Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.653
|
čitano: 14.600.508
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

pozdrav,

trazim laptop do 4200 kn, jako su mi bitno dobra tipkovnica i dobar ekran(da ima sto vecu rezoluciju i da bude 14" ili veci), veliki plus je trajanje baterije. Igre uopce nisu bitne. Laptop ce se koristiti za programiranje i gledanje filmova. Od igara jedino ako moze vrtit LoL je dobro, ako ne nije bitno. Znaci najbitniji su mi tipkovnica i ekran. Lenovo G510 mi se svidja zbog tipkovnice , ali bi htio da je rezolucija veća.

Postoji li neka bolja opcija ili da idem s ovim?

0 0 hvala 0
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
hercf kaže...

pozdrav,

trazim laptop do 4200 kn, jako su mi bitno dobra tipkovnica i dobar ekran(da ima sto vecu rezoluciju i da bude 14" ili veci), veliki plus je trajanje baterije. Igre uopce nisu bitne. Laptop ce se koristiti za programiranje i gledanje filmova. Od igara jedino ako moze vrtit LoL je dobro, ako ne nije bitno. Znaci najbitniji su mi tipkovnica i ekran. Lenovo G510 mi se svidja zbog tipkovnice , ali bi htio da je rezolucija veća.

Ovaj asus je najjeftinija stvar sa FHD rezolucijom kolko ja znam: klik

Tipkovnice na gotovo svim laptopima osim lenovo ideapad-a su slicne i nema tu nekih posebnih stvari osim kod spomenutog ideapad modela, sto lenovo g510 nije.

Procesor na asusu je stedljiv (U u imenu), imam ga i sam na svom aceru i baterija traje fakat dugo. Nemogu reci kolko dugo tocno jer jako zavisi sta radis, koja je max. svjetlost ekrana i na kojoj se svjetlosti koristi ekran dok nije ukopcan. Uglavnom do 4-5 sati bi trebalo trajati intenzivnog koristenja, a vise od 6 sati surfanje, videji, povremeno afkanje itd. po mom misljenju i iskustvu. Uglavnom ti stedljivi procesori su prava stvar ak oces cim dugotrajnije trajanje baterije.

Isto tak grafa ce bit dobra za LoL.

Mislim da ti je veca rezolucija puno bitnija od neznam ni sam kakve tipkovnice, zasebna budzet-medium nvidia 740m i istedljivi i5-4200u su dodatni plus kao i kvalitetna izrada asusovih laptopa stoga mislim da bi ti najbolje bilo protegnut se na taj Asus. Lp.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.6.2014 20:44 (The_Fichek).
15 godina
neaktivan

Da, radi se o toj toshibi. Pitao sam portio i rekli su da nemaju produljenje garancije ali da mogu produzit bilogdje, samo sam htio potvrdu toga.

Probat cu ih pitat za links, ili pitat u svijetu medija ako mogu kupit samo produljenje (jer oni kasnije zapravo nemaju nikakve veze sa tim produljenjem jamstva nego sve ide preko sluzbenog sevisa, jel?)

11 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
hercf kaže...

pozdrav,

Ovaj asus je najjeftinija stvar sa FHD rezolucijom kolko ja znam: klik

Tipkovnice na gotovo svim laptopima osim lenovo ideapad-a su slicne i nema tu nekih posebnih stvari osim kod spomenutog ideapad modela, sto lenovo g510 nije.

Procesor na asusu je stedljiv (U u imenu), imam ga i sam na svom aceru i baterija traje fakat dugo. Nemogu reci kolko dugo tocno jer jako zavisi sta radis, koja je max. svjetlost ekrana i na kojoj se svjetlosti koristi ekran dok nije ukopcan. Uglavnom do 4-5 sati bi trebalo trajati intenzivnog koristenja, a vise od 6 sati surfanje, videji, povremeno afkanje itd. po mom misljenju i iskustvu. Uglavnom ti stedljivi procesori su prava stvar ak oces cim dugotrajnije trajanje baterije.

Isto tak grafa ce bit dobra za LoL.

Mislim da ti je veca rezolucija puno bitnija od neznam ni sam kakve tipkovnice, zasebna budzet-medium nvidia 740m i istedljivi i5-4200u su dodatni plus kao i kvalitetna izrada asusovih laptopa stoga mislim da bi ti najbolje bilo protegnut se na taj Asus. Lp.

hmmm... ovih 4200kn mi je vec dosta navuceno.. jel moguce da negdje bude na snizenju ili da to uopce ne ocekujem?

11 godina
interista kaže...

Da, radi se o toj toshibi. Pitao sam portio i rekli su da nemaju produljenje garancije ali da mogu produzit bilogdje, samo sam htio potvrdu toga.

Probat cu ih pitat za links, ili pitat u svijetu medija ako mogu kupit samo produljenje (jer oni kasnije zapravo nemaju nikakve veze sa tim produljenjem jamstva nego sve ide preko sluzbenog sevisa, jel?)

Ja bih gledao kupnju laptopa u ADM-u i produljenje jamstva tamo jer po pricama imaju dosta dobar servis. Naravno imas temu na forumu za gotovo svaki ducan hardvera o kojima pricamo ovdje na forumu, a mozes li kupiti samo produljenje jamstva je najbolje zvati ducan pa vidjeti.

14 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
interista kaže...

Ja bih gledao kupnju laptopa u ADM-u i produljenje jamstva tamo jer po pricama imaju dosta dobar servis. Naravno imas temu na forumu za gotovo svaki ducan hardvera o kojima pricamo ovdje na forumu, a mozes li kupiti samo produljenje jamstva je najbolje zvati ducan pa vidjeti.

Laptope moze servisirati samo ovlasteni servis za iste. ADM kolko ja znam nije ovlasteni za nijedan brand laptopa tak da oni samo proslejdjuju dalje.

Dell Precision M6600
11 godina

hercf Nema bas jeftinijih alternativa za FHD, nazalost to je skupocjen uvjet za laptope. Ako ti nece smetati kvaliteta i rezolucija ekrana lenova g510 definitivno onda idi na njega. Za tvoje potrebe je jako dobar, a to sto je na akciji 150kn je jos veci plus.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.6.2014 14:52 (The_Fichek).
13 godina
Pošto nemam baš prilike isprobavati prijenosnike uživo, a moram nabaviti par jeftinijih modela za firmu korisnicima, jučer sam se malo špancirao po emmezeti i vidim tamo izložene modele laptopa, bili su acer, asus, lenovo, sony, toshiba, sve modeli do 5000kn top.
Isprobao sam svakog ponaosob, samo što se izrade, tipkovnice i ekrana tiče, mogu reći da jedan Lenovo je za sve ove ostale modele profesor znanosti. Asus je apsolutno škripav sa nit-smrdi-nit-miriše tipkovnicom, ekran grozan, izrada baš prejadna za jedan takav renomirani brand, Acer najlošiji od svih, grozna tipka, grozan ekran, plastika na plastici (ne znam za skuplje modele, sigurno moraju biti bolji), Toshiba ima ok dizajn, no isto tako škripava plastična ekran grozan, tipkovnica najlošija od svih izloženih (plosnata, plitka, koma), da kad sam došao do Lenova koji ima užas monitor, ali tipka odlična + kućište jest da je plastika, ali masivno i daje dojam skupljeg stroja, a u pitanju je bio g model, definitivno najbolji od svih tih modela. I to bolesno najbolji. Samo mi nije jasno zašto Lenovo ne daje više od 12mj garancije, to im nikako ne mogu oprostiti. Asus dve godine, Dell tri, a Lenovo godinu dana... E da, bio je tamo i jedan Dell 3537, tipka je ok, ekran tako tako, kućište ružno do zla boga ali djeluje čvrsto, i model nije bio skup, mislim jedno 3500kn (pričam napamet), isto dobar model za uzeti kaj se tiče te "dojmovne" strane.
Bilo je nešto Sony-ja, mislim tri komada po soma eura, ali izrada je sick, ekran sick, zbilja vrijedi svaku lipu, kaj se izrade tiče, hardverski i nije neka sreća. Samo tko danas ima soma eura za laptop.
Eto, samo da podijelim razmišljanje i svoj stav.
Fuck me I'm famous.
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
darkydark kaže...
The_Fichek kaže...
interista kaže...

Laptope moze servisirati samo ovlasteni servis za iste. ADM kolko ja znam nije ovlasteni za nijedan brand laptopa tak da oni samo proslejdjuju dalje.

Da, pitao sam par ducana i svi kazu da se moze kupiti samo jamstvo, znaci bez uredjaja i da je za Toshibu produljenje jamstva moguce obaviti unutar jamstvenog roka (znaci unutar 2 godine).

12 godina
guls kaže...
Pošto nemam baš prilike isprobavati prijenosnike uživo, a moram nabaviti par jeftinijih modela za firmu korisnicima, jučer sam se malo špancirao po emmezeti i vidim tamo izložene modele laptopa, bili su acer, asus, lenovo, sony, toshiba, sve modeli do 5000kn top.
Isprobao sam svakog ponaosob, samo što se izrade, tipkovnice i ekrana tiče, mogu reći da jedan Lenovo je za sve ove ostale modele profesor znanosti. Asus je apsolutno škripav sa nit-smrdi-nit-miriše tipkovnicom, ekran grozan, izrada baš prejadna za jedan takav renomirani brand, Acer najlošiji od svih, grozna tipka, grozan ekran, plastika na plastici (ne znam za skuplje modele, sigurno moraju biti bolji), Toshiba ima ok dizajn, no isto tako škripava plastična ekran grozan, tipkovnica najlošija od svih izloženih (plosnata, plitka, koma), da kad sam došao do Lenova koji ima užas monitor, ali tipka odlična + kućište jest da je plastika, ali masivno i daje dojam skupljeg stroja, a u pitanju je bio g model, definitivno najbolji od svih tih modela. I to bolesno najbolji. Samo mi nije jasno zašto Lenovo ne daje više od 12mj garancije, to im nikako ne mogu oprostiti. Asus dve godine, Dell tri, a Lenovo godinu dana... E da, bio je tamo i jedan Dell 3537, tipka je ok, ekran tako tako, kućište ružno do zla boga ali djeluje čvrsto, i model nije bio skup, mislim jedno 3500kn (pričam napamet), isto dobar model za uzeti kaj se tiče te "dojmovne" strane.
Bilo je nešto Sony-ja, mislim tri komada po soma eura, ali izrada je sick, ekran sick, zbilja vrijedi svaku lipu, kaj se izrade tiče, hardverski i nije neka sreća. Samo tko danas ima soma eura za laptop.
Eto, samo da podijelim razmišljanje i svoj stav.

Jedino sto ti emmezeta drzi stare modele vecinom u ponudi, bas i ne prate trziste novih modela tako da bas i ne refreshaju ponudu laptopa cesto.

Ali definitivno Lenovo ima kvalitetno kuciste i vrlo dobru tipkovnicu, ekran je loš to stoji ali to nije ni cudo s obzirom na cijenu i TN matricu, nisu ni ostali bolji po tom pitanju osim visljeg ranga. 

13 godina

Da, ponuda je bila ograničena, a i nisu bili ponuđeni skuplji i noviji artikli... velim, ovo je samo bilo komentiranje mog promatranja. Puno je tu faktora koji odlučuju o kvaliteti laptopa.

Netko radio s Lenovo G5070? Kakva je to mašina? Iznutra mi se čini ok, i3 + 4gb + 1tb za nekakvih 2700kn (arhiteh). Kakva je izvana?

Fuck me I'm famous.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Emmezeta po meni ima katastrofalnu ponudu barem po pitanju hardvera kojeg dobijes za odredjenu cijenu. Sto se tice modela gotovo da nema niti jednog novijeg acera (v5, v3 ima nesto, ali ne bas najnovijih), niti jedan HP probook, sve pavilioni, neznam tocni koji si asus gledao, ali sve u svemu 90% njihove ponude laptopa je katastrofa po pitanju ulozeno/dobiveno. Dell inspiron 3537 i lenovo g510 ili koji vec si gledao su valjda jedino dobro kaj imaju u ponudi. I nove toshibe meni izgledaju strasno plasticno, ali mi se ekran cini ok, i to sto ima jeftinih novih toshiba sa znaci jednim od najboljim laptop i5 procesora: i5-4200m za samo 3400kn je dealbreaker. Inace ja neznam kaj bi se trebalo ocekivat po pitanju izrade i pogotovo ekrana ispod 5000kn. Sto se tice plastike, to nije obicna plastika i da li ce se laptop zagrijavat radi tak nekakve sumnjive izrade je najbolje uvijek provjerit na jutubu, procitat kakav review ili sta vec. Svi laptopi ispod 6-7 tisuca kuna imaju kompromise, makar oni bili neki koji se na prvu ruku nemogu vidjeti. Kod novih acera koji imaju solidnu izradu je to u prvom planu touchpad kojeg si ti vjerojatno probao. Sam touchpad je jos ok te se moze koristiti i kao lijeva tipka pritiskom na bilokoji dio touchpada, ali tipke na njemu su zivo sranje da, ali ako vidis sto nudi npr. jeftiniji v5-552g (sa a10 procom) za svoju cijenu ili v3-772g vidjet ces da su to hardverske mrcine za svoju cijenu jer su to ajmo rec i koliko toliko gejmerski laptopi, a svaki gejmer ce se prije igrat na misu neg na touchpadu.

Bas za poslovnu klasu meni se HP probook cini jako dobar ako se zeli i dobra izrada i dobar monitor, ili mozda neki dell inspiron, naravno treba probat laptope prije kupovine.

Dell je bolji ako se zeli stedljivi procesore s kojim bi baterija dulje radila za kakav terenski rad, a Probook daleko bolji za stolni rad i to preporucujem da se ide na onog sa novim i5-4200m procom: klik, a ako se oce jeftinije i slabije onda sa i3-4000m: klik2, posto je razlika izmedju modela sa ta 2 procesora prema nabavi.net relativno malena ja bih gledao sa i5.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.6.2014 15:25 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan
Re: Laptop za buduću studenticu

hvala puno :-) elektrotehnika i računarstvo prioriteti a strojarstvo ako....

hvala puno na odgovoru 

mama

11 godina
Re: Laptop za buduću studenticu
junik kaže...

hvala puno :-) elektrotehnika i računarstvo prioriteti a strojarstvo ako....

hvala puno na odgovoru 

mama

Nema problema. Samo jos nesto. Ako slucajno nece biti zadovoljna sa izradom toshibe, tipkovnicom, ekranom ili neznam cime neka gleda 400kn skuplji HP probook 450 g1 lista (Magazin.RS kao prvi ducan - 3847.50 kn, arhiteh, ADM, dostava je u tim i vecini ostalih ducana besplatna iznad 2000kn) po hardveru isti kao i toshiba, ali bi izrada po svemu trebala biti nesto bolja od toshibe.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.6.2014 17:02 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan
11 godina

Pozdrav ljudi!

Trebala bi mi pomoć tj savjet u vezi kupnje laptopa za brata, budžet je 8000kn +/- 500kn u kešu. Radnje u autocadu i sličnim stvarima te posebice gejmanje jer smo oboje u igricama nonstop, )ako je moguće da ove novije tipa što će doći far cry 4 itd idu na max postavke i to)
Sve preporuke dobrodošle. ;)

Unaprijed hvala!

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav znalcima

mislite li da će dell 5737 sa i7 4500u, 16 giga rama zadovoljiti rad u cs6 sa programima premiere i afterefektima.savjeti svake vrste dobro došli.hvala.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.6.2014 20:40 (Jozip).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Bevis kaže...

Pozdrav ljudi!

Trebala bi mi pomoć tj savjet u vezi kupnje laptopa za brata, budžet je 8000kn +/- 500kn u kešu. Radnje u autocadu i sličnim stvarima te posebice gejmanje jer smo oboje u igricama nonstop, )ako je moguće da ove novije tipa što će doći far cry 4 itd idu na max postavke i to)

Unaprijed hvala!

Asus g550jk jacu graficku nemres dobiti za te nofce, tek za 9200kn se nudi 860m koja je u biti overclockana 850m. Ovo je dost velki laptop cisto da znas.

Asus n550jk ako te zanima nesto elegantnije, jednako dobro.

Dell Precision M6600
11 godina
darkydark kaže...
Bevis kaže...

Pozdrav ljudi!

Unaprijed hvala!

Asus g550jk jacu graficku nemres dobiti za te nofce, tek za 9200kn se nudi 860m koja je u biti overclockana 850m. Ovo je dost velki laptop cisto da znas.

Šta mislite o ovima?

http://www.protis.hr/products/details/prijenosno-racunalo-hp-probook-470-f0y47es--torba/79162

http://www.protis.hr/products/details/prijenosno-racunalo-asus-n550jkcn019d/83569

17 godina
Bevis kaže...
darkydark kaže...
Bevis kaže...

Pozdrav ljudi!

Unaprijed hvala!

Šta mislite o ovima?

http://www.protis.hr/products/details/prijenosno-racunalo-hp-probook-470-f0y47es--torba/79162

http://www.protis.hr/products/details/prijenosno-racunalo-asus-n550jkcn019d/83569

HP solidan, veci ekran ali nije full HD rezolucija, a sa tom grafickom neces moci pokretati igre koje dolaze na max detaljima.
Asus ti je ovdje bolji sto se igranja tice, jaca graficka, manji ekran doduse, ali full hd reza. 

11 godina
Bevis kaže...
darkydark kaže...
Bevis kaže...

Pozdrav ljudi!

Unaprijed hvala!

Šta mislite o ovima?

Citaj sto kolega pise, dao ti je najbolji savjet.

8750m je 10x slabija od gtx850m, a gtx850m je jaca od gtx760m, a u nekim igrama malo slabija od gtx765m, ali uglavnom je bolja i od te graficke te je jedini bolji odabir od 850m upravo 860m.

Znaci kao sto je rekao imas elegantniju laksu verziju n550jk, i onu ROG-ovu g550jk koja ima bolje hladjenje i izgleda nest brutalnije stoga ako ce laptop bit puno na stolu preporucujem da uzmes tu ROG-ovu opciju.

Ekran je takodjer vrhunski IPS, uglavnom nema boljeg laptopa od tih koje je kolega predlozio sve do 9200kn bilo za autocad, neznam ni sam koji program ili tesko tesko igranje :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.6.2014 23:16 (The_Fichek).
16 godina
neaktivan

Baš 10x? Wau. :)

0 0 hvala 0
11 godina

Ahaha, evo idem racunat kolko je jaca xD Mozda sam pretjero malo.. puno.. :P

12 godina
Jozip kaže...

Pozdrav znalcima

mislite li da će dell 5737 sa i7 4500u, 16 giga rama zadovoljiti rad u cs6 sa programima premiere i afterefektima.savjeti svake vrste dobro došli.hvala.

Ne znam koliki ti je buđet ali za premier i afterefekt cs6 bolje idi na Asus N seriju sa IPS ekranom, punokrvnim i7qm i nvidia gpu za takvu namjenu, radilo bi sve normalno i na i7u ali svaki atom snage je ovdje doslovno bitan pogotovo ako zarađuješ na profesionalnoj bazi.

ssd svakako isto ubaciti za sto brze loadanje masivnih aplikacija.  

16 godina
neaktivan

Da li je netko naručivao što nedavno iz Svijet Medije? Ja njima mail - nema odgovora, zovem - nitko se ne javlja! Mislim WTF, hoću im dati novce o oni ni A ni B....

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
11 godina

@enjoyordie za sto ti treba laptop? Osim gejminga dolazi li u pitanje i neki ozbiljniji rad u nekim programima? Koliko si spreman izdvojit novca za laptop??? Zelis li dobiveno/ulozeno najbolju stvar za svoje novce ili zelis dobit ono sto je najbolje moguce, ali i najskuplje. Zelis li 17.3" ili 15.6" ekran ili ti je svejedno?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Laptop mi treba za Adobe Creative suite cs6 s time da ne bi koristio Premiere i After Efects dakle najviše ću ga koristiti za grafički i web dizajn s time da bi ga spojio na 27" ili 29" monitor tako da možda bolje da je 15.6 ekran... Također htio bi isto tako neku igricu odigrati tu i tamo...

Cjenovni rang: 3500 - 4500kn

Ekran 15.6 prioritetno, ali može i 17.3

Minimalno 8GB rama

Bez OS-a

11 godina

Procitaj malo kraj prosle stranice teme.

11 godina
neaktivan

@The_Fichek jesam, tamo neki tip traži isključivo za Premiere i After Effects, dva najzahtjevnija programa iz CS-a... Ja tražim za sve ostalo ;)

Jako sam zapeo za ovaj Acer http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_196_202&products_id=11203

Još bi ja u njega stavio 4GB rama odma kad ga kupim. Zanima me zašto piše da je max 12GB rama, što mene spriječava da uzmem dve pločice od 8GB?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice