Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.725
|
čitano: 14.755.982
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pratim temu nekih par dana i još ne znam koja je to spika sa Haswell procesorima u laptopima da rade na tako niskim taktovima? Imam i sam doma Haswell u stolnom kompjuteru i od od 3,40ghz i5 pa me čudi ovo za prijenosnike. nadam se da netko može objasniti o čemu se tu radi ali vjerujem da me taktovi ne moraju buniti i da to sve leti na Haswell proc laptopima {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Gandza kaže...
The_Fichek kaže...

Ima jos U3 ak oces 3 odvojena coolera, sa ne bas posebnim hladjenjem, to je mozda bolje ak imas tipa par kriticnih tocaka na laptopu di se on najvise grije.

Iako je cijena X3 veca od XL ja ne vidim po specifikacijama, dizajnu, velicini ventilatora zasto je taj X3 skuplji. Mozda jer ima puno vise reviewova za njega i jer je vec priznat kao dobar u americi "budzet" cooler.

Ovdje je jedan jedini pisani review koji sam ja nasao za Notepal XL: klik koji oce rec da je pri minimalnoj vrtnji ventilatora cooler bolji od starog A200 Notepala pri max. vrtnji koji ima 2 ventilatora i koji je jos uvijek na nasem trzistu i koji prakticki ima istu cijenu kao XL. Naravno najbitnije od svega je di su ti ventilacijski otvori od ispod jer je bitno da cooler puse upravo po njima. Kako je XL ogroman, sumnjam da ce fulat ijedan ventilacijski otvor tog Asusa, al si probaj malo sam iskalkulirat dimenzije ventilatora, hladnjaka i di se tocno nalaze otvori ispod tvog Asusa.

Vidio sam da si pisao dosta o ovom kuleru. Pa, da li je dovoljno velik (širok) za 17 inčni HP Pavilion dv7?

Ja imam ovaj Cooler kojeg ima za kupit u centru za 140kn i nije los, dapace. Cooler je sirok 390mm, moj laptop 381mm, tvoj HP 411mm.

Notepal XL je pak sirok 380mm i ima specifican oblik stoga je vece pitanje oce li se gumene nozice laptopa pridrzat za cooler, ako ih tvoj laptop uopce ima, da ne bi bilo da te nozice vise na zraku. To sto laptop svojom dubinom ili sirinom ide malo van coolera nije bitno. Ono sto je najbitnije je da ventilator puse po ventilacijskim otvorima laptopa. Pod "ogroman" sam vise mislio na velicinu ventilatora (230mm) koji sam zauzima skoro cijelu povrsinu coolera.

Ako ti laptop nema gumenih nozica, ili bolje receno gumenih podlozaka onda ce ti laptop vjerojatno ispadati sa coolera tako da notepal nece biti najbolje rjesenje. Mozes i na ebayu pogledat sta se nudi, ima svega i svacega, al nist posebnog kao sto niti ti notepali nisu nist extra, al za razliku od vecine drugih estetskih coolera ustvari malo skidaju temperature, bas kao i ovaj hladnjak kojeg ja imam. Meni samo smeta kod njega sto ti glupi senzori imaju plasticne spiceve koji mi grebu laptop od ispod pa ga zato vise ne preporucujem i mislim ga vratit nazad.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.8.2014 17:40 (The_Fichek).
11 godina
FistOfNorth kaže...

Pratim temu nekih par dana i još ne znam koja je to spika sa Haswell procesorima u laptopima da rade na tako niskim taktovima? Imam i sam doma Haswell u stolnom kompjuteru i od od 3,40ghz i5 pa me čudi ovo za prijenosnike. nadam se da netko može objasniti o čemu se tu radi ali vjerujem da me taktovi ne moraju buniti i da to sve leti na Haswell proc laptopima {#}

Fora kod velike vecine laptopa nije u tome da se koriste za hardkor gejmanje ili neznam kakve ekstra radnje kao na desktop PC-u. Ja sam presao sa kante sa XP-om na ovo cudo i meni naravno leti laptop.

Cijela prica sa Haswell U stedljivim procesorima je da se produlji trajanje baterije u odnosu na iste M procesore jer se pretpostavlja da vecina trazi cim vise prenosiv, tanji, laksi laptop sa cim efikasnijim komponentama kako bi se produljio rad dok je laptop istekan iz struje. Navodno je to produljenje negdje 2,3 puta vece u odnosu na iste M procesore. Meni na ovom i5-4200U to bude nekih 5 sati za surfanje, gledanje videja i gluposti na dost visokoj svjetlini sa tu i tam upaljenim high performansom. Kad nest radim uz laptop to traje puno dulje posto kliknem nest svakih 15 minut.

Inace neznam sto te cude taktovi za laptop procesore, oni su ovakvi bili i na sandy bridge i neznam cemu, a sa svakom novijom generacijom je to samo malo efikasnije. Kad bi taktovi bili veci grijanje bi bilo preveliko pa se zato i ide na rjesenje sa tocno tolko jakim taktovima da potrosnja ne ide preko 15W sto je poanta stedljivih U haswell procesora. Kod M i5 procesora to bude 37W, a kod nabrijanog i5-4200H i QM i ostalih nestedljivih i7 to bude 47W. Kod laptopa sa takvom potrosnjom se dodatno obraca pozornost na izradu i hladjenje..

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.8.2014 18:49 (The_Fichek).
12 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Price o stedljivom procesoru unutra je bilo nedavno i puno je vec napisano o tome pa pogledaj malo. Ak bi htio jacu opciju za igranje preporucuje se Acer v3-772g

12 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
Gandza kaže...
The_Fichek kaže...

Ima jos U3 ak oces 3 odvojena coolera, sa ne bas posebnim hladjenjem, to je mozda bolje ak imas tipa par kriticnih tocaka na laptopu di se on najvise grije.

Iako je cijena X3 veca od XL ja ne vidim po specifikacijama, dizajnu, velicini ventilatora zasto je taj X3 skuplji. Mozda jer ima puno vise reviewova za njega i jer je vec priznat kao dobar u americi "budzet" cooler.

Ovdje je jedan jedini pisani review koji sam ja nasao za Notepal XL: klik koji oce rec da je pri minimalnoj vrtnji ventilatora cooler bolji od starog A200 Notepala pri max. vrtnji koji ima 2 ventilatora i koji je jos uvijek na nasem trzistu i koji prakticki ima istu cijenu kao XL. Naravno najbitnije od svega je di su ti ventilacijski otvori od ispod jer je bitno da cooler puse upravo po njima. Kako je XL ogroman, sumnjam da ce fulat ijedan ventilacijski otvor tog Asusa, al si probaj malo sam iskalkulirat dimenzije ventilatora, hladnjaka i di se tocno nalaze otvori ispod tvog Asusa.

Vidio sam da si pisao dosta o ovom kuleru. Pa, da li je dovoljno velik (širok) za 17 inčni HP Pavilion dv7?

Ja imam ovaj Cooler kojeg ima za kupit u centru za 140kn i nije los, dapace. Cooler je sirok 390mm, moj laptop 381mm, tvoj HP 411mm.

Notepal XL je pak sirok 380mm i ima specifican oblik stoga je vece pitanje oce li se gumene nozice laptopa pridrzat za cooler, ako ih tvoj laptop uopce ima, da ne bi bilo da te nozice vise na zraku. To sto laptop svojom dubinom ili sirinom ide malo van coolera nije bitno. Ono sto je najbitnije je da ventilator puse po ventilacijskim otvorima laptopa. Pod "ogroman" sam vise mislio na velicinu ventilatora (230mm) koji sam zauzima skoro cijelu povrsinu coolera.

Ako ti laptop nema gumenih nozica, ili bolje receno gumenih podlozaka onda ce ti laptop vjerojatno ispadati sa coolera tako da notepal nece biti najbolje rjesenje. Mozes i na ebayu pogledat sta se nudi, ima svega i svacega, al nist posebnog kao sto niti ti notepali nisu nist extra, al za razliku od vecine drugih estetskih coolera ustvari malo skidaju temperature, bas kao i ovaj hladnjak kojeg ja imam. Meni samo smeta kod njega sto ti glupi senzori imaju plasticne spiceve koji mi grebu laptop od ispod pa ga zato vise ne preporucujem i mislim ga vratit nazad.

Ma gle, meni je bilo izmedju jakog laptopa i jakog PC-a, uzeo sam laptop jer cu kroz 2 godine na fax pa da ga mogu nosit sa sobom.

Sad trenutno mi sluzi kao PC, gore su spojena 2 ekrana, tipkovnica, miš i sve to. Znaci nije mi vazno kako ce stajat laptop gore i slicno jer trebam nešto samo da hladi jer kad igram neke high end igre zna se dosta ugrijati pa vjerujem da su zato slabije performanse (fps dropovi itd.) jer se grafa jako zagrije.

Samozadovoljstvo uništava perfekciju.
11 godina
neaktivan

Pozz,

Ovako kupio bih si polovan laptop koji bi koristio kada nisam doma jer idem u stan zbog skole pa cu samo vikendima biti doma, a nebi za sobom teglio monitor, kantu, mis tipkovnicu itd. Imam 2500kn te bi najvise koristio laptop za skolu,youtube,facebook i tu i tamo koja partija lol-a naravno ako budem imao vremena, znaci ne treba mi nista ekstremno jako, a isto nebi htio nekakav šrot, pa ako mi mozete preporucit neki laptop koji se prodaje na njuskalu ili bug oglasniku, prijatelj mi nudi svoj MacBook White , ali cuo sam da ti MacBook-ovi nisu nesto, da imaju malo prostora, da se dosta toga ne moze koristiti i da nisu za igre bas nesto.

[img]http://artige.org/store/62/62308.gif[/img]
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.8.2014 15:46 (Skillzor69).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Što mislite u ovome laptopu:

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=13663

Evo isti samo preglednija konfiguracija:

http://www.computeruniverse.net/en/products/90546245/acer-aspire-v3-772g-54204g1tmakk.asp

Da li je Acer kvalitetan kad uzmeš u obzir da za ove novce imaju ovakve komponete i ekran od 17'3? Ima li netko neku bolju preporuku a da je do 750-800 eura (do 6 000 kuna), jedino bi volio da ima ovako veći ekran.

EDIT: vidim da se ovaj isti laptop spominje i nekoliko stranica prije, čini se da nema nikakve 'kvake'...

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.8.2014 23:12 (Fisco).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Skillzor69 kaže...

Pozz,

Ovako kupio bih si polovan laptop koji bi koristio kada nisam doma jer idem u stan zbog skole pa cu samo vikendima biti doma, a nebi za sobom teglio monitor, kantu, mis tipkovnicu itd. Imam 2500kn te bi najvise koristio laptop za skolu,youtube,facebook i tu i tamo koja partija lol-a naravno ako budem imao vremena, znaci ne treba mi nista ekstremno jako, a isto nebi htio nekakav šrot, pa ako mi mozete preporucit neki laptop koji se prodaje na njuskalu ili bug oglasniku, prijatelj mi nudi svoj MacBook White , ali cuo sam da ti MacBook-ovi nisu nesto, da imaju malo prostora, da se dosta toga ne moze koristiti i da nisu za igre bas nesto.

Sa tim rasponom novaca zaboravi na pošteno računalo sa Appleovim znakom, možda da upecaš kakav stariji Air, ali opet teško s tim budgetom, i koliko će te usrećiti kao Windows korisnika. Za taj novac kupiš novo računalo koje će više i nego zadovoljiti tvoje potrebe.

11 godina
Skillzor69 kaže...

Pozz,

http://www.njuskalo.hr/acer-prijenosnici/acer-e1-570g-i3.1000-gb-4gb-ram-2gb-nvidia-geforce-740m-oglas-12443728

Bit ce taman za LoL na medium settings, nista vise od toga sto se tice igrica. Za office, youtube i ostalo ce naravno bit super.

Da se slozit i racunalo + monitor za te pare kak veli kolega.

Ima nesto boljih laptopa na njuskalu za 3000kn, al ak nemozes protegnut tolko budzet onda nema smisla preporucivat.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.8.2014 0:13 (The_Fichek).
11 godina
Fisco kaže...

Što mislite u ovome laptopu:

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=13663

Evo isti samo preglednija konfiguracija:

http://www.computeruniverse.net/en/products/90546245/acer-aspire-v3-772g-54204g1tmakk.asp

Da li je Acer kvalitetan kad uzmeš u obzir da za ove novce imaju ovakve komponete i ekran od 17'3? Ima li netko neku bolju preporuku a da je do 750-800 eura (do 6 000 kuna), jedino bi volio da ima ovako veći ekran.

EDIT: vidim da se ovaj isti laptop spominje i nekoliko stranica prije, čini se da nema nikakve 'kvake'...

Nema kvake, laptop je prva liga ako oces 17.3" za manje pare za fluidno igranje novih igara na medium settings i nesto na high. 850m grafa koja se nalazi vec za 800kn vise je puno bolja opcija za igranje (jaca i od gtx765m, to je vec klasa za fluidno igranje novih igara na high nesto na ultra settings), ali ona dolazi u 15.6" Asusima (n550jk, g550jk) i uskoro ce doci novi 15.6" asusi sa 860m grafom (cca 10fps vise na high settings u odnosu na 850m) kakva je vec u Lenovo y50 kojeg trenutno nema na trzistu. Svi ti 15.6" Asusi imaju IPS ekran te ce uskoro doci i Acer v5-573g sa 850m grafom i IPS ekranom, ali taj ima stedljivi proc pa je slabiji izbor za cisto gejmanje. Lenovo y50 pak dolazi sa i7 procom dok Asus u tom rangu (6900kn) dolazi sa i5-4200H (super za igrice, Asus sa i7 i 850m je blize 7400kn), ali Lenovo nema IPS ekran, no kazem trenutno ima jacu 860m grafu i jedini je laptop sa njom trenutno kod nas u tom rangu iako trenutno nigdje nije dostupan (mogao bi opet doci uskoro).

Ako oces 17.3" i Maxwell grafu imas ovako Acer v3-772g. Opet sve super, al nema IPS ekran kao nit Lenovo y50. Doduse postoji verzija Lenova y50 sa IPS ekranom i ima ga na njemackom amazonu, al to je oko 1300 eura. Ocu rec da ja jos nisam vidio posten 17.3" gaming laptop za normalne pare sa IPS ekranom (okej imas tipa ASUS N550JV al on ima 750m grafu i nije neki best buy za gejmanje s obzirom na cijenu - klik).

Btw. nije da su TN matrice u Lenovo y50 i Aceru nekvalitetne nego su IPS matrice jednostavno bolje. Naravno vrijedi ti pitat ducane koji mogu nabaviti tog Acera sa windowsima (klik) imaju li koj primjerak u ducanu ili se malo informiras prek neta sto se tice TN matrica ako oces 17.3" Acer.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.8.2014 0:35 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Nema kvake, laptop je prva liga ako oces 17.3" za manje pare za fluidno igranje novih igara na medium settings i nesto na high. 850m grafa koja se nalazi vec za 800kn vise je puno bolja opcija za igranje (jaca i od gtx765m, to je vec klasa za fluidno igranje novih igara na high nesto na ultra settings), ali ona dolazi u 15.6" Asusima (n550jk, g550jk) i uskoro ce doci novi 15.6" asusi sa 860m grafom (cca 10fps vise na high settings u odnosu na 850m) kakva je vec u Lenovo y50 kojeg trenutno nema na trzistu. Svi ti 15.6" Asusi imaju IPS ekran te ce uskoro doci i Acer v5-573g sa 850m grafom i IPS ekranom, ali taj ima stedljivi proc pa je slabiji izbor za cisto gejmanje. Lenovo y50 pak dolazi sa i7 procom dok Asus u tom rangu (6900kn) dolazi sa i5-4200H (super za igrice, Asus sa i7 i 850m je blize 7400kn), ali Lenovo nema IPS ekran, no kazem trenutno ima jacu 860m grafu i jedini je laptop sa njom trenutno kod nas u tom rangu iako trenutno nigdje nije dostupan (mogao bi opet doci uskoro).

Ako oces 17.3" i Maxwell grafu imas ovako Acer v3-772g. Opet sve super, al nema IPS ekran kao nit Lenovo y50. Doduse postoji verzija Lenova y50 sa IPS ekranom i ima ga na njemackom amazonu, al to je oko 1300 eura. Ocu rec da ja jos nisam vidio posten 17.3" gaming laptop za normalne pare sa IPS ekranom (okej imas tipa ASUS N550JV al on ima 750m grafu i nije neki best buy za gejmanje s obzirom na cijenu - klik).

Btw. nije da su TN matrice u Lenovo y50 i Aceru nekvalitetne nego su IPS matrice jednostavno bolje. Naravno vrijedi ti pitat ducane koji mogu nabaviti tog Acera sa windowsima (klik) imaju li koj primjerak u ducanu ili se malo informiras prek neta sto se tice TN matrica ako oces 17.3" Acer.

Hvala na odgovru! Sad mi je sinulo da bi mogao uzeti neki jeftiniji laptop i na njega spojiti neki 22 ili 23 inčni IPS monitor. Kod laptopa mi zapravo nije ni bitna toliko grafika, nego procesor. Ima li uopće takva kombinacija da je grafička obična a procesor malo bolji.

I jos nešto - mogu li spojiti laptop rezolucije manje od Full HD na Full HD monitor? Koliko je cijena nekog solidnog IPS 23'' monitora? Najvažnije mi je da bude ugodan za rad, da ne umara previše oči.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.8.2014 0:55 (Fisco).
13 godina
neaktivan

Kupio bih ovaj laptop:

http://www.moduldevet.com/lenovo-prijenosno-ra%C4%8Dunalo-g510-59-390418/

i umjesto HDD-a stavio SSD u njega:

http://www.protis.hr/products/details/ssd-sata-iii-240-gb-kingston-ssdnow-v300--25-sv300s37a240g/67613

a koristio bih ga za CAD (Solidworks, ACAD) i malo za render (KeyShot).

Jeli to dobar izbor za tu lovu? Ima li išta boljeg?

Vidim da se trebaju skinut neki vijci za izmjenu harda, pa me zanima gubili se možda garancija prilikom toga?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
Skillzor69 kaže...

Pozz,

http://www.njuskalo.hr/acer-prijenosnici/acer-e1-570g-i3.1000-gb-4gb-ram-2gb-nvidia-geforce-740m-oglas-12443728

Bit ce taman za LoL na medium settings, nista vise od toga sto se tice igrica. Za office, youtube i ostalo ce naravno bit super.

Ima nesto boljih laptopa na njuskalu za 3000kn, al ak nemozes protegnut tolko budzet onda nema smisla preporucivat.

Hvala na preporuci jos cu malo pogledat.

Gore je kolega rekao da bi mogao racunalo nabavit, ali bitna mi je prenosivost.

Ovako, naime slucajno sam zaboravio na kojem mailu sam se registirao na accu Skillzor69, pa sada sam morano novi radit
11 godina
tesla123 kaže...

Kupio bih ovaj laptop:

http://www.protis.hr/products/details/ssd-sata-iii-240-gb-kingston-ssdnow-v300--25-sv300s37a240g/67613

Vidim da se trebaju skinut neki vijci za izmjenu harda, pa me zanima gubili se možda garancija prilikom toga?

Za te programe mozda bolje nesto za Nvidijom radi CUDA jezgri? Inace tog Lenova na njuskalu imas za 3400kn Nije da ce 8750m biti losa nego ce prema recomendded requirementsima Solidworksa i ACAD-a bolje iskustvo u koristenju dati Nvidijna grafa. U tom bi ti slucaju preporucio Acer V3-772g kao najjeftiniju best buy opciju, a s njim imas i nesto veci ekran za pregledniji rad, ako bi htio jos pregledniji imas istog sa FHD rezom i usput +2gb rama od 5500kn nadalje.

Btw. SSD u Lenovo kao i vecinu ostalih laptopa nemoras stavljat na mjesto harda nego na mjesto optickog citaca uz pomoc caddya (10 dolara na ebayu, neznam link) ilitiga po hrvatski interne ladice za SSD/HDD kojoj je cijena nest veca kod nas (od 150kn pa sve do 400kn..). U slucaju takve nadogradnje ne gubis jamstvo (barem nebi trebao), a za slucaj da SSD ides stavit na mjesto harda mislim da isto ne gubis jamstvo, ali nisam 100% siguran. Jedna od fora kod v3-772g acera je sto vec ima slobodni slot za SSD pa se nemoras zezat s time.

Edit: Citaj post ispod od roby-a!

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.8.2014 1:57 (The_Fichek).
12 godina

Ne gubi se jamstvo u ta dva slučaja, samo kada se laptop salje na servis u jamstvenom roku mora sve vratit nazad kako je i bilo.

Zanimljivo da iako taj Acer ima drugi slot za hdd, nisu stavili kavez unutra tako da ce svejedno trebati kupiti sa ebaya ili njuskala kavez da moze ugraditi ssd u taj prazan slot.

I svakako neka uzme drugi ssd, za te novce ima bolji izbor MX100 256GB

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.8.2014 2:06 (roby27).
14 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
tesla123 kaže...

Kupio bih ovaj laptop:

Za te programe mozda bolje nesto za Nvidijom radi CUDA jezgri? Inace tog Lenova na njuskalu imas za 3400kn Nije da ce 8750m biti losa nego ce prema recomendded requirementsima Solidworksa i ACAD-a bolje iskustvo u koristenju dati Nvidijna grafa. U tom bi ti slucaju preporucio Acer V3-772g kao najjeftiniju best buy opciju, a s njim imas i nesto veci ekran za pregledniji rad, ako bi htio jos pregledniji imas istog sa FHD rezom i usput +2gb rama od 5500kn nadalje.

Btw. SSD u Lenovo kao i vecinu ostalih laptopa nemoras stavljat na mjesto harda nego na mjesto optickog citaca uz pomoc caddya (10 dolara na ebayu, neznam link) ilitiga po hrvatski interne ladice za SSD/HDD kojoj je cijena nest veca kod nas (od 150kn pa sve do 400kn..). U slucaju takve nadogradnje ne gubis jamstvo (barem nebi trebao), a za slucaj da SSD ides stavit na mjesto harda mislim da isto ne gubis jamstvo, ali nisam 100% siguran. Jedna od fora kod v3-772g acera je sto vec ima slobodni slot za SSD pa se nemoras zezat s time.

Edit: Citaj post ispod od roby-a!

Sto se tice navedenog softwarea Solidworksa/Catie i Autocada i na kraju keyshota za render, Solidworks ce najbolje raditi na firepro/quadro grafici, zatim na radeonki, zatim na geforce kartici, nema nikakve koristi od cuda akceleracije, prema dostupnim testovima Specview12 - kojeg su kao relevantnog naveli proizvođaći cad softwarea. Tek je SLI 750M kartica jednako jak kao 8750M u solidworksu. Autocad ce nesto bolje raditi na nVidija nekih kartici (govorimo oko nekih 10%) i to jedno u slucaju izrade 3d modela, sto se tice crtanja dokumentacije u AutoCadu u 2d-u tak svejedno koju graficku se koristi, i intelova integrirana hd grafika ce biti dovoljna.

U solidworksu ce nekoliko puta bolje raditi i najjeftinija firepro ili quadro kartica od bilokoje radeonke ili geforce kartice.

KeyShot ne podrzava nikakvu GPU akceleraciju tak da sto bolji procesor on ce brze raditi potpuno neovisan o grafici.

Ovo gore nVidija vs AMD se moze provjeriti na notebookcheck stranici te prema komentarima raznih korisnika s forum.notebookreview.com koji se bave izradom povecih assemblya sa puno ozibljnijim i skupljim laptopima nego mi ovdje pricamo.

nVidija je drasticno srezala performance geforce kartica sto se tice profesionalne uporabe nakon serije 500, detalje o tome kako i zasto moze netko sam potraziti na netu ako ga zanima.

EDIT:

Sto se tice kaveza u aceru - da, fali, ali stavi se malo kartona ispod diska, malo od iza da "jace i bolje" sjedne u sata konektori malo na dis i nemas brige, stajat ce mirno i radit ko vurica nakon kaj se stavi poklopac natrag. Na nekoliko njih sam taj "aftermarket" fix primjenio i radi kak spada, naravno nije lepo, al radi i kosta 0kn :)

@tesla123

Kupuje li vam firma laptop ili sami kupujete? Kolko ozbiljne modele radite u SW-u?

Ne bi bilo lose razmisliti o necem rabljenom poput Elitebook 8560W iako se nalazi iznad vašeg buđeta, jos ako se znate cjenkati prva liga. Uglavnom Firepro kartica i quad core sandy ce trcat krugovo oko bilokojeg consumer laptopa sa radeon ili geforce karticom.

Odnosno mozete pogledati i sto ebay.de nudi od generaciju ili dvije starijih mobilnih radnih stanica - dosta trgovina prodaje putem ebaya, tako da se uredno dobije racun s VAT-om posebno naznacenim i 12mj jamstva na proizvod. Za nekih 500-600e moze se nabaviti Dell Precision M4600 i5/fhd/8gb/500gb/quadro ili firepro graficka poput ovoga.

Dell Precision M6600
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.8.2014 10:15 (darkydark).
13 godina

Pozdrav, moze preporuka laptopa do cca 2500kn mozda malo vise ako je ponuda dobra. Dakle laptop bi se koristio za internet i gledanje filmova. Hvala unaprijed

Werdum Combat Team
11 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
Skillzor69 kaže...

Pozz,

Prosirio sam buđet na 3200kn,  idem na laptop jer cu se za vikend vracat doma, a i ako slucajno budem isao negdje ili se mozda selio lakse cu ga prenosit i moci cu ga nosit doma.

Ovako, naime slucajno sam zaboravio na kojem mailu sam se registirao na accu Skillzor69, pa sada sam morano novi radit
13 godina
neaktivan

ima li neko savjet koji laptop\racunar je dovoljno jak da se mogu igrati jace igre,npr fifa 15, a da nije preskup? U radnjama do 500eura minimalno su cijene, postoji li neka jeftinija varijanta?

0 0 hvala 0
11 godina
Bonjasky93 kaže...

ima li neko savjet koji laptop\racunar je dovoljno jak da se mogu igrati jace igre,npr fifa 15, a da nije preskup? U radnjama do 500eura minimalno su cijene, postoji li neka jeftinija varijanta?

Daj par linkova ducana u kojima se razmatra kupnja.

11 godina
KrpaZG kaže...

Pozdrav, moze preporuka laptopa do cca 2500kn mozda malo vise ako je ponuda dobra. Dakle laptop bi se koristio za internet i gledanje filmova. Hvala unaprijed

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=acer+e5-511+n3530

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=e5-521 (sitno jaci proc i malo veca potrosnja od n3530, ali i dalje jako niska)

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+g50-70 Iako je slabiji procesor (bit ce dobar za namjenu) mozes check cisto da vidis kakav je ekran.

Provjeri i HP 250 G2 i G3 modele ako zelis matt ekran.

Vise o modelima ces najlakse vidjet na youtube, a nekih modela ima i na notebookchecku tipa ovako HP 250 G2 Mana tog HP-a je sto se moze pristupiti samo 1 modulu rama i nemoze se doc do harda ili necega dok se to ja mislim moze kod E5 modela i novog Lenova g50 (valjalo bi potrazit njihove manuale na internetu za tocan info, npr. ovak za lenovo). Ako je pozeljan matt nebljestav ekran, a zeli se malo bolju izradu onda ovako Lenovo b590 s time da on ima povecanu potrosnju u odnosu na sve modele i s njim se nemre ocekivat nikakvo trajanje baterije od 6h sto se moze s ostalima.

Btw. sad sam gledao na notebookchecku detaljnije i izgleda da HP 250 ima pasivno hladjenje, znaci uopce nema ventilator, radi tiseg rada, a posebnog grijanja nema jer ti procesori imaju malenu potrosnju. Acer E5 i g50 imaju ventilator, a kolko vidim iz onog manuala lenovo je dost dobar za odrzavanje. Za acer mi se neda detaljnije trazit, no vent bi trebao biti dostupan kao i hard disk i rami.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.8.2014 14:55 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

A eto čudim se kad nisam baš pratio laptope zadnjih par godina jer mi nije bil potreban ali ako ću sljedeće godine dolaziti na sezonu onda si budem nekakav laptop siguno kupil jer sad jedino surfam dok je frend/cimer na poslu {#}

Ja sam prešao nakon 8 godina XP-a i jedne jezgre stolnoga na brutalu od kompa kojeg danas imam (za mene je to bil veeeeeliki skok). Ali to je za neku drugu temu {#}

Hvala na objašnjenju jer tu uvijek dođem po sve potrebne odgovore.

13 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
Bonjasky93 kaže...

Najpoznatija radnja u mom gradu je ova www.genelec.ba,ili npr www.comtradeshop.ba

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.8.2014 13:59 (Bonjasky93).
11 godina
Bonjasky93 kaže...
The_Fichek kaže...
Bonjasky93 kaže...

Najpoznatija radnja u mom gradu je ova www.genelec.ba,ili npr www.comtradeshop.ba

http://www.comtradeshop.ba/hp-probook-450-i58750m

http://www.comtradeshop.ba/hp-probook-450-i58750m-promo

http://www.genelec.ba/hp-probook-470-e9y73ea-173-i3-4000m-24ghz-4gb500gb-hd8750m1gb-wn-bt-wc-cr-hdmi-usb3torba-p2 (ak oces 17.3")

Znaci trazio sam nesto sa 8750m i 740m grafickama i to mi je izaslo, a tocno za 740m grafu je izasao Lenovo z510 koji je losiji sto se tice izrade, tj. pristupa ispod poklopca i nadogradnje od probooka.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.8.2014 15:24 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
Bonjasky93 kaže...
The_Fichek kaže...
Bonjasky93 kaže...

http://www.comtradeshop.ba/hp-probook-450-i58750m

http://www.comtradeshop.ba/hp-probook-450-i58750m-promo

http://www.genelec.ba/hp-probook-470-e9y73ea-173-i3-4000m-24ghz--hd8750m1gb-wn-bt-wc-cr-hdmi-usb3torba-p2 (ak oces 17.3")

Znaci trazio sam nesto sa 8750m i 740m grafickama i to mi je izaslo, a tocno za 740m grafu je izasao Lenovo z510 koji je losiji sto se tice izrade, tj. pristupa ispod poklopca i nadogradnje od probooka.

kao sto sam i mislio svi su preko 1000km a ja nemam toliko,novca trenutno da izdvojim za laptop :(. zato sam i pitao postoji li ijedna povoljnija opcija. Jesu li racunari slicnih karakteristika jeftiniji od laptopa?

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.8.2014 15:59 (Bonjasky93).
11 godina

Sto kazes na ovo, 1035KM. Rekao si 500 eura sto je 3800kn sto je malo manje od 1035KM jel. Reci fino do kolko KM mislis ici... Za manje pare imas:

http://www.genelec.ba/hp-250-f7y00es-dc-i3-3110m-24ghz-156-4gb750gb-geforce820m-wn-bt-cr-cam-hdmi-usb3-p2

http://www.comtradeshop.ba/hp-250-g2-i3-nvidia-820m 900KM !

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.8.2014 16:10 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

Znam da trazim mozda i nemoguce, ne mozes se hebati a da ti ne udje, sto jeftinije je moguce ja bi uzeo, iskljucivo radi igara, ostale komponente mi uopste nisu bitne. Negdje 750-800KM je granica koju bi izdvojio za laptop, jer u suprotnom bolje mi se isplati uzeti ps4 za 900KM i to je to.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ako ce uzimat ista slabije od elitebooka 8560w, dell precisiona m4600. Znaci bilo lattitude ili ove prastare elitebooke. Komotno moze uzeti g510 ili sto je vec linkao.

Trenutno pisem s moba pa mi linkovi na njuskalo ne vode nigdje. Uzeo bih minimalno onaj elitebook koji ima quada, a idealno quad + firepro. Firepro m5950 je dosta jaca od quadro 1000m kartice.
Dell Precision M6600
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice