Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.718
|
čitano: 14.740.596
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Da, ne želi nikako 15", ni 13" joj baš nije drago. Težina joj igra veliku ulogu jer je ful sitne građe, 44 kg jedva. Ovaj koji sad ima joj se toliko zamjerio da neće ni čut za 15" modele.

Originalno je htjela Asus T100 ili Lenovo Miix2, ali odgovorio sam ju. Ipak je to više gadget i bojim se da mu je i očekivani životni vijek max 2 godine.

Ovaj Yoga 11 je u biti isto natezanje budžeta, pa kad sam joj spomenuo 13" za još više para nije bila baš presretna. A iskreno kad vidim koliko ljudi se žali na probleme sa njim oko wirelessa (a ona je isključivo na wirelessu), nisam siguran da bih joj ga preporučio, jer valjda vam je jasno da ako bilo što ne bude valjalo meni glava ide na panj. {#}

Hvala vam svima na savjetima ali mislim da ćemo uzeti 11-icu.

Popusti i svladaj. Savini se i budi uspravan. Isprazni se i budi pun. Istroši se i budi nov. Budi cjelovit i sve će ti stvari doći.
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.8.2014 13:08 (Vash).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Vash kaže...

Da, ne želi nikako 15", ni 13" joj baš nije drago. Težina joj igra veliku ulogu jer je ful sitne građe, 44 kg jedva. Ovaj koji sad ima joj se toliko zamjerio da neće ni čut za 15" modele.

Originalno je htjela Asus T100 ili Lenovo Miix2, ali odgovorio sam ju. Ipak je to više gadget i bojim se da mu je i očekivani životni vijek max 2 godine.

Ovaj Yoga 11 je u biti isto natezanje budžeta, pa kad sam joj spomenuo 13" za još više para nije bila baš presretna. A iskreno kad vidim koliko ljudi se žali na probleme sa njim oko wirelessa (a ona je isključivo na wirelessu), nisam siguran da bih joj ga preporučio, jer valjda vam je jasno da ako bilo što ne bude valjalo meni glava ide na panj. {#}

Hvala vam svima na savjetima ali mislim da ćemo uzeti 11-icu.

Ovo ti je 1000kn ispod buđeta. Lenovo M30 13" ovdje je review kolko vidim oznaka b5030 je kriva - vjerojatno je neko sa strane uvoznika napravio krivi unos. B5030 je AIO računalo stoga je ovo u biti M30 laptop. S ostatkom novca se produzi jamstvo na kolko ide.

Druga opcija u 13" je Acer v3-331 ovdje imas review.

Lenovo: Jaci procesor, samo jedan ram slot, prema service manualu postojeci 4gb modul se moze zamjeniti sa 8gb. Lakse se otvara pa ce i ciscenje biti lakse i bezbolnije u buducnosti. Ostaje vam 1000kn minus kolko se potroši na jamstvo.

Acer: Nesto slabiji procesor, 2 ram slota - znaci laksa nadogradnja, ali puno teze ciscenje jer se teze otvara. Acer standardno dolazi s 2 godine jamstva. 30% jaca baterija daje puno vise vremena na bateriji u odnosu na lenovo. Ostaje vam 1500kn u đepu. Odnosno manje ako se nesto potrosi na jamstvo.

Prije kupnje svakak odite pogledat kolko je 13" i 11" razlika u velicini - jer ovaj i3 u lenovu je dosta jaci procesor od Atom quada koji se nudi u yogi 11, isto tak je i ovaj Pentium jaci od Atom quada. Naravno da bu naspram onog fujitsa starog sve svemirski brod u brzini, ali eto.

Heh i moja draga je mala pa tegli 3kg teški 15.6" elitebook sa sobom uokolo.

Dell Precision M6600
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.8.2014 13:53 (darkydark).
15 godina
neaktivan

Pokazao sam joj ovog acera već i on je bio ono, rezerva, i lenovo sam joj ovaj nudio, ali isto me otkačila. {#}

Popusti i svladaj. Savini se i budi uspravan. Isprazni se i budi pun. Istroši se i budi nov. Budi cjelovit i sve će ti stvari doći.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Vash kaže...

Pokazao sam joj ovog acera već i on je bio ono, rezerva, i lenovo sam joj ovaj nudio, ali isto me otkačila. {#}

Kupi lenovo i napisi s markerom yoga 11 prek natpisa i to je to :D

Dell Precision M6600
12 godina

Kralju {#}

17 godina
odjavljen

Treba mi za sestru lap do 3500 kn, po mogucnosti da ima kombinaciju intel "i" seriju + neku grafulju da moze pokrenut tu i tam koju igru, 15.6".

Free DOS ofc...

Hvala

http://isvijet.com.hr
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.8.2014 17:08 (Edge).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Bok!

Razmisljam o kuponji laptopa do nekih 3000kn maximalno. Pošto sam tot van toga a ponuda je velika, stvarno ne znam što da uzmem. Koristio bi se vecinom za surfanje, pogledat neki filma. I naravno igralo bi se nesto i igrica. Uvijet je da se može uzeti na rate. Jer nemam keša :).... zahvaljujem se unaprijed na prijedlozima. 

Meni ovo npr ne igleda lose...

http://www.ekupi.hr/Lenovo-prijenosno-racunalo-G5045-80E300GASC-457564.aspx?utm_source=Newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter_2014_08_25

0 0 hvala 0
11 godina
slavko1987 kaže...

Bok!

Razmisljam o kuponji laptopa do nekih 3000kn maximalno. Pošto sam tot van toga a ponuda je velika, stvarno ne znam što da uzmem. Koristio bi se vecinom za surfanje, pogledat neki filma. I naravno igralo bi se nesto i igrica. Uvijet je da se može uzeti na rate. Jer nemam keša :).... zahvaljujem se unaprijed na prijedlozima. 

Meni ovo npr ne igleda lose...

http://www.ekupi.hr/Lenovo-prijenosno-racunalo-G5045-80E300GASC-457564.aspx?utm_source=Newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter_2014_08_25

Nije to lose za igranje nekih manje zahtjevnih novih igara na low settings: http://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-R5-M230.108655.0.html Procesor je zanimljivija prica i meni se cini kao bolji odabir od stedljivog i3 - klik, pogotovo za bilokakvo igranje u tom rangu. Ima tu nekakvih Acera sa m240, ali onda dolazi slabiji procesor u igru, a m240 nije nist posebno jaca od m230..

Ak je u pitanju dobiti cim veci ulozeno/dobiveno omjer u performansama za gejmanje ja bih isao na HP 250 G2 Malo je van budzeta, al se moze igrati na medium settings bez problema dost igrica, sto bas nije opcija sa lenovom.

Inace, taj HP je kvalitetne izrade, ali nazalost pristup komponentama ispod poklopca je dost los, drugim rijecima osim rama nemres pristupit nicemu. Kod Lenova je to bolje rjeseno tako da ces ga moc i sam cistit ak ti to ista znaci..

12 godina
Edge kaže...

Treba mi za sestru lap do 3500 kn, po mogucnosti da ima kombinaciju intel "i" seriju + neku grafulju da moze pokrenut tu i tam koju igru, 15.6".

Free DOS ofc...

Hvala

ASUS X550LN 2god. jamstvo + intel 520 120GB + odd caddy
11 godina

@slavko1987

Mozes uzeti u obzir i ovog Asusa kojeg je Roby linkao. Ista fora ko sa HP 250 G2, sve super al nemos pristupit komponentama ak te to briga. Naravno laptop se ko i svaki drugi moze pocistit u servisu samo su ljudi obicno lijeni uciniti isto barem jednom u pol godine. Isto tak rijetko ko pazi di stavlja laptop.. HP 250 ima jaci procesor, a slabiju grafu od tog Asusa, znaci izbalansiraniji je sve skupa, sto je npr. bolje za procesorski zahtjevnije igre medju kojima spadaju i neki stari naslovi, tipa WoW.  840m + stedljivi U i3 je bolji npr. za graficki zahtjevnije igre, tipa Sims sto cure vole stoga je Robyev prijedlog dost pametan u ovom slucaju.

Jos jedna stvar, Asus ima god jamstva vise, al produljenje na 3god je gotovo jednako skupo kao kod HP-a, radi se o razlici od 90kn, za Asus - klik, za HP - klik

To produljenje jamstva mozes rjesiti dok got ne istekne predzadnji mjesec redovnog jamstva i nemora biti u ducanu di je prvotno kupljen laptop.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.8.2014 1:09 (The_Fichek).
15 godina
neaktivan
Sad cu na fax, racunarstvo. Trebam laptop kojemu dugo traje baterija, ima dobar ekran (valjda ips, ne kuzim se bas), mozda ponekad da pokrene koju noviju igru. Max cca 5500kn. Bio sam napaljen na lenovo y50 ali sam odustao zbog loseg ekrana pa sad zelim nesto sa dobrim ekranom i baterijom koja duze traje.

0 0 hvala 0
12 godina

Sto se tice X550 prilažem video vodič za rastavljanje pa tko misli da je sposoban go for it.

12 godina
dodo14 kaže...
Sad cu na fax, racunarstvo. Trebam laptop kojemu dugo traje baterija, ima dobar ekran (valjda ips, ne kuzim se bas), mozda ponekad da pokrene koju noviju igru. Max cca 5500kn. Bio sam napaljen na lenovo y50 ali sam odustao zbog loseg ekrana pa sad zelim nesto sa dobrim ekranom i baterijom koja duze traje.

Prvo sto mi pada na pamet je Acer ili Asus, izvan buđeta je ali to je tako ako zelis kvalitetan ips ekran...acer ima i dosta dobru autonomiju baterije, oko cca 5-6h

11 godina
roby27 kaže...
dodo14 kaže...

Prvo sto mi pada na pamet je Acer ili Asus, izvan buđeta je ali to je tako ako zelis kvalitetan ips ekran...acer ima i dosta dobru autonomiju baterije, oko cca 5-6h

Ak oces nest sa duljom baterijom Acer je bolji odabir, a Asus je bolji za performanse. Savjetujem ti da sacekas novi model v5-573g sa 850m grafom. Review novog modela, review starog. Temperature su iskazane za max. max. load, nemoj se brinut. Sam posjedujem tog acera, al preporucujem vanjski cooler do 200kn ak se mislis igrat. Ekran je naravno prva liga i to je glavna prednost laptopa. Druga prednost je slim dizajn, lagan i dugotrajna baterija. Mane su povecane temperature u gornjem desnom dijelu kad se uposli 750m grafa (toplina ne dira dio di se pise po tipkovnici vec izlazi odmah van, ali se svejedno grije) i lose tipke touchpada (slab response, treba malo jace stisnut).

Novi model imas na computeruniverse-u za 700 eura, ak te zanima mozda takva kupovina vani.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.8.2014 2:24 (The_Fichek).
15 godina
neaktivan
Hvala na prijedlozima. Acer v5 me vise zanima , ali ne vidim da ima nesto ugradjeno za diskove

0 0 hvala 0
11 godina

Ima HDD, moj model Western Digital Blue verziju i to je u normalnom radu jedina stvar koja se cuje u tihoj prostoriji, a u novoj verziji je to koji decibel navodno jos tise. Ventilatori se pojacano vrte po potrebi i kad se tak vrte nisu nist bucni. Ima mSATA port za mini SSD tak da ti netreba nikakva ladica nit nist za ugradit, a ima mini SSD-ova jednako jakih i nist posebno skupljih od obicnih SSD-ova samo su rijedji. Mislim da je ovaj Samsung Evo 840 trenutno best buy za takvo sto, al je isti iz najomrazenijeg ducana na forumu kolko sam skuzio. Roby se bolje kuzi u to pa ce ti on preporucit ak se odlucis na Acera.

Jos jednom kazem, mislim da ti je pametno pricekati novi model v5-573g prvenstveno jer je 850m grafa dosta jaca od 750m, a cijena novog modela nebi trebala puno odskakati od postojeceg. To sto na reviewu pise da novi model dolazi sa nest slabijom IPS matricom moze i nemora bit istina jer ak se ista mjenja kod hrpetine tvornicki napravljenih laptopa, onda je to matrica ekrana. Na kraju krajeva radi se o IPS matrici, jos uvijek dost rijetkoj kod laptopa, tako da kakva got bila bice bolja od bilokojeg TN mainstream laptop ekrana.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.8.2014 3:07 (The_Fichek).
12 godina

The_Fichek

Evo pitao si me još prije kakav je princip rastavljanja ako se zeli doci do venta i zamjene paste za cpu/gpu

12 godina
The_Fichek kaže...

Ima HDD, moj model Western Digital Blue verziju i to je u normalnom radu jedina stvar koja se cuje u tihoj prostoriji, a u novoj verziji je to koji decibel navodno jos tise. Ventilatori se pojacano vrte po potrebi i kad se tak vrte nisu nist bucni. Ima mSATA port za mini SSD tak da ti netreba nikakva ladica nit nist za ugradit, a ima mini SSD-ova jednako jakih i nist posebno skupljih od obicnih SSD-ova samo su rijedji. Mislim da je ovaj Samsung Evo 840 trenutno best buy za takvo sto, al je isti iz najomrazenijeg ducana na forumu kolko sam skuzio. Roby se bolje kuzi u to pa ce ti on preporucit ak se odlucis na Acera.

Jos jednom kazem, mislim da ti je pametno pricekati novi model v5-573g prvenstveno jer je 850m grafa dosta jaca od 750m, a cijena novog modela nebi trebala puno odskakati od postojeceg. To sto na reviewu pise da novi model dolazi sa nest slabijom IPS matricom moze i nemora bit istina jer ak se ista mjenja kod hrpetine tvornicki napravljenih laptopa, onda je to matrica ekrana. Na kraju krajeva radi se o IPS matrici, jos uvijek dost rijetkoj kod laptopa, tako da kakva got bila bice bolja od bilokojeg TN mainstream laptop ekrana.

Da taj mSata Evo ssd je best buy. Osim ako novi model nema mozda noviji M2 slot, kazu po review da je sve isto ostalo ali nikad se nezna. Najbolje kada ga kupis odvrtis poklopac pa se sam uvjeris koji je form factor upotrebljen.  

13 godina
roby27 kaže...

Sto se tice X550 prilažem video vodič za rastavljanje pa tko misli da je sposoban go for it.

Ma mislim da svi to mogu, tako sam i ja kao mulac naručio lenovo ideapad u510, te ssd i još rama za njega, pa reko bum ja to ugradio. Dođe lap, pogledam to i mislim si bože nikad ovo neću napraviti. No 10 minuta koncentracije, dobar šarafciger i stvar se riješila. Najviše se mora paziti kad izvlačiš tipkovnicu i odvajaš donju plastiku, čisto da se ne potrgaju zakačke i konektor. Malo je zeznuto, ali da se.

Fuck me I am famous.
11 godina
neaktivan

Bok ekipa ovako trebam savjet oko izbora laptopa. Po mogućnosti da laptop nema numeričku tipkovnicu jer mi netreba(živcira me). Procesor i3 ili i5 ekran 15,6incha i netreba mi grafička jer ne igram igrice jedino pogledam tu i tamo koji film. Cijena pomogučnosti ne veča od 5500 kn. (trazio sam po netu ja barem nisam našo neke ponude pitam jer ima neko iskustva sa kojim takvim laptopom) 

0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Krepao mi je Acer 6920G, pa bi trebao neku adekvatnu zamjenu. Treba mi prvenstveno za posao (office, prezentacije, video bla bla), računao sam neki i5 bi bio dovoljan, neka prosječna grafa, 500Gb disk dovoljno, po mogučnosti fullhd ekran.. jedini važan uvjet je da se lako može otovoriti (ko moj acer), da se lako čisti.. cijena oko 5000kn

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav, moze preporuku laptopa do 2000 kn,namjena internet,office i filmovi.

Havala 

0 0 hvala 0
11 godina
Schweini7 kaže...

Krepao mi je Acer 6920G, pa bi trebao neku adekvatnu zamjenu. Treba mi prvenstveno za posao (office, prezentacije, video bla bla), računao sam neki i5 bi bio dovoljan, neka prosječna grafa, 500Gb disk dovoljno, po mogučnosti fullhd ekran.. jedini važan uvjet je da se lako može otovoriti (ko moj acer), da se lako čisti.. cijena oko 5000kn

Asus K551LN-DM064D

Vise o njemu napisao kolega Roby ovdje Rekao je da je naljepnica los znak jer neznamo gubi li se jamstvo ako se ona skine, to je pametno pitat prije kupovine.

Inace u tom rangu ima jos Lenovo z50-70 sa FHD ekranom i i5, ali je isti upitan dolazi li sa FHD ili HD rezolucijom kod modela ispod 6gb rama, znaci onih sa 4gb rama. Ak se kod Asusa smije skinut naljepnica on bi bio bolji izbor jer ima malo bolji finish od Lenova i matt ekran, a vjerojatno i nest malo efikasnije hladjenje, iako oko tog nebi trebalo biti brige, pogotovo ne za obicnu namjenu. Ovo SSD 24 ili 8gb je nekakav dodatni plus u odnosu na klasicni HDD, ali nista extra posto npr. ima intel 520 128gb SSD za 450kn na akciji trenutno.. Takav dodatni SSD se onda stavlja na mjesto optickog citaca, ak se ne zeli izgubit postojeci HDD, tj. SSHD u ovim slucajevima.

U oba laptopa je inace stedljivi U procesor, nest slabiji od istog M, tj. i5-4200M, pogotovo slabiji npr. u igrama (procesorski, a ne graficki zahtjevnijim), al se sa U procom dobije nesto vise od 2x dulje trajanje baterije pa je tako moguce imati 5-6h upaljen laptop dok je istekan zavisno sto se radi i duze i zavisno o tome na kojoj se svjetlini drzi ekran. Stoga su oba laptopa tim bolja za poslovnjake i one kojima treba nesto laganiji, a opet i dost jaki prijenosnik.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.8.2014 12:25 (The_Fichek).
15 godina
neaktivan
Acer v5 nema opticke drivere ili kako se vec zove. Ono za dvd-ove i cd. Dal se to moze nekako ugradit ili postoji model koji to ima?

0 0 hvala 0
11 godina
tommy7575 kaže...

Bok ekipa ovako trebam savjet oko izbora laptopa. Po mogućnosti da laptop nema numeričku tipkovnicu jer mi netreba(živcira me). Procesor i3 ili i5 ekran 15,6incha i netreba mi grafička jer ne igram igrice jedino pogledam tu i tamo koji film. Cijena pomogučnosti ne veča od 5500 kn. (trazio sam po netu ja barem nisam našo neke ponude pitam jer ima neko iskustva sa kojim takvim laptopom) 

Lenovo Flex 2 15.6 ti je nest najpustolovnije kaj mozes dobiti za tako zapravo velik budzet s obzirom na tako jednostavnu namjenu. Trebao bi biti IPS ekran u pitanju, laptop moze posluzit i kao tablet radi touch ekrana i mogucnosti okretanja ekrana pod skoro 360 stupnjeva. Grafa je integrirana i vrtit ce sve 1080p videje i gluposti na netu.

Ima li neka skrivena namjena? Ako nema mislim da bi ti Asus ili Lenovo koji su spomenuti u postu iznad bolje dosli jer su jeftiniji, a isto imaju FHD rezoluciju. Doduse nemaju IPS ekran, al bi se trebalo raditi o nelosoj TN matrici. Ili ak oces mozda ovako jeftiniji Asus koji bi navodno isto trebao doci sa FHD rezom, al ima i3 proc i nema dobar pristup komponentama kao gore spomenuti.

To ti je to ako oces FHD rezu, inace mislim da bi ti skroz u redu bio laptop od 2.5 tisuce sa n3530 procesorom ako u pitanju nije nist zahtjevnije, npr. neki Acer iz E5 serije. Ili ak vec oces i3 Lenovo b590 ili tak nest.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.8.2014 12:42 (The_Fichek).
11 godina
dodo14 kaže...
Acer v5 nema opticke drivere ili kako se vec zove. Ono za dvd-ove i cd. Dal se to moze nekako ugradit ili postoji model koji to ima?

Nemoze se ugraditi, nema opticki citac jer je "ultrabook", tj. nizi laptop od prosjeka. Moras se odlucit ak oces IPS za manje pare kod laptopa zelis li opticki citac ili ne... tak to ide za sada nazalost. IPS ekrani su vec dobro zastupljeni kod obicnih monitora, tableta, mobitela.. neznam sto se ceka sa masivnijom implementacijom kod laptopa.

13 godina
neaktivan

http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-dell-inspiron-3542-core-i7-4510u-dvdrw-8gb-1000gb-geforce-gt-840m-15-6-led-lan-bt-kamera-hdmi-usb-3-0-linux-srebrno&option=artikl&id_artikl=014.640.071

A ovak nešto? Ili se Dell teško rastavlja?

Znam da mi majka ima neki dellov s i5-icom i čist je dobar, samo me malo nervira kaj je 17,3.. radije 15,6..jer sam naviknut na takav..

0 0 hvala 0
11 godina
Schweini7 kaže...

http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-dell-inspiron-3542-core-i7-4510u-dvdrw-8gb-1000gb-geforce-gt-840m-15-6-led-lan-bt-kamera-hdmi-usb-3-0-linux-srebrno&option=artikl&id_artikl=014.640.071

A ovak nešto? Ili se Dell teško rastavlja?

Znam da mi majka ima neki dellov s i5-icom i čist je dobar, samo me malo nervira kaj je 17,3.. radije 15,6..jer sam naviknut na takav..

Da, ali taj Dell nema FHD rezoluciju, a FHD rezolucija je zapravo dost skupocjen uvjet kod laptopa i pocinje se javljati u ovom rangu kod modela koje sam ti preporucio. Nadalje, taj Dell prema nekim reviewevima dolazi sa ispodprosjecnom TN matricom. Pristup komponentama nije dobar kao u Lenova i Asusa, Dell 5547 ima bolji pristup, al navodno isto nist poseban ekran. Ta prica sa kvalitetama TN ekrana kod laptopa je najzeznutija i to se uvijek preporuca da se vise informira o tome ili pogleda verzija laptopa sa windowsima u ducanu prije kupovine.

Ak te brine jamstvo ono se moze lagano kasnije produljiti kako kod Lenova, tako i kod Asusa i svih brandova osim Della jer on u startu dolazi sa 3god. Stedljivi i7 i 8gb rama mislim da ti netrebaju. Inace razlika izmedju stedljivog i7 i i5 za normalnu namjenu je jako malena. Ak ozbiljno razmatras Dell preporucio bih da gledas verzije blize 4500kn, znaci u rangu sa spomenutim Asusom i Lenovom, iako ga je po meni neisplativo gledati prvenstveno zbog manje rezolucije, a razlika izmedju FHD i HD rezolucije je osjetna kod laptopa.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.8.2014 12:57 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

A kak su Aceri ovi noviji? s ovim sam bil super zadovoljan..

nešto budem morao naći, jer kak se čini ovome je matična otišla, dok spojim bateriju ništa, a kad punjač u lapu nešto pucketa (clicking-sound)..i ne svetli ono plavo sa obje strane ko prije..

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.8.2014 13:02 (Schweini7).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
dodo14 kaže...

Nemoze se ugraditi, nema opticki citac jer je "ultrabook", tj. nizi laptop od prosjeka. Moras se odlucit ak oces IPS za manje pare kod laptopa zelis li opticki citac ili ne... tak to ide za sada nazalost. IPS ekrani su vec dobro zastupljeni kod obicnih monitora, tableta, mobitela.. neznam sto se ceka sa masivnijom implementacijom kod laptopa.

A oni usb external driveri bi bili dobri za taj acer??
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice