Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.724
|
čitano: 14.752.428
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

na bilokoje računalo možeš instalirati bilokoji OS...bio on win7, ili win98

11 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Best buy do 3600 kn, po vašem mišljenu?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
Upravo Asus koji sam komentirao i kojeg je kolega spomenuo je top odabir za takvu all-around svrhu. Imas jos jedan prakticki isti Asus u Prosatu za tu cijenu.

Bome se taj Asus čini odličan za tu cijenu. Za nekakav značajniji upgrade bi trebalo dat barem 5500 kn.

Pitanje je kakav je po kvaliteti. Ako Netko ima taj model ili njemu sličan, neka pls javi dojmove. Thx

I kad smo već kod ADM-a, kod njih sam kupio PC prije jedno 4-5 godina (bože kako je to brzo prošlo) i nikad nisam imao problema s njim pa neznam kako trgovina barata s garancijama i servisom.

Znam da imaju odlične cijene, ali isplati li se kod njih kupovat ili znaju muljat i odugovlačit u slučaju reklamacije?

11 godina
Petar1993 kaže...

Namjena? Krace, bitna graficka? Bitna autonomija baterije? Dijagonala?

11 godina
ymbz kaže...

U vezi tog N551, citam u specs pod OS spominju win8,-dali to znaci da radi samo na to smece od OSa-ili ipak moze i neki normalni OS poput win7 ???

Vidi na sluzbenoj stranici Asusa ima li drivera za win7 za taj laptop.

11 godina
Demzi94 kaže...

Trebam preporuku prijenosnika do jedno 4500-5000 kn max

Znaci lap bi koristio za AutoCad, Catia, SolidWorks i slicne stvari.

Ili ono sto sam napisao post iznad tvog upita ili v3-772g Acer, ako zelis 17.3", bez FHD, ali sa jacim procesorom i grafom.

Asus i Lenovo koje sam spomenuo u tom postu imaju po mikroarhitekturi isti procesor kao i5-4200M, samo je i5-4210U nesto slabiji (20% prema passmarku) jer ima 2,3 manju potrosnju i samim time 2,3 ce trajati dulje baterija na njima iako konkretno u ovom slucaju to nece biti tolko dulje jer taj Acer ima nesto jacu samu bateriju.

Vrijedi reci da je kolega sa tim Acerom iz hgshopa imao problem sa wlan karticom. Nije do kartice nego do softverske podrske kartice za koju se cekaju novi driveri. Unatoc tom problemu po meni je taj laptop i dalje performans best buy u tom rangu, naravno ako ti je rezolucija u redu.

16 godina
neaktivan

može preporuka laptopa cca. 3000 kuna, bitna stvar da pokrece catia, cad 3D crtanje.

0 0 hvala 0
11 godina

3D malo pogorsava racunicu. Jedini laptop koji bi mogao dobro proci je ovaj Acer

Malo guglaj i vidi na cad sluzbenim stranicama kako stoji taj i3-4030U. Radi se o dobrom i3, ali stedljivom, sto znaci da radi manje potrosnje taj proc "stedi" bateriju, ali i snagu u odnosu na istog po mikroarhitekturi, nestedljivog i3-4000m koji je za 0.5Ghz jaci od tog i3.

Eh sad mislim da za takve programe je bitnije da procesori imaju multithreading sto svi i3 imaju nego da imaju cim vecu frekvenciju, iako je to uvijek bolje.

S obzirom na sve to, ovaj Asus bi mozda bio malo sigurniji odabir, sa procesorom mrvu jacim od i3-4000M, ali i nesto slabijom grafickom od 840m..

Mislim da sa oba linkana laptopa nemres fulati, ali za svaki slucaj prosurfaj jos malo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.10.2014 21:38 (The_Fichek).
14 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

3D malo pogorsava racunicu. Jedini laptop koji bi mogao dobro proci je ovaj Acer

Malo guglaj i vidi na cad sluzbenim stranicama kako stoji taj i3-4030U. Radi se o dobrom i3, ali stedljivom, sto znaci da radi manje potrosnje taj proc "stedi" bateriju, ali i snagu u odnosu na istog po mikroarhitekturi, nestedljivog i3-4000m koji je za 0.5Ghz jaci od tog i3.

Eh sad mislim da za takve programe je bitnije da procesori imaju multithreading sto svi i3 imaju nego da imaju cim vecu frekvenciju, iako je to uvijek bolje.

S obzirom na sve to, ovaj Asus bi mozda bio malo sigurniji odabir, sa procesorom mrvu jacim od i3-4000M, ali i nesto slabijom grafickom od 840m..

Mislim da sa oba linkana laptopa nemres fulati, ali za svaki slucaj prosurfaj jos malo.

Prvo sto zeli je sto jaci procesor, a onda kakvu takvu graficku s obzirom na dostupan buđet. Taj software je u stanju ubiti kakav god procesor da mu staviš unutar laptopa, a kamoli te mali štedljive. Bolja opcija mu je što jaći procesor pa makar i s integriranom grafickom nego obrnuto.

S tim buđetom pretpostavljam da se radi o studentu gdje nece neznam kakve ozbiljne stvari raditi na pocetku, a bolji procesor ce mu kasnije puno vise znaciti.

HP Elitebook 2570p + eksterna graficka kartica, Dell Precision m6600
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.10.2014 0:34 (darkydark).
11 godina

Budzet mu je sheban za sto jaci procesor, ali sam se sjetio sad modela HP 250 sa i5-3230m i 820m grafickom za 3400-3500kn, to bi mu onda bilo najzgodnije s obzirom na budzet ja mislim, tj. na produljenje budzeta..

Ako je slucajno pozeljan 17.3" onda je ovaj Lenovo za 3500kn najbolji odabir.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.10.2014 0:08 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

Kako bi bilo super da se pojavi neki pošteni review za N551, da se vidi kako se lako(teško) rastavlja.. našao sam nepouzdanu inf. da je slično kao na N56..ako je tako onda je nepotrebno zakomplicirano.. {#}

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Bok, je li može preporuka za laptop od 8.000 do 10.000 kuna (komotno oko 10k može biti)?

Dakle all rounder s naglaskom na posao (CAD i slični programi). Može i 15" i 17". Ne znam dolaze li bez, ali nije mi bitan Windows, imam licencu.

Hvala!

0 0 hvala 0
17 godina

Koji od ova dva laptopa bi bio bolji;

ACER Aspire E5-771G ili ACER Aspire V3-772G

E5 771G ima Core i5–4210U (1.7 GHz up to 2.7 GHz), 8Gb RAM-a, NVIDIA® GeForce® 840M (2GB VRAM), 17.3" 1920x1080 Ekran

dok V3-772G ima i5-4200M (2,5 GHz -3.1Ghz), 6Gb RAM-a, nVidia GeForce GT750M 4GB, 17.3" 1600x900 ekran

Koliko vidim 4200M je nešto jači procesor i GT 750M 4GB prema benchmarku je nešto jača (iako je nepoznato da li je unutra GDDR5 ili DDR3 memorija) ali 840M ima mrvicu veći core speed i troši manje energije.

Dok s druge strane Acer 771G ima 8Gb RAM-a i 1920x1080 ekran (ako je uopće potreban). 

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.10.2014 10:24 (Ag008).
14 godina
neaktivan

Evo malo cackam zadnjih 5-6 strana pokusavam snipeat neki laptop koji bi mi odgovarao, ali imam par pitanja.

Budget bi mi bio oko 4500 kn (4700 bi bilo max)

Laptop bi mi primarno sluzio supruzi za fakultet, ali trebao bi biti game ready jer planiram instalirati par igara na njega za svoje guste, sta se grafike tice mislim da bi minimum bio neki 840m, a i proc mi nije nebitan jer primarna zabava su mi MMO igre(koje su CPU intensive).

S obzirom da veca rezolucija zahtjeva jacu graficku ima li smisla traziti 15' laptop s full hd ekranom i kolika je zapravo razlika naspram 17' 1600x900 ekrana? (kao kod npr. http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=15092 )

Definitivno bi preferirao 17' ekran, a po nekoj logici igre bi se trebale bolje izvoditi radi nesto manje rezolucije (koliko je 900p zapravo losiji od full hd?)

Any help would be appreciated :))

Takoder nemam nista protiv par preporuka, ako imate nesto bolje od tog Asusa.

P.S. ne treba imati OS :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.10.2014 13:41 (Ashelor).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
paradajz kaže...

Trebao bih preporuku laptopa za frenda. Laptop mu uglavnom treba za AutoCAD i koju igru, Skyrim i slično. Cijena do 4500kn, Intelov procesor, nVidia grafika i po mogućnosti više od 4GB RAM-a.

Upravo Asus koji sam komentirao i kojeg je kolega spomenuo je top odabir za takvu all-around svrhu. Imas jos jedan prakticki isti Asus u Prosatu za tu cijenu.

Konkurencija sa nabava.net je Lenovo g50-70 sa ekupi.hr boljeg pristupa komponentama od Asusa (mozes lakse doci do proca i ventilatora, a i kod lenova i asusa lako dodjes do baterije, rama i harda), ali i dosta cudnog i upitnog opisa od ekupi.hr. Upitna je boja jer obicno z50 modeli dolaze u bijeloj, upitna je i FHD rezolucija ak se radi o g50. Pored tog nesto boljeg pristupa ispod poklopca, ocita razlika je sto lenovo ima glossy, a asus matt ekran.

Sorry, zaboravio napomenut da frend želi 17" ekran.

11 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
Petar1993 kaže...

Nista graficki zahtjevno, za faks(programi tipa solid works,creo,matlab...),gledanje filmova,internet,mail,od igrica samo da moze vrtiti Football Manager 2014(2015.), dijagonala 15.6"...ja se mislim izmedu ova dva, u obzir dolaze poslovnice u Splitu, a za elipso sam se odlucia jer daju 5 godina jamstva na sve laptope do kraja mjeseca, i placanje na diners na rate bez kamata: http://www.elipso.hr/informatika/prijenosna-racunala/LENOVO-IdeaPad-G510-59_390423/ ili http://www.elipso.hr/informatika/prijenosna-racunala/ACER-E5-571G__NX.MLCEX.013/
12 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

Molim vas koji se razumijete i pratite ponudu da mi preporučite neke laptope do max. 4000 kuna.

Procesor intel i3 ili i5 (štedljivi) i volio bi da grafička bude nvidia gt840m (ili slična). 15 inča, windows poželjan, ali nije uvjet.  Kupujem u Zagrebu.

Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
11 godina
Ag008 kaže...

Koji od ova dva laptopa bi bio bolji;

ACER Aspire E5-771G ili ACER Aspire V3-772G

E5 771G ima Core i5–4210U (1.7 GHz up to 2.7 GHz), 8Gb RAM-a, NVIDIA® GeForce® 840M (2GB VRAM), 17.3" 1920x1080 Ekran

dok V3-772G ima i5-4200M (2,5 GHz -3.1Ghz), 6Gb RAM-a, nVidia GeForce GT750M 4GB, 17.3" 1600x900 ekran

Koliko vidim 4200M je nešto jači procesor i GT 750M 4GB prema benchmarku je nešto jača (iako je nepoznato da li je unutra GDDR5 ili DDR3 memorija) ali 840M ima mrvicu veći core speed i troši manje energije.

Dok s druge strane Acer 771G ima 8Gb RAM-a i 1920x1080 ekran (ako je uopće potreban). 

4200M je 20% jaci, 750m 4gb je ddr3 verzija 100% i jaca je cca 10-15%, taj podatak nije tocan koliko postotak vezan za procesor jer sam tu gledao passmark, a za grafu nagadjam najvise prema notebookchecku. 840m se na notebookchecku puno vise testira sa stedljivim procesorom jer je za taj i dizajnirana, a 750m se gleda sa nestedljivim M procesorima.

Obadve grafe su za fluidno igranje na 720p, a prva dobra za 1080p je 850m grafa (v3-772g acer u Njemackoj se nadje sa njom za 700-800 eura).

Odluci se jesu li ti bitnije cim jace performanse ili cim dulja autonimija baterije jer se po tome razlikuju ta 2 po mikroarhitekturi ista procesora. FHD rezolucija je dodatni plus e5-771g i za nekog dealbreaker.

Btw. citaj napomenu na kraju posta.

Ashelor kaže...

Evo malo cackam zadnjih 5-6 strana pokusavam snipeat neki laptop koji bi mi odgovarao, ali imam par pitanja.

Budget bi mi bio oko 4500 kn (4700 bi bilo max)

Laptop bi mi primarno sluzio supruzi za fakultet, ali trebao bi biti game ready jer planiram instalirati par igara na njega za svoje guste, sta se grafike tice mislim da bi minimum bio neki 840m, a i proc mi nije nebitan jer primarna zabava su mi MMO igre(koje su CPU intensive).

S obzirom da veca rezolucija zahtjeva jacu graficku ima li smisla traziti 15' laptop s full hd ekranom i kolika je zapravo razlika naspram 17' 1600x900 ekrana? (kao kod npr. http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=15092 )

Definitivno bi preferirao 17' ekran, a po nekoj logici igre bi se trebale bolje izvoditi radi nesto manje rezolucije (koliko je 900p zapravo losiji od full hd?)

Any help would be appreciated :))

Takoder nemam nista protiv par preporuka, ako imate nesto bolje od tog Asusa.

P.S. ne treba imati OS :)

Sve ti isto preporucujem kao i kolegi, znaci u tvom slucaju bi v3-772g trebao bit pobjednik jer trazis cim bolje performanse i graficke i procesora, a po tome taj laptop kod nas nema konkurencije.

Napomena za v3-772g:  kolega koji je kupio u HGshopu tog acera na akciji za 4700kn (ima ga jos uvijek, evo puna lista) ima problem sa wlan karticom. Takav problem se obicno softverski rjesi novim driverima, ali takvo sto treba cekati. Neznam je li kod svih v3-772g modela kod nas dolazi ta "problematicna" atheros wlan kartica, ali u svakom slucaju treba to imati na pameti i ako je rad na laptopu hitan bilo bi dobro imati spremnih cca. 200kn viska za novu wlan karticu (sa ebaya najbolje, tu neznam sta preporucit, pitati druge kolege)

paradajz kaže...
The_Fichek kaže...
paradajz kaže...

Trebao bih preporuku laptopa za frenda. Laptop mu uglavnom treba za AutoCAD i koju igru, Skyrim i slično. Cijena do 4500kn, Intelov procesor, nVidia grafika i po mogućnosti više od 4GB RAM-a.

.....

Sorry, zaboravio napomenut da frend želi 17" ekran.

Isto sto i gore ako se moze protegnuti (procitaj sve sto sam napisao), a ako ne onda novi HP Pavillion kojem je najmanja cijena isto 4700kn, znaci gledaj samo ako nema acera u HGshopu za istu cijenu ili ako se nikako nemoze protegnuti na 5000kn.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.10.2014 15:39 (The_Fichek).
11 godina
Petar1993 kaže...
The_Fichek kaže...
Petar1993 kaže...

Nista graficki zahtjevno, za faks(programi tipa solid works,creo,matlab...),gledanje filmova,internet,mail,od igrica samo da moze vrtiti Football Manager 2014(2015.), dijagonala 15.6"...ja se mislim izmedu ova dva, u obzir dolaze poslovnice u Splitu, a za elipso sam se odlucia jer daju 5 godina jamstva na sve laptope do kraja mjeseca, i placanje na diners na rate bez kamata: http://www.elipso.hr/informatika/prijenosna-racunala/LENOVO-IdeaPad-G510-59_390423/ ili http://www.elipso.hr/informatika/prijenosna-racunala/ACER-E5-571G__NX.MLCEX.013/

Acer u Elipsu je jako zgodna prilika ako zelis 17.3" FHD, no procesor u njemu je malo preslab za sve ono sto ti zelis, pogotovo tu mislim na solidworks, creo..

Kao nedavno jednom forumasu na ovoj stranici i tebi predlazem HP 250 g2 sa najjacim procesorom u tom i skupljem rangu, a dobis jos i solidnu entry graficku. Pitanje je samo hoce li tebi manji ekran sa HD rezom bit dovoljan da se ti snadjes u tim programima di je obicno pozeljna cim veca radna povrsina.

Btw. taj HP u Elipsu kosta previse i time nije isplativ, zapravo bilosta sa i5 u Elipsu nije isplativo pored ostalih ducana..

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.10.2014 15:46 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
Petar1993 kaže...
The_Fichek kaže...
Petar1993 kaže...

Acer u Elipsu je jako zgodna prilika ako zelis 17.3" FHD, no procesor u njemu je malo preslab za sve ono sto ti zelis, pogotovo tu mislim na solidworks, creo..

Kao nedavno jednom forumasu na ovoj stranici i tebi predlazem HP 250 g2 sa najjacim procesorom u tom i skupljem rangu, a dobis jos i solidnu entry graficku. Pitanje je samo hoce li tebi manji ekran sa HD rezom bit dovoljan da se ti snadjes u tim programima di je obicno pozeljna cim veca radna povrsina.

Btw. taj HP u Elipsu kosta previse i time nije isplativ, zapravo bilosta sa i5 u Elipsu nije isplativo pored ostalih ducana..

A ovaj lenovo...ako ne mislim igrat neke zahtjevne graficke igre... http://www.elipso.hr/informatika/prijenosna-racunala/LENOVO-IdeaPad-G510-59_390423/
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.10.2014 15:58 (Petar1993).
11 godina
Filip339 kaže...

Pozdrav svima!

Molim vas koji se razumijete i pratite ponudu da mi preporučite neke laptope do max. 4000 kuna.

Procesor intel i3 ili i5 (štedljivi) i volio bi da grafička bude nvidia gt840m (ili slična). 15 inča, windows poželjan, ali nije uvjet.  Kupujem u Zagrebu.

Hvala unaprijed!

Ovo je valjda prvi put da je netko naglasio da zeli stedljiv procesor :) Time si mi skratio posao, bilo bi lijepo da svi slijede tvoj primjer hehe.

Ako je u redu i3, tj. nije ti bitan cim jaci procesor preporucio bi dosta isplativ ACER E5-571G-39JS (min. 3100kn), ako ipak zelis laptop sa stedljivim i5, imas ovako Asusa-a, vidi i ovaj link

i5-4200U je 20% jaci od i3-4030U, a razliku izmedju 840m i 740m dost dobro mozes vidjeti ovdje (testirane igrice su jedne od najzahtjevnijih trenutno, sve pise, mozes bacit oko i na notebookcheck.net, ali tamo pazi s kojim je procesorom testirana grafa tako da klikes na brojeve fps-a)

11 godina
Petar1993 kaže...

A ovaj lenovo...ako ne mislim igrat neke zahtjevne graficke igre... http://www.elipso.hr/informatika/prijenosna-racunala/LENOVO-IdeaPad-G510-59_390423/

Ne valja. Solidworks i Creo siluju i procesor i graficku, a oboje je dosta bolje kod HP-a kojeg sam ti linkao.

Ako te brine garancija, mozes ju produljiti kasnije - klik i to dok ne istekne predzadnji, tj. 11. mjesec redovne garancije i neovisno o ducanu di je kupljen laptop. Ako se mislis ozbiljno baviti programima koje si napisao puno je bolja opcija ici na jaci laptop pa kasnije produljit jamstvo, nego uzeti slabiji koji tak i tak vjerojatno neces koristit cak 5 godina..

Kao sto rekoh bilo bi dobro da negdje samo pogledas kako izgleda HD reza na 15.6" da nebi bilo kasnije zasto nisam isao na FHD ili veci 17.3" ekran.

Najbolje vidjet ima li ko od frendova HD 15.6" laptop pa onda pogledas i kako to izgleda sa najmanje mogucim sitnim ikonama s kojima dobivas na vecoj radnoj povrsini. Naravno, mozes ti imat velike i jos manje ikone i na FHD, nije to svrha rezolucije nego ostrina slike.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.10.2014 16:13 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan
Radi se o studentskim verzijama programa, dakle nije profesionalno bavljenje, ako su mi radili na stolnom racunalu koje imam(1GB DDR2, 2.4 dual-core, graficka ati radeon HD2600 512mb) starom 6 godina,vjerovatno ce i na bilo kojem novijem laptopu...
11 godina

Sigurno da bi radilo, ali bi bilo 20% (2D) -  30-40% (3D) brze na HP-u kojeg sam preporucio. Vrijedi reci da integrirana graficka krade rame od kompa, a zasebna grafa ima svoju kolicinu rama, 1gb u slucaju 820m. Ti programi vole cim vise rama, 8gb je npr. zlatna sredina.

Nema studentske i profesionalne verzije, mislim mozda i ima, bitno je koliko ces komplicirane zadatke raditi u njima. Mozda ti zato i nije stekalo, jer nist posebnog nisi radio u tim programima na tom kompu, neznam.. Uostalom rekao si radilo je, ne koliko fluidno..

Taj Lenovo se inace moze naci za 70kn vise sa grafickom jacom od 820m u Instaru - klik (u dolasku) tako da je po meni, unatoc 5god garancije, totalno neisplativ model u Elipso. I tih 5god garancije vidim kao jeftini trik da se navuku kupci jer su im cijene uglavnom katastrofalne u odnosu na druge ducane, no necu ici u offtopic.

Tog Lenovo iz Instara takodjer mozes razmotrit, nije los odabir za tvoju namjenu, a izrada samog laptopa je i nesto bolja od HP 250 g2 (pristup komponentama prvenstveno, kod HP 250 se moze pristupit samo ramima)

Btw. ako se mozda odlucis na 17.3" prvi laptop koji bi ti preporucio bi bio HP 470

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.10.2014 17:28 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
Filip339 kaže...

Pozdrav svima!

Hvala unaprijed!

Ovo je valjda prvi put da je netko naglasio da zeli stedljiv procesor :) Time si mi skratio posao, bilo bi lijepo da svi slijede tvoj primjer hehe.

Ako je u redu i3, tj. nije ti bitan cim jaci procesor preporucio bi dosta isplativ ACER E5-571G-39JS (min. 3100kn), ako ipak zelis laptop sa stedljivim i5, imas ovako Asusa-a, vidi i ovaj link

i5-4200U je 20% jaci od i3-4030U, a razliku izmedju 840m i 740m dost dobro mozes vidjeti ovdje (testirane igrice su jedne od najzahtjevnijih trenutno, sve pise, mozes bacit oko i na notebookcheck.net, ali tamo pazi s kojim je procesorom testirana grafa tako da klikes na brojeve fps-a)

Hehe, ma razmislio sam malo i skužio da mi štedljivi ustvari bolje odgovara, ne koristim zahtjevne programe, volim si jedino koju igru odigrat a za to je kolko znam najbitnija grafička... a sa štedljivim baterija duže traje.

Hvala na odgovoru!

15 godina
The_Fichek kaže...
Miky kaže...
gamersject.com seVE! kaže...
Miky kaže...

Pozdrav! Želio bih kupiti ovo računalo pa me zanima je li vrijedno tih novaca ili bi se za te novce moglo naći nešto bolje?

http://www.saturn.at/mcs/product/ACER-ASPIRE-SW5-012-SWITCH-10-32GB-GUN-METAL,90452,384056,1463452.html?langId=-15

Kod nas kosta 2699kn tako da nema velike razlike u cijeni. Samo je jedan model konkurentan a to je Asus T100, no nije funkcionalan kao navedeni Acer. Ukoliko ga mislis koristit za prezentacije, filmove, mailove itd... super stvar! :) 

Pa da, to bi mu bila namjena.

A gdje ga se kod nas može dobit za 2699kn? Pitam za Acera.

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=ACER+ASPIRE+SW5-012+SWITCH

Vidis za saturnov model ne pise da ima 500gb dodatno HDD u tipkovnici. Uglavnom, ako trazis bez 500gb onda kosta 2699kn u bilo kojem ducanu (hgspot, mikronis, links itd...). Sa dodatnih 500gb diska, cijena je 3099kn

13 godina
neaktivan

Pozdrav,

Potreban mi je laptop koji nije "sama plastika" jer ću ga nositi na put kada idem na brod a služit će mi za internet, gledanje filmova, slušanje glazbe i pregledavanje fotografija. Od igara samo FM 2013 dolazi u obzir.

Imam trilemu :D

1. HP 450 ProBook - i3-4000M (2.4 GHz) - Intel HD 4600 - 4GB RAM - 500GB HD - 1 godina jamstva   -   3.500,00kn

2. HP 450 ProBook - i5-4200M (2.5 GHz) - Intel HD 4600 - 4GB RAM - 500GB HD - 1 godina jamstva   -   3.900,00kn

3. Lenovo G510 - i3-4000M (2.4GHz) - Intel HD 4000 - 4GB RAM - 1000GB HD + 8GB SSD - 5 godina jamstva - 3.050,00kn (imam dodatni popust u Elipsu)

1. mi je bio želja ali ga ne mogu naći u nijednom dućanu koji ima poslovnicu u Splitu (HG Spot).

2. je identičan kao 1. a jači procesor mi se možda ne isplati plaćati 400kn za moje potrebe?.

3. mi je najprivlačniji zbog jamstva ali ne znam kakav je "pod prstima" u odnosu na HP ProBook modele?.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa, evo posto mi dolazi placa za 9. mjesec imam jedno pitanje za vas. Logicno je da je u vezi laptopa, tj. trazim laptop od 3500-4000 kuna koji bi bio raznih namjena, browsanje, izrada raznih dokumenata u officu i tako to. Uz to, nadam se da ne govorim nesto besmisleno sad, jel moguce da laptop bude u stanju pokretati neke igre kao sto su WoW, LoL, Fallout 3 i tako to. Osim toga nemam prevelikih zahtjeva. Moja zahvalnost na vasim buducim komentarima, lijep pozdraaav. :)

Zeppe :D
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.10.2014 16:51 (Zeppe).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Zeppe kaže...

Pozdrav ekipa, evo posto mi dolazi placa za 9. mjesec imam jedno pitanje za vas. Logicno je da je u vezi laptopa, tj. trazim laptop od 3500-4000 kuna koji bi bio raznih namjena, browsanje, izrada raznih dokumenata u officu i tako to. Uz to, nadam se da ne govorim nesto besmisleno sad, jel moguce da laptop bude u stanju pokretati neke igre kao sto su WoW, LoL, Fallout 3 i tako to. Osim toga nemam prevelikih zahtjeva. Moja zahvalnost na vasim buducim komentarima, lijep pozdraaav. :)

Lenovo g510 - 3600kn, u dolasku

HP Probook 470 - ako zelis 17.3"

Probook 450, samo 2 dobre ponude - klik1, klik2 - ako zelis i5

Obadva su cvrsta i kvalitetna laptopa sa dobrim temperaturama, a Probook je malo bolje same izrade radi aluminijskog finisha sa gornje strane, matt (nebljestavog) ekrana, usb porta vise te je malcice tanji (sprijeda cenat tanji).

@Sylvester1

Nadam se da sam i tebi pomogao. Ako ti je bitna samo ta igrica definitivno netrebas gledati dalje od samog i3-4000M procesora bez dodatne zasebne graficke (klik)

Jos malo detaljnije za tebe, Lenovo je matt plastican, stoga malo hrapav sa gornje strane kak dolici matt plastici, a Probook glatko bruseno aluminijski odradjen sa gornje strane. Jos detaljnije citaj na notebookchecku, ukucaj u njihovu trazilicu samo probook 450 ili lenovo g510 pa ce ti bit kristalno jasna izrada oba modela.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.10.2014 18:26 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan

Imam još samo jedno pitanje.

Naišao sam na još jedan laptop s 840m grafičkom i i3 procesorom.

Lenovo z50-70. taj lenovo ima rezoluciju 1920x1080 za razliku od onog acera i asusa koji imaju 1366x768. Zanima me da li bi na lenovu slabije radile igre zbog veće rezolucije? (negdje sam tako pročitao,nemam pojma dal je to istina, zato pitam)

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice