu, moguci softverski problem sa wlan karticom, unatoc tome jak best buy, pisao sam jako puno o njemu u zadnjih vise postova pa citaj).

17.3" HD jaca opcija po procesoru, ali slabija po grafickoj bi bio Lenovo g710, za 3500kn.

15.6" imas FHD sa i5-4210U, 840m i 8gb/6gb rama za 4500kn, no nemam pojma koliko bi to tebi bilo isplativo, jer se ne radi o ogromnoj razlici u procesoru iako je jaci procesor pozeljniji nego jaca graficka u tvom slucaju. Stoga ako bi tako gledao mislim da bi ti bolje dosao Lenovo g710 sa i3-4000M i 820m za 3500kn kojeg sam linkao.

Puno sam toga napisao, ali mislim i sve sto je bitno da skuzis kakva je situacija, slobodno pitaj ako te kaj muci jos.

Btw. za FM je svaki od navedenih laptopa odlican, a za Skyrim i GTA na medium settings bi ti najbolje dosli Probook 470 ili Acer v3-772g i kako ti prakticki trazis nekakvu jacu masinu predlazem ti upravo te laptope, unatoc manjoj rezoluciji (btw. svi 17.3" predlozeni laptopi redovito imaju malo kvalitetnije same ekrane od 15.6" modela)

*Ako je otvorena kupnja vani check istog v3-772g, ali sa FHD i dosta jacom 850m grafickom (prva najjeftinija dobra za 1080p gejmanje)

----------------------------------

Rezultati grafickih (obavezno kliktati brojeve fps-eva da iskoce prozorcici sa informacijama o procesorima sa kojima su testirane graficke, 840m i 820m su redovito vise testirane sa stedljivim procesorima): 820m, 8750m, 840m, 750m

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.10.2014 20:13 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

Prvo da se zahvalim na detaljnom postu. :)

Mislim da mi ovi od 5 tisuća otpadaju, jer mi treba relativno brzo, pa ne vjerujem da bih mogao toliko nategnuti budžet.

Manje više razmišljamo na isti način.

Lenovo g710 mi je drugi izbor, ako nešto zapne s ovim E5. Tu su mi još negdje i Toshiba Satellite C70-A-17P i ono što mi najviše unosi nemira Asusi serije X750/751. Imao sam priliku raditi na jednom uživo i izgledaju jako kvalitetno. Najviše me privlači X751LD-TY052D, samo ne znam koliko bi mi se osjetila ta razlika, tj. bi li vrijedilo 400 kn više.

Kad je najveći problem što su mi financije glavni faktor, pa je sve tu negdje. Plan je bio izdržati sa starim dok ne skupim nekih 7-8 tisuća, pa bi onda bilo lako odabrati. Ovako sam stao na pola puta :D

Od ovih malo iznad limita, V3 mi se čini dostupan, dok HP izbjegavam, bar za ovu kupnju. Matična mi je otišla doslovno 20 minuta nakon promjene ekrana :D

Nisam baš laik, samo što nisam pratio tržište u zadnje vrijeme pa ne znam kakva je koja serija što se kvalitete tiče. Kolega mi ima Acera i djeluje kvalitetno i nema nikakvih problema s njim, a onda odem na Net i čitam kako plastike pucaju i pregrijavaju se. Ali mislim da mi tu nema pomoći, koliko god dobrih iskustava nađem, toliko i katastrofalnih. Kao i za sve drugo.

Zato bih htio otići i vidjeti uživo, prepipati, vidjeti ga na djelu prije kupnje.

11 godina

HP Probook 470 je inace uz v3-772g jedan od najkvalitetnijih odabira u tom rangu i taj laptop je nesto kvalitetniji od x751/x750 Asusa po izradi. Sva 3 laptopa su solidne cvrstine, a ekrani se pri dodiru malo uvijaju kod svih novijih laptopa, sto je lose samo za koristenje npr. na brodu pri velikim valovima sta ja znam (bizaran slucaj, no jednom forumasu je upravo to uvjet..). Mislim da je x751 prakticki iste izrade kao x750 i ako je onda je uzasan za bilokakvu nadogradnju i pristup komponentama i tu su Probook i v3 Acer puno bolji. Probook i v3 takodjer imaju brusenog aluminija, asus 751 mislim da ne. Sto se zagrijavanja tice, modela ima mali milijun i velika je razlika izmedju nekog medium-low end acera od prije god-2 i novog v3-772g koji zapravo spada u medium-high end klasu.

Ovako iz ducana, zapravo bih preporucio Probook 470 kao prvi izbor, jer cak i da x751 ima dobar pristup komponentama, neisplativ je sa 820m grafickom za te novce. Radeon 8750m je dost jaca od 820m i blizu 840m po performansama, tu je 8gb rama, jako korisno za Cad programe, i5-4200M je naravno najbolji dio hardvera. Mislim da vrijedi sakupit novce ili sacekat prihode za njega, ako ne vjerujes kvaliteti pogledaj reviewove kojih ima i na hrvatskom (mikronis) na youtube, a ovako opceniti najprecizniji je ovaj sa notebookchecka - review Zasto ti nebih preporucio v3-772g? Zato jer ga vise nema u hgshopu na akciji i jer ti je hitno potreban laptop sto znaci da se vjerojatno nebi stigao zezati sa mogucim problemom wlan kartice kod tog Acera.

Sto se jamstva tice, kod probooka imas 11 mjeseci vremena nakon kupnje da produljis jamstvo na 2 ili 3 god, neovisno o ducanu di je kupljen laptop.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.10.2014 22:51 (The_Fichek).
14 godina

Ima li netko K550 ili X550 Asusove modele da mi može reći dali je na njima aluminijsko kučište odnosno jesu li to modeli sa najkvalitetnijom izradom u rangu do 4500kn. Razmišljam o K550 sa I5 procom ili Probook 450 sa I5 i zanima me koji ima bolje kučište i ekran.

Recimo N550 sa I5 procesorom bi mi najviše odgovarao ali ne postoji nikakva šansa da se to više nabavi. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

K551 ima aluminija, za k550 i x550 nisam siguran, roby veli da nemaju, neki kazu da imaju, neznam. Btw. kod mainstream laptopa koji se preporucuju se ne radi o alu kucistu, nego alu finishu sa gornje strane koji vise ima estetski nego funkcionalni znacaj. Funkcija je npr. da smanji za koji stupanj temperaturu sa gornje strane i da se laptop brze ohladi jednom kad se ugasi te da bude hladniji jednom kad se upali. Npr. moj v5-573g moze bit leden na dodir ako pootvaram prozore navecer, a laptop je na sleepu ili ugasen, no to se zagrije za koju minutu kad ga upalim i nemam prakticki nist od toga. Estetski i na dodir je fin osjecaj jer je bruseni aluminij, i to naravno nije cisti aluminij jer bi onda i imao neku funkciju nego primjesa, u slucaju acera dark aluminij (magnezij+alu). Da je aluminij sa donje strane to bi bila druga prica ja mislim, ali onda nebi bilo oku "ugodno" jel.

K550 i X550 modeli dolaze najvise sa i5-4210U u tom rangu, a Probook 450 sa i5-4200M, tu ti je razlika u performansama dobrih 20%.

Za graficke neznam na koje mislis ali modele asusa sa 820m u tom rangu nema smisla gledati nego ih treba gledati sa 840m da uopce mozes imati dilemu jer je 8750m jaca od 820m, a nesto slabija od 840m.

Sto se kvaliteta ekrana tice, to je najzeznutije i nesto o cemu je pozeljno da se sam vise informiras (youtube, notebookcheck trazi makar strane reviewove itd.)

Znaci do 4500kn je po izradi najkvalitetniji Probook (sitnice kao taj aluminij i matt ekran ga dijele od ostatka), zatim Lenovo radi takodjer izvrsne i lagane pristupacnosti komponentama i efikasnog hladjenja. Asus je isto tu negdje kao i ostali laptopi, jer ipak su temperature najbitnije, a one gotovo da nemogu poci u krivu sa tim stedljivim procesorima, kojima je max. potrosnja nevjerovatnih 15W. 840m se zato i stavlja u gotovo sve laptope u tom rangu, jer su potrosnja i temperature odlicne s obzirom na performanse, bas kao i sami i3/i5/i7 U procesori. Zasto asus nije u samom vrhu, radi tog pristupa komponentama. Kod 15.6" asusa tog ranga se moze lako doci do baterije, rama i harda, ali ne i do ventilatora koji se zna nakupit prasinom, ako se ne pazi di se laptop stavlja. Problematicni su 17.3" asusi kod kojih se nemre do niceg lako doci.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.10.2014 23:28 (The_Fichek).
17 godina

Ja mogu reć da X750 ima u potpunosti cijeli gornji dio od aluminija i veoma je težak. Ali i hladan. Tako da mi je čudno da X550 nije od aluminija isto...

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice